Het uiteenvallen van Joegoslavië

Onderstaande documentaire verteld het verhaal van het uiteenvallen van Joegoslavië vanuit het eigen perspectief. Begrijpelijkerwijs laat dit een heel ander beeld zien dan wat ons via de mainstream media of 1% media altijd is voorgespiegeld. Interessant genoeg komt de bijzonder dubieuze rol die de VS en de Navo in het uiteenvallen van Joegoslavië speelden hier wel uitgebreid aan de orde. Net als de rol van de hedendaagse EU. Ook komt Joe Biden voorbij en the Commission on Foreign Relations… Verder laat de documentaire zien dat onder druk van deze invloeden overheidsbedrijven voor spotprijzen zijn geprivatiseerd en een volk gevangen wordt gezet in een schuldenval. Het patroon is inmiddels maar al te duidelijk en ik hoop dat mensen zich realiseren dat Nederland momenteel precies in dezelfde netten verstrikt zit…

The Weight of Chains deel 1, 2, 34 en 5:

The documentary film “The Weight Of Chains” will deal with tough issues concerning the breakup of Yugoslavia and the consequences of a decade of instability and war. It will present strong arguments which uncover the true reasons behind Western intervention in the Balkans.

 

Meer informatie en aanverwante artikelen:
-) What really happened in Yugoslavia
-) Bekentenissen van een economische huurmoordenaar
-) The Shock Doctrine & Life and Debt
-) Catastroïka
-) Griekenland is kaalgeplukt, op naar de volgende
-) Oorlog is cashen voor de 1% 
-) Controlemechanismen van de 1% 
-) Macht
-) Een nieuwe wereldorde, deel I
-) Een nieuwe wereldorde, deel II
-) Een nieuwe wereldorde, deel III 

5 gedachten over “Het uiteenvallen van Joegoslavië”

 1. De geschiedenis gaat zich voor de zoveelste maal herhalen. In jougoslavie is altijd een zeer grote strijd geweest oa tussen de bosniers en serviers. Mede in de laatste wereld oorlog hebben vele bosniers met de duitsers samen geheuld, wat kwaad bloed zette bij de serviers. Ook de laatste oorlog tussen die 2 delen van jougoslavie is met zeer veel bloed vergieten gepaard gegaan. Dat stukje verleden wis je niet zo maar even weg en zal altijd onder de huid blijven door woekeren. Waarom moeten dan eigenlijk andere landen zich daar mee bemoeien, tot het opgerichte tribunaal aan toe??? Zo zijn er vele die hebben geprobeerd om een land te verenigen, denk bv aan het huidige rusland en kijk dan naar de gevolgen hiervan. Zo zijn er nog vele voorbeelden te geven in de wereld. Laat een ieder zijn eigen identiteit behouden, hoe klein enof groot het land ook moge wezen.Dan ben je al de helft van de problemen kwijt. Maar ook wederom hier zal het kapitaal het makkelijker vinden als alles onder een dak zal zitten.

 2. sorry, maar de intro van het artikel is echt van een Nu.nl nivo.  je moet geen dubieuze rollen suggereren als de informatie die dat aantoont ontbreekt
  zonder de video is het artikel waardeloos
  of een goeie link naar de info waar de intro opgebaseerd is of het artikel schrappen.

  1. De video die hier eerder gelinkt stond is blijkbaar gisteren verwijdert… Na wat speurwerk op het internet heb ik nu de film opnieuw ingebed vanuit een van de vele andere bronnen. Hopelijk dat deze wat langer online blijft. Ik zou zeggen bekijk de video en kijk dan of de intro de lading een beetje dekt of niet. :-)

   Bedankt voor het melden in ieder geval dat de video het niet meer deed.

 3. ik heb die video inmiddels kunnen bekijken en het draagt nou niet bepaald bij tot een beter inzicht van de gebeurtenissen  uit de jaren 90 in Joegoslavie, eerlijk gezegd is het meer een opeenstapeling van de Servies-Nationalistise denkbeelden. Jugoslavie is echt niet ten ondergegaan aan een regeringmaatregel van papa Busch, het was evenmin de ideale staat zoals de serie beelden uit de zeventigerjaren suggereren, de economise problemen begonnen al voor de dood van Tito en werden heftiger toen Europa als inkomsten bron voor Jugoslavische gastarbeider in de crisis van de 80’er jaren terecht kwam, de tegenstellingen tussen de republieken en de centrale regering werden steeds groter, voornamelijk over de verdeling van centrale fondsen en onwil van de rijkere republieken de gelden naar de armere te zien stromen.
  Maar de oorzaak voor de Dood van Jugoslavie, moet toch echt gezocht worden bij een aantal Jugoslaven die strubbelingen gebruikten voor eigen machtvergaren. Tudzman had op hetzelfde bankje in Scheveningen moeten zitten als Milosovics of Karajidics. 

Laat een reactie achter