Nieuwe server en layout voor visionair.nl

Na een paar dagen van werkzaamheden zijn we er in geslaagd om de inhoud van de website te transporteren naar een nieuwe webserver. Omdat het grafische thema niet echt meer voldeed aan onze wensen en er (voor webprogrammeurs ongetwijfeld erg boeiende) verminkingen ontstonden, zijn we overgestapt op een nieuw thema. We hopen dat jullie dit nieuwe ontwerp aantrekkelijk vinden. We zullen ook vanaf nu meer artikelen plaatsen. Na de controverse over zijn wel erg overheersende conspiracy-artikelen van afgelopen maanden, is Douwe voor zichzelf begonnen. Wie graag dit soort artikelen leest, vindt hier Douwes nieuwe website.

We willen nu hier artikelen (inclusief die van Douwe) met een meer positief-visionaire insteek. Niet dat we erg dol zijn op de falende politici, die ons achter elkaar oorlog na economische crisis in blunderen, maar het is effectiever om ze overbodig te maken, dan teveel luidruchtig oppositie te voeren.

We hopen dat we er als vanouds weer in zullen slagen onze bezoekers na te laten denken over visionaire vragen.

15 gedachten over “Nieuwe server en layout voor visionair.nl”

 1. Ik weet niet wat jullie bedoelen, maar de oude layout was goed werkbaar, terwijl de nieuwe layout juist onleesbare tekens bevat (vierkantjes met F120 en F226 en zo). Is het trouwens al mogelijk om artikels aan te dragen?

 2. Wat jullie daar uitgehaald hebben weet ik niet. Tegelijkertijd met het laten verdwijnen van de oude opzet, verdwenen helemaal vanzelf, samen met de URL -Visionair.nl, al mijn andere gegevens (tags) naar de bank, garage, weeronline, noem het maar op. Daarnaast kreeg ik telkens een afbeelding te zien van Ryan Bliss, “Blasphemy”. Ik heb daarop mijn Google account en wachtwoord gewijzigd, maar het probleem blijkt blijvend. URL’s, tags van instanties, bedrijven en sites die ik bezoek, moet ik nu terughalen uit geschiedenis, ze verschijnen niet meer op mijn startpagina bij Google. De dag daarop succesvol bij mijn vriendin ingelogd op visionair, prompt de andere dag kreeg zij “Blasphemy” op haar scherm. Daarna nog twee keer hetzelfde liedje op twee verschillende adressen. Bij inspectie (element inspecteren) las ik dat de afbeelding werd verzonden door Visionair. Rancuneus ben ik niet, (alhoewel ik grondig de pest op Douwe in heb) maar ben wel naar een andere site uitgeweken. Ik wens de nieuwe redactie succes, maar verwacht niet dat ik nog veel zal schrijven hier, er is teveel gebeurd.

 3. Waar is een recent draadje gebleven?
  Ging over oorlog ofzo.
  In ieder geval stonden er tientallen reacties, allen foetsie.

  Tsja… Douwe en conspiracy.
  Hij ging wel ver, mij soms te ver maar hij was wel een van de weinigen die echt de tijd en moeite nam om onderwerpen uit te spitten.
  Micha Kat (KlokkenLuiderOnLine) is weer een andere uiterste.
  Visionair zat er mooi tussenin, niet te braaf en niet teveel op de samenzwering zoals Niburu of genoemde KLOL.

  Ik weet niet of ik hier nog te vinden zal zijn.
  De tijd zal het leren.
  Overigens hadden jullie tijdens het offline gaan best een mededeling kunnen laten zien dat de website in onderhoud was…

 4. Goed om te zien dat Visionair.nl toch doorgaat en veerkracht en nieuwe energie toont. Kreeg de afgelopen dagen een zweverige afbeelding te zien en dacht dat het einde daar was.
  Ik ben blij dat Douwe toch het idee heeft doorgezet om voor zichzelf te beginnen. Net even bij hem gekeken. Ik wens hem veel succes! En daar is geen letter cynisme bij. En het spijt me dat ik het zo op de man heb gespeeld bij het “De mythe van universele rechten en natuurrechten”-artikel. Het was niet persoonlijk bedoeld maar uitsluitend om betrokkenen te stimuleren een nieuwe weg in te slaan. Daarom nogmaals: veel succes Douwe met je nieuwe site.

  Ook hoop ik dat Visionair.nl zijn nieuwe ambitie kan waarmaken. Als er een eenvoudige ‘ingang’ is waar bezoekers ook eigen artikelen kunnen aandragen zal ik op zijn tijd zeker ook een paar stukkies schrijven. (Ben alleen de komende weken zeer druk met een verhuizing dus dat duurt iig nog even.)

  Net de keynote van Apple gekeken: AppleWatch was niet zo spectaculair en visionair als ik verwacht had – beetje erg klein allemaal – maar het is ook niet eenvoudig om met echt vernieuwende gadgets te komen. Ik geloof ook niet zo heel erg in Google Glasses. Misschien dat uiteindelijk een soort light weight projector die je aan je oren hangt of in een haarband of om je hals of zo en die in de lucht voor je projecteert het gaat worden. We zien wel.

 5. Om ook even een duit in het zakje te doen en wat uitleg te geven vanuit mijn gezichtspunt.

  Germen en ik verschillen een beetje van mening over wat wel en niet visionair is. Persoonlijk denk ik dat machtskritische artikelen zeer visionair zijn. Een groot gedeelte van de lezers las volgens mij die artikelen ook met plezier. Echter een klein deel ging heel hard lopen schreeuwen en dat heeft Germen wellicht versterkt in zijn eigen mening. Uiteindelijk is dit Germen zijn website en het is dan aan hem om een redactionele keuze te maken. Zelf geloof ik echter in de kracht van het vrije woord dus vandaar dat ik daarom mijn eigen plekje ben begonnen zodat ik gewoon wel over alles kan schrijven wat ik interessant vind en wat mij belangrijk rijkt. Wellicht een toepasselijk artikel wat daar gisteren verschenen is, is The Power of Speech. http://achterdesamenleving.nl/the-power-of-speech/#.VA9VpfmSyac

  Verder stoorde ik mij persoonlijk een beetje aan een aantal reageerders hier die geloven dat als iemand iets schrijft waar je het niet mee eens bent, je dan het recht hebt deze persoon op de man aan te vallen en uit te schelden. Buiten dat ik dat persoonlijk niet prefereer slaat het ook open discussies dood. Germen en ik verschilden ook daarover van mening. Germen vond het acceptabel dat mensen als Tui en Antares niet alleen mij maar ook gastschrijvers als Pieter Stuurman in de reacties onder de eigen artikelen uitscholden. Ik vind dat een absolute no go.

  In die zin helpt het hebben van een eigen website daarin ook aangezien ik nu wat sterker op inhoud in de reacties kan modereren.

  Verder heb ik lange tijd met veel plezier voor visionair geschreven en wellicht komt hier in de toekomst ook nog wel eens een artikel tevoorschijn maar ik ga mezelf nu vooral toch op mijn eigen website richten.

  Verder wens ik Germen veel succes verder bij visionair en denk ik graag en en, wellicht dat we vanaf nu twee leuke websites kunnen aanbieden aan mensen, visionair en achterdesamenleving.nl.

  Eenieder is dan ook van harte uitgenodigd om eens een kijkje te komen nemen en inhoudelijk te reageren.
  :D

 6. @ Douwe

  Het probleem is niet dat jij een eigen visie hebt – en misschien is die in zekere zin zelfs wel heel visionair. Het probleem ontstaat wanneer je belerend wordt, wanneer je in herhaling valt, en bijvoorbeeld wanneer je een storende vorm gebruikt: namelijk de vorm die lijkt op die van een soort dagboek waarin jij jouw ontwikkeling op het ‘anarchistische pad’ beschrijft en daarbij eindeloos anderen citeert in de vorm van knippen, plakken (en dat ook nog hoofdzakelijk in het Engels) en videootjes plaatsen.
  Je schreef hier geen mooie uitgebalanceerde, weloverwogen en doorwrochte artikelen waarvoor je duidelijk de tijd had genomen. Je bombardeerde ons met meer, meer, meer, nog meer en nog veel meer ‘opvliegingen’ van jouw leeswoede over anarchie. Je liep jezelf in al je enthousiasme gewoon voorbij. Heel ver voorbij! (En met die E.T. haalde je je geloofwaardigheid mijns inziens zelf volledig onderuit.)

  Ik had helemaal geen probleem met jouw visie. Maar het werd gedram. En het wordt gedram als je zoals gezegd in herhaling valt en je gelijk lijkt te willen halen.
  Daarbij staat jouw visie met betrekking tot anarchisme, feitelijk behoorlijk ver van de werkelijkheid. Het is een utopische visie die met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid nooit werkelijkheid zal worden. En wanneer mensen zich dat bewust of onbewust realiseren haken ze af. En gaan ze het in herhaling vallen, het ‘gedram’ steeds vervelender vinden. (De eerste klachten over jouw attitude waren jaren geleden al te horen!!! Dat wil je blijkbaar niet zien.)
  Het ‘gedram’ verduisterde uiteindelijk volledig de optimistische toon die Visionair.nl in het begin had.
  Een ‘visionaire’ site is misschien wel per definitie optimistisch en constructief!!! En dat was jouw verhaal – met betrekking met ‘anarchisme’ en maatschappij-visie – gewoon niet meer. En dan moet de hoofdredacteur gewoon ingrijpen. En dat is nu gelukkig gebeurd. Met als heugelijke bijkomstigheid dat er nu weer een site extra is op het www. (…)

 7. Was er geen screening vooraf?
  Ik herinner mij dat ik in het begin zomaar een artikel kon plaatsen.
  Later werd dat teruggebracht zodat eerst een review kon worden gedaan.

  Een board die screened in helemaal niet verkeerd.
  Je ziet het fout gaan op websites als Vrijspreker waar mensen konden publiceren en ongegeneerd reacties die niet strookten met de visie van de schrijver (ene Wladimir ofzo) kon afblaffen.
  Er moet een soort filter zijn tenzij het een website van een eenling is zoals XanderNieuws of Boinnk.
  De beide Niburu’s is weer een ander verhaal.
  Dat is nou eenmaal een business model door vrijwel alleen samenzweringen te hanteren en dan met name over UFO’s.
  Ik vind het echt heel jammer dat Douwe weg is want Visionair was zowel Germen als Douwe.
  Beiden waren visionair maar Douwe was veel meer betrokken bij de misstanden in de maatschappij.
  Wel hoop ik dat een bijzonder scherpe denker als Pieter Stuurman blijft.
  Het is werkelijk van een zeldzame kwaliteit zoals je ze maar eens in een decennium tegen komt.
  Ik zie Stuurman nog weleens op VPRO programma’s maken of zijn die intellectuele tijden wellicht voorgoed voorbij…

  Jongeluy

  1. Omdat je zo specifiek bent over Pieter Stuurman, wellicht leuk om te weten dat Pieter achter de schermen een beetje meehelpt met de site en ook zo vriendelijk is regelmatig interessante aanvullingen te leveren zowel in artikelen als in reacties.

 8. Jeetje wat is er met deze website gebeurt… Het was zo een mooie, overduidelijk website met professionele uitstraling, en nu ziet het eruit als gemaakt door iemand die zojuist WordPress heeft ontdekt en het allersimpelste gratis theme maar heeft gekozen. Iedere eigen uitstraling is verdwenen. Daarnaast zeg maar gerust oerlelijke headers met onscherpe foto’s. En er zit niet eens WordPress hackerbeveiliging op de website.

  Verder zijn een aantal uitermate interessante artikelen verdwenen zoals Vliegramp MH 117 Gladio 2.0 en Patroon van de Tirannie, dit soort verhalen maakten Visionair tot de interessante website die het was. Gelukkig had ik deze artikelen allang gedownload. Als ik nu een klein stukje terug zoek zit ik meteen in maart 2014 en het is allemaal oud.

  De nieuwe artikelen is nu meer de categorie ‘leuke wetenwaardigheidjes’ die je al op duizend andere blogs tegenkomt en iedere diepgang lijkt verdwenen, ik zie eigenlijk geen reden om Visionair nog tussen mijn dagelijks favorieten te laten staan…

  Zo dan weten jullie dat ook weer.

  Vriendelijke groeten van Catweazle.

  1. Inderdaad hebben we gekozen voor een nieuw thema dat ook op smartphones is te lezen met een, denk ik, frisse uitstraling. In de weken en maanden hierna zullen we het thema aanpassen aan de bijzondere behoeften van de Visionaire gemeenschap.

    

 9. Veel succes met de nieuwe site. Het verbaste mij altijda,dat als ik een reactie schreef er niks meer overbleef van de formattering. Hopelijk gaat dat in de toekomst beter.

  Verder vind ik het wel een goede beslissing om de content op te splitsen. Het ging de laatste tijd wel heel erg de zweverige conspiracy kant op. Nu mag die ook belicht worden maar er moet nog wel wat balans overblijven. Persoonlijk vind ik dat iedereen mag schrijven wat hij wil maar dat de redactie van een website nog altijd het laatste woord heeft over wat ze plaatst. Het helpt wel als mensen hun eigen site hebben om content op te plaatsen. Mocht dat voldoende waarde hebben voor andere sites, dan kan je het artikel altijd nog overnemen.

  Veel succes Visionair en Douwe.

  1. Dank je, Jhaand.  We zullen ons best doen om de site lezenswaard te houden en het visionaire denken op te wekken. Inderdaad kunnen, en willen, we het niet iedereen naar de zin maken. Wie graag conspiracy-achtige dingen leest en grondig geschoold wil worden in die hoek, zal zich meer thuisvoelen op de website van Douwe, wie liever kiest voor een even respectloos, diepgaand maar neutraal standpunt zal zich op Visionair meer thuisvoelen.

Laat een reactie achter