Video: grey goo vernietigt aarde

Share Button

Machientjes zo groot als een virus of uit de kluiten gewassen eiwitmolecuul zijn erg handig. Je kan zo letterlijk alles atoom voor atoom opbouwen. Of bijvoorbeeld atomen van een zeldzaam element als goud laten zoeken. Helemaal mooi is het al de machientjes zichzelf kunnen vermenigvuldigen. Dan hoef je er maar één te maken, die zichzelf net als een bacterie vermenigvuldigt. Als je even geduld hebt, heb je voor je het weet een hele bak vol ijverige smurrie. En dat is nu net het probleem….

Lees ook:
Grey goo: nanobots op rooftocht

Share Button

Germen

Hoofdredacteur en analist (Visionair.nl) Expertise: biologische productiesystemen (master), natuurkunde (gedeeltelijek bachelor), informatica

Dit vind je misschien ook interessant:

4 reacties

 1. Razor schreef:

  Scary, al dat geëxperimenteer met zichzelf voortplantende machientjes. Maar ook als kwaadwillenden deze kennis in de handen krijgen.

  It’s the end of the world as we know it! 

 2. Bart schreef:

  Ik denk dat het risico hiervan wel meevalt, aangezien het nog niet gebeurd is. Als grey goo echt zou ontstaan was het al ontelbare keren voorgekomen in het universum bij andere beschavingen. Aangezien het kwadratisch groter wordt zou het heelal al lang niet meer bestaan als het ooit ergens al eens was gebeurd.

 3. Dzyan schreef:

  Ik vind eigenlijk de voordelen die de wetenschappers noemen veel enger. De ene wil er het klimaat mee veranderen en de andere de hersenen. Alsof wij weten hoe het klimaat werkt en hoe de hersenen werken……….

Geef een reactie

Advertisment ad adsense adlogger