Korte film: AI in autofabriek slaat op hol

Wat zou er gebeuren als een autofabriek waarin je werkt, plotseling op hol slaat en moordzuchtige robots gaat produceren?

Zelfrijdende auto’s zijn in feite robots. En al ben je nog zo slim, voor de absolute wereldheerschappij moet je wel kunnen bewegen. Dus misschien is het scenario van deze film, waarin een kunstmatige intelligentie een autofabriek overneemt, wel degelijk plausibel.

Zoals altijd is een outsider, een werknemer die op de schopstoel zit, de held. Hij moet in zijn eentje de dol geworden fabriek zien te temmen, voordat er een legertje robots met sinistere bedoelingen uitrukt.

In werkelijkheid zou de controle van deze kunstmatige intelligentie over alle informatiestromen naar buiten absoluut moeten zijn. Onmogelijk is dit niet, maar de beveiliging in de fabriek zou dan erg amateuristisch opgezet moeten zijn. Dit is niet erg waarschijnlijk. Dit scenario kan pas na 2020-2025 werkelijkheid worden. Tegen die tijd zijn fabrieken zo goed, dat ze heen snel over kunnen schakelen naar een totaal ander product.

film

Laat een reactie achter