Video: trillingsoogster vervangt batterij

In de omgeving van kleine energiegebruikende apparaten ligt de energie doorgaans voor het opscheppen. Je kan dan denken aan zonlicht, maar ook trillingen bevatten de nodige energie. Het idee is niet nieuw (kinetische horloges die zichzelf opwinden bestonden al sinds de jaren ’70), maar door de steeds zuiniger elektronica wordt eigen energieopwekking door steeds meer apparaten interessant.

Positief effect is onder meer dat batterijen niet meer vervangen hoeven te worden, wat de nodige milieuvervuiling en arbeidskosten scheelt. Sensoren en dergelijke kunnen nu tientallen jaren of langer zonder onderhoud functioneren. Texas Instruments toont in deze clip een groot aantal toepassingen van hun mini-energieopwekkende systeem.

2 gedachten over “Video: trillingsoogster vervangt batterij”

  1. Als men zonlicht kan omzetten in mechanische energie en apparatuur, wordt het tijd dat men de kosmische stralingen en magnetische veldverschuivingen gaat omzetten in de gewenste energievorm.
     
    De vraag is hoe lang al worden trillingen al gebruikt voor het opwekken van trillingen, Fibro’s?
     
    Vlinders snappen het denk ik wel een beetje. ;) Effecten…. ;)

  2. Sluit een luidspreker in combinatie met brugdiode en condensator op elkaar aan, werkt ongeveer hetzelfde als je daar een led op wilt laten branden. Een dergelijk systeem kun je ook in een horloge inbouwen, maar werkt op quartz klokken met grotere oppervlakken nog beter.

Laat een reactie achter