Video: travel through the ergosphere

Componist van filmmuziek Simon Wilkinson voegde een fraaie, buitenaardse muziekcompositie samen met spectaculaire beelden van de Hubble Space Telescope. Dit inclusief artist impressions van dubbelsterren, zwarte gaten en dergelijke.  Wan je voor enkele minuten op de plek waar iedere visionair van droomt – de eindeloze uitgestrektheid van het universum, waar zelfs de aarde wegvalt als een stofje tegen de oneindige uitgestrektheid van vele lichtjaren grote  gasnevels en sterrenstelsels.

De ergosfeer is het gebied rond een ronddraaiend zwart gat, waarbinnen energie aan het zwarte gat is te onttrekken. Bij een stilstaand zwart gat vedwijnt de ergosfeer. De sound track van Wilkinson is in hogere kwaliteit tegen betaling van 99 eurocent hier te downloaden.

1 gedachte over “Video: travel through the ergosphere”

  1. Niet alleen een geweldige clip hier, de muziek is ook waanzinnig mooi vind ik. Doet me denken aan Jean michel Jarré, het album “Oxegin” (als ik dit goed spel). Wel is het nogal lastig dat het symbool voor volledig scherm tegenwoordig ontbreekt, in het beeld rechts onder. De reclame blijft hierdoor ook constant in het beeld aanwezig, je kunt het niet wegklikken omdat het kruis onzichtbaar blijft. Maar al met al een top clip van formaat. :)

Laat een reactie achter