In de Zuid-Mexicaanse stad Juchitán nemen de vrouwen traditioneel een overheersende positie in. Elk jaar worden de mannen met rot fruit bekogeld. Bron: saunalahti.fi

Wereld beter door sterkere vrouwen?

Grote, sterke en/of machtige mannen domineren de planeet op dit moment. Heel toevallig is er op Aarde veel onrecht en ongelijkheid. Er zijn veel oorlogen en mensen worden meedogenloos uitgebuit tot hun laatste cent uit hun zakken is getrokken. Dit terwijl de grotere machthebbers ontzien worden en zo nog meer macht en bezit kunnen verwerven. Zou de wereld beter worden door vrouwen sterker te maken?

Oorzaak
De oorzaak van een dergelijke slechte maatschappij ligt in het meedogenloze competitieve gedrag van veel mannen. De ene man wil de andere voorbijstreven om aanzien te krijgen bij de vrouwen en ook om meer voor elkaar te kunnen krijgen bij andere mannen. Dit geld zowel op grote schaal zoals bijv. politici, managers, bankdirecteuren en ook op kleine schaal zoals bijv. pestkoppen, loverboy’s, verkrachters en jongens/mannen die gewoon denken boven alles en iedereen te staan. Vaak is het zo dat hoe meer aanzien een man heeft bij anderen hoe egoïstischer en meedogenlozer hij is. Uitzonderingen daargelaten!

In de Zuid-Mexicaanse stad Juchitán nemen de vrouwen traditioneel een overheersende positie in. Elk jaar worden de mannen met rot fruit bekogeld. Bron: saunalahti.fi
In de Zuid-Mexicaanse stad Juchitán nemen de vrouwen traditioneel een overheersende positie in. Elk jaar worden de mannen met rot fruit bekogeld. Bron: saunalahti.fi

Hoe zit dat nou met vrouwen?
Meisjes en vrouwen zijn minder competitief en meedogenloos. Ze zijn over het algemeen meer verzorgend en minder egoïstisch. Ze geven meer om hun medemens. Ook vrouwen kunnen wel op wat macht en bezit uit zijn maar ook dat in mindere maten. Vrouwen zijn vaak wel iets minder gul dan mannen. Maar of dat nou zo erg is? 

Sterke meiden
Maar nu luid de volgende vraag: hoe zit dit nou met vrouwen die sterker en/of machtiger zijn dan mannen? Mijn eigen ervaring is dat de stelling, hoe sterker en/of machtiger hoe meedogenlozer en egoïstischer, niet geldt voor de dames onder ons. Sterke meisjes of vrouwen zijn net zo lief en verzorgend als de doorsnee vrouw. Soms zelfs nog iets liever en behulpzamer dan de gewone. Dit zolang je haar maar met respect behandeld en jezelf niet beter voor gaat doen dan je in werkelijkheid bent! Hierdoor hebben deze meiden een neutraliserend effect op het competitieve gedrag in de samenleving.  Ze hebben ook de sterke neiging op te komen voor de wat zwakkere mannen en vrouwen. Helaas zijn ze op dit moment nog vrij zeldzaam.

Kunstmatig verhogen van het aantal sterke meiden in de samenleving.
Het komt er dus op neer dat het een goed idee is om te gaan experimenteren met de bevolkingssamenstelling. Een beetje sleutelen aan hieraan kan in mijn ogen kwaad. Men zou in een aantal dorpen en steden kunnen proberen om geest en lichaam versterkende sporten gratis aan te bieden aan meisjes vanaf 6 jaar, of ze zelfs een kleine subsidie te geven van €30,-  in de maand. Dit kost dus weinig geld maar stimuleert wel een veiligere en vreedzame wereld. Een speciaal dieet kan ook de lichaamsgroei van meisjes bevorderen waardoor grotere lengtes kunnen worden behaald. Een ander bijkomend voordeeltje is dat het lichaam van een vrouw zuiniger met energie omspringt dan een mannelijk lichaam. Dit verschil in energetische efficiëntie bedraagt gemiddeld wel 25%. Als mannen fysiek zwakker worden en vrouwen fysiek sterker dan scheelt dit ons ook 25% van de wereldvoedsel en energie productie. Er hoeft dan dus bijv. geen regenwoud meer te worden gekapt voor landbouwgrond.

15 gedachten over “Wereld beter door sterkere vrouwen?”

 1. Weerwatwijzer

  Roelof heeft een nogal rooskleurig beeld van de vrouw. Niks mis mee, maar een vrouw is en blijft bovenal mens en is ook onderhevig aan menselijk gedrag. Ik geloof niet dat de maatschappij beter wordt met de vrouw aan het roer. Genoeg vrouwelijke managers gezien die harder zijn dan mannen.

 2. Dat ik zo pleit voor de natuur in de woonomgeving terug brengen, is mede te danken aan mijn toenemende waarneming van vervreemding van de natuur waar wij deel van uitmaken en van afhankelijk zijn!
  Deze column is daar voor mij een voorbeeld van. Sorry hoor.
   
  Mijn grote zus zaliger, was vroeger de sterkste knul uit de hele buurt. Ze zag er allerminst jongensachtig uit, was zelfs een hartstikke knappe meid, ook goed zichtbaar aan de grote belangstelling welke ze van de mannen genoot. Maar Pippie Langkous in het boek en mijn grote zus in het echt, waren zonder dat ze daar nou zelf van onder de indruk waren, uitzonderlijk sterk.
   
  Kreeg ik weleens klapjes van te grote jongens, dan haalde ik geen hulp van mijn grote broer, want die was net zo gewoon als ik, maar mijn grote zus zorgde dan weer voor de benodigde rust in de buurt. En zo hoorde het ook, heb ik járen gedacht.
  Tot ik later in de gaten kreeg dat dit een leuke spontane! speling van de natuur was.
  Twee overgrootvaders waren ook beroemd om hun spierkracht, mijn vader ook wel wat, maar dat vererfde niet naar mij en m’n broer, maar wel naar m’n zus over. En dat was prima en hoorde eigenlijk zo. Zelfs voor onze zwager, welke zéér duidelijk zijn meerdere in haar moest erkennen.
   
  Hoe verder we nu van de natuur af komen te staan, hoe idiotere dingen we gaan verzinnen. Zo tot op het bot betrouwbaar als mijn grote zus was, zulke krengen en etters waren de wijven zonder natuurlijk overwicht waar mijn collega’s in de grote stad aan onderworpen waren. (ik ben er voor bewaard gebleven, prijs de Heer!)
  Ze waren op de mode van lesbisch en feministisch omhoog komen vallen en waren volgens mij de pest voor de stad.
  Een ervaren hoofdinspecteur van bouw- en woningtoezicht zat ooit te huilen als een kind, van ellende in mijn bouwkeet!!

  Ons bureau, +/- 150 mens, had ook een moeder; een onvervangbare afdelingsmoeder, zo goed, zo bekwaam, zo natuurlijk, zo veilig, zo echt vrouw!! Wat een verademing!!
  Ze verdiende veel te weinig hoor, absoluut! Maar wat een onschatbare waarde kunnen vrouwen in het leven, in de gezinnen en in de bedrijven hebben als we weer erkennen zouden dat mannen en vrouwen wel gelijkwaardig zijn, maar echt niet hetzelfde zijn.
   
  Natuurlijk (let op het woord!) kan onze maatschappij verworden tot een Matriarchaat, waar de vette vrouwen van de foto het voor het zeggen krijgen omdat er geen kerels meer zijn; alleen watjes, nerds, slappelingen (vooral geestelijk), waar de tijd van houten boten en stalen mannen van ooit tot ver achter de horizon is komen te liggen.
  Kiezen we daarvoor??
   
  En onthoud van mij dat een zelfverzekerde, een arrogante vrouw, nog geen sterke vrouw is hoor. Net zo min als een rotkapsoneslijer een sterke vent is.

 3. Ik meen mij een onderzoek te herinneren waaruit bleek dat jongens elkaar wel eens slaan en pesten maar dat meisjes daarin veel verder gaan. Ze gaan elkaar achter hun rug om zwart maken en pesten op een hele sluwe manier waardoor ze geen straf krijgen maar het slachtoffer wel veel leed heeft. Volgens mij hebben vrouwen geen postieve maar ook geen negatieve effecten op het bestuur van bedrijven. Macht doet iets met mensen, man of vrouw maakt niet uit.

 4. De levenskwaliteit is denk ik het beste in samenlevingen waar vrouwen ongeveer evenveel te vertellen hebben als mannen. Een samenleving waar vrouwen de overhand hebben zal nogal saai zijn (althans voor mannen).

 5. Zaai geld niet voor alle mannen. Er zijn ook mannen die het wel zien zitten om tegen zo’n stoere meid op te kijken. Bovendien is mijn eigen ervaring dat er veel minder ruzie is op bijv. dance feesten zoals Defqon en MastersofHardcore waar vaak veel meiden met een wat pittiger karakter op af komen. Dit terwijl op bierfeesten en hiphopfeesten vaker ruzie is omdat ze weer andere mensen trekken. Ook op scholen werkt dit zo. Ze wekken ontzag op en schoppen de competitie zo als het ware de grond in. 

 6. Nee niet zulk soort vrouwen, dat zijn typisch onaantrekkelijk manwijven. Ook bedoel ik niet de vrouwen met een sixpack volgespoten met annabole steroïden. Maar van die mooie slanke meisjes die je bij de thai chi of kung fu-vereniging ziet. 

  1. Weerwatwijzer

   Volgens mij hebben we het nu over jouw wereld die er mooier op wordt. Ik had niet begrepen dat je het over het esthetische deel van vrouw zijn had. Ik geloof toch dat uiterlijk in dit geval ondergeschikt zou moeten zijn.

  2. Hm, ik vind Rita Verdonk best wel een lekker ding. Margaret Thatcher was dan weer minder mijn type maar goed.
   Inderdaad, uiterlijk telt hier minder. Wel leert de ervaring dat vrouwen met een gezonde seksualiteit, zeg, type Halsema, vaak ook de beste leidsters zijn.

 7. Uiterlijk is idd ondergeschikt aan het karakter. Maar het karakter bepaald wel een deel van het uiterlijk. 

  Ps Rita verdonk maakte wel meer waar, ipv alleen praten over…
   

 8. Eerlijk gezegd vind ik de twee dames van de Partij voor de Dieren een stuk aantrekkelijker als Rita Verdonk. Dat geldt zowel voor het uiterlijk als ook voor het innerlijk.
  Marianne Thieme en Esther Ouwehand combineren vrouwelijke charme met vechtlust en idealisme. 

 9. Dan hebbeb jullie zeker nog nooit de russische dokwerkers gezien, alleen maar vrouwen. Net kleine berinnen, kort stevig op de been, dik van lijf en verder alles erop en aan. Daar kan geen man tegenop.

Laat een reactie achter