Video: Virtual reality voelen met handschoenen

Share Button

Virtual reality is leuk, maar pas als we er in slagen alle vijf zintuigen te prikkelen, komt het realistisch over. In de jaren ’70 begon het werk aan akoestiek en geluidssculptuur, tientallen jaren later, na de eeuwwisseling, kwamen de eerste echt realistische optische virtuele werelden tot leven. Nu kan ook de tastzin aan dit rijtje toegevoegd worden.

De GloveOne handschoen bevat druk- en warmtesensaties leverende elementen. Deze communiceren met elkaar en uiteraard met de centrale computer die de virtual reality omgeving genereert. De handschoenen kunnen op deze manier sensaties als gewicht, hardheid, textuur en temperatuur overbrengen aan de drager. Na een succesvolle Kickstarter campagne zullen de eerste handschoenen februari 2016 uitgeleverd worden.

Meer informatie
GloveOne

Een VR-gebruiker met Glove One handchoenen aan. Bron: GloveOne VR

Een VR-gebruiker met Glove One handchoenen aan. Bron: GloveOne VR

Share Button

Germen Roding

Hoofdredacteur en analist (Visionair.nl) Expertise: biologische productiesystemen (master), natuurkunde (gedeeltelijek bachelor), informatica

Dit vind je misschien ook interessant:

1 reactie

  1. Neys schreef:

    Briljante uitivnden natuurlijk. Als dit werkt dan kun je wel een echte virtual reality creeeren, waarbij je ook echt dat gevoel hebt. 3D films kennen we allemaal wel inmiddels.

Geef een reactie

Advertisment ad adsense adlogger