Video: futuristisch opblaashuis

Share Button

Uit Frankrijk deze keer een originele oplossing van een dringend probleem van de moderne tijd: warm en goedkoop onderdak. De hypotheek van deze woning zal vermoedelijk zelfs voor iemand met een inkomen op bijstandsniveau gemakkelijk op te brengen zijn. Nog een voordeel (en een nadeel): het uitzicht is onovertroffen.

Share Button

Germen Roding

Hoofdredacteur en analist (Visionair.nl) Expertise: biologische productiesystemen (master), natuurkunde (gedeeltelijek bachelor), informatica

Dit vind je misschien ook interessant:

3 reacties

 1. ben db bd schreef:

  Pneu’s heetten die dingen vroeger. De (eventueel verwarmde) lucht-druk hield hem in vorm. Maar je begrijpt dat er nogal eens een is weggewaaid. Daarom heeft hij erg goeie scheerlijnen nodig.
  Je kunt hem natuurlijk ook slechts deels transparant maken, t.b.v. een stukje privacy.
   
  Als sporthal heb ik hem wel vaker toegepast zien worden. Zijn ze in het groot niet vaak meer bij evenementen in gebruik? Of zijn de voorschriften al weer te zeurderig geworden? Ze waren redelijk betaalbaar hoor. En snel op te zetten natuurlijk.
   
  Ik herinner mij dat onze zoon en kleindochter vorig jaar in net zo’n doorzichtige bol van een schans af kwamen rollen. Een beleving (kermisattractie) om te gillen natuurlijk.
  Die bol was dubbelwandig, waarbij alleen de spouw tussen de wanden onder luchtdruk en dus in vorm werd gehouden, net als een binnenband. Dan kun je ook een open toegang (i.p.v. een sluis) handhaven; wel zo slim.
  Grappig spul!

  • Julie schreef:

   Ik denk dat de tent gevoeliger is voor kou en vocht en minder stabiel is. Door het zicht van het opblaashuis ben je minder geïsoleerd van je omgeving.

   Het lijkt een doorzichtige iglo..ja het ìs een doorzichtige iglo!

Geef een reactie

Advertisment ad adsense adlogger