Terry Pratchett: Kiezen om te sterven.

Een interessante documentaire van Terry Pratchet, de beroemde auteur van de Discworld Fantasy boekenserie. De auteur werd in 2008 gediagnosticeerd met Alheimer en bekijkt in deze documentaire hoe hij eventueel zelf zijn einde kan kiezen voordat de ziekte hem overneemt. In deze docu bekijkt hij de mogelijkheden die mensen momenteel hebben om op een legale manier hun eigen leven te beeindigen en reist hiervoor onder meer af naar de Dignitas kliniek in Zwitserland waar hij een aantal mensen volgt die in dit traject bezig zijn.

In a frank and personal documentary: Choosing to Die, author Sir Terry Pratchett considers how he might choose to end his life.

Diagnosed with Alzheimer’s in 2008, Terry wants to know whether he might be able to end his life before his disease takes over.

Traveling to the Dignitas Clinic in Switzerland, Terry witnesses first hand the procedures set out for assisted death, and confronts the point at which he would have to take the lethal drug.

Sir Terry Pratchett has made an emotional plea for the right to take his own life, saying: I live in hope I can jump before I am pushed.

Een interessante docu die ingaat op de wellicht van de grotere vragen van het leven en waar we wellicht niet altijd bij stil willen staan. Maar wat denken mensen hier? In hoeverre zouden mensen in staat moeten zijn om hun eigen leven op een respectvolle en legale manier te kunnen beeindigen? Zijn hier in Nederland ook nog stappen in te zetten?

Aanverwante informatie en artikelen:
-) Website Terry Pratchett
-) De dood, een verkenning
-) Eerdere artikelen op visionair over de dood

black-and-white-death-forest-gothic-swords-HD-Wallpapers

6 gedachten over “Terry Pratchett: Kiezen om te sterven.”

  1. Ik denk wel dat die mogelijkheden er zijn. Onlangs las ik een goeie recensies over hoe je op een pijnloze manier uit het leven kunt stappen door het inademen van Helium-gas. Als ik me goed herinner bestaan de benodigheden enkel uit een tankje Helium en een plastic zak, beidde vrij verkrijgbaar en relatief goedkoop. Op deze inventieve wijze heb je in principe niemand nodig en ben je van geen enkele instantie afhankelijk. Tot nu toe vindt ik dit de meest respectvolle manier die er te vinden is om een einde aan het leven te maken. Ik heb ooit eens  op Youtube een instructiefilmpje  gezien waarin een dame op leeftijd dit setje voor haarzelf had aangeschaft  en uitgebreid demonstreert.

Laat een reactie achter