EU misbruikt aanslag om anoniem betalen aan banken te leggen

Share Button

Het lijkt erop dat de Europese Unie de gelegenheid niet voorbij laat gaan, en onder het mom van terreurbestrijding een aantal zeer ondemocratische maatregelen door wil drijven. Wat staat ons te wachten?

Bitcoinbetalingen alleen via banken; anoniem betalen onmogelijk
Persbureau Reuters, een steunpilaar van de main stream media, meldt dat de Europese Commissie, het uitvoerende orgaan van de EU, plannen heeft ontwikkeld om het gebruik van bitcoin te verbieden buiten de banken om.

Vermoedelijk gaat het hier om een bewust lek door de EC, een proefballon. Ook het gebruik van goud, prepaykaarten, contant geld en dergelijke zou dan aan banden gelegd worden. Tekenend voor het gebrek aan democratie in de Europese Unie is dat deze verregaande inperking van de burgerlijke vrijheden, waardoor anoniem betalen niet meer mogelijk is en het bankenkartel absolute monopolist wordt, zelfs zonder parlementaire stemming doorgevoerd kan worden.

Ook in de VS wordt het inperken van bitcoin verkocht als bestrijding van ‘terrorisme’ of ‘pedonetwerken’.

Ook in de VS wordt het inperken van bitcoin verkocht als bestrijding van 'terrorisme' of 'pedonetwerken'.

Ook in de VS wordt het inperken van bitcoin verkocht als bestrijding van ‘terrorisme’ of ‘pedonetwerken’.

Misbruik van de noodtoestand: sociale media stilgelegd
In Frankrijk is nu de noodtoestand verlengd met drie maanden. Een erg lange periode voor deze forse inperking van burgerrechten. Al dan niet toevallig valt de klimaattop precies midden in deze periode. Ook neemt het regime-Hollande de gelegenheid te baat, om sociale media websites plat te kunnen leggen tijdens een noodtoestand.

Niet duidelijk is hoe het terrorisme bestreden kan worden door bijvoorbeeld media als Twitter, Facebook en dergelijke plat te leggen. Deze maken vooral gebruik van andere kanalen, zoals TOR, Telegram e.d.

Deze maatregel is daarentegen wel weer erg nuttig om te voorkomen dat er massale protestacties op touw worden gezet, kortom: om een democratisch recht van de bevolking af te pakken.

Terrorismeprobleem voor groot deel veroorzaakt door de overheid
Jarenlang werden mensen die de waarheid vertelden over de oorlogszuchtige aard van het islamisme, juridisch vervolgd, zelfs midden in de nacht uit bed gelicht. Door deze overheidsbemoeienis is er nooit een volwassen debat geweest en bleef de hoogstnoodzakelijke hervorming van de islam uit. Een terreurstaat als Saoedi-Arabië, waarbij vergeleken zogeheten “As van het Kwaad”-landen als Iran en Syrië een paradijs vormen, wordt platgelopen door hoogwaardigheidsbekleders als Timmermans die graag het vingertje heffen richting politici als Poetin wegens veel mildere mensenrechtenschendingen. Nu de Islamitische Staat alles in praktijk brengt waar islamcritici al jaren voor waarschuwden, is hun antwoord: nog meer afpakken van burgerlijke vrijheden, niet bijvoorbeeld: de misdadige regimes van Saoedi Arabië, de Verenigde Arabische Emiraten en Qatar voor het Internationale Strafhof dagen wegens het ondersteunen van terrorisme en wreedaardig onderdrukken van de eigen bevolking.

Met zulke overheden als ‘vriend’ en ‘beschermer’ hebben wij Europeanen geen vijanden meer nodig.

 

Share Button

Germen Roding

Hoofdredacteur en analist (Visionair.nl) Expertise: biologische productiesystemen (master), natuurkunde (gedeeltelijek bachelor), informatica

Dit vind je misschien ook interessant:

6 reacties

 1. Douwe Beerda schreef:

  De VS heeft recent voor 1.29 biljoen dollar aan wapens verkocht aan Saoudi Arabie, het meest suppresieve en psychopatische regiem wat we in de wereld kennen.
  http://www.reuters.com/article/2015/11/16/us-saudi-usa-arms-idUSKCN0T51NC20151116

 2. Pietje Puk schreef:

  En precies zoals de goochelaar dat doet, u kijkt hier, u kijkt daar en ondertussen is de ABNAMRO vrolijk naar de beurs gegaan. Deze logge megalomane bedrijven zorgen voor de ongelijkheid. Daar gaan onze centen. Verouderde systemen moeten net als de status quo gehandhaafd blijven.

  Smerig schuim der aarde. De echte criminelen lachen ons uit vanachter het gordijn.

  Zo en nu maar wer verder met de (echte?) actualiteiten brought 2 you by damage incorporated.

 3. Razorr schreef:

  De hele wereldeconomie draait op dat vettige zwarte goedje uit het Midden-Oosten: olie. En het Westen laat natuurlijk geen nutters de oliekranen bedienen. En er is natuurlijk geld bij betrokken. Groot geld. Heel groot geld. Extreem grote sommen geld…

  Mooi stuk over het ijskoude geopolitieke cynisme in de PostOnline vanmorgen:
  http://politiek.tpo.nl/2015/11/19/wij-zijn-parijs-wie-er-baat-bij-hebben-bij-isis-en-onze-olie-en-gasbelangen/

 4. joepde kat schreef:

  Ja, en Saoedi Arabië verkoopt het weer door aan ISIS.

 5. Pilgrim schreef:

  Moet de titel niet zijn: ‘EU misbruikt aanslag om anoniem betalen aan banken aan banden te leggen’?

 6. hannes schreef:

  Ja je vraagt je soms af of de wereldpolitiek door halvegaren wordt bepaald. Terreur exporterende staten zoals SA en de golfstaten worden geen strobreed in de weg gelegd en idd gaan de bobo’s van de EU en de VS geregeld daar op bezoek om hun ‘respect’ te tonen. Als de westerse leiders echt zouden gaan voor mensenrechten dan had men die regime’s daar allang pootje gelicht. Maar nee de enige redelijk functionerende democratie in het Midden-Oosten, Israël, word steeds meer de duimschroeven aangedraaid door vooral de EU en ook door het regime Obama terwijl de rode loper voor terroristen als Abbas word uitgerold. Ik heb nooit zo geloofd in samenzweringstheorieën en dubbele agenda’s maar de laatste tijd denk ik soms dat er wel wat voor te zeggen is..

Geef een reactie

Advertisment ad adsense adlogger