New York overweegt onderaards park

Share Button
Zo werkt de lichtvanger. Bron: inhabitat.com

Zo werkt de lichtvanger. Bron: inhabitat.com

Lichtvangende ‘bomen’ die het licht vervolgens onder de grond geleiden en hier op de plaats van een oude metrolijn, een spectaculaire onderaardse promenade mogelijk maken. Ambitie valt de bedenkers van de spectaculaire Lowline Exhibit niet te ontzeggen. Zou het ze lukken om dit realiteit te laten worden?

Dit eerste onderaardse park ter wereld belooft een grote attractie te worden.

Dit eerste onderaardse park ter wereld belooft een grote attractie te worden.

Groen is de laatste jaren erg in in New York. Geen wonder dus dat het Kickstarter project maar weinig moeite had om de oorspronkelijk geraamde 100.000 dollar voor een expositie waarin het plan wordt gedemonstreerd, meer dan vijftig procent te overtreffen.  Bijna een hectare onderaards industrieterrein wordt met dit project veranderd in een ondergrondse oase.

Lichtvangende structuren, aangevuld met LED-verlichting, zullen voor planten die genoegen nemen met weinig licht, voldoende licht en warmte leveren om het hele jaar door een weelderige begroeiing mogelijk te maken. De onderaardse winkelstraat zal de New Yorkse liefde voor groen, onderaardse krochten en veel shoppen maximaal bevredigen. 

Het wachten is nu nog op toestemming van het New Yorkse gemeentebestuur en de eigenaar van de loods. Aan de supporters zal het in ieder geval niet liggen.

Bron
Scientific American (2012)
Kickstarter

Share Button

Germen Roding

Hoofdredacteur en analist (Visionair.nl) Expertise: biologische productiesystemen (master), natuurkunde (gedeeltelijek bachelor), informatica

Dit vind je misschien ook interessant:

4 reacties

 1. jacob lageveen schreef:

  Een multi-purpose omgeving dus. Een bunker en een park in een klap gerealiseerd. Het ziet er allemaal wel mooi en veelbelovend uit.

 2. William schreef:

  Hennep planten doen t ook prima op alleen lampen.

 3. antares schreef:

  Ik vind het in ieder geval een prachtig ontwerp, met die dame in hotpants op de midden voorgrond. ;)

 4. Elrandy schreef:

  Zulke ideeën wil ik wel in mee investeren maar voorlopig zullen ze er eerst een gezonde biotoop moeten creëren de ratten zijn er de baas, architecten en burger-meester, en de rattenvanger moet nog worden betaald op vele eerdere plekken de werelds. Gewoon een hint aan het bestuur van de dromers. Prioriteit is dus een gezonde onderaardse biotoop en liefst nog zo zelfstandig als mogelijk. Met ratten alleen lukt het namelijk niet, er zijn ook andere soorten wezens… Voor de juiste biologische verhoudingen….

Geef een reactie

Advertisment ad adsense adlogger