Video: robots uit de printer

In een nieuw project van Computer Science and Artificial Intelligence Lab (CSAIL) van MIT, waar de knutselaars uit Massachusetts tien miljoen dollar voor kunnen uitgeven, is het doel om het fabriceren van gespecialiseerde robots binnen bereik te brengen van een gemiddeld persoon. In deze video enkele demonstratiemodellen.

Gespecialiseerde robotjes zouden bijvoorbeeld onkruid in de tuin kunnen wieden, ramen kunnen lappen, verstopte leidingen repareren of stof kunnen zuigen op een flexibeler manier dan de bestaande robotstofzuigers kunnen. Of astronauten uit een benarde positie bevrijden. Dit alles is dan te downloaden van internet. Met dit project wordt de creativiteit van tientallen miljoenen mensen over de hele wereld aangeboord. Hopelijk op een positieve manier…

Germen Roding

Hoofdredacteur en analist (Visionair.nl) Expertise: Wageningen Universiteit, tropisch landgebruik met specialisaties plantenteelt en visteelt (master), natuurkunde (gedeeltelijke bachelor), informatica (praktijkervaring)

Dit vind je misschien ook leuk...

5 reacties

 1. Bemoeier schreef:

  Of op je werk als je een vervelend klusje moet doen, en je baas een 3d printer hebt.
  Maar misschien dat die die dan zelf al heeft gemaakt.
  Of misschien dat criminelen opeens met een groot leger gewapende robotjes overvallen gaan plegen.
  In dat geval zal de politie die ook wel krijgen.

 2. antares schreef:

  De besturingsprint komt in dit geval nog niet uit de printer, maar ook dat is een kwestie van tijd.

 3. roeland schreef:

  Cool, straks kan iedereen zijn eigen robotlegertje uit de printer toveren. Het straatbeeld zal interessant worden als al die robots elkaar te lijf gaan :)

Geef een reactie