Het vrouwelijke lichaam vertoont veel meer seksuele kenmerken dan het mannenlichaam, kortom: is er voor gemaakt om de aandacht te trekken.

Schoonheid en seksisme

Zijn vrouwen die veel aandacht aan hun uiterlijk besteden slachtoffers van een patriarchale cultuur, zoals feministen en islamisten beweren?

Het vrouwelijke lichaam vertoont veel meer seksuele kenmerken dan het mannenlichaam, kortom: is er voor gemaakt om de aandacht te trekken.
Het vrouwelijke lichaam vertoont veel meer seksuele kenmerken dan het mannenlichaam, kortom: is er voor gemaakt om de aandacht te trekken.

Waarom kent het vrouwenlichaam meer seksuele kenmerken dan het mannenlichaam?
In tegenstelling tot de meeste diersoorten, waar het mannetje de opvallendste verschijning kent, kent het lichaam van de menselijke vrouw de meeste seksuele kenmerken. Denk aan de voor zuigelingen onpraktisch grote borsten, sierlijke heupen en ronde billen. Het vrouwenlichaam is, kortom,  geëvolueerd om de man aan te trekken en op te winden. Vrouwen worden niet gedwongen kledingwinkels en dergelijke te bezoeken. Integendeel: de meeste mannen haten dat soort winkels als de ziekte. De vrouwen die werken als fotomodel, verdienen met vrij gemakkelijk werk veel geld. Meer geld dan mannelijke modellen voor hetzelfde werk.  Dit in tegenstelling tot de meeste andere beroepen,waar vrouwen nog wel minder verdienen.

Schoonheid als wapen van de vrouw
Een mooie en intelligente vrouw weet hoe ze haar schoonheid effectief kan inzetten om veel voordelen te behalen en mannen om haar vinger te winden. Ze kan hiermee mannen overhalen om veel cadeautjes voor haar te kopen, voor haar te zorgen of, als ze de man in kwestie de moeite waard vindt, haar ten huwelijk te vragen. Uit onderzoeken blijkt keer op keer dat mooie mensen meer verdienen dan lelijke mensen en hoger in de pikorde staan. Mooie mensen hebben ook een rijker liefdesleven en kunnen superieure, bijvoorbeeld erg rijke, succesvolle of aantrekkelijke, partners aantrekken. Een vrouw zal er daarom niet snel vrijwillig voor kiezen om dit zeer krachtige wapen uit handen te geven (tenzij haar persoonlijke veiligheid op het spel staat, doorgaans een uitzondering).

Burqa’s in belang mannen
Het zijn daarom geen vrouwen, maar mannen geweest die de sluier hebben uitgevonden om daarmee een gevaarlijk wapen uit handen van vrouwen te slaan. Ook het idee vrouwen op te sluiten in een klein wereldje, de harem, waarin hij de enige man is en ze tegen elkaar kan opstoken, komt van de man. Hij weet dat zijn veroveringen veilig zijn opgesloten en dat hij buiten de deur op jacht kan naar nieuwe aanwinsten voor zijn  collectie. Heel slim van die mannen is dat ze bovendien de vrouwen wijsmaken dat het in hun belang is.
Het ironische is dat mannen hiermee uiteindelijk hun eigen glazen ingooien. Allen een kleine groep machtige mannen komt seksueel gezien aan zijn trekken. De meeste islamitische mannen hebben een beroerder leven, maar wordt voorgespiegeld dat ze in het hiernamaals, of nu,  “als Allah het wil” en ze een mazzeltje bezorgt, alsnog een harem kunnen aanleggen. Een verstandige man weet dat de seksueel meest aantrekkelijke vrouw een vrouw is, die vrij en gelukkig is. Hij zit er dan ook niet mee dat andere mannen bewonderend naar haar kijken. Deze geweldige, aantrekkelijke vrouw kiest immers voor hem! Het voortdurende spel van aantrekken en afstoten dat de relatie tussen man en vrouw kenmerkt, houdt de relatie dynamisch en opwindend.

Lees ook:
Discriminatie lelijke mensen: alledaags racisme

3 gedachten over “Schoonheid en seksisme”

  1. Het is een kwestie van waardering, daar draait het uiteindelijk allemaal om. De manier waarop je wilt dat anderen je waarderen, gaat veranderen naarmate je leeftijd gaat vorderen. Dat komt omdat met de leeftijd, de inzichten in anderen rijpen. Waar ik vroeger dacht, wat hebben die ouwetjes in hemelsnaam nog bij elkaar te zoeken in de slaapkamer, weet ik nu wel beter. Mooie vrouwen, blijven mooie vrouwen voor mij, en mijn lichamelijke reacties zijn ook niet veranderd wat dat betreft, maar ik heb nu ABS op mijn remmen. Ervaring doet wonderen. :)

  2. Andre, ik denk dat je wel een punt hebt nl dat het een rijpings proces is naar gelang je ouder wordt.Als je jong bent werken bij beidde geslachten de sexuele driften op volle toeren. Je kunt dan in mijn optiek niet praten over de echte liefde.  Deze echte liefde ontstaat pas na een fantastisch rijpingsproces van lichaam en geest. Het is dan ook niet meer belangrijk hoe je er lichamelijk uit ziet, belangrijk is dan de bewust wording van het samensmelten van geest en lichaam van beidde. Hierin zit dan ook de grote kracht in verweven om samen een te zijn. Dit is in mijn optiek een ongekende grootsheid om dat te mogen ervaren. Mvg, Paul.

    1. Precies Paul, het is fijn om jong en mooi te zijn. Van de betoverende en opwindende schoonheid van het het andere geslacht te genieten tot je neervalt. Maar echte liefde zit op een andere plaats dan je denkt, als je de rijping niet gehad hebt. Een echte partner hebben, betekent dat jouw partner geestelijk in jezelf groeit, en jij in haar. Je hoort haar stem en zij de jouwe, de antwoorden die ze je geeft, komen steeds meer overeen met haar gedachten en onuitgesproken wensen in de in de tijd. Het is mij al opgevallen, dat dergelijke stellen zelfs fysiek op elkaar gaan lijken, als ze op zeer gevorderde leeftijd, nog steeds gearmd, of handje handje samen wandelen en struinen over markten en pleinen. Dat zijn de versmolten stellen, die zelfs op hoge leeftijd elkaar beminnen met lichaam en ziel, tot aan de dood. Zo realiseren ze voor elkaar de hemel op aarde, wat daar na komt, zien ze wel. ;)

Laat een reactie achter