Video: de toekomst van mobiele telefoons

De Koreaanse chaebol (industriële gigant) Samsung was twintig jaar geleden nog vooral bekend om de (toen al uitstekende) voordelige geluidsapparatuur. Sindsdien heeft het bedrijf zich ontpopt tot marktleider op het gebied van mobiele telefoons. En dan moet er vanzelfsprekend een toekomstvisie ontwikkeld worden. In dit filmpje de laatste ideeën binnen Samsung.

Anders dan Microsoft en Google concentreert Samsung zich hier alleen op mobiele telefoons, de corebusiness van de Koreanen. je kan duidelijk merken dat Samsungs concept lab minder vrijheid heeft dan hun collega’s in Amerika. Toch worden er een aantal vernuftige ideeën in het filmpje behandeld. Bijvoorbeeld de mobiele telefoon als gezondheidsmonitor.

2 gedachten over “Video: de toekomst van mobiele telefoons”

 1. Ik bááááál ervan dat mijn oude Samsung SGH D900I, een storing heeft gekregen op het scherm. Een deskundig medewerker van een telecombedrijf vertelde mij, dat een toestel met schuifbord, op den lange duur last krijgt van breuken in de geleiderprinten. Shit zeg, als ik mijn toestel nu open en dicht schuif, dan wordt mijn scherm zwart. Ik kan dan niet zien wie belt of smsjes stuurt.
  ;)  

 2. Naar mijn idee werken de huidige smartphones goed zat. Aan de andere kant kost het veel te veel aan menselijk leed om er 1 te produceren.
  M’n volgende smartphone word een Fairphone. Geen spannende hardware, wel zo eerlijk mogelijk geproduceerd.
  Ik zit dan niet bij de eerste batch van 25.000. Ik heb bij gecrowdsource hardware ondertussen een voorzichtige houding. Bij de OpenPandora heb ik al teveel meegemaakt. In begin 2009, 300 EUR neertellen en door alle problemen waren ze 2.5 jaar te laat. Dus in 2012 een hand held computer terwijl ik al een half jaar een HTC Desire heb. Al met al, was die gehele soap mee maken,wel 300 EUR waard. Als iemand nou een kickstarter begint om daar een documentaire over te maken….
  Fairphone: http://fairphone.com
  Hier nog een praatje van Vinay Gupta over het eerlijk verdelen van resources voor 7 Miljard mensen op Ohm2013.
  (OHM2013) One network one world designing for a 7 plus billion person world By Vinay Gupta
  http://youtu.be/KMcxS1nLpig
   

Laat een reactie achter