Gaat deze robothond doorbreken? Wellicht bij de allerrijksten?

SpotMini, vierpotige robot als butler

Een robot die de afwas doet, rommel opruimt en in staat is zelf weer overeind te krabbelen. De SpotMini bestaat nu en zou in principe in serie gebouwd kunnen worden. Betekent dit de doorbraak van huisrobots?

SpotMini is een nieuwe, kleinere versie van de Spot-robot, met een gewicht van rond de 25 kg (30 kg als je de arm meerekent). SpotMini is volledig elektrisch (geen hydraulische onderdelen) en houdt het ongeveer 90 minuten vol op een lading, afhankelijk van wat de robot doet. SpotMini is een van de stilste robots die robotbouwer BostonDynamics ooit heeft ontworpen.

Gaat deze robothond doorbreken? Wellicht bij de allerrijksten...
Gaat deze robothond doorbreken? Wellicht bij de allerrijksten…

De “robothond” heeft een verscheidenheid van sensoren, zoals een dieptecamera, een solid state gyro (IMU) en proprioceptiesensoren in de ledematen. Deze sensoren helpen met navigatie en mobiele manipulatie. SpotMini voert een aantal taken zelfstandig uit, maar gebruikt een mens voor high-level begeleiding.

Meer informatie
BostonDynamics

3 gedachten over “SpotMini, vierpotige robot als butler”

  1. Het zat eraan te komen, een huisrobot voor al uw huishoudelijk werk. Een gat in de markt! Jammer, nu alleen nog een speeltje voor de rijken, maar dit is een hele normale curve in de marketing bij aankopen.
    Ik denk dat nog niet zoveel mensen een robot als butler in huis willen nemen, terwijl zij wel een hekel hebben aan de (grote) schoonmaak. Het kost nogal een vermogen om dergelijke robots aan te schaffen. Daarom hoop ik dat verhuurbedrijven zulke robots zullen aankopen om ze op huurbasis te laten werken als schoonmaker. Dit werkt over het algemeen veel beter en zo worden deze robots betaalbaar gehouden voor de klant.
    Hierop doorgedacht zouden robots niet alleen worden ingehuurd als schoonmaker, maar op termijn ook als kapper, tandarts, huisschilder en vul maar aan. Gewoon bij u thuis!

    Het zijn interessante tijden voor de robotica..

Laat een reactie achter