Cursus visionair denken: hoeveel weegt een miljoen dollar?

Iedereen (nou ja… bijna iedereen) kan leren hoe je visionair kan denken. In dit filmpje doet een natuurkundige een van de geheimen van visionair denken uit de doeken: het vermogen om groottes te schatten. Hoeveel weegt een  miljoen dollar? Kijk hier hoe je aan de hand van een paar simpele aannames het werkelijke antwoord griezelig dicht kunt naderen…

6 gedachten over “Cursus visionair denken: hoeveel weegt een miljoen dollar?”

 1. Ik ga het een stapje hoger tillen.
  Voor 1 miljoen dollar koop je 10.000 vaten aardolie. Die bevatten 159 liter van het zwarte goud. Die 1 miljoen dollar kun je omzetten in 1590000 liter waardevaste aardolie.
  Je kunt ook voor die dollar ook 1600 ton rijst kopen: dat is 1,6 miljoen kg.

  De dollar is niet waardevast en zal ook weer verdwijnen. Denken in dollars is niet visionair.

  1. Klopt, denken in dollars op zich is dat in het geheel niet. Het gaat hier echter om het gewicht te schatten aan de hand van een minimum aan aannames. Dat is wel degelijk onderdeel van visionair denken. Om complexe vraagstukken op te lossen is dat vermogen essentieel.

   1. @Germen,

    Ik zou best een cursus in visionair denken willen doen, bestaan er ook gradaties van Grand sukkel tot Grand Master? Zou mischien een leuke mogelijkheid zijn voor een nieuwe opleiding bij het NHA…

 2. Ha, ha, lachen, tegenwoordig weegt 1 miljoen dollar (bijna) niets. Zowel de goudstandaard, als de papierstandaard zijn al losgelaten. Meer dan 90% van het geld is niet tastbaar. Banken lenen veel geld uit zonder dat ze het hebben en de persoon die het leent krijgt het ook niet, maar betaalt alleen rente. Allemaal virtueel en weegt dus niets. Maar in ieder geval een leuk filmpje over hoe dingen kunt inschatten.

Laat een reactie achter