Korte film: Arene

Hoe zou het voelen als je als robot moet overleven in een door mensen overheerste maatschappij?

Ik denk dat we daarom het ontwikkelen van zelfbewuste kunstmatige intelligenties moeten verbieden. Tenzij het om het uploaden van mensen gaat. Juist om dit soort ethische problemen te voorkomen.
Tenzij we ten volle bereid zijn ze als volwaardige medemensen in onze maatschappij op te nemen, met bijbehorende rechten en plichten.
En we zullen dan ook na moeten denken over het opvoeden van robots.

arene


Meer informatie

Level Up Pictures

4 gedachten over “Korte film: Arene”

 1. In feite zijn we nu al een soort cyborg samenleving. Alleen de meeste mensen beseffen het niet. Vrijwel alles waar we ons van bedienen in deze zich toenemend technologisch ontwikkelende samenleving, het is op de één of andere manier geïntegreerd en gekoppeld aan het gebruik van machines, met of zonder intelligentie, bewust of niet. Google alleen al beschikt over AI, en dat wordt weer bewust gebruikt om bepaalde informatiestromen te scheiden op feiten en fictie. Natuurlijk waren de alu-hoedjes en de creationisten daar behoorlijk verbolgen over, hun hele nepwerk (t) wordt zo in de war geschopt, ehehe, wie zal dat nu nog lezen. Ik ga hier niet aanroeren wat we zoal al hebben, ’t is gewoon niet op te noemen en zeker niet bij te houden. Wat ik wel weet is dat we de problematiek qua omgansvormen niet direct moeten gaan zoeken bij normale, nuchtere, empatische mensen, maar bij degenen waar onopvallend iets heel erg mis is, en dan met nadruk de psychopaten. Hier een llink naar waar we als mensheid mee van doen hebben:

  https://curiosity.com/paths/psychopath-vs-sociopath-whats-the-difference-dnews/

  De narigheid met deze mensen is dat zij zich op een heel eigen, buitengewoon talentvolle manier geïntegreerd en aangepast hebben aan hun eigen wereld, binnen die van ons. Hun hersenen werken anders dan die van jou en mij, het zijn zeker roofmensen maar absoluut niet minder intelligent. Ze worden niet gekweld door hun geweten en zijn absoluut geobsedeerd, obsessief bezig om hun doelen gericht te bereiken. Je vindt ze bijna altijd bovenaan de ontastbare maatschappelijke ladder.

  Heb kort geleden vernomen dat men in Amerika al gebruik maakt van zogenaamde brain-scans om dit soort gestoorden op te sporen i.v.m. geweld en ander buitensporig gedrag dat zij kunnen vertonen binnen de gemeenschap. Dat zou men overal moeten doen en sowieso waar het gaat om machtsposities binnen het bedrijfsleven en de gemeenschap.

  Zodra we de gevolgen daarvan gaan merken in de omgangvormen binnen de verschillende maatschappijen waarin wij leven als mensheid, zullen wij ook beter in staat zijn om, om te gaan met machine intelligentie. Die komt er hoe dan ook.

 2. Heb ooit een video gezien (kan deze helaas niet vinden) waarin Michio Kaku een kinder psycholoog interviewt over opvoeden robots/ai. Dat voorspelde weinig goeds omdat sommige kinderen psychopaten worden ongeacht de opvoeding.

 3. + Kwam er op neer dat het niet te voorspellen was of een kind geweldadig, psychopaat etc zou worden. Bij een robot/ai kan zo’n eigenschap eventueel de hele mensheid uitroeien.

Laat een reactie achter