Het leven in Amerika, volgens de Noord-Koreaanse televisie

Hoe opmerkelijk effectief consistente propaganda kan zijn om het volk gedwee te houden, kan je in onderstaand voorbeeld zien.

Amerikanen, volgens deze humoristische documentaire, leven in tenten, eten vogels en beschieten elkaar voortdurend. In Europa is het leven weinig beter. Het leven in het door hongersnoden geteisterde Noord-Korea is duidelijk stukken beter. Geen wonder, dat de schietgrage imperialistische Amerikanen graag het rijke Noord-Korea binnen willen vallen. Maar geen nood: het machtige Volksbevrijdingsleger gaat deze imperialisten een koekje van eigen deeg geven:

Daarom is het in elke dictatuur erg belangrijk om oppositionele informatie in de kiem te smoren. Als leiders oproepen tot censuur in het belang van de staatsveiligheid, bescherming tegen haatzaaiers of een dergelijke reden, dan weet je dus hoe laat het is. Ook in deze zogeheten vrije, democratische samenlevingen wil dit nog wel nog wel eens voorkomen.

Een meer permanente link naar een Noord Koreaanse propagandafilm is hieronder te vinden.

https://www.filmsforaction.org/watch/propaganda-2012/

Germen Roding

Hoofdredacteur en analist (Visionair.nl) Expertise: Wageningen Universiteit, tropisch landgebruik met specialisaties plantenteelt en visteelt (master), natuurkunde (gedeeltelijke bachelor), informatica (praktijkervaring)

Dit vind je misschien ook leuk...

5 reacties

 1. gaat je geem fuck aan schreef:

  equally true, wie zegt dat wat wij voorgeschoteld krijgen van NK de realiteit is. Bent u er geweest? heeft u zich in het land verdiept ? zo ja dan kunt u met recht uw objectieve mening delen, zo niet dan moet u gewoon uw kop houden want dan weet u niet waar u het over heeft.

 2. Elise49 schreef:

  Toen Floortje op reis ging naar Noord-Korea heb ik toch ook veel blije mensen gezien. En natuurlijk heeft zij niet alles mogen zien, maar in elk land komen wantoestanden voor. Ook hier(die worden met de dag erger) en ook in de VS enz. Vergeet niet, dat de jaren lange sancties, Noord-Korea in de hoek heeft geduwd. Dus als het land voedsel te korten kent en niet mag handelen, dan krijg je vanzelf hongersnood. Helemaal als oogsten mislukken. Dus wie is nu de bad guy? Je zou het handelen van Noord-Korea ook kunnen zien als bescherming tegen vieze westen spelletjes van bewust iedereen in de schulden brengen enz. Wordt wel een beetje overgedreven gebracht, maar dat hoort bij hun cultuur. Die mensen weten niet beter. En als zij daar gelukkig mee zijn, dan laat ze.

 3. Elise49 schreef:

  Ik woon hier en ik(en steeds meer mensen) worden financieel steeds verder onderdrukt. En niet,omdat ik met geld smijt, maar omdat ik steeds meer moet betalen en daar en tegen steeds minder inkomen heb. Dat is ook geen vrijheid/blijheid. Das een wurgconstructie, waar ik zelf geen hand in heb. Daarnaast hebben we internet/wifi enz. en men weet wat je zegt, hoe je denkt enz. Das ook dictatuur. In de gaten worden gehouden door technologie. Ik weet eigenlijk niet wat erger of gevaarlijker is. Hier of daar.

 4. gaat je geen fuck aan schreef:

  kwam deze nog ergens tegen; http://www.grenswetenschap.nl/permalink.asp?i=8529

  Is dit dan wel de realiteit? ik weet het niet heb me niet in het land verdiept evenmin bezocht, het is in ieder geval een andere reflectie van de realiteit vergeleken met de westerse anti NK propaganda.

  de groeten

Geef een reactie