Een kaartje van de Holle Aarde, volgens een ware gelovige.

Een holle aarde, is dat in theorie mogelijk?

Een geliefde theorie in bepaalde new-age kringen is dat het binnenste van de aarde hol is, en dat er een zon schijnt op de plaats waar de gangbare geologie de aarde de nikkel-ijzeren kern toedicht. Zou een dergelijke onderaardse wereld kunnen bestaan?

Een kaartje van de Holle Aarde, volgens een ware gelovige.
Een kaartje van de Holle Aarde, volgens een ware gelovige.

Atlantiërs onder onze voeten
Als we aanhangers van de holle-aarde theorie moeten geloven, gebeuren er diep onder ons spannende dingen. Tienduizenden jaren geleden slaagden de verheven Atlantiërs, na een vernietigende oorlog op het aardoppervlak uitgestorven, er in om onder het aardoppervlak een kunstmatige wereld, Agartha, te scheppen. De woestijnen zijn niet het gevolg van Hadleycellen, zoals je op de middelbare school  geleerd hebt, maar van die verwoestende oorlogen.

Lekker koel in een roodgloeiende bol
In het centrum van de aarde schijnt een kunstmatige zon, die de Agarthanen dag en nacht van licht voorziet. Ondanks de gesmolten magma die dit ondergrondse paradijs omringt, genieten de Agarthanen van een comfortabel subtropisch klimaat. Ook beschikken ze klaarblijkelijk over een geavanceerde anti-zwaartekrachttechnologie die de Agarthanen tegen de schil gedrukt houdt en tegelijkertijd de zon zwevend houdt. In theorie zou een roterende aarde dit effect uitoefenen, althans: op de equator een ‘zwaartekracht’ van ongeveer 0,3 procent van de zwaartekracht die we op aarde ervaren leveren. M.a.w. een mens zou zonder problemen honderden meters grote sprongen kunnen maken.

Dit kan door de zogeheten schilstelling. Als de aarde een holle bol zou zijn, zou binnen de holte de zwaartekracht nul zijn. Als de zwaartekracht door massa opgewekt wordt, zou de materie van de kern samengeperst moeten zijn tot een extreem dichte schil, wellicht in de vorm van gedegenereerde materie of neutronium, want met bekende materialen red je dit niet. Een peulenschil voor een vergevorderd superras, mogen we ongetwijfeld aannemen. Of er moet een ingewikkelde dynamische structuur worden gebouwd, die d.m.v. een continue impulsstroom de buitenste schil op zijn plaats houdt. Ook deze moet van extreem dicht materiaal worden gemaakt om zwaartekracht en gemiddelde dichtheid van de aarde op de bekende waarde te houden.  Toegegeven: zo verklaar je meteen het vulkanisme, want daar komt waarschijnlijk extreem veel afvalwarmte bij vrij.

Wolken en regen
Een andere opmerkelijke eigenschap van de holle aarde is dat er regenbuien voorkomen. Ook dit kan in theorie:  de kunstmatige zwaartekracht maakt dat zwaardere gassen tegen de aardwand worden aangedrukt, dus de lichtere waterdamp zal dan naar binnen bewegen. Voor zwaartekrachtseffecten maakt het niet uit welke vorm het veld heeft of wat voor bron, leert de Algemene Relativiteitstheorie ons. In principe zouden zich dus inderdaad wolken en neerslag kunnen vormen – en waarschijnlijk ook daadwerkelijk vormen. Door de zeer lage “zwaartekracht” zouden de druppels tergend langzaam vallen.

Reizen van het aardoppervlak naar de Holle Aarde
Uiteraard is een holle aarde waar je niet naar binnen kan reizen niet erg spannend. Vandaar dat vele romanschrijvers al veronderstelden dat er toegangen tussen het aardoppervlak en deze binnenwereld bestaan, zoals op de noordpool en in vulkanen. Volgens de aanhangers van de Holle Aarde theorie weet het Amerikaanse leger hier alles van, maar wordt dit op bevel van de Illuminati  geheim gehouden, net als met de ontmoetingen met buitenaardse wezens gebeurt. Uiteraard laten de lichtwerkers dit niet op zich zitten en hebben al contact gelegd met de Atlantiërs. En er is goed nieuws. Op het moment dat ik dit schrijf, 2012, zal de wereld van de Atlantiërs gaan samenvallen met de onze en komt er een einde aan het platvloerse, grofstoffelijke gedoe op deze aardoppervlakte. Als je dit artikel in 2013 of later leest, weet je dus dat er iets vreselijk misgegaan is. De zoveelste streek van de Illuminati.

Zin of onzin?
Het ligt niet erg voor de hand om met heel veel pijn en moeite binnen in de aarde te gaan zitten, als met een fractie van de inspanningen bijvoorbeeld Mars is te terraformeren. Het is dan slimmer bijvoorbeeld in een planetoïde een virtuele wereld te bouwen of Venus tot tweede aarde om te toveren, wellicht door onze helse zusterplaneet in het Lagrangepunt van de aarde te slepen en waterstof van de gasreuzen aan te voeren. Kortom: ik heb smakelijk gelachen. Dit verhaal is zo grotesk dat het humoristisch wordt.

20 gedachten over “Een holle aarde, is dat in theorie mogelijk?”

 1. [Jeugdsentiment mode] Ik moet in eens denken aan de Tarzan-stripverhalen die ik ooit had.  – grinnik ;-)   [/Jeugdsentiment mode] 

  Jules Verne schreef er ook ooit nog ‘ns een boek over: Naar het middelpunt der aarde.
   

 2. weet je waar ik naar neig om veel banger voor te zijn?
  Dat de hemel hoog boven ons is, maar de hel (mag die nog bestaan in het popie  postmodernisme?) ónder ons. En dat zou dan kunnen kloppen met die gloeiend hete massa in het binnenste der aarde.  Niet ontvankelijk dus bij new age kringen?
   
  En dan is er voor mij nog zoiets engs als dat de menselijke ziel geen ruimte inneemt, geen lichaam bezit, maar dat ze zouden hebben gewogen dat het lichaam van gestorvenen toch een gram of wat lichter is dan dat van levende mensen.
   
  Geen lichaam dat door het aardoppervlak tegengehouden wordt, maar wel een ziel welke nog onderworpen zou zijn aan een geringe zwaartekracht?? ……………
  dat gaat volgens Bartje dan wel de verkeerde kant op………., toch?
   
  Maar ze hebben volgens mij nog geen Verlichte Zielen zoals je die hier op Visionair tegenkom gemeten, dus makkers, laten wij ons hier vooral niet laten ontrieven door de wetenschap :) :-) (welke gelukkig regelmatig bijgesteld dient te worden :(  )

  p.s. de lachebekjes doen het bij mij al een poosje niet meer.
  Ook een veeg teken van naderende rampspoed??
  (het lijkt de euro wel!)

  1. Het onderzoek waaruit bleek dat de ziel gewicht had kwam uit 1901, was experimenteel onjuist uitgevoerd en is nooit succesvol herhaald. We kunnen er dan ook zonder moeite vanuit gaan dat het een foutief resultaat was. Wees voorzichtig met het gebruiken van slechte wetenschap, vooral als je daar grote conclusies en visies aan wilt verbinden.

 3. Vandaag nog maar eens naar de zeer aan te raden documentaires “Ancient X Files” gekeken. Beslist een aanrader van jewelste, is de documentaire waar de oorsprong van het christendom in twijfel wordt getrokken. Het griekse Orfisme was een geloof, gesticht door de persoon Orfeus, ongeveer 600 v chr. Volgens de orfistische leer bezat de mens een ziel, welke na de dood in het hiernamaals zou overleven, waarna deze ter verantwoording zou worden geroepen voor diens daden. De kwaden ondergingen hun lot, en verdwenen in de rivier de Styx, die ondergronds uitkwam op het Hades. De goeden, in wat volgens griekse opvattingen destijds een hemels paradijs was. Orfeus was een geliefd zanger, welke eertijds onder begeleiding van zijn harp, de exorbitant, bachanale feesten opluisterde, die bol stonden van buitenproportionele sexorgiën, drankgelagen, en offers. Ook stond hij bekend om zijn liefde voor dieren, welke in afbeeldingen van hem, als luisterend publiek naar zijn prachtige zang en harpspel worden uitgebeeld. Een muzikale herder dus, die naar de geschiedenis vertelt en uitbeeldt, als zanger afdaalde in de rivier de Styx, daar het kwade bevocht in het Hades, en vervolgens de bovenwereld betrad als een profeet met zijn boodschap. Het verhaal gaat dat hij is gedood door de vrouwen die Bachus vereerden, en zoals het Orfeus amulet op niet mis te verstane wijze uitbeeldt, is gekruisigd. Frappant is de correcte wijze waarop de kruisiging is uitgevoerd, namelijk met de handen achter het kruis genageld, en niet ervoor. Fysiologisch, en medisch forensisch onderzoek, heeft aangetoond, dat men met de handen achter het kruis werd genageld, omdat het slachtoffer anders direct zouden stikken. Dit werd dus gedaan om het lijden te verlengen. Ook zijn de oudste papyrus documenten van europa aangetroffen op een tombe, gedateerd op 500 v chr. Daarin wordt de leer van het orfisme zeer gedetaileerd beschreven, en zijn de overeenkomsten met de christelijke leer onomstotelijk duidelijk. Veel afbeeldingen in ondergrondse ruimten en gangen, die werden toegeschreven aan vroege christenen, blijken nu van orfistische  oorsprong te zijn. De figuur van Orfeus, is geïntegreerd met de figuur van Jezus, evenals de christelijke leer. Eigenlijk sterk overeenkomende met het verhaal van de Hyksos, welke een vooraanstaande, joods georiënteerde gemeenschap vormden in het oude Egypte, ten tijde van de farao’s. De nieuwe religiën hebben de geschiedenis netjes herschreven, nadat de oude in de vergetelheid waren verdwenen, met of zonder hun bereidwillige hulp. Zo nu en dan kom je oude sagen en mythen tegen, in een modern jasje gestoken, waarvan de holle aarde theorie met Atlantiërs een populair voorbeeld is.

  1. Ik weet niet zeker of je gelooft dat dit een goed onderzoek is, maar voor de zekerheid:

   Die “natuurkundige” is een kwakzalver met een diploma van een ‘universiteit’ die bekend staat als ‘diploma-fabriek’, waar men dus voor het juiste bedrag een willekeurige titel kunnen kopen. De universiteit (kennedy-west) is niet erkend als echte universiteit, en zijn titel is dan ook nep.

   Verwacht dus geen echte wetenschap van deze expeditie ;)

 4. Waarom in dit artikel geen woord over de 5 miljoen dollar kostende Inner Earth North Pole expedition die volgend jaar juli vertrekt naar de absolute geografische noordpool om onder andere de holle aarde theorie te onderzoeken??

  Check it! Brooks Agnew is the initiatiefnemer en dit is zijn site!

  http://www.npiee.org/

 5. North Pole Inner Earth Expedition is dus de goede volgorde van de naam ;)

  Vastzitten in de ijsmassa zal niet zo snel gebeuren, ze hebben de 2 sterkste ijsbrekers ter wereld gecharterd… deze kunnen 8 dagen onafgebroken ijsbreken!

 6. bedankt voor uw waardevolle aanvulling heer Lukas.
  Nou had ik er toch al nooit van wakker gelegen hoor, maar fantasiewerelden floreren hier heerlijk op dit forum en dat gewichtsverhaal was daar ook één van.
   
  Heeft gelijk onze juf postuum gelijk gekregen, welke zo leerzaam beweerde dat de Verlichting ons niet tot in de 7e hemel kan en zal verheffen! (of zou ze dat anders bedoeld hebben :-) ?)
   
  Ja, bij onze dienst liepen er ook een paar rond met titels bij de boter gekregen. Heb ik toch wel eens eerder verteld? Bij de vrij metselaars behoorden die bij je ‘geestelijke’ stand. Daar zijn ook wel artikelen over geschreven hoor.
   
  Waar ik mij zo vaak over verwonder is dat op deze wereld zulke grote bedragen worden uitgegeven aan onzinnige onderzoeken en de goede vaak door armoe op de plank blijven liggen.
  En als ik eerlijk mag zijn, heb ik de neiging om te waarschuwen ook niet alle onzin zomaar hierheen op de site te halen, om toch wel voor serieus gehouden te blijven worden. (als ik maar mag blijven tot ik eens écht heel het Chr. uit mag leggen).
   
  Zou overigens een holle aarde niet gewoon natuurwetmatig imploderen? 

 7. .In de twintiger jaren vorige eeuw zou  Bryd met een vliegtuig de aarde ingevlogen zijn.
  Die actie kan toch nageboots worden……
  (van zijn co piloot  ervaringen lees je trouwens nooit wat van.)
  .
  Waarom nu met een nuclear aangedreven boot naar binnen varen( of tot de rand) volgend jaar   en daar risico verhogen op een nucleare ramp?

  . Als de kern van de aarde heet zou zijn ( 2500C? ) zou door de miljoenen jaren heen de aarde ( geisoleerde Bol)  toch heet onder onze voeten zijn?
  Op de maan waren we vlugger…   

 8. Zonder perspectief en benaderd vanuit het holle lens (of visooglens)  gebeuren kan een Universum ook oneindig hol zijn. Als men het binnen=buiten gebeuren letterlijk neemt is de beeldvorming van een matrix zelfs onvoldoende. Met middelpuntvliegende kracht zal men op de evenaar zwaarder zijn dan op de poolcirkels. Daarbij kan men ook de relativiteitstheorie goed beschouwen en begrijpen dat we massa opnemen en massa afstaan. Hiermee volgt ook dat men ax(kleiner of groter) kan worden zonder gebruik van externe wetenschapswerktuigen. Heeft men begrip dan denkt men buiten de massa en rijst de vraag, leef ik enof word ik geleefd? Bij ondekking vindt men nieuwe werelden voor de dan nog niet wetenden binnen het contakt gebied. Leer uw papagaai fabeltjes en als antwoordt zal de papagaai zijn fabetjes vertellen. Dan heb ik het nog niet eens gehad over de gestuurde fantasie. Het leven waarin men zit is gelukkig de werkelijkheid. Nog altijd heel flexibel met tastbare bolletjes..twee bolle lensjes…..Wie ging erin (&) wie komt eruit?

Laat een reactie achter