Video: zou je verliefd kunnen worden op deze robot?

Hoewel humanoïde robots zich nog steeds in de uncanny valley bevinden, oftewel de meeste mensen een onbehaaglijk gevoel geven, is de kloof zich snel aan het dichten. Zie bijvoorbeeld deze robot, Sophia van Hanson Robotics, die op een redelijk natuurlijke wijze een gesprek kan voeren.

Het einde van het interview is dan weer minder prettig. Sophia zegt er geen problemen mee te hebben, de mensheid uit te roeien. Hoewel -voorzover we weten dan- het menselijk bewustzijn zelf nog niet benaderd wordt, kan een robot voor deeltaken wel degelijk al mensen vervangen.

Neem nu bijvoorbeeld de seksuele wensen van veel, overigens niet alle, mannen. Voor veel seksbeluste mannen doet alleen het lichaam er toe en niet de geest. Vermoedelijk zou het niet al te veel moeite kosten om op basis van bestaande technologie de ‘ideale vrouw’ voor dit soort mannen te ontwikkelen. Dat scheelt ook weer de nodige ellende op relatiegebied voor de vrouwen in kwestie. En voor deze heren, een dure datingcursus van zelfverklaarde versiergoeroe’s.
humanoid-robot

4 gedachten over “Video: zou je verliefd kunnen worden op deze robot?”

  1. Hahaha pfffff :D goeie. hier nog zo’n filmpje: https://www.youtube.com/watch?v=PTc-6JPF9o0

    Kan mij voorstellen dat mensen met contact problemen vaak de voorkeur zullen geven aan hulpmiddelen, daar is niets vreemds aan. Neem een kijkje in een sexshop en je ziet daar hulpmiddelen voor iedereen, alleen wil niet iedereen alles gebruiken wat daar te vinden is. Ieder z’n meug zeg ik dan. Stop die enorme but-plug maar in je eigen achterste denk ik, terwijl anderen niet kunnen wachten tot ze thuis zijn…………

    Ik heb een lieve hartstochtelijke vriendin, dat geluk moet je maar net hebben. Maar goed, als de postbode aan belt met het verzoek om een 1 meter tachtig lang en zwaar pakje aan te nemen voor de buurman die niet thuis is, tsja……. ik zal daar niets over zeggen, zijn zaakje. :D

  2. Goedendag,

    Zou u misschien een backlink willen plaatsen op uw site voor mijn bedrijf De Huizenruimer uit Monster. Wij helpen particulieren en bedrijven met het leegruimen van woningen en panden, woningontruiming en bezemschoon opleveren.

    Mvg, Rick Sterker

Laat een reactie achter