Gratis docu: Singularity or bust

Share Button

Singularity or Bust is een waar gebeurd verhaal met betrekking tot gebeurtenissen die zich in het jaar 2009 voordeden. Het legt een fascinerend stukje van de werkelijkheid vast, maar houd in gedachten dat de dingen snel gaan deze dagen. Voor meer recente updates over Goertzel en DeGaris’s zoektocht naar transhuman AI, moet je het internet, of je verbeelding raadplegen.

De film werd vertoond in theaters over de hele wereld, en won de Best Documentary Award op het 2013 LA Cinema Festival van Hollywood en het LA Lift Off Festival. En nu is het online is, kosteloos dus. Geniet!

Share Button

Germen Roding

Hoofdredacteur en analist (Visionair.nl) Expertise: biologische productiesystemen (master), natuurkunde (gedeeltelijek bachelor), informatica

Dit vind je misschien ook interessant:

6 reacties

 1. Bemoeier schreef:

  Machines worden wel veel intelligenter dan ons maar we weten niet wat bewustzijn precies is.
  Misschien dat machines geen bewustzijn krijgen zoals ons en geen brutale gevaarlijke eigen mening daardoor.
  Of misschien dat dat te voorkomen is bij nader inzicht op de een of andere manier.
  Die bust betekend zeker als dat wel fout gaat?

  • antares schreef:

   @Bemoeier.
    
   Zoals wij het doen, gaat het zeker fout. Dus kunnen we beter AI gebruiken om ons te plaatsen waar wij horen, met al onze gebrekkig inzichtelijke, existentiële, maatschappelijke problemen. E.e.a kan slechts opgelost worden met zuivere logica. AI biedt ons die logische uitweg, de van nature egoïstische mens zeker niet.

   • Bemoeier schreef:

    Ze kunnen geen reden hebben om egoïstisch te zijn, maar ze kunnen ook geen reden hebben om te doen wat er van ze verlangt wordt.
    Dat wordt misschien nog een probleem.

    • antares schreef:

     Het is inherent aan de samenwerkende biomassa hier op aarde, dat wij (alle biomassa) elkaar hoe dan ook, goedschiks of kwaadschiks, motiveren, of uitroeien. Daar blijken wij mensen nou écht verstand van te hebben. Klein kunstje dan om onze voortbrengselen een duwtje in de juiste richting te geven, wij zijn tenslotte controle freaks.

 2. roeland schreef:

  AI zou hoogstens op een gegeven moment de mens als vijand kunnen beschouwen. Waarschijnlijk dat de mens genoegen zal moeten nemen met een tweede plaats en ‘ontwapend’ zal worden. 
  Voor de dieren zal het het einde van de bio en vlees industrie betekenen. AI gebruikt immers geen vlees als energiebron. Vermoedelijk zal AI vooral gebruik maken van zonne energie. 
  Al met al denk ik dat de planeet er enorm op vooruit zal gaan.
  Laat maar komen die AI zou ik zeggen, lijkt me veel beter dan eindeloos doormodderen van de mens. 

  • jhaand schreef:

   Je krijgt dan meer de samenleving zoals Iain M. Banks in “The Culture” beschreef. Hele krachtige AI’s die alles besturen voor de mensen. De mensen zelf kunnen eigenlijk alles doen waar ze zelf zin in hebben, dus uiteindelijk maakt dat niet zoveel meer uit. De AI’s zelf vermaken zich voornamelijk met virtuele werelden en de echte realiteit nemen ze er dan nog voor de hobby erbij.

Geef een reactie

Advertisment ad adsense adlogger