Video: De aarde de afgelopen 600 miljoen jaar

Plus een blik in de toekomst. Waar kwamen we vandaan en waar gaan we naar toe? Bekijk deze unieke animatie.

Eh... Delen?

Germen Roding

Hoofdredacteur en analist (Visionair.nl) Expertise: Wageningen Universiteit, tropisch landgebruik met specialisaties plantenteelt en visteelt (master), natuurkunde (gedeeltelijke bachelor), informatica (praktijkervaring)

Dit vind je misschien ook leuk...

4 reacties

 1. Julie schreef:

  Ik moet ook even mijn computer defragmenteren :)

 2. lange wapper schreef:

  Een computerstukje zonder waarde.

 3. kamion schreef:

  ik vind “unique” lichtelijk overdreven als qualificatie, YouTube staat vol met dit soort filmpjes, die vaak beter uitgevoerd zijn ook.

 4. Julie schreef:

  Het gaat om het volgende: In 1915 publiceerde de Duitse geofysicus Alfred Lothar Wegener (1880-1930) het boek: Die Entstehung der Kontinente und Ozeane. (Het ontstaan van de continenten en oceanen.) Zijn in die tijd revolutionaire, maar tegenwoordig algemeen geaccepteerde theorie hield in, dat de continenten op de Aarde -Eurazië, Afrika, Noord en Zuid-Amerika, Australië en Antartica- eens aan elkaar hebben vastgezeten. Dit verenigde continent wordt Gondwana genoemd. In de loop van miljoenen jaren is deze reusachtige landmassa in stukken gebroken als gevolg van bewegingen in de onder de aardkorst gelegen taai vloeibare mantel. Hierna zijn de continenten geleidelijk uit elkaar geschoven. Deze theorie vormt een belangrijke verklaring voor verschijnselen als aardbevingen, gebergtevorming en het ontstaan van diepzeetroggen. Net als alle geologische processen gaat het verschuiven van de continenten heel langzaam. De Aarde ziet er als gevolg van de natuurlijke krachten steeds weer anders uit. Maar dit is maar de helft van het verhaal. Behalve continentverschuiving maakt de Aarde ook omwentelingen. De beweging van de Aarde tegen de achtergrond van de Melkweg is opgenomen in South Dakota door Randy Halverson.
  http://www.youtube.com/watch?v=KySThq5CxLI&feature=player_embedded

Geef een reactie