Video: Bill Gates ziet creatief kapitalisme als oplossing armoede

Bill Gates, de oprichter van Microsoft en nog steeds, ondanks miljardendonaties, een van de rijkste mannen ter wereld, gelooft dat ‘creative capitalism’ de oplossing is voor de steeds groter wordende armoede en ongelijkheid. De kern van zijn betoog: de high potentials die bedrijven graag binnen de poorten willen hebben zijn niet meer alleen geïnteresseerd in geld verdienen, maar willen ook iets nuttigs met hun leven doen. Gates denkt dat steeds meer multinationals hun R&D afdelingen aan het werk zullen zetten om uitvindingen voor de armen te doen.

Inderdaad is Gates zelf daar het levende bewijs van. Heeft Gates gelijk, en zullen steeds idealistischer wordende werknemers hun werkgevers dwingen socialer te werk te gaan, of zal de toenemende ongelijkheid leiden tot een nietsontziende rat race?

3 gedachten over “Video: Bill Gates ziet creatief kapitalisme als oplossing armoede”

  1. Ik heb het voorrecht gehad om Bill zijn boot naar de middelandse zee te mogen varen in een soort varende oplader van boten. Dat jachtje toen op de reis eens bekeken. M.a.w hij kan makkelijk praten, geld zat die man en kan dus wel wat missen. Mvg Paul.

Laat een reactie achter