Musk stuurt eerste mens naar Mars in 2025

Interessanter dan het debat tussen een vastgoedondernemer en een gesjeesde advocaat is wat ruimtevaartliefhebber Elon Musk vandaag te vertellen heeft. Zijn bedrijf SpaceX gaat in twee stappen mensen naar Mars sturen. Worden we eindelijk een interplanetaire soort?

Voor wie zich een beetje verdiept heeft in de geschiedenis van de aarde, is het duidelijk. We zijn tot nu toe de dans ontsprongen, maar veel scheelde het niet. Al onze zeven miljard eieren in één mand leggen is dom. Er hoeft maar één plaag uit te breken of asteroïde in te slaan en het is afgelopen met de aarde. En dus met de mensheid.

Tenzij we migreren naar andere planeten. Hiervan komt Mars het meeste in aanmerking. De rode planeet is relatief aardachtig en de daglengte lijkt sterk op die van de aarde. De mens zou zich vrij eenvoudig kunnen aanpassen aan een leven op Mars. Wel zal de mens, totdat de terraforming geslaagd is, dan alleen in ruimtepakken of luchtdichte kolonies kunnen overleven.

Maar dan moeten we daar wel heen gaan. Op logge, bureaucratische organisaties als NASA is niet te rekenen. Wel op een doelgerichte visionair, die stap voor stap zijn dromen waarmaakt en goed op weg is de mensheid de grootste stap ooit te laten zetten. Elon Musk zet nu die stap. Laten we hopen dat hij zijn – en ons aller – droom waar kan maken en hem helpen waar het kan.

501295main_radiation_mars_lg

Eh... Delen?

Germen Roding

Hoofdredacteur en analist (Visionair.nl) Expertise: Wageningen Universiteit, tropisch landgebruik met specialisaties plantenteelt en visteelt (master), natuurkunde (gedeeltelijke bachelor), informatica (praktijkervaring)

Dit vind je misschien ook leuk...

4 reacties

 1. antares schreef:

  Heb Musk live gevolgd vanavond, de man is een genie. Hier een schitterende video animatie van zijn goed doordachte planning:

  https://goo.gl/7OnjE5

 2. BalthazarG schreef:

  Eerst maar eens het van Allenbelt probleem oplossen. Voorlopig gaan “we” nergens naar toe.

 3. Theo schreef:

  Beter een visionair op aarde dan ingepakt marsmannetje. Technieken veranderen in secondes daar leven we dan maar mee!

Geef een reactie