China stapt van de dollar af voor oliehandel

Op 6 september 2012 heeft China aangekondigd voortaan haar oliehandel niet meer exclusief in de dollar te doen. Rusland steunt dit besluit van China van harte net als Iran, Venezuela en andere olie producerende landen. Dit kan wel eens een enorme dreun worden voor de stabiliteit van de dollar en daardoor voor de VS zelf.

Om te begrijpen hoe verschikkelijk belangrijk het is voor de VS om olie wereldwijd exclusief in dollars te verhandelen geeft deze cabaretier een prima uitleg over de Petrodollar op een bijzonder amusante wijze.

Robert Newman’s History of Oil ( 5 of 9 )

 

Robert Newman’s History of Oil ( 6 of 9 )

 

Waar het in het kort op neerkomt is dat de VS in bijeenkomsten van de OPEC in 1971 en 1973 heeft afgedwongen dat olie alleen maar verhandeld mag worden in Dollars. Dit is op zichzelf natuurlijk enorm vreemd omdat de dollar zo een wereldwijde monopolie positie kreeg. De dollar werd hiermee de zogenaamde “Petrocurrency“.

Door de afspraken afgedwongen door de VS werd de dollar vanaf 1971 de exclusieve munt om wereldwijd olie in te verhandelen. Daar lijkt nu in 2012 voorgoed een einde aan te komen.

Door deze beslissing moest vanaf dat moment elk land wat olie wou hebben eerst dollars aankopen om olie te kunnen kopen. Hierdoor had elk land wereldwijd dollars nodig en kon de VS letterlijk lange tijd geld printen. Veel van de door de VS geprinte dollars werden vanuit het buitenland aangekocht en vervolgens gebruikt tussen buitenlanden onderling om te handelen en al deze dollars werden niet weer uitgegeven in de VS. Hiermee werd de dollar zelf een belangrijk exportproduct van de VS.

Op zichzelf is dit natuurlijk een briljante strategische zet geweest van de VS dat ze dit voor elkaar hebben gekregen en zo lang wereldwijd hebben kunnen afdwingen. Echter na 41 jaar lijkt er nu toch echt een einde te komen aan de dollar als petrocurrency.

Eerder al was het Irak die overstapte naar het verhandelen van olie in Euro`s inplaats van Dollars. Ook Libië was bezig om Afrika over te zetten op een eigen munt zodat dat gebied minder afhankelijk werd van de dollar. Er is in geopolitieke kringen grote discussie over of dit één van de belangrijke redenen is voor de val van deze regiems geforceerd door de VS en de NAVO.

Is de petrodollar de echte reden waarom de VS zo op oorlog aanstuurt met Iran?
Is de petrodollar de echte reden waarom de VS zo op oorlog aanstuurt met Iran?

Zie ook dit onderstaande filmpje over de petrodollar en de geopolitieke implicaties hiervan. Alles komt helder aan bodt. Van het loskoppelen van de Dollar van goud in de jaren 70 door president Nixon, het verworden van de dollar tot de wereldwijde petrocurrency en alle oorlogen waar de VS momenteel zo op aandringt samen met de 1% media om hun macht over het financiële systeem niet kwijt te raken.


Maar goed, nu China gesteund door Rusland de dollar ook loslaten om olie te verhandelen lijkt het einde zoek voor de dollar. Veel landen zullen nu waarschijnlijk hun dollars weg willen doen omdat ze vanaf nu ook in andere muntsoorten olie kunnen kopen en de VS buiten West-Europa en wat dictatoriale regiems in het Midden Oosten maar weinig vrienden heeft gemaakt in de wereld.

Is hiermee het lot van de dollar en dus ook de VS als supermacht bezegeld? En wat voor effect zal dit hebben in Europa? Is het voor Europa niet veel verstandiger intensiever te gaan samenwerken met Rusland, het Midden-Oosten en China inplaats van continue achter de manipulaties en oorlogen van de VS te blijven lopen? Hoe gaat deze verandering het geopolitieke toneel veranderen? Speculaties zijn van harte welkom in de reacties. :-)

Aanverwante artikelen en informatie:
-) China buying oil from Iran with yuan – BBC News
-) Dollar no longer primary oil currency as China begins to sell oil using Yuan
-) Youtube filmpje waarin de petrodollar goed wordt uitgelegd
-) The Rise of the Petrodollar System: Dollars for Oil
-) De oorlog tegen democratie
-) Bekentenissen van een Economische Huurmoordenaar
-) Nederland heeft gebrek aan onafhankelijke nieuwsmedia
-) Hoe werkt ons huidige economische systeem?

148 gedachten over “China stapt van de dollar af voor oliehandel”

  1. Anders lees je deze bron van de BBC News even door. Voor mij is de BBC niet echt een vage bron maar daarover kunnen de meningen natuurlijk verschillen. Dit nieuws speelt al een tijdje namelijk. 
   China buying oil from Iran with yuan – BBC News

   Uiteraard heeft China er geen belang bij om de dollar te laten vallen maar als China Yuan`s kan gebruiken om olie te kopen kunnen zij het geldprint trucje van de VS overnemen. Het voordeel is dus groter dan het nadeel lijkt mij. Daarna moet Iran nu alle Yuan`s in China uitgeven of in landen die ook graag Yuan`s willen hebben. Nog een bonus voor China. Waarom zou China de VS in bescherming nemen als zij deze truc van de VS gewoon kunnen overnemen?

   1. Er is niemand die zit te wachten op een munt waarvan de waarde kunstmatig laag wordt gehouden door een communistische dictatuur die alleen in export is geïnteresseerd. Dat Iran olie heeft verkocht in yuans heeft te maken met de positie waarin Iran verkeert. Dat verandert verder niets aan de oliehandel in de rest van de wereld.

    1. Blijkbaar zitten Iran, Rusland en andere olie producerende landen wel op de Yuan te wachten, anders zouden ze denk ik niet de dollar loslaten als petrocurrency.

     Bekijk eventueel ook dit artikel op Biflatie over hoe het olie embargo van de VS en Europa tegen Iran niet werken. http://biflatie.nl/video/35-videos/40069-olie-embargo-iran-werkt-niet

     Wat dit nieuws over China laat zien is dat China van de Dollar af is gestapt om olie te kopen en te verhandelen en dat Rusland nu dus ook olie voor Yuans aan China gaat leveren inplaats van Dollars uit de VS. Iets wat eigenlijk niet (zo grootschalig) gebeurt is sinds de afspraken van de OPEC sinds 1971 en 1973. 

     Verder mag je ervan vinden wat je wilt. Je kunt de filmpjes bekijken, de bronnen bekijken en de informatie waar die bronnen weer naar doorverwijzen weer bekijken. Denk zelf na en als jij dan de conclusie wilt trekken voor jezelf dat er niets aan de hand is dan lijkt me dat prima.  

    2. Als dit werkelijk waar is dan gaat er dus iets fundamenteels veranderen in de wereld, en met de dollar. 

     Ik zie het voordeel wel voor Rusland, geen dollars (waarom eigenlijk die tussenstap), maar yuans en daar kopen ze dan weer producten voor in China. Zo ook met Iran.

     We zullen zien of dit werkelijkheid is en wordt.

      

    3. @Patrick: China is allang geen communistisch land meer. Pure kapitalisme. Er zijn private eigendommen, private bedrijven, banken, beurs etc en zelfs een scheiding der machten. Het is ook niet zo verwonderlijk dat de chinese economie zo gigabntisch is gegroeid de laatste 20 jaar.Dit komt omdat de chinese regering de economie heeft gestimuleerd en het doel was 7 % per jaar, hetgeen gelukt lijkt te zijn, echter met dien verstande dat er NU een groot probleem ontstaat met de terugbetaling aan de banken waar het geld van geleend is. Armoe dreigt nu voor de arbeiders die het tot kort daarvoor nog (redelijk) goed hadden. We weten allemaal dat de boeren het zelfs onder de communistische China al slecht hadden. Nu word iedereen dus slaaf van de bank. Op deze manier worden VS en China tegen elkaar uitgespeeld met als winnaar de Rothschildbank.

    4. “echter met dien verstande dat er NU een groot probleem ontstaat met de terugbetaling aan de banken waar het geld van geleend is. ”

     Snap ik even niet. Alle fabrieken voor de hele wereld staan in China. Ze verdienen al tientallen jaren geld als water met hun veel te lage lonen, want vrij vakbonden zijn verboden. Hoezo moeten ze dan ook nog geld lenen? Amerika leent toch juist van hun? Om nog meer producten uit Chinese fabrieken te kopen, uiteraard!

    5. Pascal: 
     ==
     Nu word iedereen dus slaaf van de bank. Op deze manier worden VS en China tegen elkaar uitgespeeld met als winnaar de Rothschildbank.
     == 

     Ach ja, het moet op de een of andere manier natuurlijk wel de schuld van de Roodschilden blijven, mensen! Stel je voor dat ons gevestigde vijandbeeld wordt aangetast, dat kunnen we niet hebben!

     Vraagje voor de moderators: is dit nou niet gewoon anti-semitisme? Is het echt geloofwaardig dat de inmiddels steenrijke Chinezen zich de wet zouden laten voorschrijven door een stel Joodse Europees-Amerikanen?

     Ik geloof er geen barst van. Maar ja, ik snap niks van economie, dat is bekend. 

 1. En wie steunen dit chinese plan allemaal, althans volgens dit vage bericht? rusland , venezuela en nog wat andere mensenrechten schendende dictaturen. Tooen me je vrienden en ik weet wie je bent..Ik heb nog altijd tien maal liever de vs als vriend dan al die semidictaturen en onvervalste dictaturen.

  1. Hannes, niet om op de man te spelen maar weet je als regelmatig bezoeker van Visionair nou nog niet dat die US-of-north-A ook een semidictatuur is? Meen ik! Met mijn volle verstand zelfs en bewezen is dat ik daar veel van heb. Teveel zelfs zodat ik S5 kreeg :-p

   Is de vraag welke erger zijn… dat weer wel. Overigens is Venezuela gewoon een democratie al heeft Hugo Chaves wel typische trekjes. Het geeft te denken.

   Wist je trouwens dat Brazilië in 1964 (tot 1985) met hulp van de CIA een dictatuur werd? En dat de huidige president Dilma Roesseff een militante was en zelfs is gemarteld door dat regime? Die yankees hebben echt duidelijk bewezen niets op te hebben met democratie. Het gaat alleen maar om geld. Wat Douwe dus al jaren elke maand of wat hier tentoonspreidt.

 2. @ Harry

  Er zijn mensen die deze zorg met je delen. Op dit filmpje van Youtube WWIII Is Coming Soon & Here’s Why!?  wordt hier wat dieper op ingegaan. 

  Persoonlijk hoop ik dat we gewoon met zijn allen richting een hernieuwbare energie toekomst kunnen gaan werken inplaats van veel kapitaal en mensen te vernietigen in zinloze oorlogen. Maar goed, ik ga eerst mijn dollars maar eens omwisselen en dat geld vervolgens weer even omzetten in eetbare planten, fruitbomen en zonnepanelen.  

  1. Vergeet de andere drie dingen niet:
   PM (goud, zilver…), kool/zilver waterfilter (niet op electra!) en een wapen + munitie. Echt, ook de goeden gaan het nodig hebben. Juist de goeden!
   En wat betreft voer: Droogvoer en blikvoer verdeeld over verschillende lokaties. Als de pleurig uitbreekt ben je mij dankbaar en als die niet uitbreekt dan kan je het nog opeten. Dan is het sowieso een goede belegging geweest.

   1. Dit soort berichten vind ik toch enigszins zorgelijk en sta ik dan ook niet achter. Het aanschaffen van een wapen is toegeven aan de angst, en als iedereen dat doet (wat niet erg raar is als iedereen een wapen heeft – dan zal ik ook een zekere mate van angst voelen) eindigen we in wat Thomas Hobbes ‘een oorlog van allen tegen allen’ noemde. Niet de situatie die we willen hebben.

    1. Ik geloof ook meer in samenwerking dan elkaar als vijand te bekijken. Over het algemeen zie je trouwens ook dat juist in tijdens van crisis mensen elkaar juist enorm beginnen te ondersteunen en te helpen. 

    2. Het is niet alleen iedereen tegen iedereen. Dat zou droevig zijn en is mogelijk een joker van de NWO… Maar je kan juist met wapens samenwerken. Geeft slagkracht niet? Enig idee hoeveel milities er in de USA zijn? En dat juist zij de democratie gaan verdedigen? En dus niet de overheid welke het monopolie heeft op geweld en momenteel duidelijk in dienst is van de elite. Immers zie de lijst met interventies na alleen al 1900 …
     En zie hier dus het antwoord daarop.
     https://unitedstatesmilitia.com/
     Aangezien stemmen in de USA geen zin heeft… Obama is ook een lamme eend (lame duck)… In steeds meer -ook MSM- documentaires hoor je over een change van binnen uit en vanaf de grond. Denk aan lokale biologische produkten maar dus ook aan milities!

     Ik ben of beter was ook passivist.
     Maar de harde werkelijkheid is vaak anders…
     En er is ook een tussenweg.
     Wapens kunnen ook zorgen voor bevrijding.
     Het is cru, dat wel…

 3. Interessant artikel, niet de euro maar de yuan als oliemunt.
  Maar china staat volgens mij wel onder controle van het Rothschild bankencartel en co dus als ze oliekopen in yuans dan is dit mogelijk wel met toestemming van dit cartel.

  1. Ja het is erg logisch dat de rijksten nog rijker worden, mede dankzij de crisis gebeurt dat. Het systeem laat geld naar de top reizen door de werking van rente. En wat we momenteel zien is een enorme verschuiving van welvaart van de middenklasses van heel de VS en Europa richting de internationale banken die al de schulden van die landen in bezit hebben. Daarbij worden allemaal voormalig staatsbedrijven in Europa nu ook voor prikjes geprivatiseerd dus de rijken die deze zaken nu opkopen hebben straks nog meer geld en belangrijker nog meer macht over deze groepen burgers die afhankelijk zijn van die voorzieningen.

   https://www.visionair.nl/politiek-en-maatschappij/nederland/update-hoe-eerlijk-is-ons-huidige-economische-systeem-eigenlijk/

   1. Ja klopt helemaal Douwe,
    Geld is straks niks meer waard, wel de (aandelen in) bedrijven die er toe doen.
    En die gaan dan allerlei eisen stellen en/of hoge prijzen vragen.

    Wij moeten zelfvoorzienend worden, en zoals moerstaal aangeeft,
    wel zorgen voor een soort van bescherming (…een wapen)  

     

   2. Das allemaal helemaal niet waar het systeem werkt prima, alleen beetje meer regulering hier en daar en  er zal geen crisis meer komen. Ook zorgen dat de geld circulatie goed loopt en alles is prima. Geen vuiltje aan de lucht. Mensen gaat u rustig slapen. Onze Centrale banken en onze financiele ministers zullen alles voor ons oplossen.
     Geen zorgen.

    1. Haha idd, en laten we Tim zijn woorden natuurlijk ook niet vergeten. Niets aan de hand mensen gewoon rustig doorlopen. Anders zou de mainstream media en het journaal het toch wel gemeld hebben als het belangrijk nieuws zou zijn. :-)

 4. Niemand zit te wachten op een derde wereldoorlog, ook de amerikanen niet. Of de oliedollar nu blijft of niet, en of dat nou vervelend voor Amerika uitpakt en gunstig voor ons maakt ook niet uit. Een derde wereldoorlog zal hoe dan ook desastreus voor de ecosfeer hier op aarde zijn, dat overleven we geen van allen. Het wordt tijd dat men uitrekent wat de ecologische milieuschade van oorlogen is geweest, en wat dat voor effecten op het milieu heeft in de toekomst. Oorlogen zijn nooit milieuvriendelijk geweest, en zijn dat door de technische ontwikkelingen nu nog véél minder. De energie voorzieningen overal ter wereld, zijn gekoppeld aan kernenergie. Bacteriën en virussen loslaten op de bevolking van een land, kan direkt gevolgen hebben voor de werking van deze centrales. Hoe we ze ook beveiligen, zonder personeel gaat het geheid mis. Honderden ongecontroleerde meltdown’s overal, kunnen de ecosfeer voor goed, voor iedereen en alles onleefbaar maken. Datzelfde geldt ook voor allerlei bekende en onbekende chemische, en biologische industriën. Zoiets valt niet meer op te ruimen. Ondergronds gaan leven is dan voorgoed ondergronds leven, en de ruimtevaart is dan ook geen optie meer. Zonder produktie fabrieken, en met een verzengende straling aan de oppervlakte, gecombineerd met ontelbare dan gemuteerde bacteriën en virussen, is het gewoon afgelopen voor ons. Je kunt jouw eigen gekweekte groenten dan echt niet meer eten, als iemand dat soms mocht denken, dat is een illusie. De enige uitweg is ophouden elkaar dwars te zitten, en gaan samenwerken.

  1. Ben het helemaal met je eens Antares, laten we vooral internationaal samen gaan werken. Gooi al het werk in hernieuwbare energie open source online zodat iedereen kan helpen om deze technologie te verbeteren, te gaan testen en te gaan bouwen. 

   Hetzelfde voor landbouw technieken. Met permacultuurtechnieken hoef je veel minder tot geen olie meer te gebruiken en kun je zelfs hele stukken woestijn omvormen naar eetbare paradijsjes.

   Als we allemaal Esperanto leren naast onze nationale talen wereldwijd spreken we binnen een jaar met zijn allen dezelfde gemakkelijke taal die nationaliteit overstijgt en kunnen we veel beter internationaal samenwerken.

   Maar goed, heel veel mensen moeten dan wel hun huidige machtspositie opgeven en begrijpen dat zo een toekomst voor iedereen mooier kan zijn en waar zij er dus ook niet per se op achteruit gaan. Van de andere kant wat let onszelf eigenlijk om al mee te gaan doen aan al deze dingen. Ik zag laatst op thingiverse al de eerste kleine windmolen die mensen nu gewoon kunnen 3d printen. Dus laten we idd zelf meebouwen aan de oplossingen en niet meegaan in de manipulaties die de eigenaars van het huidige systeem vast gaan inzetten om hun machtsposities te behouden… 

   Hier een linkje van die 3D printbare windmolen.
   http://www.thingiverse.com/thing:28773  

 5. Goed artikel Douwe! Er schieten voor mij nog wel een hoop vraagtekens door mijn hoofd. Bijvoorbeeld: Waarom is er niet gefaked dat er nucleaire installaties in Irak waren? Een ieder had kunnen bedenken dat het niet vinden van deze wapens het draagvlak voor de oorlog drastisch zou verminderen. Ze konden tenminste 1 nucleair wapen faken, of zelfs aan het andere einde gehele installaties faken met tientallen nucleaire wapens welke bijna klaar voor gebruik zouden zijn, met als resultaat veel draagvlak voor o.a. nieuwe oorlogen. Ikzelf dacht tijdens de Irak oorlog dat ze ALTIJD nucleaire wapens zouden vinden, echte of neppe, simpelweg omdat het voor hun de beste uitkomst is.

  1. De tijd dat de elite zaken in scene moest zetten is voorbij. Al jaren is duidelijk dat men steeds openlijker de wereld naar de slachtbank leidt. Neem nou geval Assange en deze man in deze tijd nog asiel moet zoeken… Of het simpele feit dat ondanks de crisis de rijken nog extreem veel rijker worden. Eeuwen terug of zelfs decennia terug had je toch een revolutie verwacht.. Of wat dacht je van Occupy welke maar geen momentum weet te krijgen. Dan nog geval Afghanistan, Irak, Libië en Syrië en binnenkort Iran, Noord Korea, Cuba en Venezuela. Zie de lijst met interventies zo grofweg na 1900. China en Rusland maar ook India en Brazilië willen zich los maken van de door de zionistische Khazaren cq bancaire elite gecontroleerde Wereldbank, IMF en de Dollar. Men wordt in het onderdrukken van vrijheid, mensen en waarheid steeds openlijker want er is steeds minder verzet of gevaar daarop. Of er zou juist eindelijk substantieel verzet kunnen komen door de BRIC landen. Dat wil de elite voor zijn. Men wil China en Rusland omringen met een raketschild waarna deze landen gechanteerd kunnen worden. Financieel zijn deze landen namelijk al onder totale controle van de bancaire elite. Ook zal men alles doen oom ook in deze landen te zorgen voor chaos zoals nu in de Arabische landen gebeurd. PussyRiot is een mooi voorbeeld van door de USA gesponsorde manipulatie om maar zoveel mogelijk tweespalt en chaos te creëren. Men wordt steeds onvoorzichtiger nu men steeds dichter bij het ultieme doel komt; namelijk een echte mondiale NWO en totale slavernij waarna er een bevolkingsreductie zal komen naar 500 miljoen mensen. Israël is hierin ook maar een pion welke door de zionistische Khazaartjes zo wordt opgeofferd voor het hogere doel. Ga je eens echt inlezen en ga ook begrijpen wat ik dagelijks beter leer te begrijpen. Op zijn Engels zeggen ze mooi; You’re screwed!
   Dat zijn wij inderdaad!

 6. "de groot" meester

  het grappige en aandoenlijke is wel datg de beurzen melden dat ze flink omhoog gaan …
   
  records worden gebroken wegens minder waarde van onderliggend oud papier …
  nog even en de markt voor de krant van gisteren krijgt een impuls ..
  kunnen de mensen bij supermarkten weer wat aan verdienen …
   
  nee cynisch kun je niet meer zijn; dat is uit de trend sedert SamSom aan de Cabellero is …
  niet best voor de omzet van Mascotte , lijkt mij
  die draait zo lekker dun …
  rijstpapier dan wel ..
  betaald met yuan

 7. Het gaat allemaal nog veel verder.
  en steeds sneller.

  The totale Money power van Wallstreet,Mainstreet(washinghton),The City(londen).Vaticaanstad begint toch echt te wankelen.

  De macht vanuit de city (londen)tbv orde van de Caball(ASHKENAZIM/Rothschildzionistden) loopt steeds meer overal knijp.
  En worden steeds meer vanuit de oude kolonies (BRICS landen). omvergeworpen.

  De oude trucjes werken niet meer.

  Het is alleen de kunst om van en afstand haaks op het nieuws te kijken.

  Neem bijv de zender russia today staat niet zo onder invloed van rotschild reuters of anp.

 8. Douwe schreef:
  “Door deze beslissing moest vanaf dat moment elk land wat olie wou hebben eerst dollars aankopen om olie te kunnen kopen. Hierdoor had elk land wereldwijd dollars nodig en kon de VS letterlijk lange tijd geld printen. ”

  Typisch voorbeeld van enkelzijdig denken. Want inderdaad moeten oliekopers dollars kopen, maar de olieleveranciers ontvangen dan natuurlijk ook meer dollars. Die geven ze later ook weer uit of ze ruilen ze om voor andere valuta. Dus meer vraag maar ook meer aanbod. Economie is een kringloop.

  Dus: het netto-effect is uiteindelijk nul. Die oliehandel in dollars heeft helemaal geen invloed op de geldhoeveelheid van de dollars. Amerika kan niet daardoor meer geld printen.

  Dit is gewoon een van de vele hoaxes over geld die al zo’n 20 jaar over internet circuleren.

  1. Ruud, zou je gewoon de drie filmpjes eens willen bekijken en je eigen gezonde verstand eens willen gebruiken. Als jij dan tot de conclusie wilt komen dat het geen enkel voordeel oplevert dat je munt de petrocurrency is prima.  

    1. Ik snap gewoon je doel niet Ruud. De filmpjes en de wikipedia zijn volgens mij vrij duidelijk en als je gewoon begrijpt wat een petrocurrency inhoudt… Dat laat al die informatie in mijn opinie vrij duidelijk zien dat dit je een enorm voordeel oplevert. Het voorbeeld van de cabaretier die het aan de hand van Salvador Dali uitlegt is volgens mij zeer helder. 

     Maar goed anders hier nog een keer een uitleg.

     Stel je hebt 10 personen die onderling van alles met elkaar handelen zij kunnen direct goederen met elkaar ruilen maar ook geld van de ander  krijgen voor hun gelevende goederen en diensten om zo later die weer in te ruilen tegen goederen en diensten van die ander.

     Er zijn 3 personen die veel olie hebben en verhandelen laten we zeggen nummers 1 t/m 3. Maar alle 10 personen willen graag olie hebben. Nu heeft persoon 10, (een slimmerik zonder geweten), ervoor gezorgd dat iedereen die olie alleen in zijn muntsoort mag ruilen. Dit houdt dus in dat iedereen vanaf nu opeens eerst met nr 10 moet ruilen (om aan dollars te komen) om olie te kunnen ruilen met persoon 1 t/m 3. Hiermee is persoon 10 een soort poortwachter geworden om toegang te krijgen tot de goederen voor de olie van personen 1 t/m 3.

     Persoon 4 t/m 9 konden voor deze regel gewoon met persoon 1 t/m 3 ruilen op een manier hoe ze wilden. Nu moeten ze eerst handelen met persoon 10. Dit levert persoon 10 dus een enorme handel op. En sterker nog de meeste mensen willen niet de goederen van persoon 10 maar de dollars want ze willen eigenlijk die olie van persoon 1 t/m 3. Dus ze kunnen of direct goederen leveren aan persoon 10 of hun eigen geld ruilen tegen dat van persoon 10 zodat persoon 10 daar later bij hun goederen voor in kan kopen.

     Als ze eenmaal de dollars hebben van persoon 10, komen die niet direct terug bij persoon 10 maar gebruiken ze die dollars om met elkaar te ruilen in de olie en eventuele goederen. Aangezien iedereen olie wil wordt de dollar zo een soort reservemunt in het hele systeem die je prima aan kunt houden omdat je er altijd olie mee kunt kopen. Hierdoor is het voor iedereen altijd handig om wat dollars te hebben. Kortom persoon 10 kreeg veel goederen in ruil voor dollars en zolang die dollars niet teruggaan om producten te kopen bij die persoon heeft persoon 10 dus een enorm voordeel ten opzichte van alle andere handelaars in het systeem. Inplaats van goederen en diensten te maken kan persoon 10 gewoon veel dollars ruilen en die zijn met een druk op de knop te maken.

     Je ziet dus dat waar persoon 10 voor deze regel eerst maar een gewone handelaar was nu een soort poortwachter is geworden waar je langs moet om aan olie te kunnen komen. Dit is dus een volledig andere machtspositie dan voor deze regel. 

     En wat nu het probleem is voor persoon 10, is dat persoon 1 t/m 9 beginnen te zeggen. Luister eens even persoon 10. Wat is dit voor onnozele regel, wij handelen gewoon onderling wel met elkaar en vinden het onzin dat olie alleen te betalen is met jouw muntsoort. Op dat moment is die dollar dus helemaal niet meer zo interessant om in de reserve te hebben en gaan persoon 1 t/m 9 die allemaal terugbrengen naar persoon 10 en willen persoon 1 t/m 9 daar nu opeens echte goederen voor zien. Die hoeveelheid goederen die zijn er helemaal niet bij persoon 10 en je krijgt dan een enorm overschot aan dollars waar veel minder vraag naar is terwijl de productie van persoon 10 helemaal niet zo snel kan groeien. En dit houdt dus in dat de dollar een stuk minder waard gaat worden. Hyperinflatie. Maar een ander negatief effect is dat persoon 10 die eerst van iedereen goederen kon krijgen in ruil voor dollars opeens nu ook veel moeilijker goederen bij persoon 1 t/m 9 kan kopen omdat die geen dollars meer hoeven. 

     Simpelgezegd heeft persoon 10 tijdens die regel jarenlang gedeeltelijk op de pof geleefd van de productie van persoon 1 t/m 9 en daar lijkt nu een einde aan te komen. En als je gewend bent gedeeltelijk op de pof te leven bij 9 andere personen, en deze personen nu zeggen, genoeg is genoeg, ga jij nu eerst maar eens voor ons werken… ja dan hoef ik denk ik niet verder uit te leggen hoe de machtspositie van persoon 10 in dit systeem opeens verschuift… laten we het erop houden dat deze er niet beter op wordt.

     Simpeler kan ik het echt niet uitleggen Ruud. En ik hoop dat dit het verhaal nog wat duidelijker maakt.   

     Als jij bij het zien van het materiaal in het artikel en na dit voorbeeld tot de conclusie komt dat je muntsoort tot wereldwijde petrocurrency verheffen niet een bizar voordeel oplevert dan is dat prima. Maar wat moet ik daar dan nog weer mee? Je kunt een mens informatie aandragen maar niet iets laten begrijpen. Dat zullen mensen toch echt zelf moeten doen.   
      

    2. Douwe, ik denk dat mensen het helaas als normaal ervaren dat de USA vrijwel alles beheersen. New York is het centrum van de wereld. En de WTC towers waren het symbool van rijkdom en maakbaarheid. Hoe vaak ik die niet in een film voorbij heb zien komen… Vrijwel alles wat je koopt gaat wel een deel van naar die US-of-north-A. Immers vrijwel elke film of elke muzikant komt daar vandaan net als wapens, medicijnen, patenten, technologie, softweare, verzin maar iets… En altijd zijn er wel weer wetten die de concurrentie om zeep helpen en het leven onmogelijk maken… Het is een enorm dominante cultuur geworden. Op hun metrieke stelsel na is zo’n beetje alles van hun de facto de norm geworden. USA is in de hoofden van de mensen het centrum, de politie agent en het opperhoofd. De consensus is er nou eenmaal naar. Als je wat anders denkt dan ben je paranoïde of een moslim extremist of een antisemiet. Ik word er moe van. Maar als je kijkt naar de kenmerken van een dictatuur dan voldoen die states aan wel veel punten. Teveel!

     De elite wordt maar rijker en rijker. Obama bracht geen verandering. De burgers moeten steeds meer rechten inleveren. De yankees krijgen steeds meer greep op de aarde en haar bewoners. Het is duidelijk dat het helemaal niet om democratie gaat. Dat is allemaal maar marketing bull shit. Saudi Arabië is wel het beste bewijs daarvan. Ook gaat het de VS niet om duurzaamheid. Ondanks dat men maar 4% uitmaakt van de wereldbevolijng bezit en gebruikt men wel 10 maal zoveel. Men geeft de helft van het wereldwijde defensie budget uit.
     USA kan alleen haar status behouden als het doorgaat met graaien, oorlogen voeren en onderdrukken. Het is van een ongelooflijke decadentie! Het doet dan ook pijn om online al die horden zombie slaven die u-naai-us-steeds te zien verdedigen.

     NB begrijp ik ze als voormalig USA en Israël slaaf als geen ander…………………………………..

    3. Douwe legde uit: 
     “Nu heeft persoon 10, (een slimmerik zonder geweten), ervoor gezorgd dat iedereen die olie alleen in zijn muntsoort mag ruilen. Dit houdt dus in dat iedereen vanaf nu opeens eerst met nr 10 moet ruilen (om aan dollars te komen) om olie te kunnen ruilen met persoon 1 t/m 3. Hiermee is persoon 10 een soort poortwachter geworden om toegang te krijgen tot de goederen voor de olie van personen 1 t/m 3.”

     Het is je kennelijk onbekend dat de dollar een vrij verhandelbare valuta is. Dollars kun je overal ter wereld op diverse valutamarkten kopen, en bij alle banken ter wereld, zonder dat ‘de Amerikanen’ (wie dat ook zijn, de regering? de Fed? een willekeurige Amerikaanse correspondentbank?) daaraan te pas hoeft te komen. 

    4. Dat is het punt toch helemaal niet Ruud waar je aan de dollars komt. Het punt is dat ik als Nederland eerst Dollars moet krijgen om olie te kunnen kopen. De VS heeft zich daarmee als tussenpersoon op die transactie weten te zetten terwijl ik ze daarvoor volledig had kunnen negeren. 

     En omdat iedereen dit moet doen is de vraag naar dollars dus veel hoger dan als dit niet zou hoeven en dus kun je als land dollars exporteren inplaats van nuttige goederen en diensten en dus gedeeltelijk op de pof gaan leven. Het is immers niet zo dat de VS zelf die olie produceert die we met haar dollars moeten kopen. En zo kan de VS van al die extra inkomsten bijvoorbeeld een groot leger kopen om iedereen die dit systeem doorziet en er vanaf wil in elkaar te slaan met geweld… Zie een Irak en een Libië. 

     Ik bedoel dit niet verkeerd maar ik krijg echt het idee dat je het niet wilt begrijpen Ruud. Jij bent de enige op dit hele forum die het mechanisme zelf niet wil begrijpen. We kunnen heel goed discusieren over de wenselijkheid hiervan en hoe de controle van zo een mechanisme beter zou kunnen. Maar al die mensen die daarover beginnen snappen in ieder geval wel wat voor voordeel het is om je nationale munt tot wereldwijde petrocurrency te verheffen. 

     Ik zou zeggen als laatste poging. Lees dit artikel er nog eens over door. 
     -) The Rise of the Petrodollar System: Dollars for Oil 

    5. > en je krijgt dan een enorm overschot aan dollars

     Nee, dat is dus niet zo, dat liet ik net zien. Vervolgens ga jij dan suggereren dat IK mijn gezonde verstand niet gebruik. Dat is een beledigende manier van discussiëren. 

    6. Beste Ruud, ik heb het verhaal van de Petrodollar nu aan de hand van 2 soorten filmpjes, drie keer een eigen uitleg en met een verdiepend Engelstalig artikel aan je proberen duidelijk te maken. En je kunt ook zelfs gewoon de Engelse wikipedia over petrocurrency bekijken. 

     Jij komt niet met onderbouwing maar roept alleen maar is niet zo… Ik krijg de indruk dat je het niet wilt begrijpen terwijl de informatie overal om je heen aanwezig is. Daarbij constateer ik ook dat je de enige hier bent die het mechanisme zelf ontkent. En nu probeer je inplaats van inhoudelijk te reageren het naar het emotionele toe te trekken. 
     Hierdoor krijg ik het idee dat je aan trollen bent.

     http://nl.wikipedia.org/wiki/Trol_(internet)  

     Ik ga er vanuit dat ik je genoeg informatie heb aangerijkt om het te kunnen begrijpen als je dat wilt en hou hier nu dus verder ook maar mee op. Don’t feed the trolls. :-)

 9. > Is hiermee het lot van de dollar en dus ook de
  > VS als supermacht bezegeld?

  Nee, het heeft er niets mee te maken.

  > En wat voor effect zal dit hebben in Europa?

  Geen.

  > Is het voor Europa niet veel verstandiger intensiever
  > te gaan samenwerken met Rusland, het Midden-Oosten
  > en China inplaats van continue achter de manipulaties
  > en oorlogen van de VS te blijven lopen?

  Europa werkt al samen en drijft handel met de hele wereld. 

 10. > Daarna moet Iran nu alle Yuan`s in China uitgeven
  > of in landen die ook graag Yuan`s willen hebben. 

  Nooit gehoord van het begrip ‘geldwisselen’? Waarom zou Iran door die yuans plotseling alleen in bepaalde landen kunnen kopen? Ze kunnen ze toch gewoon wisselen tegen een andere valuta, als de handelspartner in welk land dan ook daarin betaald wil worden?

  Geld is niet statisch, geld rolt. Economie is niet enkelzijdig, maar een kringloop, en debet is credit, de een zijn verdienste is voor een ander een kostenpost en omgekeerd.

  Dat wordt zo vaak vergeten. 

  1. Ik vind je kritische toon welkom, Ruud. De VS heeft een centrale positie, dit komt terug in verschillende facetten. De centrale rol van de dollar is er een van. Om te prikkelen met dit artikel wordt dit i.v.m. oliehandel eruit gelicht. Aan de lezers is het om dit een plaats te geven.

   Je zou het bv. door kunnen trekken waarom de euro belangrijk is .

    1. Ja idd, ik vind zelf het feit dat de VS dit bedongen heeft dat olie alleen maar verhandelt mag worden in dollars te absurd voor woorden. 

     Maar goed het maakt wel duidelijk waarom de VS ook al 40 jaar het meest conservatieve moslimregiem in de wereld steunt. Saoudi Arabie, de plek waar homo`s opgehangen worden, vrouwen zonder toestemming van de man niet mogen autorijden en elke persoon met een andere religie dit niet openbaar kan uitdragen zonder te vrezen voor de eigen veiligheid.

     Nee de VS die mensenrechten wereldwijd beschermt… Het is bijna grappig dat je zo een te opzichtige truc blijkbaar meer dan 40 jaar vol kunt houden.

  2. Bemoeier heeft gelijk m.i. Als je geld gaat wisselen, kost het extra geld die de banken berekenen. Daarnaast fluctueerd het geld te veel en te vaak, omdat ook hier handel in zit. De Dollar is in opmars gekomen in de eind jaren 60 en gebruikt wereldwijd als een redelijke betaalmiddel, die destijds een redelijk vaste koers had.
   Door de stabiele waarde destijds kon je deze munteenheid zelfs in de bush bush mee betalen, daar men dan een vast begrip had, die zijn waarde niet verloor, terwijl in vele landen de waarde van het eigen geld weldegelijk onderhevig was aan fluctuatie. Dit is ondanks de laatste decennia, met al zijn problemen, zo gebleven.
   Zo worden heden ten dage alle energie vormen berekend naar de dollar. Stel je koopt olie in bij Irak en betaal met hun valuta, een week later koop je olie in Iran bv of in een ander olierijk staat, dan zou je hier ook weer moeten betalen naar lands valuta. Zo krijg je een constante herberekening van de prijzen, daar wordt je hoorndol van. M.a.w. het heeft ook zo zn voordelen die dollar, ook voor onze portemonaie. Mvg, Paul.

   1. Ps: Ik denk dat het een grote bende gaat worden, als men van die dollar afstapt. De prijzen zullen steeds gaan fluctueren. Daarnaast krijg je denk ik ook gezien in geopolitiek opzicht, problemen in de financiele markten. Waar eindigen deze problemen uiteindelijk in, ja oorlog in welke vorm dan ook. Elkeen die iets nieuws hieromtrent zal bedenken, zal altijd, mede gezien de huidige tijdsgeest een deel achter zich krijgen en een deel dus niet. Dus ontstaat tweespalt, moet je dat willen ??? Het is al zo’n rommeltje in de wereld, laten we het nu niet erger gaan maken, door die dollar af te schaffen. P.

    1. Klopt helemaal Paul, maar die dollar zou een wereldmunt moeten zijn, niet alleen eigendom van de VS, en ik denk dat China en Rusland en andere landen er net zo over denken…we zullen zien wat het wordt 

    2. Idd het is een beetje raar dat nu alle voordelen van het zijn van de wereldreservemunt gaat naar 1 land. Die hiermee dus grotendeels op de pof kan leven omdat ze deze munt mogen printen terwijl andere landen dat niet mogen. 

     Verder denk ik dat je analyse wel redelijk klopt Paul. Het feit dat China nu met de eigen munt begint te handelen in olie inplaats van de dollar is denk ik een niet al te subtiele hint van China aan de VS.  

   2. Paul, die ‘bemoeier’ is goed in zijn one-liners.
    Daarmee heeft hij mij ook weleens de kast op gekregen.
    Ik verweet hem dacht ik gebrek aan nuances.

    Sec heeft hij gelijk maar dat heb je al snel met one-liners.
    Tokkies hebben ook altijd gelijk en een hond ook. :-p

    Maar even serieus;
    Het zou niet de Dollar moeten zijn maar bijv. goud.
    Of een virtuele munt zoals de Euro eerst was.
    Dat de Dollar stabiel was, was een aangename bijkomstigheid.
    Want daar ging het niet om… En dat zie je nu dus gebeuren…; De Dollar is niet meer zo betrouwbaar. En als de Dollar valt, dan sleurt het de rest van de wereld mee!
    Een tijdperk wordt nu afgesloten of het moet wel heel gek gaan lopen en ook dat voorspelt dan weinig goeds…

 11. Zucht naar macht is iets menselijks (Nietschze ‘will to power’). Als de VS dat niet deed, zou er een andere overheersende macht zijn. 
  Ik las laatst een artikel over dat we een nieuwe ideologie nodig hebben. Momenteel is consumentisme overheersend (wat voorvloeit uit het kapitalisme, die momenteel nog een strijd heeft met godsdienstige overtuigingen), en wat erop volgt… Ik geloof wel in een maakbare samenleving, ligt eraan waar de ‘macht’ ligt.

  Ik zag laatst een documentaire over dat de globalisering, een verschuiving van productie industrie naar informatie gerichte industrie veroorzaakte (in de VS). Dankzij dat kunnen we nu op deze manier met elkaar communiceren.

  Er is een ontwikkeling gaande, waarbij het me niet terecht lijkt om iets als goed of slechts te bestempelen, ook al doe ik het zelf ook :).

  1. Als je eenmaal de harde cijfers ziet dan is er maar één woord voor: slecht!
   Landbouw, veeteelt, industrialisatie en automatisering hadden de mensheid vrij moeten maken… Zie onszelf nu rennen en de aarde ten ondergaan… Enig idee hoeveel rijker de elite elk jaar wordt en welke invloed deze heeft op alles? Dat kan nooit goed zijn en zelfs niet halverwege goed en slecht…

 12. Wat mij op dit ogenblik zorgen baart, is dat wat ik al eerder geschreven heb over de relatie Israel, (orthodox joodse regeringsvorm) met de orthodox steenrijke joodse, republikeinse elite in Amerika, en het republikeins, puriteins christendom daar. Ik schreef dat Israel zich voorbereid op een inval in Iran, met als ruggesteun een republikeins gekozen amerikaanse president. In Amerika vielen mij drie zaken nu op; Romney schoffeerde de democratische kiezers van Obama, in ongeweten opgenomen publieke opnames met de opmerking; >dat die 47% democratische kiezers zich afhankelijk van de regering opstelden in een slachtofferrol< 

  Romney schoffeerde ongeweten opgenomen, de palestijnse vredesintenties met de uitspraak, > dat de palestijnen helemaal geen vrede willlen sluiten.<

  Tegelijkertijd draait een israelisch amerikaanse vluchteling, een voor de radicale moslims qua reacties, voorspelbare schofferende film in elkaar, waarin de profeet Mohammed als homo wordt afgeschilderd.

  Vervolgens wordt er hier in Europa nog een schepje bovenop gedaan, met de volgende reeks, reactie voorspelbare spotprenten aan het adres van radicale militanten en moslims. 

  En dan doet meneer Wilders daar tegelijkertijd een schepje bovenop, met alweer een eigen creatief filmpje, dat de radicale islam voorspelbaar zwaar opnemen gaat.

  Als voorspelbare reactie daarop, werd het publieke internet naar de moslim georiënteerde landen gedeeltelijk geblokkeerd.

  Zijn de republikeins, orthodoxe zionisten en de christelijk puriteinse, in samenwerking met de israelische zionisten, nou uit op een nieuwe oorlog, of zie ik dat verkeerd? Het heeft er in iedergeval alle schijn van, maar ik kan mij vergissen natuurlijk. In mijn ogen wordt zo een programma in elkaar gedraaid, waarbij het straks niet meer uitmaakt of Obama aan de macht blijft, of Romney. Dit omdat men verwacht dat Obama zal reageren met repressailles naar de uitgelokte aanvallen op amerikaanse ambassades overal ter wereld, en de rest volgt dan braaf in het spoor van ophitsing. Obama is sowieso wijzer, en probeert het overleg met de moslimleiders open te houden. Maar breekt de pleuris uit, krijgt hij achteraf de schuld, oorlog of geen oorlog. Alweer koren op de molen van steenrijk republikeins Amerika, versus de democraten, die dan voor lange tijd hun krediet verloren hebben, daar zorgen de rechtse complotters wel voor. 

  Niet voor niets doet men duidelijk zichtbaar z’n best om Obama als een spiegelbeeld af te beelden van de republikeinse Bush.

  Ook vind ik het uitermate merkwaardig dat men hier nu vlak vóór de verkiezingen in Nederland, het sociale en links georiënteerde publiek de wind uit de zeilen wilde nemen. Dit met de zogenaamde zeer intelligente gedachte dat niet, of blanco stemmen, een geheel nieuwe wereld aan mogelijkheden zou openen. Het roer moest zogenaamd om, om een geheel nieuwe en vreedzame wereld voor ons te scheppen, stem dus maar niet!! Je kunt op je vingers natellen dat rechts sowieso met zekerheid gaat stemmen, en de bedoelingen worden duidelijk.

   1. Bemoeier, dat is alles?
    Ik denk dat antares al op niveau 6 zit:
    http://diggerfortruth.wordpress.com/2012/08/31/truth-filters/#more-2312
    Ik schat dat ik 7 aan het betreden ben. Sick_of_Details zit al helemaal bovenin. Het vergt veel toewijding om een aardig kloppende big picture te vormen welke een goede context is voor alle verhaallijnen.
    Waarheid kan simpel zijn maar tussen te simpel en teveel details (feitelijk chaos) zit een schemer gebied. Het is de kunst om uit alle details en niet kloppende conclusies alsmede valse informatie -zeg maar uit alle ruis- een waarheidsgetrouw beeld te scheppen.

    Antares komt met “zionisten” in de buurt.
    Laat het de Khazaren zijn. De nep Joden. De bancaire elite. De banken achter de banken. De grootste private investers welke de politiek bepalen, welke de NAVO erop uit sturen om daarna landen leeg te plukken van grondstoffen en tot slaaf te maken dankzij het IMF en Worldbank. Vrijwel geen land ter wereld heeft nog een eigen centrale bank of goud. Afghanistan, Irak, Libië zijn passe. Syrië is in the make en krijgen we nog Iran, Noord Korea, Cuba en Venezuela. Dan heb je het wel zo’n beetje gehad.
    Ik laat het hier even bij.
    Snel op andere draadjes meer!

    1. @Moerstaal
     Hoe denk jij over de informatie die Ben Fulford? Is dit complot bull-shit waar ik geen enkele waarde aan moet hechten of is deze man gewoon welingelicht?
      

    2. pfff, das lang gelee dat ik iets van hem gelezen heb. Ik kwam hem tegen bij mijn favorieten maar zijn website staat helemaal aan het begin van een lange waslijst…
     Je moet mijn antwoord verschuldigd blijven helaas…

  1. Antares, jouw betoog komt volgens mij in de buurt! Je stelt goede vragen. Binnenkort komt reaguurder Sick_of_Details met een zeer uitgebreide website waarin de punten die je noemde uitgebreid aan bod komen. Deze meneer waarmee ik offline intensief contact heb, heeft jarenlang al deze vraagstukken intensief onderzocht. Ik zal hem tippen over deze discussie. Wie weet kan hij jouw verhaal ophelderen.

   1. De voorzitter van het Europarlement, de duitser Martin Schulz, heeft de inhoud en de makers van de amerikaanse anti islamfilm scherp veroordeeld. En Wilders reageerde daarop, door te beweren dat Schulz de vrijheid van meningsuiting dood verklaarde. Loopt hij nou aan het handje van de oorlogs profiteurs of niet? Verder wordt Wilders een visum geweigert, nu weer voor Australië. Heeft de vorige gedoogconstructie van onze regering nou wel of niet, grote scheppen bedrijfsopdrachten gemist in het buitenland, door deze houding? Wij zijn voor onze inkomsten afhankelijk van de export, ook Amerika is dat. En wat exporteren die nou juist, wapens. Je hoeft je niet af te vragen wat het verband is tussen de crisis daar en de crisis elders. Die is kunstmatig veroorzaakt om de armoede en dus het rechtse principe bij het volk, dat daar automatisch zo op reageert, te manipuleren. Men wil dat wij de wapens opnemen, en we worden zeer duidelijk gemanipuleert in die richting. Armoede doet de haat, en daarmee de rechtse houding tegen anders denkenden en buitenlanders toenemen, overal ter wereld.

  1. Gaddafi was niet langer bruikbaar. Hij was ook te naïef om te denken dat ze hem met rust zouden laten. Had Gaddafi maar doorgezet met zijn WMD dan zat hij wellicht nog in het zadel en was zijn land niet naar het steentijdperk gebombardeerd. Gaddafi mocht blijven zolang hij gevangenen welke door CIA via oa. Schiphol werden aangeleverd martelde. Zelfde verhaal Syrië. Zolang ze braaf vóór USA martelde wat men liever niet op eigen grondgebied deed ….. en zolang Syrië meehielp bij het verdrijven van Hussein, mocht Assad blijven zitten.
   Saudi Arabië, Bahrein, Qatar en Israël mogen wel doorgaan met martelen, onderdrukken en executeren (ja Israël schiet ook mensen zonder proces aan flarden, ook op andermans grondgebied). Maar deze landen buigen dan ook diep voor de elite van de u-naai-us-steeds als altijd gewillige hoeren…
   Het gaat niet om democratie. Wel om geld en macht…
   Wie het spel meespeelt mag blijven en wie oprecht een betere wereld wil wordt zonder pardon afgeschoten. In die polder was bijv. Pim Fortuyn een bedreiging en moest het veld ruimen…

 13. Paul R. heeft het hierboven, zonder het goed te beseffen, met alle respekt natuurlijk voor hem, over de ‘Senior Prime’ die een wereld-reservemunteenheid in rekening kan brengen, in ‘ons’ geval de dollar.

  NOG wel, althans.

  Maar hoe dan ook : de kans dat er een andere ‘world reserve currency’ de ‘boventoon’ gaat voeren die NIET door de Rothschilds wordt bezeten/volmaakt gedomineerd wordt (CB hun bezit) is nul-komma-en-nog-eens-80-nullen.

  Dus zou er NOG NIKS  ‘veranderen’…

  Stelletje ongesgoolden-gn-gnn …

 14. Het is alweer een blauwe maandag terug dat ik voor het laatst  in Fort Knox was om de goudstaven (broodjes) te tellen.M.a.w. ik kan dus niet enof wel bevestigen dat het goud wat nu aanwezig is het papiergeld vertegenwoordigd??? Op zich was er niets mis mee met het systeem, dat het papiergeld gedekt werd door goud. Dat systeem zou eigenlijk terug moeten komen, iets wat waarde heeft in de wereld dat het gedruktegeld vertegenwoordigd. Dat geeft al een heleboel zorgen minder. Daarnaast, als je iets anders qua geld wilt realiseren, die mondiaal gebruikt zou worden, zal nooit lukken. Kijk alleen maar al naar de VN (verenigde naties), die hebben ook nog nooit samen iets bereikt en al zeker niet met het onderwerp van een wereldmunt, dat men dus unaniem zal stemmen betreffende dit onderwerp. Aan alles kleeft ten alle tijden een negatieve gedachtengang. Je zou dus die dollar moeten voorzien van diverse voorwaarden en vooral met een tegenwaarde, zodat er ook daadwerkelijk een balans is. Elk andere grote macht, die zijn munteenheid wilt profileren als wereldmunt zal daarmee zijn macht willen vergroten. Als ik dan moet kiezen, geef mij de bestaande dollar en zijn systeem. Liever het bekende dan het onbekende! Amerika staat toch voor democratie?!  ;-) Mvg, Paul.

  1. Ja het is altijd moeilijk om te zeggen hoe het anders gaat maar ik baal er eerlijk gezegd nogal van dat de hele wereld via dit systeem de kas van de VS spekt en dat die er nogal wat oorlogen mee voeren en alleen in de laatste 10 jaar al meer dan een miljoen burgerslachtoffers heeft gemaakt.

   Als ik dan de verhalen van John Perkins bekijk:
   -) Bekentenissen van een Economische Huurmoordenaar  

   En dat vergelijk met wat we in de praktijk hebben gezien dat de VS ongeveer een 50 regiems heeft afgezet waaronder vele democratisch gekozen. 
   -) De oorlog tegen democratie 

   Dan moet ik eerlijk gezegd zeggen dat ik het bijna aan zou durven om naar beter leidinggevend gezelschap op zoek te gaan. 

   Een leiderschap wat wereldwijd inzet op ecosysteem herstel en duurzame landbouw zoals bijv. Permacultuur en Agroforestry. Een leiderschap wat wereldwijd inzet op hernieuwbare energiebronnen. Een leiderschap wat technologie gaat ontwikkelen om grondstoffen uit de zee en de ruimte kunnen oogsten maar ook veel beter de huidige grondstoffen recycled zodat we minder afval hebben en ook minder nieuwe grondstoffen hoeven te winnen. Cyclische processen dus, Cradle to Cradle. Een leiderschap wat zich echt zou inzetten voor mensenrechten en wiens eerste doel het zou zijn dat elk mens voedsel, water en een dak boven het hoofd heeft… Een leiderschap wat wereldwijd inzet op ruimtevaart om zo de mensheid en de natuur van de aarde kan exporteren naar andere hemellichamen in ons universum.

   Je zou toch gokken dat er ergens een beter leiderschap te vinden die iets meer deze richting op zou gaan dan de huidige VS… Of zou dat werkelijk wishful thinking zijn? 

   En misschien is het nog wel beter dat we dit soort dingen zelf maar gewoon gaan doen en niet langer op leiderschap van boven gaan wachten. :-) 

   1. Douwe blijf  wishful denken, dat moeten we tenslotte allemaal, geeneen uitgezonderd. Als je dat vermogen niet meer zou hebben, dan is het bestaansrecht van de mensheid ver te zoeken, het is eigenlijk al een soort schijnproces. Voel je bij deze wel getroost, je bent niet alleen, wij allemaal met jou. Leiderschap op wereld niveau is volgens mij daarom ook niet mogelijk, het enige wat misschien in de toekomst mogelijk zou zijn is een soort samenwerkings verband, maar aangezien de belangen, gezien in al zijn diversiteit zo groot is, lijkt het me haast een onmogelijke zaak om de koppen dezelfde richting uit te laten kijken. De basis van de VN zou eerst eens goed op de schop moeten en opnieuw samengesteld moeten worden, dat alleen vergt al heel veel jaren, maar ja niet geschoten is altijd mis. Als je nu kijkt naar China.  Zo voor het oog van de wereld zou het lijken of daar stap voor stap een klein beetje democratie opgang komt. Niets is minder waar, de oude haviken in china bepalen alles en niet het parlement. Deze haviken zoals ze genoemd worden zijn mannen met een gemiddelde leeftijd van 70 jaar enof ouder. De jongste die recent toegetreden is tot deze groep is in de 60, dus zeer jong. Zo’n soort groep mannen enof vrouwen, zou je moeten samenstellen, die zeer goed onderlegt zijn en losmakelijk van enige belangen verstrengeling, dus objectief de zaken kunnen bekijken en beredeneren en tot een slotsom kunnen komen.
    Tevens zou deze groep een volledig vrij mandaat moeten hebben. Vanuit deze vrije mandaat, zou je dus de elitaire macht kunnen bestrijden en hun gestolen rijkdom kunnen confisceren. Maar ja, dan is het gevolg hiervan, een wereldoorlog. Dus hoe je het ook went enof keert, wat ingebakken in de genen zit, haal je er niet zo maar even uit. Ten leste, als je kijkt naar de invoering van de euro, wat dat systeem de europese burger heeft gekost, wat moet dan de kosten wel zijn van een nieuwe wereld munteenheid? De westerse wereld en sommige landen in het midden oosten zouden dat kunnen betalen, maar hoe zit het dan met de zeer arme landen die niet het vermogen hebben om dat te betalen? Blijft maar een ding voor ons over nl: ongeacht je persoonlijke omstandigheden, proberen te genieten van datgene wat je hebt, en zover mogelijk de omstandigheden waarin je verkeerd om te zetten in een positieve gedachtengang, hoe moeilijk dat voor vele op deze aardkloot ook zal zijn. Andere mogelijkheden kan ik niet vinden enof bedenken. De fries zal zeggen: kin up mijn vriend. Mvg, Paul.  :-(

    1. Beste Paul,
     Jij schrijft: Andere mogelijkheden kan ik niet vinden enof bedenken
     Ik denk dat er wel andere mogelijkheden zijn

    2. Het kan me niet zoveel schelen hoe jij of die mooie pakkenjongens het noemen maar de hele situatie kunnen we houden zoals het is; Erin veranderen is veel te moeilijk. De oplossing is boven het IMF een controleraad installeren die de handelingen van het IMF controleren (het zijn per slot van rekening toch particulieren en die kunnen in de fout gaan). Die installatie van die raad zou het aller eerste moeten wezen. Dan horen de “medewerkers” van het IMF gewoon een salaris te krijgen en de winst die ze nu maken moet in een wereldpot en vandaar uit kan die rekenraad geld teruggeven aan de diverse betalende Volken.
     Die winst is discutabel, geldhandelingen zijn al zo oud als de weg naar Rome en ouder. Ook 2000 jaar geleden was er al geldcreatie uit lucht, als je over dat luchtgeld dan rente rekent waar de “burger” zijn waardevolle spullen voor moet verkopen om het te kunnen betalen dan spreek je over Usury en dat is een misdrijf tegen de mensheid; En dat is wat er elke keer in de geschiedenis de kop opsteekt. Die winst die nu naar particulieren vloeit (illegaal) moet in een wereldpot waaruit alle kosten betaald worden en wat er overblijft wordt verdeelt over de Volken. Om een indicatie te geven van de algemeenheid van zo’n rekenraad “Ik zou Nederland laten vertegenwoordigen door Henk Schiffmacher”.

     de rekenraad zou moeten bestaan uit ambtenaren, boekhouders en Fiodmensen en dergelijke, mensen die gewoon een salaris krijgen en het heel leuk vinden om voor het Volk centjes uit die wereldpot te eisen. Die ambtenaren worden gecontroleerd door mensen van het Volk desnoods Frans Bauer of Chantal Janzen, gewoon mensen die nuchter zijn en niet alleen maar aan de broekzak denken.

     wat een verhaal he….

    3. Het IMF net als de Wereldbank zijn nooit opgezet om de wereld te verbeteren, Hun doel was een een economisch wapen zijn van de VS die macht niet breken lijkt mij een fatale fout. 

     Bekijk anders het verhaal van John Perkins eens goed, Confessions of an Economic Hitman.  

    1. Douwe, bedoelt Digger for Truth? Op NuJij Tokkie werd ik meteen weer voor antisemiet uitgemaakt terwijl de discussie niet eens over semieten (arabieren of joden) ging… zucht…

    2. Lijkt erop dat er wat data`s gemist zijn. Dat soort doemvoorspellingen kan ikzelf nooit zoveel mee. Het is niet echt constructief, ook
     geloof ik niet zo in HAARP dingen al heb ik me er nooit genoeg in verdiept om het te kunnen zeggen dat het onwaar is maar ik vind het eerlijk gezegd ook niet zo interessant. Ben momenteel veel aan het luisteren naar http://www.sonsoflibertyacademy.com dat is denk ik interessanter dan mensen die beweren dat mt Fuji op een bepaalde datum weer actief wordt.
      

    3. Sorry Tim, naast een andere tijdszone heb ik een druk leven!
     Dat Internet is er voor erbij en heeft een ondergeschikte plaats in mijn verder gelukkige en productieve leven. In de jaren negentig was Internet nog echt leuk. Inmiddels kost het mij teveel energie. Het leuke is er vanaf.
     Zie tevens antwoord ergens hierboven…

   2. Douwe, die verandering gaat ook van binnen uit komen. Van milities tot permacultuur en alles er tussenin. Wie goed meeleest in de alternatieve en lokale media, ook via bloggers en youtube weet dat er wereldwijd maar ook in de states heel veel te doen is. Er komt een nieuwe revolutie maar of die op tijd komt is de vraag… dwz. of er eerst nog een WO3 komt en andere shit voordat er een momentum is bereikt.

    1. Dankjewel. Ik denk dat als mensen eens goed nadenken in de rust veel mensen precies dezelfde dingen. We worden nu echter door allemaal opgezette systemen continue afgeleid en banggemaakt zodat mensen maar zelden toe komen aan constructief denken. :-)

  2. “Dat systeem zou eigenlijk terug moeten komen, iets wat waarde heeft in de wereld dat het gedrukte geld vertegenwoordigt. ”
    
   Bankbiljetten zijn ook nu wel degelijk gedekt, gedeeltelijk door maar ook door andere assets. Zie de jaarverslagen van de Europese Centrale Bank:
   http://www.ecb.int/pub/annual/html/index.en.html
   Tegenover de bankbiljetten, rechts op balans omdat het vorderingen aan de centrale bank(en) zijn, staan diverse soorten assets aan debetzijde (activa dus). Goud, goudvorderingen en allerlei andere dingen.
    
    

 15. De wereld stapt inderdaad van het petrodollarsysteem af en heeft een nieuw monetair anker nodig waar alle fiatvaluta’s en waarden mee vergeleken kunnen worden..

  Dat anker heet goud..

  Goud is de enige grondstof welke gespaard wordt en niet verbruikt
  De totaal gemijnde voorraad ooit is 170.000 ton en dus ruimschoots aanwezig
  Er komt jaarlijks slechts 1,4% bij..

  Een zeer stabiel monetaire asset, en daarom hebben centrale banken het ook in de kluis liggen.

  De transitie naar dit nieuwe monetaire systeem is al in volle gang maar slechts weinigen hebben dit in de gaten.

  Binnen de EU en BRIC’s wordt het aankopen van goud gestimuleerd door er geen BTW op te heffen.

  De ECB koopt alle slechte schulden op
  De ECB waardeert de goudvoorraad elke 3 maanden naar marktwaarde
  Na de onvermijdelijke val van de dollar zijn alle schulden gedekt door goud
  Handelstekorten zullen binnen de EU worden voldaan in goud

  1. Dave, de waarde van munteenheden vastleggen in zeldzame metalen, of andere materiële verzamelingen, is mede de oorzaak van zovele oorlogen in de geschiedenis, dat je ze zelfs niet kunt tellen in de toekomst. 

   Omdat we op hun beurt de prijs in valuta, van gebiedsgebonden produkten, koppelen aan de vraag naar die specifieke produkten, wordt zo’n produkt ook weer iets dat zeldzaam moet blijven, en dus kunstmatig duur in aanschaf.

   Van gebieden in oorlog wordt de munteenheid discutabel, en daar heb je de motor achter al die oorlogen, denk ik zelf.

   In oorlogs gebieden kiest men niet langer voor de plaatselijke munteenheid, maar voor buitenlandse munteenheden die bewezen stabiel zijn, en dat bleek tot nu toe de dollar.

   Vandaar dus al die kunstmatig gekweekte onrust wereldwijd, waar we nu een beetje inzicht in beginnen te krijgen voor wat betreft de oorzaak.

   Als we dan een stapje verder kijken, werkt dit systeem ook door op het gebied van de ruimtevaart, en de ontwikkelingen in alternatieve energiesystemen.  Goedkope energiesystemen kosten de schatrijke beleggers in olieaandelen en installaties, scheppen vol geld.

   Ruimtevaart en exploitatie van de ruimte, zal onmiddelijk na de eerste waardevolle lading zeldzame materialen, de waarde van deze stoffen en elementen doen dalen. Een land in oorlog investeert niet in ruimtevaartexploitatie, dus moet dat land in oorlog worden gehouden. 

   De waarde van investeringen in de wapenindustrie, behoud z’n waarde bij de gratie van voortdurende gewapende conflicten, en de daaraan gekoppelde behoefte aan wapens.

   Moerstaal benoemde de veroorzakers van deze ellendige, vicieuze cirkel wereldwijd al, en het is de taak aan ons die dit zien, om deze vreedzaam te doorbreken.

    

   1. Antares, je leest niet wat ik schrijf en komt met een warrig verhaal over ruimtevaart exploratie.

    1. Goud is niet schaars. Al het gemijnde goud door de jaren heen is nogsteeds aanwezig. Er is zon 170.000 ton
    2. Jaarlijks komt er slechts 1,4% goud bij
    3. Dit maakt het tot het ultieme anker om alle valuta’s aan af te meten.
    4. De wereldhandel vraagt om een nieuw anker zodra de petrodollar is opgeblazen

    Nogmaals, het is al in werking gezet.

    – Goud staat bij de ECB en centrale banken van de BRIC’s op de balans en wordt elke 3 maanden naar de marktprijs gewaardeerd.
    – Goud is BTW vrij te kopen in de EU en BRIC’s. Over zilver en andere andere grondstoffen betaald men wel BTW.

    Goud zal binnen 1 jaar weer Tier 1 kapitaal gemaakt worden en het grote geld stroomt vanwege de inflatie in alle landen richting goud.

    Ook jij zult gaan sparen in goudgrammen maar blijft betalen in euro’s.

    1. Beste Dave, ruimte-exploratie brengt ons in de toekomst miljarden tonnen aan nu nog schaarse materialen. Dat maakt investeren in ruimtevaart zinvol, en tegelijkertijd investeren in goud waardeloos.

    2. Nogmaals, het gaat niet om de hoeveelheid goud, want dat is er genoeg. Als er al gemijnd gaat worden in de ruimte dan:

     1: maak jij dat niet meer mee
     2: dan mijnen ze metalen die nodig zijn voor de industrie (zilver)
     3: het openen van een mijn tot de output duurt op aarde al 8 jaar
     4: centrale banken kopen het omdat goud het centrum is van het monetaire universum

     Maar succes in je paradigma dat de overheid je wel komt redden…you’re owned!

  2. Beste Dave,
   jij schrijft:  is 170.000 ton en
   Het gaat over Goud, daarvan is in de hele geschiedenis van de mens pas 1.580.000 KILO Goud gedolven. Dat is anderhalf Miljoen kilo, dat is alles Dit is volgens de gegevens van de Britse rekenKamer en het zou ondertussen 1.7 kunnen zijn (daar wil ik vanaf zijn)
   Jij spreekt over 170 Miljoen kilo en dat is niet juist.

 16. Tussendoortje, waar sommige mensen wel blij mee zullen wezen.  :-D

  Leeuwarder courant, vrijdag 21 se4ptember 2012.
  Prijs voor onderzoek apenbillen.

  Boston- twee van de tien Ig Nobelprijzen zijn dit jaar gewonnen door Nederlanders.

  De prijzen voor wetenschappelijk onderzoek dat lachwekkend lijkt maar toch tot nadenken stemt, werden donderdagavond uitgereikt op de Harvard-universiteit in het Amerikaanse Boston. Onder de winnaars zijn de bioloog Frans de Waal, die samen met zijn Amerikaanse collega Jennifer Pokorny werd onderscheiden voor de ontdekking dat chimpansee soortengenoten kunnen herkennen aan foto’s van hun billen. Dus voor sommigen misschien toch nog hoop. :-D  Met vriendelijke groet, Paul.

   1. Vooral als de dames vruchtbaar zijn… laat ik mij netjes uitdrukken.
    Wat doen wij mensen toch moeilijk door alles te verbergen. Hoewel dat is in Brazilië weer anders. Zelfs een oudere man als ik moet ze nog van mij afschudden hier… Kan ook zijn dat ze denken dat ik geld heb hoor… :-p

 17. En nog wat meer bronnen en een nieuw plaatje in het artikel.

  “It’s one of these things that you have to plan almost in secret, because as soon as you say you’re going to change over from the dollar to something else, you’re going to be targeted,” says Ministry of Peace founder Dr James Thring. “There

   were two conferences on this, in 1986 and 2000, organized by Gaddafi. Everybody was interested, most countries in Africa were keen.”
  http://rt.com/news/economy-oil-gold-libya/

  U.N. to let Iraq sell oil for euros, not dollars
  http://archives.cnn.com/2000/WORLD/meast/10/30/iraq.un.euro.reut/

  Foreign Exchange: Saddam Turns His Back on Greenbacks
  http://www.time.com/time/magazine/article/0,9171,998512,00.html#ixzz26O7g4HTn

  Iran ready to be paid in gold, national currencies for oil
  http://rt.com/news/iran-gold-currencies-oil-453/comments/page-2/

    

  1. Ja, dat lijken mensen allemaal weer te vergeten. Evenals het lijstje landen welke nog geen IMF lening had. Zelfs wikipedia is kritisch over het IMF. Toevallig zitten al dit soort organisaties in die u-naai-us-steeds. Geen wonder ook dat die yankees bijna de helft van alle assets in de wereld bezitten of bijna de helft van alle resources (energie) gebruiken terwijl ze maar 4% van de wereldbevolking uitmaken. Zelfs als je een CD koopt, naar de film gaat of een pil slikt is de kans erg groot dat er een winst marge naar die states gaat. Ze zitten overal in,  domineren sterk en weten de concurrentie dood te maken of op te kopen. Survival of the fittest. Maar dat is niet wat de mensheid nu nodig heeft om op een leuke en nuttige manier verder te kunnen. Dit zijn chimpanees met een dikke middelvinger op een grote rode knop…

  2. Douwe, je linken allemaal eens bekeken en gelezen, daar wordt je echt droevig van. Het bevestigd alleen maar mijn gedachten hieromtrent, nl dat de wapenindustrie hierin een zeer grote rol speelt. Dan niet te vergeten alle intriges die gepleegd worden, ongeacht wie, wat en waar. Het geeft mij dan altijd weer dat onmachts gevoel. Ik moet daar toch maar weer verder over nadenken, want om dit op te lossen is een haast onmogelijke klus. Zie maar naar de occupy beweging. Als je te lastig wordt, wordt je gewoon vermoord etc. Hoe moeilijk het ook mogen zijn, en hoe negatief het ook mogen klinken, er zal toch die 3e wereld oorlog moeten komen om dit alles te doorbreken en dan hopelijk met een schone lei weer alles op te kunnen bouwen. En dan nog heb ik zo mijn vraag tekens. Mvg, Paul.  :-(
    

   1. He Paul, Oorlog is juist een essentieel onderdeel van de verdiencyclus van deze elite omdat je zo echte waarde vernietigd, en dit opnieuw moet worden gemaakt en zij daar dus flink aan verdienen. Daarbij gaan er vaak vele mensenlevens en kapitaal verloren om nog maar even niet te spreken van de milieu en natuurschade. 

    Ik ben nu bezig de 48 uur materiaal van https://www.visionair.nl/ideeen/wereld/the-liberty-academy/ te bekijken en dat legt precies uit hoe zowel de Rothschilds via de banken als de Rockefellers via hun fossiele energiebelangen en het militair industriele complex juist oorlogen willen en zo ook gedeeltelijk hun macht hebben weten uit te breiden. Zowel banken als het militair industriele complex verdienen enorm aan oorlog en nemen in macht toe, niet af. 

    Geweld, vernielingen, onrust, oorlog speelt dus kortom volledig in de kaart van deze partijen, sterker nog je zou kunnen zeggen dat een belangrijke reden is dat we zo veel oorlogen kennen komt omdat dit actief gestimuleerd wordt omdat er geld mee is te verdienen door de elite.

    Ik denk dat mensen de oplossing veel dichter bij huis moeten zoeken. Als niemand meedoet om hun oorlogen te vechten is het klaar. En waarde creeeren kun je prima zelf, zorg voor een goed huis wat energieneutraal is met een boel gezond voedsel uit de eigen omgeving. Omring jezelf met mensen die praktische voortbestaansskills hebben en leer zelf veel praktische zaken om zo anderen van dienst te kunnen zijn.

    Daarnaast is met internet en nu ook 3d printing en modelering het enorm gemakkelijk om ideeen en blauwdrukken voor producten over de hele wereld te verspreiden. Kortom een mooiere toekomst is volgens mij heel goed mogelijk maar niet zolang we dit huidige economisch, politieke, consumentisme paradigma blijven volgen. Oorlog voeren is juist een belangrijk onderdeel van het huidige paradigma waar we niet langer mee door moeten willen gaan. 

    En ik vrees dat je lange tijd alleen maar vooral de 5% van de mensheid kunt bereiken die daadwerkelijk zelf nadenkt. Maar goed, je moet toch ergens beginnen. :-) En als die 5% dan niet omkomt in oorlogen dan kan het wellicht zijn dat over een generatie of wat we voldoende mensen hebben die zelf nadenken…
     

    1. Dat de oorlog een essentieel kapitaal belang heeft voor die gasten dat begrijp ik.Verder zie ik oorlog ook nog als een ander gegeven nl: Stel dat er geen ziektes meer zijn, waaraan de mens kan sterven, tevens dat er geen oorlogen meer zouden zijn, dan krijg je een over populatie van mensen. Dan is de aarde binnen korte tijd overbevolkt en daar wordt je ook dus niet vrolijk van daar we dan ook onderhevig zullen zijn aan zelfvernietiging. dat niet alleen, maar het hele biologische evenwicht zou totaal uit balans zijn. Wat is dan uiteindelijk de “wijsheid”? Het kapitaal (lees elite) uitmoorden, zou dan de enige juiste direkte oplossing zijn, maar dat druist weer tegen alle natuurwetten in. Je hebt het over 5% die ev nadenken etc, zal wel pessimistisch zijn, maar als die teveel in de picture komen, zal men ook hier een weg vinden om dat op te lossen. Uiteindelijk kom ik dan weer terug bij het onderwerp: “de vrijheid van het individu en zijn kracht”. Er is geen vrijheid, nog in het denken, doen en laten van de mens. Alles is door vererving via de genen doorgegeven va het begin van de mens tm heden en dus al bij voorbaat vastgelegd, hoe het verloop zal zijn. Blijft m.i. alleen nog over, pluk de dag zoals die je gegeven word. Dit zie je in het dierenrijk terug, een deel zal voor het voortbestaan van de soort zorg dragen en een deel zal als voedsel dienen. Wij als mensheid zullen niet als voedsel dienen, maar zijn weldegelijk onderhevig aan boven genoemde gegevens, dus is het m.i. een wetgeving die je niet kan veranderen. Maar mede door de grote verscheidenheid van ons mens zijn, mede gezien vanuit het dualisme, zullen we altijd onderhevig zijn aan de elitaire macht, die daar hun overleving mee bewerkstelligen. Nogmaals pluk de dag, dat is de enige positieve kracht die ons rest. Mvg, paul. 

    2. Ja idd vooral een wereld scheppen zoals je die zelf graag zou zien is denk ik het meest constructieve wat je kunt doen… 

     Een echt oplossing is in mijn opinie alleen te bewerkstelligen als je het hele geldsysteem anders inricht of in ieder geval het eigenaarschap over het huidige geldsysteem inricht. Helaas gaat het als je de geschiedenis bekijkt vooral heen en weer tussen elite`s omdat je als je dit recht in handen krijgt bijna vanzelf hier misbruik van wilt gaan maken. Over de afgelopen 5000 jaar zie je dat geld is schuld met rente van eigenaarschap wisselt, tussen koningshuizen, private bankiers en religieuze elite`s.

     De middenklasse en de onderklasse is ongeacht wie dit systeem in handen heeft altijd de groep die voor de elite hun voortbestaan zorgt en dus eigenlijk geparasiteerd worden. Met het internet en een decentralisatie van dit recht zou hier echter denk ik voor het eerst in de geschiedenis van de mensheid een einde aan kunnen komen. Omdat mensen nu via het internet elkaars tijd en arbeid met elkaar zouden kunnen ruilen. Maar goed uiteraard moet je wel afspraken maken over de toegang tot grondstoffen…

     Het zal nog wel niet zo gemakkelijk zijn… Van de andere kant hoe verder het huidige systeem zichzelf nu de vernieling in draait hoe meer mensen na gaan denken en open gaan staan over en voor alternatieve economische systemen. 

     Ik hoor trouwens net dat bij inflatie vooral voedsel en brandstof het hardste in prijs stijgen. Dus onze eerdere adviezen over eten gaan verbouwen en zonne-panelen neerleggen en jezelf minder olie afhankelijk maken lijkt een verstandig advies geweest te zijn. Misschien de auto inruilen voor een elektrische scooter waar mogelijk…  

    3. Tot slot: Stel dat de gewone man het onnoemelijk geluk zou hebben en een enof meerdere miljoenen zou winnen. Hij gaat dit beleggen enof zoekt een andere mogelijkheid om dit geld snel te vermeerderen. Tevens ervan uitgaande dat het tij mee zou zitten en wordt dus meervoudig miljonair. Hij stijgt dus behoorlijk op de financiele ladder, wat zou zijn enof haar gedrag dan uiteindelijk worden? M.i. zou hij het proberen om dat kapitaal steeds meer te laten groeien en daar zijn achter de gesloten deuren vele mogelijkheden voor. Zelf fantaseer ik ook weleens, stel dat je dat geluk hebt, blijf ik dan dezelfde die ik nu ben, ik denk het niet. Je komt dan in een soort proces te zitten, die je meeneemt het verdere leven in. M.a.w. het ligt allemaal al in het DNA vastgelegd, volgens mijn denken. Nu heb ik dat (geluk) gelukkig niet en blijf ik wie ik ben. En weet dat ik me zeer bevoorrecht voel, wat ik allemaal mee heb mogen maken op deze aardkloot, dat geeft mij een rijkdom aan gevoel, maar ja dat ben ik.

     Wat betreft alternatieve economische systemen, vind ik zonder meer de moeite waard. Ook dit zie ik als een overlevingsdrang, dus een noodzakelijk gegeven. Maar hoe zou dit dan moeten met mensen bv die oud zijn en zo zijn ook hier vele voorbeelden in aan te geven. Het dualisme is een gegeven wat je nooit losmakelijk kan zien van welk onderwerp dan ook. Dat is nu eenmaal het systeem van het universum waarin we proberen zo goed en kwaad als het kan om te overleven, daar iedereen toch eigenlijk (dat zit volgens mij tussen de oren) een hekel eraan heeft om dood te gaan, dat negatieve denkbeeld is ons ook door vererving mee gegeven. Persoonlijk heb ik het idee, dat bij mijn overlijden mijn levensatoom mijn lichaam ontstijgd en daardoor in een nieuwe wereld terecht komt nl in de wereld van transparantie. Dit is niet gestoeld op welke vorm van religie dan ook. Het heeft de basis van mensen die de bijna doodervaring hebben meegemaakt en het licht zagen. Het grootste nadeel van ons menszijn ligt hem in het gegeven van emotie, daar kunnen we te slecht mee overweg. En weet, dat ook ik onderhevig ben aan die momenten, ze duren gelukkig alleen zeer kort. Mvg, Paul.

 18. Familie en vrienden van mijn familie zijn tegen de muur gezet, omdat zij overvallen pleegden op distributiekantoren in oorlogstijd. Dit deden zij omdat de ondergedoken joden ook moesten eten. Meer wil ik hierover niet kwijt, maar de holocaust tegen joden en anders geaarden, gezinden, sympathisanten, of van zogenaamd inferieure rassen, (zigeuners bijvoorbeeld) heeft wel degelijk plaatsgevonden in de aantallen die officieel gelden. Ik ben het totaal niet eens met wat er nu gebeurd en wat ze nu doen, maar de geschiedenis ontkennen heeft geen zin. 

   1. Respect met inzicht en mededogen is zeldzaam, en is afhankelijk van tolerantie. Bij deze mijn zichtbare erkenning voor de behoefte van de mens, en die van mijzelf, aan diezelfde mens. Het werkt wederzijds, ik geef van harte en met liefde voor de mens, opdat zij geve wat ik nodig ben. Dankje Julie. :)

  1. Beste Antares,

   Je reageert nu vanuit emotie of anders vanuit conditionering (andermans emotie).
   Ga gerust op onderzoek uit en ontdek dat het getal van 6 miljoen zeer waarschijnlijk helemaal niet klopt en de manier waarop ook niet.
   Wel raar dat Turkije bij de EU mag komen maar collectief een grotere genocide ontkent. Namelijk die van de Armeniërs welke in grote delen van Turkije woonden. Miljoenen zijn afgeslacht en van hun oorspronkelijke leefgebied is nauwelijks iets over. Maar daar hoor je niemand over. Turkije is braaf NAVO lid hè en als je net als Saudi Arabië doet wat de meester vraagt dan mag alles… Maar jij en ik mogen niet op onderzoek gaan en eigen conclusies trekken. Aan de ene kant staat de wet en de andere kant mensen die menen die wet zonder zelf onderzoek te moeten verdedigen. Kill the messenger!
   Het interesseert mij niet wat mensen van me denken. Daar ben ik te oud voor. Net zoals Dries van Agt het opeens voor de Palestijnen opneemt en door iedereen en alles seniel wordt genoemd. Die man ging op onderzoek uit en kwam tot een andere conclusie. Aangezien zijn carrière ten einde loopt gaat hij voor slechts de waarheid…
   Het gaat mij ook enkel alleen om de waarheid en de vrijheid alles ter discussie te mogen stellen. Er wordt namelijk schandalig veel gelogen en zolang 99% er in geloofd gaat er dus niets veranderen.
   Credo: Lees die linkjes van Sick_of_Details nou maar. Je wordt er niet slechter van. Ik geloof niks, ik onderzoek slechts en heb zet vraagtekens bij de officiële boekjes. Na jouw eerste stapjes praten we verder, okay?
   Oh, ik ben trouwens absoluut geen antisemiet. Wel schijt ik op NAZI’s, vloeibaar hè… :-p
   Groet!

   1. Moerstaal,
    Iedereen kan de feiten erop nazien. Maar erkenning van Turkije houden consequenties in, bijv. smartegeld voor lange tijd in hoge bedragen..dat zal een reden kunnen zijn voor jarenlange ontkenning.

    1. Wist ik niet. Bij mijn weten is het de consensus, dit bouwt weer voort op religie en een sterk nationaal gevoel. Ken je Turken? Ik heb er genoeg meegemaakt. Nederlanders zijn eigenlijk watjes. De Turkse identiteit is zeer sterk en dominant. Echt heel veel weet ik er niet van maar dit is wat mij bij is gebleven. Wat betreft de diverse genociden heb ik mij recentelijk weer verdiept in die van de Armeniërs.

    2. Weer scherp! Ik bedoel mentaliteit alhoewel “identiteit” vanuit psychologisch perspectief niet eens zo ver gezocht is. Laat dus maar zoals ik het schreef.

   2. Spijt me moerstaal, maar de eerste indruk van Sick_of_ details is geen gunstige. Daar ga ik het ook bij laten wat hem betreft. Ik kan niet achter zijn maskerades staan, daar ben ik te nuchter voor. Ik vind zijn verkondiging van de realiteit een soort infantiel werkelijkheidsbeeld geven, ondanks zijn gebleken intelligentie. Overtuiging mag nooit de vader van de gedachte zijn, deze moet gestoeld zijn op bewijzen. Uiteraard met alle respect voor jou. ;)

  1. Paul, er was wel een oorzaak aan te wijzen, maar niks bedreigends ofzo. Het probleem lag niet bij jullie.
   Ik zal ook wat minder aanwezig zijn omdat ik meer tijd nodig heb voor mijn gezin; kouder weer dus meer binnen, toetsperiodes ed.

   1. Julie bedankt voor de info. Het had toch ook wel weer een voordeel, heb nu weer even alles goed nagelopen in de CP, programma’s opgeschoond en gedefragmenteerd en de virusscanner alles na laten lopen, Mvg, Paul. :-D

 19. De Amerikaanse marine gaat haar brandstof uit zeewater halen, lees ik net tot mijn verbazing. Er wordt H2 uit het zeewater gehaald, dat wordt verbonden met CO2 tot koolwaterstof. Hun en ons brandstofprobleem wordt hiermee voor altijd opgelost, ze gaan centrales bouwen aan de kust. Het olie voor dollar probleem is hiermee opgelost voor iedereen. Over brandstof uit zeewater halen heb ik zelf op visionair het nodige geschreven, in de tijd dat die c hier nog een probleem van maakte. Of het amerikaanse systeem vergelijkbaar is met mijn systeem weet ik niet, maar het artikel is geschreven op:

   

  Daar ga ik nu een kijkje nemen i.v.m. deze ontwikkeling, ben benieuwd hoe zij het gaan doen en welke gevolgen deze ontdekking heeft voor ons. :)

    1. Nee joh, volgens mij heeft dat te maken met de spamfilters hier. Je kunt het gewoon op MSN nieuws lezen op dit moment, dan vind je ook de bron. Ik wil geen reclame maken voor een ander blad, de mensen moeten zelf even zoeken dus. ;) Was er gewoon nieuwsgierig naar of ze mijn systeem gebruiken, maar daar wordt geen informatie over gegeven helaas. Mijn systeem maakt gebruik van golfslaggeneratoren, deze zijn gekoppeld aan elektrodes op grote diepte, waar d.m.v. elektrolyse waterstof en zuurstof worden gescheiden in grote opslagzakken. Door de grote druk op deze diepte, (tot 1100 bar als je wilt) kan zich geen gasvormig waterstof vormen. De H2 wordt rechtstreeks vloeibaar, kan worden gebruikt als brandstof, maar in combinatie met vloeibare zuurstof ook als tsunami dempers in breukzones, en als zoetwaterbron/energiebron als deze combinatie in energiecentrales wordt gebruikt. De uitstoot van een dergelijke energiecentrale bestaat uit zuiver zoetwater, en daar hebben we helemaal behoefte aan. ;)

 20. Arme dollar

  http://www.beurs.com/2013/03/22/china-en-brazilie-hebben-geen-dollars-meer-nodig/19285

  De People’s Bank of China (PBC) en de Braziliaanse centrale bank staan op het punt een valuta swap van ongeveer 190 miljard yuan renminbi (omgerekend 60 miljard Braziliaanse real of 23,5 miljard euro) uit te voeren om de handel tussen beide landen in eigen munt te kunnen voeren. Hiermee geraken ze (voor een deel) af van de dollar als handelsmunt.

  De deal zou gesloten worden op de top van de BRICS-landen volgende week in Durban, Zuid-Afrika. Dit is een volgende maatregel waarmee de dollar als wereldhandelsmunt omzeild wordt en een volgende stap van China om de dollar van de troon te stoten als wereldreservemunt.

  De valuta swap zal volgens de Chinese minister van Buitenlandse Zaken “de bilaterale financiële samenwerking bevorderen, de handel stimuleren en financiële stabiliteit waarborgen”.

  1. Lijkt wel een vorm van machts verschuiving, de dollar in de prullebak, nu nog de euro en dan eindelijk een mondiale munt. Maar ja dan zullen de banken er wel weer wat op uitvinden om hun winsten te vergaren. Maar het zal dan geen machtsmiddel meer zijn, dat is de troost. Mvg Paul.

 21. Douwe, we zijn nu 2 jaar verder. Je hebt het eerder bij het rechte eind dan al diegenen die je tegenspreken. Dat shseeples je tegen spreken, zegt meer iets over hun dan over jou visie. Venezuela, China, Rusland en een aantal andere olielanden zijn al bezig een eigen wereldbank op te zetten. En het klopt dat men van de petro dollar af wil. Doordat men dus minder oliedollars krijgt, waar natuurlijk partijen als rothchilds en rockafeller niet blij mee zijn. China moet denk ik eens hun geleende geld terug vragen aan Amerika. Die is namelijk als inds 1937 ongeveer al bankroet. En dan zal je zien dat Amerika eigenlijk niet veel meer is dan elk ander land.

  Keep up the good work, to be no sheeple

Laat een reactie achter