Wat als de aarde zes graden opwarmt?

De aarde is – volgens de overgrote meerderheid van kilmatologen – al een graad opgewarmd. Wat als de aarde niet één graad, maar zes graden opwarmt? Wat zal er gebeuren met de aarde al de Groenlandse ijskap smelt en het Amazone-oerwoud in een dorre savanne verandert? National Geographic stelde deze video samen.

9 gedachten over “Wat als de aarde zes graden opwarmt?”

 1. Waarschijnlijk komt er dan weer een hoop methaangas uit de zee en wordt het uiteindelijk 10 graden warmer 80.000 jaar later.
  Net als toen The day the Earth almost died een paar draadjes terug.

 2. Zeker geen denkbeeldig scenario hier. Temeer daar de opwarming boven een bepaalde grens, ook opwarming van de permafrost in Siberië inhoudt. Het dan daaruit tredende methaangas, zal katalytisch en onbeheersbaar op het proces van verdere opwarming werken. CO2 is lang niet zo’n sterk broeikasgas als methaan. Neemt methaan het eenmaal over, (daarvoor hoeft de oceaan dus niet eens op te warmen) dan zijn we hier met z’n allen de klos. Ik heb hier al eerder een theoretisch experiment van mij uit de doeken gedaan. Dat betreft supergeleidende koolstof circuits, in satelliet banen over de polen plaatsen. Het poollicht dat ontstaat ten gevolge van radiatie output (hoog energetische deeltjes en elektromagnetische straling) van de zon, wordt daardoor aangedreven. Ook heb ik al eerder hier gepubliceerd, dat men van de grootte van deze potentiële energiebron niet eens een schatting kon maken. Wat ik er van gelezen heb, is dat de ionisatie (o.a. oorzaak van het poollicht) van de atmosferische gassen, mede de hele atmosfeer op aarde opwarmt. In theorie zou dan het aftappen en gebruiken ervan, moeten leiden tot afkoeling van de atmosfeer. Dit, daar deze energie dan niet langer deel uit maakt van de ionisatie van atmosferische gassen. Sterker nog, hoe meer we van deze energie toepassen en omzetten in warmte afhankelijke processen, (o.a. industriële fabricage van kunststoffen, en metalen bijvoorbeeld) hoe meer de atmosfeer dan afkoelt. Het mes snijdt dan aan twee kanten; 1. De handel in olieproducten blijft een lucratief gebeuren, en bijdragen aan de economiën van landen die er over beschikken. 2. We beschikken althans theoretisch, over onbeperkt CO2 vrije energie, dus moet dat wel gevolgen hebben voor het klimaat op korte termijn.

   1. Dat is inderdaad opzien barend nieuws Paul, wat een uitvinding. Het lost ons CO2 probleem niet op bij verbranding van fossiele brandstoffen, maar haalt wel veel meer rendement uit de gevolgen van diezelfde verbranding. Ook kan het gebruikt worden bij andere CO2 producerende processen, en er is veel belangstelling voor.

    1. Nu maar weer afwachten of ze er ook inderdaad wat mee gaan doen en het niet geboycot wordt door die olie jongens. Inderdaad het is een pracht uitvindingeng, als men nu maar niet gaan denken dat er dan nog wel wat CO2 uitstoot er bij kan. Dat is het gevaar wat er achter weg kan komen. Mvg Paul.

 3. als je een vol glas tot de rand vult met water en doet er daarna een paar ijsklonten bij zodat het glas overstroomt en de ijsklonten steken boven het glas uit, laat het vervolgens staan, de ijsklonten zullen smelten, maar het glas zal niet overstromen.

Laat een reactie achter