Het wordt wel even slikken als dit monsterlijke apparaat voorbij komt klossen.

Video: rijden op een zespotige robot

Wil je indruk maken op je patserige buurman? Maak dan kennis met Stompy, een metershoge zespotige looprobot van rond de twee ton. Het gigantische mechanische insect bevindt zich nog in de ontwerpfase, maar de 60.000 dollar die de bedenkers nodig hebben om de robot tot realiteit te laten worden is op tienduizend dollar na binnen.

Het wordt wel even slikken als dit monsterlijke apparaat voorbij komt klossen.
Het wordt wel even slikken als dit monsterlijke apparaat voorbij komt klossen.

De looprobot  beweegt zich voort op 2,5 meter lange poten en kan zich ook door zeer oneffen terrein een weg banen. Erg snel beweegt Stompy niet: reken op 2 tot 5 km per uur. Daar staat tegenover dat het mechanische lastdier tot twee ton gewicht kan vervoeren. Voldoende om die sportwagen van de nieuwe vriend van je ex helemaal tot plaatstaal te beuken.

De bedenkers denken dat door een prototype van Stompy te bouwen, ook hulp kan worden geboden in onherbergzame gebieden. Dat is hard nodig. In Haïti, bijvoorbeeld, kostte het na de verwoestende aardbeving twee jaar om bepaalde gebieden puinvrij te maken. Dit mechanische reuzeninsekt kan in dit soort situaties broodnodige hulp bieden.

Wil je de schrik van de buurt worden? Voor een luttele 300.000 dollar is dit hebbedingetje je exclusieve eigendom.

Bron
Kickstarter

18 gedachten over “Video: rijden op een zespotige robot”

        1. Ja je moet middenin de bovenste afbeelding klikken, daar zit een vaag startknopje (zie ik ook nog maar net).

Laat een reactie achter