Eric Zemmour. Bron: Wikimedia Commons

‘Franse leger heeft plannen om alle islamieten te deporteren’

De controversiële Franse columnist Éric Zemmour, van joods-Algerijnse komaf, stelde in een interview over het boek Un quinquennat pour rien dat het Franse leger voorbereidingen treft om Frankrijk etnisch te zuiveren van islamieten. Bestaat deze ‘Opération Ronces’ werkelijk, en wat zouden de gevolgen zijn als het Franse leger deze veronderstelde plannen zou uitvoeren?

Opération Ronces, volgens Zemmour, in het kort
Zemmour stelt dat bij de Franse legerleiding het besef heerst dat in bepaalde delen van Frankrijk geen staatsgezag aanwezig is. De legerleiding zou dit als een existentiële bedreiging voor Frankrijk zien en daarom in samenwerking met Israëlische veiligheidsspecialisten ‘Opération Ronces’ hebben ontwikkeld. Wat er precies tijdens deze operatie zal gebeuren is niet duidelijk, maar de referentie naar de Israëlische operatie Cast Lead op de Gazastrook, en de Slag om Algiers, doet vermoeden dat het om verregaande urban warfare zal gaan. Hij claimt dat bronnen in nauw contact met de Franse legertop hem op de hoogte hebben gesteld.

De uitlatingen van Zemmour waren wereldnieuws in meerdere Britse kranten. In de Nederlandstalige main stream media zijn,zoals gebruikelijk bij dit soort onderwerpen, geen verwijzingen te vinden.

De situatie in Frankrijk
In de staat Frankrijk wonen ongeveer 67 miljoen mensen, waarvan er rond de zes tot zeven miljoen naar eigen zeggen de politieke ideologie/geloof islam aanhangen. De integratie van deze islamieten verloopt niet probleemloos. Zo zijn er bepaalde banlieues, armoedige buitenwijken rond de grotere steden met een meerderheid aan islamieten. Werkloosheid is hier de regel. Er heerst veel misdaad en de politie waagt zich er nauwelijks. In deze banlieues breken geregeld onlusten uit. Volgens de islamieten zelf en linkse kosmopolieten komt dit door stelselmatige discriminatie en uitsluiting. Volgens Zemmour en veel andere nationalisten,  door het inherente karakter van de islam, dat zij zien als politiek en etnisch systeem onder het mom van godsdienst. Het islamitisch activisme, zoals moordpartijen, opeisen van religieuze faciliteiten en bekeringsijver,  neemt toe onder de islamitische minderheid. Dit geldt ook voor de groei van de aanhang van de nationalistische partij Front National en anti-islam gevoelens onder de niet-islamitische meerderheid.

https://youtu.be/Q34JVK2JEW0

Klopt dit verhaal? Bestaat er werkelijk een geheim plan voor etnische zuivering?
De enige bron van het verhaal is Zemmour zelf. Het Franse leger heeft met zoveel woorden het bestaan van een dergelijk plan ontkend. Het is dus heel goed mogelijk dat Zemmour hier leugens verkoopt.

Eric Zemmour. Bron: Wikimedia Commons
Eric Zemmour. Bron: Wikimedia Commons

Aan de andere kant is het bestaan van het plan op zich geheel plausibel. Uiteraard zal het leger het bestaan van een dergelijk plan niet aan de grote klok hangen. Het hoofd van de Franse veiligheidsdienst DGSI, Patrick Calvar, toonde zich uitermate somber. Hij verwacht op korte termijn een burgeroorlog tussen islamieten en nationalisten. Als hij zich zo uitgesproken durft te uiten, zal hij niet de enige zijn die er zo over denkt en zich gedekt weten door de stilzwijgende instemming van machtige mensen binnen leger en veiligheidsdiensten. Waaronder de legertop.

Wat zou er gebeuren, als dit plan werd uitgevoerd?
Er zou bij de operatie besloten kunnen worden dat elke Fransman met een dubbele nationaliteit, van de Franse nationaliteit gestript wordt en uitgezet. Dit zou veel maatschappelijk verzet oproepen, dus zal de staat van beleg uitgeroepen worden. Het leger zal de banlieues omringen, desnoods met scherp schieten en met geweld de inwoners met een dubbele nationaliteit oppakken en deporteren naar Algerije, Marokko en Tunesië. Een milder scenario zou inhouden dat alleen de criminelen met een dubbel paspoort worden gestript.

In beide scenario’s zouden miljoenen mensen worden uitgezet. Dit zou schokgolven door de wereld zenden, voornamelijk in Europa en Noord-Afrika. Het zou diplomatieke veroordelingen regenen, vooral in het eerste geval waarbij ook onschuldigen van hun Franse nationaliteit worden gestript. Nationalisten zouden zich geïnspireerd voelen. Het aantal terreuraanslagen door Franse onderdanen zou sterk afnemen en het Franse nationale inkomen per persoon zou stijgen. Al zou de economie in absolute zin een harde klap krijgen. Daarentegen zou de komst van miljoenen woedende, fundamentalistische onderdanen in landen als Algerije, Tunesië en Marokko, die nu al geen voorbeelden van stabiliteit zijn, leiden tot nog meer instabiliteit.

23 gedachten over “‘Franse leger heeft plannen om alle islamieten te deporteren’”

 1. Iedereen die zich niet aan de westerse waarden wil of kan houden uitzetten.
  Als islam niet zelf kan hervormen, dan moet het maar voor ze gedaan worden. Denk aan verbod religieuze scholen, moskeeën en de vernietiging van mekka.

 2. En waarom niet? Zullen we eens met 4 miljoen blanke christenen afreizen naar bijv. de Turkse grens?

  [verwijderd wegens racisme jegens Afrikanen-GR]

  Kijk eens hier in de EU?? Daar staat zo’n achterlijk clubje [scheldwoorden verwijderd – GR} Landverraders liedjes
  te zingen voor die [scheldwoord verwijderd- GR]!

  Dacht overigens sowieso te leven in een land waar religie en staat gescheiden zijn, maar het omgekeerde
  is inmiddels waar. Overal die [scheldwoorden verwijderd – GR] Islam tegenwoordig. Ziekelijk!

 3. Objectief en rationeel bekeken: Dit is gewoon weer een poging van een splintergroep geletterde rechts georiënteerden, om het gewone, matig geschoolde, en het in dat gedragspatroon passende intolerante klootjes volk op te zwepen. Deed Hitler ook met groot succes. Net als hierboven valt te lezen in de onpasselijk makende reacties, krijg je zo’n groep kale voetbal hooligans zonder hersens, zonder moeite achter dergelijke massa moordlustige plannetjes. Dus gewoon efficiënt samenscholing van die brullende maatschappij teken verbieden, en bij overtreding voor het leven blijvend invaliderende te pletter slaan.

  1. Antares,
   Je woont in een dunbevolkte provincie met nauwelijks islamieten. Je hebt ook nooit, zoals Geert Wilders, Afshin Ellian en ikzelf bijvoorbeeld wel, langere tijd doorgebracht in een islamitisch land. Ik ken de mentaliteit van ze. Ze zullen niet rusten voor het land waar ze wonen onder de shari’ah valt. Pas als de nek van de islam gebroken is, zoals dat eerder met het nazisme, Japanse keizerverering en communisme is gebeurd, zullen we ons geen zorgen meer hoeven te maken over de aanhangers van deze politieke ideologie. De Derde Wereldoorlog nadert snel. Willen we voort blijven bestaan als vrij volk, dan zullen we deze dreiging moeten elimineren.

   1. Het is de territorium drift van de in relatief hecht sociaal verband levende soort gemeenschappen, die o.a. ons mensen zo doet reageren. Hier een artikel waarin dat toegelicht wordt:

    https://goo.gl/YR7oKH

    Ben het helemaal met jou eens dat we alles moeten doen om te voorkomen dat islamisering hier ooit plaats zal kunnen vinden. Echter, een derde wereldoorlog vernietigd alles wat wij bereikt hebben als mensheid. Dat wordt ook begrepen door de elitaire, religieuze marionetten spelers achter dit gebeuren. Dat zijn absoluut geen gelovigen. Deze psychopaten zullen uiteindelijk wijselijk strategisch eieren voor hun geld kiezen. Vooral daar waar het inzichtelijk gaat om hun werkelijke kansen de strijd te winnen, wetende wat er technisch wetenschappelijk tegen hen ingezet gaat, en kan worden gezet. Kan geen twee links in één reactie plaatsen, maar alleen al het dreigement van Poetin sprak boekdelen. Als dat nodig mocht zijn bombardeerd hij heel Saoedi arabie het stenen tijdperk in………… We moeten ons verdedigen met intelligente maatregelen, niet met bloedvergieten.

   2. Als dit waar zou zijn dan hebben we niets geleer in de afgelopen 70 jaar toen waren het de joden en nu de Moslims.
    De helle unie en alles er om heen is opgericht om dit te vorkomen geen Holocaust meer geen oorlog in Europa meer maar vrede.
    Er wordt weer een zonden bok gezocht om de aandacht aftelijden van de echte problemen waar me mee kampen de dat zijn de financiële problemen die zijn zo uit de hand gelopen maar de genen die hier verantwoordelijk voor zijn ontspringen de dans en een ander wordt er voor opgeofferd.
    Helaas, is er alleen nog een klein groepje bejaarden die de 2e W.O. hebben mee gemaakt en de verschrikkingen nog kunnen herinneren en ook het zelfde zien geburen als 70 jaar geleden.

   3. Visionair.nl is toch een website voor visionairen; mensen die verder kijken dan het dagelijkse leven.
    Germen, ik vind jou reactie niet echt visionaire heb zelf ook gewerkt en gewoond in diversen moslim landen.
    En er is inderdaad een helle kleine groep die hun geloof aan ons wil op dringen maar we praten hier over een paar % van de moslims het meren deel wil gewoon leven en geen oorlog of geweld.

    1. Uit onderzoeken van Koopmans en ook persoonlijke ondervindingen blijkt dat het niet om enkele procenten, maar om zeker twintig tot dertig procent van de islamieten gaat. Dat is geen triviaal aantal. https://www.wzb.eu/sites/default/files/u6/koopmans_englisch_ed.pdf Dat slechts een klein aantal hiervan de overtuigingen in politiek geweld omzet is juist, maar deze daders kunnen rekenen op de goedkeuring van een groot deel van de islamieten,blijkt uit dit onderzoek.

  1. Visionairs zijn helaas een zeldzaamheid. En het was imho nu ook niet bepaald visionair om gezinshereniging van werknemers uit moslimlanden door de Tweede Kamer te loodsen. Ik beperk mij even tot Nederland. In de jaren ’90 van de vorige eeuw is het hard gegaan met instroom van moslims en ‘verkleurde’ vooral de grote steden van Nederland. Tolerant als we waren en het multiculturele ideaal hoog in het vaandel dragend door een groot deel van de bevolking. Het pamperen van de medelanders kon niet op. Een ruk naar (extreem-) rechts was het gevolg, want autochtonen voelde zich ontheemd in eigen land. Dit was natuurlijk al veel eerder gaande dan de jaren ’90, maar toen nog niet met al teveel politiek succes. Inmiddels zijn we aanbeland in een fase van verharde standpunten en radicalisering, zodat we meer kunnen spreken over een multicultureel drama. :-(

 4. Er staan een paar belangrijke zaken te gebeuren: het al dan niet goedkeuren van visumvrij reizen in de EU door Turken. En ten tweede: verkiezingen waarvan nu al duidelijk is dat hele grote groepen zich uitspreken tegen verdere islamisering van Europa. En misschien wordt Le Pen wel Madame la Presidente en is het leger zich daar op aan het voorbereiden: misschien dat zij idd wel het bevel geeft om wat tegen de islam te ondernemen.
  Hoe dan ook: laten we hopen dat eea eerst in Frankrijk plaatsvindt zodat onze eigen ‘bestuurders’ – en bijv. die in Duitsland – nog op tijd terugkeren van hun suïcidale islamiseringsplannen voor de EU.

 5. William Zeikspier

  Gaat u beter voorbereiden op iets dat niet komt ipv er door verrast te worden.
  Ik persoonlijk denk dat de burgeroorlog in Frankrijk of Duitsland zal beginnen en wel binnen 1 jaar, deze gaat overslaan europa wijd.

 6. De oplossing = schaf alle religieuze scholen af. Ook de patriagale cultuur moet worden afgeschaft en worden vervangen door matriarchy want patriarchy vormt de grondslag van alle religie’s en onze op competitie gerichte kapitalistische maatschappij. Dan ieder kind met wetenschap en techniek in aanraking laten komen door ze zelf te laten te experimenteren met natuurkunde, scheikunde, een telescoop laten bouwen of fossiele zoeken en ze kennis te laten nemen van de universele kosmische wetten zoals de wet van de grote aantallen, de wet van de symmetrie enz. Daarnaast hele hoge boetes opleggen voor scholen, banken, geheime genootschappen, kerken en andere instellingen indien ze door gaan met en het verspreiden van religieuze, patriarchische of kapitalistische indoctrinaties en ook een hele lange gevangenis straf

 7. islamieten zullen niet meer worden gedeporteerd, beloof ik (dat heeft uiteraard niet de minste waarde, doch is wel mijn mening).
  ik verwacht een verder samengaan van regerend links, islam en NWO. Dat gaat dan een wereldoverheersend blok worden.
  Zoals nu reeds hardop in Zweden wordt uitgedrukt, passen christenen en Joden niet meer in dat moderne plaatje und mussen ausradiert werden.
  (ik weet echt niet meer hoe dat te moeten schrijven, maar jullie snappen ’t?)

  Laat ik ook maar eerlijk bekennen dat ik mij hierin heb laten voeden door het Bijbelboek Openbaring en steeds meer overtuigd raak dat het in hst.6 opdravende witte paard reeds is losgelaten. Van dat paard met ruiter wordt echt niet verteld dat het nog terug is te dringen, wat ik ook helemaal al jaren om ons heen zie. Dat dat paard wit is wordt in mijn gereformeerde denominatie als gunstig gezien om m.i. de domme reden dat het witte paard 13 hoofdstukken verder de hemelse nieuwe Wereldheerser draagt.
  Hier duidt het m.i. op misleiding; lijkt mooi, maar wordt totale overheersing.
  Wat ik hier schrijf, mag niet eens meer worden gezegd. Op facebook c.a. wordt dit al onverbiddelijk gewist, ervoer ik reeds menigmaal.
  Dit is voor mij dus ook wel tevens een test hier.
  Binnen onze kringen is ook een redelijk scherp zicht op de nabije toekomst, als die zich zo voortzet, wat wij zeer verwachten.
  Ons principe is: profetieën (voorzeggingen) naast krant maakt alles herkenbaar.
  De bijdrage van Roelof hierboven laat helemaal zien hoe het gaat worden.
  Op het eerste overdrachtelijke ‘paard’ (het witte) volgt een bloedrood ‘paard’, wat z’n schaduwen natuurlijk ook reeds zichtbaar vooruit werpt. Wie ziet daar niet WWIII in? Want o wat tergen we met onze leugens en dreigementen de Oost-Europese beer, liegende dat die zelf de schuld heeft.
  Nee, Tours en Poitiers liggen ver achter ons, ik verwacht geen terugtocht meer. Wel dat het uitéíndelijk héél goed zal worden!

 8. Ruud van Tricht

  Sorry, maar hier is niets Visionairs aan.
  Als waar zou zijn, getuigt dit
  meer aan gebrekkig visionair inzicht van de Franse regering, een dan druk ik mij nog voorzichtig uit. Ik lees veel zoniet alles op dit forum, maar onzin als dit hoort op visionair.nl niet thuis.

 9. Ruud van Tricht

  Sorry, maar hier is niets Visionairs aan.
  Als Dit waar zou zijn, getuigt dit
  meer aan gebrekkig visionair inzicht van de Franse regering, dan van verstandig menselijk verstand, en dan druk ik mij nog voorzichtig uit. Ik lees veel zoniet alles op dit forum, maar onzin als dit hoort op visionair.nl niet thuis.

 10. Welke Moslims ontsnappen aan deze deportatie? De fanatieke en onherkenbare bekeerlingen die in het geheim Moslim geworden zijn. Precies diegenen voor wie de deportatie was bedoeld. Eric Zemmour kraamt dus onzin uit. Maar het brengt hem wel geld op met boeken en lezingen.

Laat een reactie achter