Wat als we allemaal zouden kunnen vliegen?

Wat als iedereen kon vliegen?

Hoe zou het zijn om te fladderen als een vogel en bij iedereen door de ramen te kunnen gluren? Zouden onze huizen op vogelnesten gaan lijken?

Al eeuwenlang droomt de mens van vliegen. Een eeuw geleden bereikten we dit punt (twee eeuwen geleden als de heteluchtballonnen meerekenen). Daarvoor moeten we in een log vliegtuig springen. Maar wat als iedereen over een jetpack, of een persoonlijke drone zou beschikken waarmee we overal heen kunnen vliegen?

Deze gedachte is minder bizar dan het lijkt. Op dit moment hebben slimme uitvinders al toestellen ontwikkeld, die dicht in de buurt komen van jetpacks. Omdat miljoenen mensen graag willen vliegen, is de potentiële markt enorm. Check bijvoorbeeld de Chinese Ehang 184, in feite een uit de kluitengewassen drone.

Of deze Japanse kleinste helicopter ter wereld, de al bijna tien jaar bestaande GEN H-4:

Wat als we allemaal zouden kunnen vliegen?
Wat als we allemaal zouden kunnen vliegen?

Lees ook
De toekomst van vervoer: vier nieuwe ontwikkelingen

5 gedachten over “Wat als iedereen kon vliegen?”

 1. Tja dan moet iedereen privacyfolie op z’n ramen plakken, dan kun je alleen naar buiten kijken, niet naar binnen.
  En dan moeten we 3D verkeersregels hebben, of dan moet iedereen automatisch aangestuurd worden door een luchtverkeersleider computer.
  Of alleen als je wat fout doet waardoor je op ramkoers ligt met een ander.

   1. Een autopilot met A.I. simulatie van vogels, of met assistentie er van (want ik weet niet waarom vogels zonder kunnen).
    Als een vogel een auto tegenkomt kan die ook niet zonder verkeersregels, dat loopt vaak fout af.

 2. ongelovige Thomas

  Ik zou m’n velux dakramen gebruiken als voordeur en achterdeur . Iedere dag naar werk vliegen om dan 8 uur achter bureau te gaan zitten??Zonde van je tijd van leven …Ik zou me specialiseren in zeevluchten en visvangst net zoals de Jan van Gent ., weg met die kantoorbaan.!!

Laat een reactie achter