De tien doorbraak-technologieën van 2016, volgens het WEF

Share Button

Het World Economic Forum stelde deze lijst van tien technologieën samen die volgens de organisatie dit jaar door gaan breken. Interessant zijn onder meer veel goedkopere en efficiëntere zonnecellen van perovskiet, nanosensors en grid energy storage. Ook blockchain ontbreekt, terecht, niet.
Dit samen met minder interessante technologie zoals organs on a chip en dergelijke. Voor de lezers van visionair zijn de meeste technieken oude bekenden.

Zoals altijd met economen, moet je alles wat ze zeggen met een korreltje zout nemen. Economie is een soort sociologie met wat wiskundige franje.
Aan de andere kant, ze zijn de baas over grote hoeveelheden geld die ze investeren. Of een technologie een succes wordt, ligt vaak aan de investeringen er in. Voor veelbelovende materialen als grafeen is opschalen vaak een issue. Een grote zak geld is dan erg handig, en kan het verschil uitmaken tussen falen en doorbraak.

Zelfrijdende concept car van autofabrikant Mercedes. Volgend het WEF een van de tien doorbraaktechnologieën in 2016.

Zelfrijdende concept car van autofabrikant Mercedes. Volgend het WEF een van de tien doorbraaktechnologieën in 2016.

Share Button

Germen Roding

Hoofdredacteur en analist (Visionair.nl) Expertise: biologische productiesystemen (master), natuurkunde (gedeeltelijek bachelor), informatica

Dit vind je misschien ook interessant:

1 reactie

  1. bemoeier schreef:

    Langzaam en voorzichtig opschalen is misschien het beste, als het dan flopt ben je niet gelijk een vracht geld kwijt.

Geef een reactie

Advertisment ad adsense adlogger