Willard Wigan maakte dit symbolische microkunstwerk.

Tien momenten waarop de mensheid door het oog van de naald kroop

Er waren meerdere momenten in de geschiedenis van de mensheid, waarop het er even op leek dat het verhaal van de menselijke beschaving een abrupt einde zou kennen, of geteisterd door zware beproevingen wereldwijd. Tien van deze momenten vind je terug in onderstaande videoclip.

Zoals duidelijk is, kropen we vooral in de Koude Oorlog echt door het oog van de naald. En lopen we dat risico weer, door de zinloze confrontatiepolitiek met Rusland. Tot nu toe hebben we het overleefd. Vaak door meer geluk dan wijsheid, zoals ook uit de clip blijkt. Of we blijven overleven? De kosmos, of wat dat betreft onze knusse thuiswereld Aarde, is niet echt zachtzinnig.

Willard Wigan maakte dit symbolische microkunstwerk. We kropen vaak door het oog van de naald.
Willard Wigan maakte dit symbolische microkunstwerk. We kropen vaak door het oog van de naald.

7 gedachten over “Tien momenten waarop de mensheid door het oog van de naald kroop”

  1. De mensheid is nog veel vaker door het oog van de naald gekropen dan wij denken. Ieder jaar weer komen er vele meteorieten en kometen langs die pas op het laatste moment ontdekt worden. Sommigen hiervan kunnen zomaar op aarde storten en een hoop chaos veroorzaken.

  2. Men had ook bijna de ozonlaag vernietigd als men niet was gestopt met het uitstoten van chloorfluorkoolwaterstoffen (CFK’s). Deze waren ze vergeten mee te nemen in de docu. Als dit was gebeurd was alle land op Aarde in woestijn verandert. En het zou ruim 100 jaar duren voordat de ozonlaag zich zou gaan herstellen. Dan hadden we een vergelijkbare ramp als de ramp van het Perm tijdperk. Toen werdt ook de ozonlaag aangetast door chloor en fluor gassen die vrijkwam door langdurige vulkaanuitbarstingen en er ontstond een extreem sterk broeikaseffect door het kooldioxide ervan.

Laat een reactie achter