Wonen in houtpallets

Share Button

Houtpallets zijn goedkoop, sterk en overvloedig aanwezig. Geen wonder dus dat houtkratten een steeds populairder bouwmateriaal worden en in steeds meer huizen worden toegepast.

Het pallethuis kan later worden uitgebouwd tot volwaardig huis.

Het pallethuis kan later worden uitgebouwd tot volwaardig huis.

Houtpallets worden gebruikt om zware ladingen in vrachtwagens te kunnen vervoeren. Alleen al in de Verenigde Staten zijn er meer dan een miljard houtpallets, dat is ongeveer vier per Amerikaan. Hier in Europa zal het aantal per inwoner niet veel minder zijn. Huizen van houtpallets zijn snel te bouwen en zijn als het moet ook weer snel af te breken. Een huisje van drie bij zes meter kost ongeveer vierhonderd euro.

Houtpallet-huizen kunnen later worden “aangekleed” tot een meer solide, permanente constructie, die tientallen jaren mee kan gaan. Hulpverleners hebben al voorgesteld om houtpallets toe te passen in rampgebieden zoals Haïti na de enorme aardbeving van 2010. Het tijdelijke onderkomen van mensen kan dan vrij gemakkelijk worden veranderd in een echte woonwijk.

Meer informatie:
Ball State University

Share Button

Germen Roding

Hoofdredacteur en analist (Visionair.nl) Expertise: biologische productiesystemen (master), natuurkunde (gedeeltelijek bachelor), informatica

Dit vind je misschien ook interessant:

1 reactie

  1. Bemoeier schreef:

    Nou het is wel 3e klas hout hoor.

Geef een reactie

Advertisment ad adsense adlogger