Erdogan steekt zijn bewondering voor het Ottomaanse Rijk niet onder stoelen of banken.

Turkije, de nieuwe supermacht

Met een snel groeiende economie en bevolking ontwikkelt Turkije zich in hoog tempo tot de spil waarom de Balkan en het Midden Oosten draaien. Ook komt Turkije nu steeds meer in islamistisch vaarwater. Wat zijn de gevolgen?

Het Ottomaanse Rijk op het toppunt van zijn macht.
Het Ottomaanse Rijk op het toppunt van zijn macht.

Turkije in een notendop
Turkije bestaat uit Klein-Azië en een klein (3%) Europees deel. Hiermee controleert het land de Zwarte Zee en hiermee Odessa, de enige warmwaterhaven van Rusland. Alle zeeschepen moeten door de nauwe Bosporus die het Europese deel van Constantinopel van het Aziatische deel scheidt. De oppervlakte van Turkije is twintig keer die van Nederland, iets groter dan Frankrijk. De Turkse landbouwgrond is vruchtbaar en het land kent in de dichtbevolkte kustgebieden een vochtig klimaat. De afwezigheid van machtige buurlanden in de directe omgeving – Rusland uitgezonderd – en de totale controle over de Syrische en Iraakse watertoevoer maakt de geopolitieke positie van Turkije benijdenswaardig. De economie groeit snel met groeicijfers tot acht procent per jaar. Ook het Turkse leger is goed bewapend en getraind, gezien de voortdurende burgeroorlog in het oosten van het land tegen Koerdische vrijheidsstrijders van de PKK.

Ineenstorting Ottomaanse Rijk door religieus conservatisme
Turkije was het centrum van het enorme Ottomaanse rijk, dat zich in zijn hoogtijdagen uitstrekte van Mekka tot de Krim en Marokko. Innovatie, in het Arabisch bida,  is iets dat binnen de islam met afschuw wordt bekeken, althans op religieus terrein. Omdat de islam een politieke religie is en welke verandering dan ook al gauw botst met de verreikende invloed van de islam op het dagelijkse leven, is de islamiet geneigd veranderingen met wantrouwen te bekijken. Niet voor niets is de grootste stroming in de islam, het soennisme, gegrondvest op de soenna, letterlijk: ‘gewoonte’ of ’traditie’, van de uitvinder van de islam, Mohammed, en zijn metgezellen. Elke afwijking van deze soenna betekent een afwijking van het ideaalbeeld, dus wordt met afschuw bekeken. De Ottomaanse heersers waren niet achterlijk en hadden door, dat ze hun enorme rijk moesten moderniseren om niet verpletterd te worden door de ooit achterlopende, maar technisch snel vorderende westerburen. Deze pogingen stuitten echter op fel verzet van godsdienstgeleerden. Het Ottomaanse Rijk overleefde de Eerste Wereldoorlog dan ook niet.

Modernisering door Atatürk
Om die reden schafte de Turkse nationalist Kemal Atatürk de religieuze grondslag onder het Ottomaanse Rijk, het kalifaat, af en veranderde Turkije in een etnisch homogene Turkse staat. Dat had als prettige bijkomstigheid dat Turkije zo aanspraak kon maken op de grote gebieden waar Turkssprekende volken wonen. Hoewel hij er funeste socialistische theorieën doorheen drukte, met vervelende gevolgen voor de economie, legde hij wel de basis voor een moderne seculiere staat. Het Turkse onderwijs is goed opgezet en levert zo het kader voor de fabrieken en bedrijven die nu Turkije snel laten groeien. Het invoeren van Europese regels elimineerde voor een belangrijk deel de verlammende bureaucratie en corruptie die het land tot dan toe hadden gehinderd. Ondernemingslust van de over het algemeen hard werkende Turken deed de rest.

Erdogan steekt zijn bewondering voor het Ottomaanse Rijk niet onder stoelen of banken.
Erdogan steekt zijn bewondering voor het Ottomaanse Rijk niet onder stoelen of banken.

Erdogan, de nieuwe sultan
We hebben nu de situatie van een islamist die de teugels in handen heeft van een modern georganiseerd land. Recep Tayyip ErdoÄŸan beschikt nu over iets waar zijn Ottomaanse voorgangers alleen maar van hebben kunnen dromen: een etnisch homogeen land, qua organisatie op westers niveau met een bloeiende, snelgroeiende  economie. Zeker vergeleken met de westerse buren Griekenland, Bulgarije en het naburige Roemenië is het land er uitstekend aan toe. Anders dan in de Ottomaanse tijd, toen de welvaart werd gegenereerd door een klein groepje handelaars, zijn de bronnen van welvaart nu over het hele land verspreid. Ook heeft hij via de grote Turkse diaspora in West-Europa daar een grote invloed. Uiteraard zal onder een islamistisch bewind de verkalking snel inzetten, maar dat moment is nog niet aangebroken. Erdogan weet dat hij snel moet handelen.

Een historische kans
Turkije heeft tot nu toe intensief samengewerkt met het Israëlische leger. Beide hebben een seculiere grondslag en een gemeenschappelijk probleem: de Arabische wereld.
Israël is nu echter niet meer nuttig voor de islamist ErdoÄŸan, die van Turkije de overheersende grootmacht wil maken in de regio. Vandaar dat hij de Turkse marine mee wil sturen met een nieuw Gaza-konvooi.  Als Israël buigt, dus het konvooi door laat gaan, betekent dit gezichtsverlies voor Israël en een enorme opsteker voor ErdoÄŸan. De machtsverhoudingen in de regio zijn dan definitief veranderd en het land kan meer chantage tegemoet zien. Grijpt Israël militair in, dan heeft ErdoÄŸan een in islamitische ogen geldig excuus om een koude of zelfs hete oorlog tegen Israël te beginnen en af te rekenen met zijn vijanden binnen het seculiere leger. In beide gevallen rijst zijn ster als leider van de islamitische wereld.

Strategische positie van Israël steeds zwakker
Israël staat in toenemende mate alleen. De Amerikanen, hun voornaamste bondgenoten, hebben hun handen vol aan binnenlandse problemen en de huidige Amerikaanse machthebber Barack Hussein Obama, zoon van een islamiet, toont meer sympathie voor de islamieten dan voor Israël. Het landje kan een enkele vernietigende slag uitdelen, maar is niet in staat een lange oorlog vol te houden. Turkije voert al veertig jaar voortdurend oorlog. Europa is zwak en verdeeld.

Erdogan zal niet zo dom zijn Israël rechtstreeks aan te vallen – het zou dan wel eens slecht toeven kunnen zijn in Constantinopel of Ankara voor de komende tientallen jaren – maar in het geopolitieke schaakspel zal de invloedssfeer van Turkije steeds meer richting Israël oprukken. Het zal beginnen met kleine pesterijtjes, te vergelijken met de raketbeschietingen vanuit Gaza. Denk aan Turkse marineschepen die voortdurend in Israëlisch vaarwater rondvaren. Alleen als Israël bondgenootschappen sluit met landen die in hetzelfde schuitje zitten – Griekenland, Cyprus en Armenië – zal het land de toenemende Turkse druk kunnen weerstaan. De geschiedenis wijst uit dat het afnemen van de macht van de ene grootmacht en het toenemen van die van de andere, een recept zijn voor oorlogen.

Turkije te groot voor de EU
Tegelijkertijd is de toenemende grootte van Turkije goed nieuws voor Wilders en anderen die Turkije buiten de EU willen houden. Hoe machtiger en agressiever het land wordt, hoe minder geneigd de andere Europese landen zullen zijn het land in de EU op te nemen. De vraag is echter of Erdogan nog wel lid van de EU wil worden. Hij krijgt zijn zin wel op een andere manier.

113 gedachten over “Turkije, de nieuwe supermacht”

 1. Ik vind het maar niets dat we met al die verschillende mensen, landen en culturen op 1 kleine planeet wonen. Zeer beangstigend! Het mooist zou zijn als je de aarde kon spitsen in 2 kleinere planeten. Genaamd de Oosterse planeet en de Westerse planeet. Wie kan aan mij de huidige rassendiversiteit van de mens verklaren?
  Eigenlijk zien we er zo verschillend uit, Vroeger dacht ik: misschien is het zo dat er heel lang geleden drie bewoonbare planeten waren. Ik dacht dan aan zwarten, blanken en chinezen. De zwarten zouden dan van planeet Venus komen, de aziaten van de Aarde en de blanken van Mars. Toen Venus en Mars onleefbaar werden hebben buitenaardse wezens uit een ander zonnestelsel die technisch al veel verder waren, dan vervolgen de bewoners van Venus in Afrika uitgezet. Het klimaat is er immers warm zoals op Venus. Toen werden de bewoners van Mars (huidige germanen) in het koelere europa uitgezet. Het zou dan gaan om een wetenschappelijk experiment om te kijken of 3 verschillende inteligente soorten op 1 planeet konden wonen. Eventueel kijken welk ras het sterkste is.
  Maar nu ik meer weet hiervan lijkt dit wat ik opschreef niet echt waarschijnlijk. Ik denk dat als het westen niet zo snel mogelijk zich gaat versterken de westerse cultuur en vrijheid verloren gaat.
  Europa kan nog steeds de macht in handen nemen als wij het terrein rondom dit kleine (…)planeetje in handen hebben. Een 3e wereldoorlog komt toch wel.

  1. Onder landen en culturen liggen individuele mensen en grappig genoeg willen we als individuen allemaal ongeveer hetzelfde. Eten, drinken een dak boven het hoofd, een veilige omgeving. Cultuur en religie komen daarna pas en ik denk dat het gezonder is om van rationele individuen uit te gaan dan van culturen. Dan is eropeens niets beangstigends meer aan. Of reis anders eens in die regionen. In het Westen krijgen we vooral uit Amerikaanse hoek altijd maar te horen hoe erg die cultuur wel niet zou zijn maar dat is alleen maar om Europa tegen het Midden-Oosten uit te spelen. Ik heb zelf veel gereisd in Egypte, Syrie en Jordanie en de mensen daar zijn minstens zo rationeel als bij ons en de meesten volgen alleen maar de Islam omdat dat toevallig is wat je daar hoort te doen… als die druk wegvalt dan lopen de moskees daar net zo snel leeg als wat hier met de kerken is gebeurt.

   “Whether people are beautiful and friendly or unattractive and disruptive, ultimately they are human beings, just like oneself. Like oneself, they want happiness and do not want suffering. Furthermore, their right to overcome suffering and be happy is equal to one`s own. Now, when you recognize that all beings are equal in both their desire for happiness and their right to obtain it, you automatically feel empathy and closeness for them. Through accustoming your mind to this sense of universal altruism, you develop a feeling of responsibility for others: the wish to help them actively overcome their problems. Nor is this wish selective; it applies equally to all. As long as they are human beings experiencing pleasure and pain just as you do, there is no logical basis to discriminate between them or to alter your concern for them if they behave negatively.”

   Fragment uit een lezing van de Dalai lama, getiteld: “Compassion and the Individual”.
   http://www.dalailama.com/messages/compassion

  1. Interessant artikel ik ben benieuwd. Ooit in Istanboel in het Topkapi Palace geweest, het centrum van het 800 jaar durende Ottomaanse rijk. Zelden zoveel rijkdom en pracht en praal bij elkaar gezien. Istanboel zelf is overigens ook een prachtige stad. Misschien moeten we met de EU nog maar eens goed nadenken of Turkijke wellicht niet toch welkom is. Strategisch gezien is het in ieder geval een scharnierland tussen drie grote regionen.

 2. Interessant stuk over de nieuwe positie van Turkije in de wereld. Jammer dat de schrijver wel heel eenzijdig naar de situatie kijkt. Zo geeft hij aan dat Erdogan de Turkse marine wil meesturen met een nieuw Gaza-konvooi. Komt dat besluit uit het niets? De schrijver zou kunnen vermelden dat het Israelisch leger bij het vorige Gaza-konvooi 9 Turkse burgers heeft vermoord maar doet dit niet.
  Verder wordt aangegeven dat ‘Barack Hussein Obama, zoon van een islamiet (!) meer simpathie voor islamieten toont dan voor Israel’. Echt waar? Gelooft de schrijver dit echt?
  Ook subtiel hoe Obama’s 2e naam wordt vernoemd, dat doet Fox News in de VS ook altijd.
  Ook viel me op dat Erdogan een ‘islamist’ wordt genoemd, is dat iets anders dan een moslim?

  1. beste Harrie,
   Jammer dat je de volgende logische vraag niet stelt: waarom moet er persé een Gaza-konvooi zijn? Waarom geen Noord-Cyprus konvooi? Ik vind die honderdduizenden Cyprioten die daar etnisch gezuiverd zijn door het Turkse leger eigenlijk ook erg zielig. En die schieten geen raketten af.
   Dat Obama een meer pro-islamitische buitenlandse politiek voert dan zijn voorgangers is ook geen nieuws: http://thecable.foreignpolicy.com/posts/2011/05/19/obama_alters_us_policy_tells_israel_to_start_with_67_borders
   ErdoÄŸan is zowel een islamiet als een islamist. Niet alle islamieten zijn islamisten.

  2. Het Israëlisch leger had de negen Turken vermoord toen die Turken op de Israëlische militairen insloegen met stokken. De Israëliërs kwamen daar omdat de Turken hulp goederen brachten voor de Palestijnen en dat wou Israël niet.

 3. Germen,

  Ik vind de toon van je artikel gekleurd.
  Als je schrijft dat Erdogan heeft aangegeven dat hij het volgende konvooi gaat escorteren met de marine zou het je sieren als je kort uitlegt wat daaraan is voorafgegaan. Nu geef je de indruk dat de grote boze islamist de regio wil domineren.

  Het Gaza-konvooi moet niet, maar wordt gedaan als protest tegen een illegaal embargo. Ook moord en het enteren van schepen in internationale wateren lijkt mij illegaal trouwens.
  http://af.reuters.com/article/worldNews/idAFTRE78C58R20110913

  Stel dat er een konvooi naar Cyprus zou gaan. Hoe zou de wereld reageren als de Turken een aantal mensen van dat konvooi zouden vermoorden?

  Je stuurt een link van een toespraak van Obama, hij geeft aan dat de grenzen van ’67 moeten worden aangehouden, in de hoop zo vredesbespreking weer op gang te krijgen.
  Dat is ook het standpunt van de VN, is daar wat mis mee?
  Dat ‘Hussein’ Obama zo pro-islamieten is, is voor de Palestijnen waarschijnlijk wel nieuws. Toespraken zijn leuk maar actie is wat anders.

  http://www.voanews.com/english/news/middle-east/US-to-Oppose-Palestinian-Recognition-at-UN-126200088.html
  http://thecable.foreignpolicy.com/posts/2010/06/01/us_israeli_officials_scramble_to_contain_blowback_from_flotilla_raid

  1. Of dat embargo illegaal is, is de vraag. Daarover verschillen de meningen.
   Het gedrag van Turkije de afgelopen halve eeuw geeft aanleiding de vraagtekens te stellen bij de vreedzame bedoelingen van het land. Zo bezet het Noord-Cyprus, een deel van een soeverein land (reeds vermeld) en pleegt het militaire agressie in buurland Irak.
   Je stelt de terechte vraag hoe mensen zouden reageren als de Turken een konvooi richting Noord-Cyprus bruut zouden tegenhouden. Welnu, op deze vraag is een antwoord.

 4. Trouwens, dit stuk is geschreven met een pro-Israelische bril, waarin Turkije behoorlijk (understatement) zwart gemaakt wordt.
  Turkije komt niet in islamistisch of troebel of whatever vaarwater. Turkije gaat zijn horizon weer verbreden net als gedurende het Ottomaanse rijk en niet meer een stil, bescheiden jongetje in de hoek zitten zijn, ja en amen zeggend tegen alles (goed of fout) wat Israel in de regio doet.
  Het speelkwartier voor Israel is voorbij, anderen gaan ook meedoen.

  En Turkije spreekt allang niet meer over de EU (wat al nagenoeg failliet is, EU wordt alleen nog levend gehouden op de intensive care), maar over een unie rondom haarzelf.

  1. De Cyprioten en Koerden kunnen uit de eerste hand meepraten over de akelige gevolgen van het “horizon verbreden” door Turkije. In tegenstelling tot Cyprus en het Koerdische volk beschikt Israël over een behoorlijk sterke militaire deterrence power. Erdogan speelt met vuur.

 5. Ik vond dit wel een interessante quote:

  In een deel van het interview dat op maandag gepubliceerd is door Al-Shorouk, een Egyptische krant, zei Erdogan dat Israël “niet volledig de realiteit van de veranderingen die in de Arabische wereld gebeuren” had begrepen.

  Uit http://zaplog.nl/zaplog/article/turkije_sluit_aanvallen_op_israelische_doelen_niet_meer_uit#rss

  Maar goed de hele Israël questie… ik blijf hier maar neutraal op geloof ik. Lekker Zwitserland spelen.

 6. Dit is niet het eerste artikel op deze website van de hand van Germen waarin hij zijn liefde voor de rechtse politiek en de staat Israël overduidelijk laat blijken.
  Zijn afkeer van alles wat naar Islam e.d. ruikt steekt hij daarbij, niet gehinderd door enige mate van kennis, niet onder stoelen of banken.
  Holle retoriek ingegeven door die andere spreekpop van Zionistisch Israël: Geert Wilders.
  En dat is jammer, want deze website was in beginsel zeer lezenswaardig en oogde objectief.
  Beter hanteert men hier een nieuwe naam: RechtseVisionair.nl.

  1. https://www.visionair.nl/ideeen/mensheid/piraterij-is-zegen-voor-de-muziek/
   Dit is een uitgesproken links standpunt.
   Of check deze: https://www.visionair.nl/ideeen/mensheid/het-nieuwe-communisme/
   Dat ik weinig bewondering heb voor de islam -en daar ook goede redenen voor heb – is geen nieuws. Pro- of anti-islam zijn is niet links of rechts.
   Hieruit kan ik concluderen dat je visionair.nl slechts oppervlakkig kent en al direct met een oordeel klaar staat. jammer.

  2. zevert,

   je kunt natuurlijk ook lezen wat je wilt lezen. Mensen zijn mensen, idealen zijn idealen en de één is mijns inziens niet superieur aan de ander.

   Dat jij Visionair als zijnde rechts wegzet, komt op mij over als een veroordeling. Al zou er maar een kern van waarheid in zitten, dan betekent dat nog niet dat dat de meerwaarde van deze site naar beneden haalt.

   Meningen zijn slechts meningen, mijn nederige opinie is dat Visionair.nl aardig bij de feiten blijft en dáár gaat het om.

 7. Aha Germen is niet meer dan zionistische pion, een reptiel, een trol … jammer zeer jammer… Want U rol is ten einde. Het zionisme komt ten val, Palestina gaat opnieuw ingericht worden, dat staat als een paal boven water :)

  Maar ik begrijp deze site steeds beter. Ik heb de heer Germen al een keer gewijst op zijn samenhang met de geplaatste artikelen afkomstig van de Rockefellers en Rothchilds clan. Of U bent een hybride, meneer Germen en dat past meer in het plaatje gezien U eenzijdig ‘visionair ‘ inzicht in de wereldproblematiek. U heeft weinig emphatie voor Uw medemens en daar gaat U op afgerekent worden. U bent een laag denkend mens en leeft in een lage energie, u gaat het dan ook niet redden als de nieuwe Aarde zich presenteert!!

  1. @StarSeed
   Biologisch gezien zijn wij allen reptielen, dat wil zeggen, naast mensen, ook andere zoogdieren en vogels.

   In de esoterische betekenis(die je uiteraard bedoelt): we leven met een geest die tot goddelijke dingen in staat is, opgesloten in een sterfelijk lichaam.
   Helaas is er geen goddelijke macht die ons beschermt als de krachten der duisternis toeslaan. Alleen als wij ons voldoende kunnen verdedigen, kunnen we zorgen dat het licht op aarde niet uitgedoofd wordt.

   Alleen omdat er een politiemacht is die criminelen aanpakt, kunnen we veilig over straat in Nederland. Ik weet het, de meeste mensen hebben geen politie nodig, maar het kleine percentage psychopaten en andere zieke geesten maken het wel nodig.

   Voor de Palestijnen is plaats genoeg, zowel in de bezette gebieden als elders in de Arabische wereld. Gevalletje peak fantasy dus. De meeste Palestijnen zijn dat gesol met hen om geopolitieke redenen ook zat.

   1. Germen, de Palestijnen in andere landen moeten welhaast uit die landen emigreren omdat de oorspronkelijke bevolking ruimte wil voor de eigen bevolking. Er wordt de Palestijnen gezegd naar Palestina te gaan. Daar pakken Israëliërs stukje bij beetje wat land om te bouwen. De Palestijnen willen een eigen Palestina, en zoals die was in orde van grootte van de jaren zestig. De Palestijnen hebben het daarom aan alle kanten moeilijk, maar ook omdat ze de ruimte zoals ze die nu hebben niet willen, niet kunnen accepteren, omdat het te klein is om alle Palestijnen op te nemen. De Israëliërs willen oorspronkelijk gebied, de Palestijnen willen eigen gebied, waar hun bevolking bovendien kans heeft te groeien. Hetzelfde willen Koerden; een eigen gebied door een cirkel te trekken rond noord-Irak en aangrenzende landen om een(groot) Koerdistan te maken.

    1. Bij mijn weten hebben de joden nog heel wat geld tegoed van de Arabische landen, die hun bezit hebben geroofd.
     Wellicht kunnen hiermee de Palestijnse Arabieren aan een bestaan ergens in de Arabische wereld worden geholpen.

    2. Kun je de eerste zin toelichten? In de tijd van Mohammed werden aanhangers van hem moslim en ongelovigen werden ook gedwongen tot bekering tot de Islam. Anderen bleven joods.
     Of bedoel je latere tijden? Palestijnen zouden met geld inderdaad het zakenleven kunnen ingaan in andere landen, dat is vroeger ook gebeurt toen hun huizen werden opgekocht door de Israëliërs.

    3. In ieder geval, in Irak (oorspronkelijk van Assyriërs) werden vele joden die daar woonden, door Saddam Hoessein gedwongen naar Israël te gaan. Zo gaat het trouwens nu ook met gevluchte christenen.
     Hun huizen en andere bezittingen moesten ze achterlaten.

    4. Inderdaad, dat is zo ongeveer het idee.
     De Gazastrook kan je denk ik onafhankelijk verklaren, plus een stukje Westoever. De Israëli’s hebben laten zien dat ze de godsdienstvrijheid van alle drie geloven waarvoor Jeruzalem een belangrijke stad is, respecteren. Dus Jeruzalem kan denk ik persoonlijk het beste onder Israëlisch bestuur blijven.

 8. @ Zevert en Starseed
  Vermoeiend hoor, ga andere mensen vervelen met jullie rechts-links dualiteit. Visionairs in dat soort hokjes proberen te stoppen getuigd alleen maar van jullie eigen beperkte wereldbeeld. Denk eens naast, over, onder om dat links rechts concept heen. Probeer daarbij met argumenten te komen. Wat jullie beide doen is alleen maar op de man spelen. Dat is een drogredenatie. Kom met constructieve kritiek op inhoud als je een punt wil maken. Dan kunnen mensen zich ook met argumenten verdedigen. Als je personen gaat aanvallen leert niemand meer wat en verzand je in een welles nietes spelletje waar niemand wijzer wordt en niemand dus ook iets mee op schiet. Het is overigens wel duidelijk dat dit onderwerp nogal polariseert maakt niet uit welke kant op. Vandaar dat ik nog maar even door blijf gaan als Zwitserland. Misschien wat cola en popcorn erbij en kijken hoe Israel en Turkije de komende tijd verder hun spelletjes gaan spelen.

  1. Kom eens uit de visionair/niet visionair dualiteit. En doe anders eens the work Ik ben boos op zevert en starseed omdat…….

   En zo elke vraag totdat je ziet dat er geen probleem is het zijn alleen jou gedachten erover. Succes.

   Een lolletje van een trolletje

  1. @ Starseed, ik zou je willen adviseren om http://nl.wikipedia.org/wiki/Drogreden eens door te lezen. Volgens mij heb je namelijk best interessante ideeën en door dit soort reacties te plaatsen doe je volgens mij jezelf ernstig tekort. Als je voor de grap zit te trollen prima maar als je wilt worden serieus genomen zul je toch echt met argumenten moeten komen die enige verbinding met het artikel hebben. Kijk anders ook eens op http://www.thework.com/index.php en bekijk eens wat van haar video`s. Ik vond het zeer leerzaam iig.

 9. He Germen misschien is een artikeltje over Flame Wars hier interessant?
  http://encyclopediadramatica.ch/Flamewar#Types_of_Flame_Wars
  Zeer boeiende lectuur en zeker van toepassing op een paar van de reaguurders hier.
  Visionair is in mijn ogen een echte aanwinst voor het media landschap, dit soort trolls zijn daar alleen maar een illustratie van. Ze denken immers dat ze genoeg aandacht kunnen genereren voor hun curieuze opinies. Dat is alleen maar als je denkt dat er genoeg lezers zijn om een indruk op te maken. Zie het dus als een compliment voor je goede werk en de prachtige site met boeiende artikelen wat je hebt op weten te bouwen. :-)

  En over flamewars lezen doet eenieder volgens mij lachen. Heeft zeker connecties met het eerdere artikel hier over hoe domheid goed is voor het voortbestaan.

 10. Het Palestijns conflict is gebaseerd op een religieus/politieke ideologie. In Jeruzalem staan de Rotskoepel en de Al Aqsa Moskee. Het zijn hun heiligdommen die ze zich eigengemaakt hebben en daarmee ook een grondgebied zich toegeeigend. Ik bedoel: in Nederland hebben we ook moskees en is dat grondgebied voor altijd van hun,van de moslims.

 11. Spijtig dat religieuze beginselen en overtuigingen de objectiviteit in de weg zitten bij sommige mensen. Zoals Julie terecht al schreef, dat het religieus/politieke gerelateerde conflicten zijn, dit is juist. De objectieve manier van de auteur van dit artikel om één en ander uit de doeken te doen, kan sommige religieus geaarden tegen het zere been stoten. Dat geeft ze echter geen optie, om op grond daarvan een zogenaamd realistisch beeld van de schrijver te schetsen, dat kan niet. Met alle respect, de uitgangspunten ontbreken daarvoor, en werken als conflictkatalysatoren. Ik beschouw Germen als een objectief denker, en niet beïnvloed door religieuze standpunten.

 12. Wat ikzelf een beetje ergerlijk vind aan alle abrahamische religies is dat ze kijken naar menselijk gedrag en ze zien dat mensen barmhartig zijn en vriendelijk in de ene situatie en wreed en bekrompen in de andere.
  Wat ze vervolgens doen is het plezierige gedrag claimen alsof dit door hun versie van god zou komen. Echter het minder plezierige gedrag laten ze vrolijk liggen en gebruiken ze vervolgens om aan de “dierlijke aard” van de mens toe te schrijven en dus de schuld bij mensen zelf neer te leggen, of te zeggen dat dit door de duivel geïnspireerd is en dat de mens “zo dom is of niet sterk genoeg is” om zich hierdoor te laten verlokken. Zelf vind ik dat wat makkelijk, het mooie claimen en het minder mooie gebruiken om mensen tegen zichzelf of iig tegen je kerk uit te spelen. Wel zeggen dat Jezus en Moeder Teresa kinderen van god zijn maar ondertussen ontkennen dat Hitler en Stalin dat logischerweis net zo goed zouden moeten zijn.

  Veel Oosterse religies verschillen hierin. En veel natuurreligies die wij hadden verschillen hier ook in. Die claimen vaak of al het gedrag of niets van alles maar niet dit half half gedoe. Goden waren ook jaloers, en moordzuchtig net als ze gul en aardig waren. Dat is een veel eerlijkere reprensentatie in mijn ogen. Oosterse religies zeggen juist dat het makkelijk is om liefdevol te zijn tegen iemand die aardig en sympathiek is, maar dat het echte kracht vergt om liefde te hebben voor iemand die vervelend en wellicht agressief is. Dit is volgens mij een veel eerlijker beeld van de werkelijkheid en speelt mensen ook niet tegen zichzelf uit.

  Daarbij identificeren sommige gelovigen zich te sterk met de denkbeelden van hun religie. Zie ook artikel over eigen en sociale identiteit: https://www.visionair.nl/ideeen/wereld/eigen-en-sociale-identiteit/ Dat is jammer want vaak overtreden deze fundamentalisten op dat moment interessant genoeg nou net datgene wat waarde had binnen hun eigen religie. Namelijk respect en openheid tonen naar de wereld. Het is toch ergens bizar bijvoorbeeld dat zowel het christendom als de islam zo fel tegen homoseksualiteit zijn als je ziet wat bijvoorbeeld jezus die in beide religies als een belangrijk figuur wordt gezien heeft gezegd over alle mensen lief te hebben en niet mensen te veroordelen.

  Maar goed, als er een clubje mensen is die om denkbeelden nog vrolijk een paar 100 jaar strijd met elkaar willen voeren dan houd ik ze natuurlijk niet tegen. Ieder zijn ding :-)

  1. Idealen zijn niet altijd practisch haalbaar. Wat voor de èèn een ideaal is hoeft dat voor de ander niet zo te zijn. Bijvoorbeeld een Koerdistan voor de Koerden wordt niet gesteund door de landen Irak, Iran, Turkye en Syrië, met Koerden. Als elk van die landen een stukje autonomie geeft hebben ze een eigen land. De Koerden hebben ook geen zee, voor handel en algemene onafhankelijkheid. Maar bij een eigen Koerdistan zijn de Koerden ook niet opgewassen tegen een aanval van een ander land, wel nu ze horen bij hun huidig land.

 13. turkije haters dit hadden jullie vorig eeuw ook gedaan met armeners om turkije kapot te krijgen en nu beginnen jullie weer he met koerden geschiedenis heeft jullie niks geleerd in 2100 gaat de nieuws zo de 2de genocside van turkije turkije vermoorde in 2012 2 miljoen koerden maaaaaaar turkije onkent nog alles

 14. Wij Turken zullen er altijd zijn.
  Wij Turken zullen blijven groeien.
  Wij Turken zullen jullie de jurken aandoen.
  Wij Turken zullen jullie overheersen en domineren.
  Wij Turken wij zijn 1.
  Wij Turken.

 15. grandslamhomerun

  Die erdogan is practisch net zon idioot als bush,trouwens al dat overdreven nationalistiche gedoe is zo zielig net zo als therulers met zijn wij turken,tis zo zielig allemaal dat het lachwekkend heel dat graf middenoosten met die schijtgeloven,inclusief israel.

 16. Het probleem zien we nu al: Turkije zet Israël behoorlijk onder druk. Cyprus is pas in 1974 aangevallen cq bezet door de Turken. Het is zeker niet uitgesloten dat ze dit nogmaals gaan doen. De geschiedenis leert hen tenslotte dat ze ongestraft mee weg kunnen komen.

  Best wel een recept voor een oorlog.

 17. Cyprus Noordelijke gedeelte bezet door Turkije???
  Wij hadden in 1974 heel Cyprus binnen 2 dagen platgelegd. omdat er Turkse Cyroten werden vermoord door de Grieken Zelf Kinderen.denken jullie dat wij dat pikken,dacht het niet he.
  Toen Amerika de Grootmacht zich bemoeide,werd het Eiland verdeeld in tween.Anders was Cyprus gewoon een Turkse Eiland geweest,nu zeggen ze bezet,we bezetten niks,wij verdedigen onze eigen volk,als Isreal zo doorgaat met mensen en kinderen te vermoorden gaan wij er zeker iets van zeggen,het is alllemaal makelijk Palastina bezet door Isreal,Afganistan bezet door U.S.A en daarbij horende kontelinkers zoals NL Leger en de rest.Irak Bezet door U.S.A.waarvoor draaidt het allemaal wapens te kunen verkopen en aardolie te kunnen bereiken.er zal een dag komen dat alles omgekeerd zal draaien in deze wereld,en die verandering gaan wij maken de Turken net als vroeger The Otmaanen or ever!!

  1. Cyprus is een klein eilandje met misschien een half miljoen inwoners, dat nauwelijks over een leger beschikt.
   Het is wat minder verstandig ditzelfde bij Israël te proberen. Daar wonen niet van die watjes als hier in Nederland. Israël zal terugslaan en hard.

   1. Germen,

    Wist jij dat Turkije na 9 vermoorde aktivisten door De isrealische leger,
    2 brandvliegtuigen heeft gestuurd naar Isreal om te helpen.
    Toen er een groot brand uitbrak daar,
    Welke land zou nou zo iets doen.
    Na zo een gebeurtenis.
    Dat is nou een voorbeeld hoe wij er over bepaalde dingen denken.
    Wij eisen alleen excuus van Isreal,als het niet komt gaan wij natuurlijk anders handelen.
    Ik denk dat Isreal met vuur speelt ipv Turkije,
    Denk je nou dat de Joodse dom die daar tussen die moslims landen zitten daar nog lang zal bestaan??ik zou zeggen oprotten daar.want het brengt alleen maar elende met het politiek die hun inzien,ze voelen zich alleen maar bedreigd,
    Turkije was het eertse moslimlan die Isreal erkende,
    En had goede contacten met deze land,hun maken zich het zelf alleen maar moeilijker,
    Nu wij alle arabische landen achter ons hebben heeft Isreal dadelijk weinig te zeggen in die regio,Zelf zijn eigen volk is niet te verden over de politiek die isreal voerd tegenover de buiten wereld,ooit zal er geen Isreal meer bestaan,maar wel een Republic of Turkey.

 18. Wat zouden jullie doen als de Friezen een onafankelijkheid willen,en begint gewoon overal te schieten,en vermoord gewoon 30.000 mensen.denk jij dat de Landmacht niks doet.
  Dit kan je als een voorbeeld zien met die Koerden,ze willen onafhankelijk worden zeggen ze,
  Het een terrorist groep die ook erkend wordt door de EU en U.S.A en door vele andere landen.
  Maar wordt ook gewoon gesteund door Nederland en Isreal en nog vele andere om Turkije te willen verdelen,de grond die hun eisen zit vol met aardolie,wij geven ons leven weg, maar geen stuk grond aan die PKK.

  1. De Friezen mogen hun eigen taal spreken, sterker nog, het Fries is met het Nederlands een officiële rijkstaal en de officiële naam van Friesland is Fryslân.
   Dat is in West-Koerdistan wel anders. Tsja, zo krijg je wel je burgeroorlog.

 19. Ik weet niet wie die shrijver is, maar wil hem wel even vragen Constantinopel waar ligt dat???
  Weet wel waar Istanbul ligt, maar Constantinopel heb ik heel lang geleden voor 1453 wel eens van gehoord.Ik zie deze namens nergens terug op een landkaart hahahahaha.

 20. Zeer tendentieus suggestief stuk, en niet echt gedragen door feiten. Jammer. Hoe de wereld er over pakweg een tiental jaren uitziet, weten we pas als de Arabische lente overgaat in de Arabische zomer. Het kan nu nog alle kanten opgaan. Zelfs met Turkije.

 21. Germen waar ligt West Koerdistan????

  De koerden hebben ook een eigen taal, sterker nog een eigen TV zender die door de turkse staat wordt ondersteund,er wordt geen enkel onderscheid gemaakt tussen bevolkingen in Turkije.
  Als jij kijkt leven er 75 Miljoen turken waarvan echter maar 30 Miljoen turken zijn,de overige zijn mensen van andere afkom.

  1. In Turkije hebben religieuze minderheden nog geen rechtspersoonlijkheid. Ook het kiessstelsel zou aangepast moeten worden, zodat Koerden en andere minderheden democratisch vertegenwoordigd kunnen worden. Democratie is wat minderheden en de EU willen, en een van de voorwaarden uit de hervormingen voor toetreding tot de EU. (Ik hoop alleen voor hun, dat de situatie dan niet net zo gaat als bij de leiders van de Koerdische Partij die zich mengen met de andere partijen in Irak.)
   Baath-aanhangers zorgen nog voor de olieproductie in Kirkuk, zoals de VS wil.
   De VS wil de macht niet teveel in handen geven van fracties die gezien worden als ’te federalistisch’.
   Washington ‘wacht’ op het ontstaan van een voldoende stevige ‘centralistische’ politieke groep die zou groeien op dezelfde basis als die van Baath, met daarin zelfs een rol voor ‘niet-verbrande’ Baathtisten. Die tegenkracht moet een uiteenvallen van Irak of een te sterke machtsconcentratie in handen van de Sjiieten, die zestig procent van de bevolking uitmaken, of Koerden, verhinderen.

 22. Germen,

  Cyrus viel toen onder Griekenland,en wordt nog steeds gesteund door de Grieken, Cyroten zijn grieken /Turken die toen samen leefden,dus het was niet alleen, en hand niet alleen een half miljoen mensen en geen leger,het was gewoon een 2daagse oorlog tussen griekenland en Turkije,
  Praat aub over dingen waar je iets vanaf weet,denk je nou als wij een oorlog krijgen met Isreal dat hun dat lang volhouden,ze zouden mischien hard terug kunnen slaan,maar zullen het niet lang volhouden tegen zo een grootmacht als Turkije,hun moeten ook gewoon zich eigen gedragen als een mens,en niet zomaar mensen vermoorden,Hitler wist wel waar hij mee bezig was,
  Want hun hebben blijkbaar niks geleerd van hun geschedenis.want ze doen het erger als want hun opa’s en oma’s hebben meegemaakt in de 2e wereldoorlog,tegenover de palastaanse volk.hou daar gewoon mee op klaar punt uit,anders krijg je ons tegenover je,

 23. Ik denk dat Israel veel van de ellende aan zichzelf te danken heeft. Eigenlijk heeft Europa het “jodenprobleem” opgelost door wat er nog overwas in het midden oosten te parkeren waar de mensen daar uiteraard niets van te voren gevraagd werd. Soms doen we net alsof Hitler het anti sematisme heeft uitgevonden maar dat is helemaal niet waar. Eigenlijk werden de joden in grote delen van Europa als een probleem gezien. Althans als ik een BBC documentaire moet geloven die erover ging. Daarnaast schaam ik me als Europeaan en wereldburger me zo langzamerhand kapot voor de bizarre hypocrisie die Europa op het gebied van mensenrechten toepast. Onder dit mom vagen we democratisch verkozen leiders weg en installeren we de grootste tirannen in verschillende gebieden. Google eens op Economic Hitmans. Of kijk wat er nu in Libië gebeurt onder in naam van de NAVO en de VN. Bevolkingen bombarderen en Frankrijk heeft de oliecontracten alweer getekend terwijl het bloed van de burgerdoden nog niet eens droog is. Als er wat misgaat in China roepen we om het hardst om mensenrechten maar als Amerika en Israel zich letterlijk als beesten gedragen tegen anderen piept Europa niet eens. Ik denk dat zowel Amerika, Europa en ook Israel nog heel wat excuses kunnen aanbieden aan grote delen van de wereld voordat we over andere volken klaarstaan met onze oordelen.

  Als we nu eens afspreken dat we de 30 mensenrechten allemaal serieus gaan nemen maar ook echt, dus Amerika en Europa stoppen met alle bezettingen in het Midden Oosten dan komen we wellicht nog eens ergens. Tot nu toe lijkt het er echter op dat het Westen op zijn oude terroriserende manier doorgaat… Misschien moet ik maar beginnen. Sorry wereld voor het gedrag van de VS, Europa en Israel en ook voor de dubieuze rol die wij Nederlanders helaas in spelen.

 24. Als we inplaats van oorlog te voeren over olie nu eens met zijn allen heel hard alle intelect en economische middelen in lokale duurzame energie dan is dat volgens mij een beter pad dan waar we nu al een jaar of 100 mee bezig zijn. Amerika en de EU zijn gaan hardstikke failliet aan deze oorlogen waar slechts een hele kleine elite garen bij spint… Ik snap eerlijk gezegd niet dat Nederlanders dit nog over hun kant laten gaan. Maar goed van de andere kant zolang de banken, olie en wapenindustrie ermee weg komt kan ik ze moeilijk ongelijk geven. Blijkbaar vragen we er zelf om…

  1. Duurzame energie is een goed idee, volgens mij wou Obama dat ook voor Amerika. Deze gaat overigens niet failliet, want het centrum van de wereldhandel ligt in Amerika. (Voorheen World Trade Center.)
   Maar als het slecht gaat met de economie in Amerika , gaat het slecht met de hele wereld, en dus ook met Europa.

 25. Beste lezers,

  de schrijver is overduidelijk bevooroordeeld jegens Turkije, Erdogan en de Islam. Daar hoef je geen genie voor te zijn om dat te zien. Het doet mensen zoals hem geen goed dat een land als Turkije ondanks, of misschien desondanks de tegenwerking van het westen, het zo goed doet dat zij het benauwd krijgen. Als je nu in Turkije een referendum zou houden over het wel / niet toetreden tot de EU, zou minstens de helft tegen toetreding zijn en dit percentage neemt ieder jaar toe. Erdogan word een “Islamist “genoemd, wat is in godsnaam een Islamist? hij is gewoon een moslim. Er zijn in de EU toch zoveel politieke partijen met een christelijke grondslag, dat vind men normaal, maar een partij met een islamitische grondslag, in een land met 98% van de bevolking moslim, vind men dit niet kunnen?!
  Bovendien is Turkije nooit zo progressiev op alle vlakken geweest zoals het nu is. Zij kunnen het niet verkroppen dat Turkije niet meer een “ontwikkelingsland”is, maar een land die er in de Wereld toe doet, zowel Economisch als Militair en dat wordt in de komende jaren zeker meer!.
  Ook gaan er ieder jaar steeds meer hoger opgeleide, in het Westen woonachtige Turken terug naar Turkije. Wilders en zijn metgezellen maken zich druk om niets, over een paar jaar zal dat aantal misschien wel nul zijn. Wilders is zelf een fascist,in mijn ogen een “limburgse aap”. Iemand in zijn positie dient diplomtiek te zijn en weten wat politiek en moreel correct is. Hij noemt Erdogan een “islamitische aap”, waardoor hij inderdaad de positie van Nederland zwakker maakt, hij verdient derhalve dan ook geen repect, want respect krijg je niet, repect moet men verdienen en een aap zoals hem verdient krijgt mijn respect niet. Als er een figuur is waar men zich zorgen over dient te maken, dan is het wel Wilders met zijn fascistische partij en gedachtegoed. Als hhet aan hem ligt wordt geweld en agressie niet geschuwd om in te zeten tegen moslims. Ik zou me drukken maken om zijn positie en invloed in de Nederlandse politiek. Maar aan de ander kant maak ik me geen zorgen, want het is een leeghoofd die met niemdn uit de moslimgemeenschap in discussie durft te gaan. Het is dus ook nog een schijterd, omdat hij geen argumenten heeft die op feiten of wetenschap als basis gebruikt, maar louter zijn vooroordelen en zijn fascistische gedachtegoed, waarin geen ruimte is voor discussie.

  Ik wens jullie allen veel wijsheid toe,

  1. Een islamitische partij is het tegenovergestelde van wat het westen uitdraagt, namelijk vrijheid. De Partij voor de Vrijheid is daar gewoon een heel duidelijk voorbeeld van. De moslims zoeken in de westerse wereld juist bescherming tegen al die vrijheid in het mildste geval, in het andere geval willen nationalistische partijen zoals Turkije die ook heeft, de situatie naar hun hand zetten.
   In ieder geval is de bevolking in Iran ook massaal aan het protesteren tegen de vrijheidsbeperkingen.
   Als mensen vrijheden krijgen en ermee leren omgaan, zou de beste situatie voor iedereen ontstaan, ben je het daar mee eens?

 26. Mensen ga alsjeblieft eens door het midden oosten reizen voordat je uitspraken over die landen doet. De hele angst voor de islam is een grote misselijke grap van een paar idiote Amerikanen om zo Europa tegen het Midden-Oosten uit te spelen. Als Europa nu eens de kop uit de kont van Amerika haalt en zelf goede contacten zou leggen met Turkijke, Rusland, China en het Midden-Oosten en daarbij ook goede snele treinwegen en andere verbindingen met die landen maakt dan kunnen we op ons continent heel veel voor elkaar krijgen met elkaar. Amerika zit helemaal aan de andere kant van de oceaan maar bepaalt ondertussen grotendeels hoe Europa en het Midden-Oosten tegen elkaar worden uitgespeeld. Daarbij bezet het gebieden in het Midden Oosten waar het helemaal geen recht op heeft. Pure hebzucht en geweld wat ze toepassen om hun misselijke imperialisme en grondstoffendiefstal goed te praten. Ik heb in mijn reis naar het midden-oosten zoveel slimme, vriendelijke, open en gastvrije mensen ontmoet. In Jordanie, Syrie en Turkije ben ik overal op een manier ontvangen waar we in Nederland nog heel wat van kunnen leren. Kortom laat je niet langer voor de gek houden door de BBC en CNN die de belangen van Engeland en Amerika vertegenwoordigen. Ga zelf op onderzoek uit, leer Esperanto, spreek direct met mensen uit die regio`s en dan kom je erachter dat die mensen daar net zo normaal als ons zijn. Volgens mij zou Europa met haar eigen waarden en respect voor die van anderen hele goede zaken kunnen doen met Rusland, Turkijke, etc. En wellicht moeten we ook niet vergeten dat het de moslims zijn geweest die ons uit de middeleeuwen hebben getrokken…

  1. Een beetje off-topic maar imho is de islam, de soennitsiche variant in ieder geval zeker, een anti-visionair geloof. Zo veel mogelijk terugkeren naar de levenswijze van het Arabië van de zevende eeuw AD is het ideaal volgens het soennisme. Doorvragen is des duivels(koran, hadith). Vernieuwen (bida) is een zonde.
   De extreme vijandigheid ten opzichte van “ongelovigen” is ziekelijk. Zelfs de grootste islamitische schurk wordt nog gesteund ten opzichte van de meest edele niet-islamiet.
   Dan heb ik het nog niet over de vele discriminerende bepalingen t.o.v. ongelovigen, vrouwen etc.
   Ik weet het, ook andere geloven kenen de nodige nare trekjes, maar zo erg als de islam zijn er maar weinig. De satanskerk misschien, of de door de Britten uitgeroeide Thug-sekte in India zeker.

  2. Ik ben niet Germen, maar Nils Peters.

   Ik heb wat tegen de islam, maar dat is pas zo’n 11 jaar, daarvoor was ik altijd al tegen het Christendom, questie van kennis verbreden.

   Wat ik er tegen heb? Teveel om hier ff neer te pennen, maar 1 ding en dat vind ik toch wel erg belangrijk, naast het feit dat een zgn. godheid niet kán bestaan, is het feit dat religie kaders opwerpt waardoor je je visie niet verbreed maar juist verkleint!

   Dat de pastoor, diender van Jahwe mijn oma haar naam niet eens goed wist en een andere achternaam noemde tijdens haar uitvaartdienst in een volle streng katholieke kerk zei me op mijn 14e ook al wat….

 27. Bijzonder weinig mensen kennen de geschiedenis, het Ottomaanse rijk ontstond in de 15e en 16e eeuw, de turken komen niet uit Turkije maar uit centraal azie, wat het ottomaanse rijk werd was eerst Byzantium of terwijl het Oost-romeinse keizerrijk.
  Het eens zo krachtige grieks/latijnse rijk was aan het eind van de 15e eeuw niet meer zo machtig en op die manier konden de turken oprukken. De velen kerken werden verwoest of omgedoopt tot moskee. Constantinopel het symbool van het romeinse rijk werd omgedoopt tot Instanboel.
  Het Ottomaanse rijk heeft het maar 400 jaar volgehouden het romeinse keizerrijk ruim 1500 jaar.

  1. @RHBoks,

   daarbij komt nog dat de Turken door sommige bevolkingsgroepen wél van harte geheten werden, ken je de uitdrukking: Liever Turks dan paaps?

   En inderdaad, te veel mensen hebben te weinig historisch besef!

  2. Zeker weten weinigen van de geschiedenis zo als de islamieten(afrikanen asiaten) ons al meer dan 8000 jaar Europa uit slepen voor lust en last.

   Mensenhandelsculturen wat meeste zuidelijke culturen en volken zijn.Dodelijk voor elke andere cultuur daar ze niet eigen mensen en kinderen op het oog hebben.Vraag eens hun rabijnen wat die zo al doen om een Kind islamitisch te krijgen.Google eens minister farrakhan of white slaves.

   En geschiedeniskennis…weet iemand dan dat het katholisisme aangelegd werd om Ons te dwingen zo veel mogelijk nazaten te produceren en dat Onze Kinderen vaak gelijk na Geboorte al werden verscheept naar asie afrika semieten waar bij de soemeriers Ons ook geruim 5000 jaar geleden al massaal weg sleepten? Toen er genoeg Hun doodgeneukte Vrouwen naar het Graf hadden gedragen werd het Protest antisme Geboren! Een der oorzaken overbevolkingen een ongeremde voortplanting door aangelegde dwanghandelingen.

 28. Even wat informatie voor jullie rascistische, islamofobe ondankbare mensen hier. Zonder de Turken (de Moslims) zouden jullie 400 jaar geleden al hoogst waarschijnlijk uitgeroeid zijn door de Spanjaarden.

  Veel historici verwijzen naar de twee staatsambassadeuren die in 1609 naar Frankrijk en Engeland werden gezonden door Nederland, maar vergeten daarbij dat deze gezanten geweigerd werden door zowel de Engelse als de Franse koning.
  Dit om Spanje, dat Nederland nog steeds als een opstandige provincie zag, niet voor het hoofd te stoten. De Turken, die op dat moment toch in oorlog waren met de Spanjaarden, hadden daar geen moeite mee.

  Dit nam echter niet weg dat de Osmaanse Turken de Nederlanders financieel en militair steunden en daarmee het Nederlandse volk steunde in hun strijd tegen onderdrukking. De Osmaanse Turken waren zo het eerste land dat het Nederlandse recht op vrijheid en soevereiniteit erkenden. Met deze Turkse steun riep de Staten-Generaal in 1588 de onafhankelijkheid van ‘De Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden’ uit. Behalve het Osmaanse Rijk onderhield geen enkel land diplomatieke betrekkingen met de Nederlanden.

  1. Deze historische opmerkingen kloppen. Althans in grote lijnen. Zo was pas decennia later sprake van een officiële uitwisseling van ambassadeurs en hiermee erkenning,al dateert de steun van de begintijd.
   http://igitur-archive.library.uu.nl/student-theses/2009-0928-200120/A.%20Sag%20-%20Masterscriptie.pdf
   De islam is niet mijn favoriete geloof/politieke systeem en Erdogan vertrouw ik niet – om een aantal goede redenen -, maar bij mijn weten heb ik in dit artikel geen anti-Turkse opmerkingen gemaakt.

 29. turkije machtige land .moslim of islamit.wat maakt het uit hoofstad van midden oosten ankara . eu een pot nat .enigste wat eu voortaan kan toekijken of achter turkije lopen voor niets want eu is  finish .blut enigste wat eu kan arme landenn leeg zuigen. maar dat kan ook niet meer  .want ze zuigen elkaar nu leeg

 30.  
  Migratiebeleid van elite verontrustend.
   
  Rechters, niet gekozen burgemeesters en de Raad van State leden bepalen migratiebeleid, niet de gekozen parlement.
  DE RAAD VAN STATE  DICTEERT WEER:
  “…Nederland mag niet langer verblijfsvisa eisen voor Turken die hier kort willen komen werken. Dat concludeert de Raad van State in een recente uitspraak. (…) “Vorig jaar bepaalde de rechter dat Turken de inburgeringplicht niet kan worden opgelegd. De jongste uitspraak haalt opnieuw een obstakel weg voor Turken die naar Nederland willen.  (…..)” (NRC)
  Elite weet het dat hele massa verzameling van Turken en Marokkanen onder de motto, “hier kort willen komen werken..” tot stand gekomen is!  In sommige stadsdelen hebben een paar Turken  onder de naam, “hier kort willen komen werken” een massa van circa 20 000 Turken bij elkaar gebracht. In sommige stadsdelen van Amsterdam heeft men via de bekende onnaturelle weg “korte tijd” beperking omgezeild. Amsterdam-West bijvoorbeeld heeft een nieuwe populatie die grotendeels uit de bevolkingsgroepen van Turkije en andere Moslimlanden ontstaat. 6 Turken uit Haymana die in de jaren tachtig hier “even wilden komen werken” hebben in Turkije veel dorpen leeggehaald. Nu wonnen ze met zo’n 9.800 bloedverwanten rondom Slotervaart. Bijna 70% van deze mensen zitten in allerlei uitkering handel. Ze “trouwen” herhaaldelijk met de andere bloedverwanten om nog meer massaverzameling te realiseren. Nu, Haymana leeg, zijn ze begonnen met andere nicht en neefjes die in Ankara wonen.

  “Allochtonen Den Haag in meerderheid

  Den Haag telt voor het eerst in de geschiedenis meer allochtonen dan autochtonen. Het aantal inwoners van Nederlandse afkomst is dit jaar tot onder de 50% gezakt.
  Het aantal autochtone Hagenaars krimpt tussen nu en 2020 met 15.000, meldt Omroep West. In dezelfde periode krijgt Den Haag er 30.000 allochtonen bij..” (Spitsnieuws)

  Niet gekozen elite beslist dus op deze manier over de toekomst van Nederland! Dit is überhaupt ondemocratisch.

  Inmiddels hebben de Turken en Marokkanen miljoenen volgelingen naar West Europa overgebracht en zijn er duizenden moskeeën gebouwd. Daarin worden steeds meer jongeren opgeroepen tot de meerderheidsvorming en stichten van nieuwe enclaves.
  Onafgebroken roepen de rechters, burgemeesters en Raad van state leden dat de Turken en Marokkanen slechts een verwaarloosbare macht kunnen vormen in Nederland. De Turkse-Arabische-Islamitische verzameling van leugens is speciaal verontrustend in deze wetenschap, dat als een leugen maar vaak genoeg wordt herhaald het als een ‘waarheid’ wordt gezien, zelfs al heeft het geen enkele basis.
  Nog meer verontrustend is de dienstverlening van de Elite leden om als instrument te dienen tot publicatie van deze leugens zonder ook maar te checken op enige waarheid, zelfs wetende dat ze niet op waarheid berusten. Als ze dan al worden herroepen gaat dit met veel minder publiciteit gepaard dan tevoren en is de schade al reeds aanwezig.
  Om er zeker van te zijn dat niet-Islamitische mensen verward raken in het web van Islamitische leugens en des-informatie die hun in verwarring kan brengen, moeten ze zichzelf verzekeren van enige fundamentele waarheden.
  – groep is goed georganiseerd en direct verbonden met Turkije of andere Moslimlanden die op een vele malen grotere gevaar vormen met hun snelgroeiende verlenging.
  – zwaar gefinancierde politieke bewegingen bepalen  de plichten voor de analfabeten door hun huis en land te verlaten om elders de Turkse en Arabische nationalisme te verspreiden en te zorgen voor een groot nageslacht om andere volken in aantal te overtreffen en te overheersen. Dit is de gevaarlijkste ontwikkeling in de Europese geschiedenis.
  Turkije krijgt sinds 2000 subsidie om het land klaar te stomen voor toetreding tot de Europese Unie. Het bedrag is opgelopen van 274 miljoen euro in 2003 tot nu ongeveer 940 miljoen euro per jaar. Daarnaast massa Turken die Nederland manipuleren slepen per jaar circa 16  miljard naar hun eervolle land! Turkije kost Nederland kapitaal. De opleiding van de niet door  Nederland gecontroleerde Afghaanse politieagenten kost Nederland ruim een half miljoen euro per cursist, in iedere geval staan ze niet aan de kant van Nederland. Dit verklaart ook waarom Groenlinks en andere verraders deze missie wel steunen! Laat staan de vreselijke toestanden van Turkse, Marokkaanse, Pakistaanse en Somalische loverboys en militanten die via drugs/vrouwenhandel alles leegplunderen. Moslims hebben middels de grootste maffia in Nederland. Miljarden stromen naar een corrupt en doortrapt regime als Turkije. Een land waar men nauwelijks van mensenrechten gehoord heeft. Voor dat je geld weggeeft aan allerlei Turkije rijp maken voor de EU lidmaatschappij projecten, moet je eerst zorgen dat hier in Nederland alles naar behoren draait. Het duurt niet lang meer en Nederland wordt een ontwikkelingsland. En laten we ons er goed van bewust zijn,dat die achterstands landen als Turkije en Marokko,plus tegenwoordig ook al Somalië allemaal draaien op al het kinderbijslaggeld en andere onzalige uitkeringen daar naar toe uit ons land.
  En als dank komen ze massaal naar Europa toe. Waarom niet naar Saoedie Arabie, Oman, Katar of een andere rijke grote buurland. Waarom wij hele rijke dictaturen steunen die miljarden aan de olie verdienen. Ontwikkelingshulp kan beter besteed worden in Nederland. Onderwijs en veiligheid hier is drastisch verslechterd.
  Onderdrukking, geweld en fanatisme doen zich met name in door de islam gedomineerde landen voor, en dat kan weer geen toeval zijn. In Turkije zitten meer dan 267 journalisten vast. Begin maart werden er nog acht journalisten opgepakt, in het kader van een onderzoek naar een vermeend complot om de regering omver te werpen. Het gaat onder andere om de bekende De Turkse journalist Ismail Saymaz ziet zich geconfronteerd met maar liefst negen rechtszaken naar aanleiding van artikelen die hij schreef voor het dagblad Radikal. Saymaz kan tot 79 jaar gevangenisstraf veroordeeld worden. Turkse gevangenissen lopen vol met de andersdenkenden. Maar ook vrijgelaten journalisten worden nog steeds bedreigt: Vlak nadat de twee Turkse onderzoeksjournalisten Ahmet Şık en Nedim Åžener waren vrijgelaten uit de gevangenis zijn ze bedreigd. Dat meldt het Comité voor de bescherming van Journalisten (CPJ). De twee werden op borgtocht vrijgelaten tot de rechtszaak tegen hen weer verder gaat. Kranten worden nog steeds verboden. De krant Ozgur Gundem krijgt het verbod voor haar verslag van de vieringen van het Koerdische Nieuwjaar. Jake Hess, een 25-jarige Amerikaanse mensenrechtenactivist, vertaler en journalist is in Turkije gearresteerd omdat hij terroristische banden zou onderhouden met de Koerden. Er zijn nog steeds strafrechtelijke vervolgingen tegen de Turken die zich bekeren tot het christelijke geloof. Geschat wordt dat Turkije inmiddels zo’n 8400 Internet sites blokkeert. Turkije heeft allerlei wetten die bedoeld lijken tegen de minderheden. De aanklacht luidt altijd dat met bekering de „Turkse identiteit” wordt beledigd. Hoe is het mogelijk dat de Westerse beleidsmakker zo’n land als de beste model voor alle moslimlanden durven te  propageren?
  Nu is nog geen 0.002 procent van de Turkse bevolking christen. Door verdrijving en genocide is het christendom bijna verdwenen. In 1915 is niet alleen een genocide gepleegd op de Armeniërs; ook driekwart van de Syrisch-orthodoxen en bijna alle Pontianse bevolking aan de zwarte zee is uitgemoord. In naam is Turkije nu een seculiere staat, maar nog steeds wordt gestreefd naar een 100 procent islamitisch land. Er wordt actief geprobeerd de laatste christenen eronder te krijgen.

  Ook andere niet -islamitische gemeenschappen liggen onder vuur. Turkije wil ten koste van alles toetreden tot de Europese Unie, maar waarom?. Men wilt als vijand binnenkomen. EU leiders zitten in eigen val! Jonge Turken in EU landen worden systematisch als de vijanden van het westen opgevoed/opgeleid, op deze manier kan Turkije alleen een graf van  EU worden.
  De Amerikaanse Commission on International Religious Freedom geeft jaarlijks een rapport uit waarin met name de godsdienstvrijheid van religieuze minderheden wordt beoordeeld. Sinds drie jaar heeft deze commissie Turkije op een observatielijst geplaatst, wat een duidelijke indicatie is dat de situatie van religieuze minderheden in Turkije verslechterd is. Het meest verontrustende hierbij is dat er in het maatschappelijk klimaat in Turkije steeds meer vijandigheid lijkt te ontstaan tegenover christenen.
  State Dept treedt op als de VS het lichaam beveelt aan Turkije worden aangewezen als Religious Freedom Violator :”systematische, voortdurende, en grove”… “Na de genocides, en ander geweld, en de huidige, verstikkende wettelijke beperkingen, christelijke gemeenschappen van Turkije nauwelijks worden opknoping op”, schreven ze.  “Elk jaar die voorbij gaat zonder substantiële religieuze hervorming plaatst deze minderheden in meer gevaar en helpt verzegelen hun lot. In de Arabische Lente, Turkije houdt zichzelf uit als een islamitische model. But it is no model for religious freedom.” Maar het is geen model voor religieuze vrijheid.”
  “Door de Turkse regering een systematische en grove beperkingen op de vrijheid van godsdienst of overtuiging dat alle religieuze gemeenschappen in Turkije beïnvloeden, en in het bijzonder een bedreiging voor het land van de niet-islamitische religieuze minderheden, USCIRF raadt Turkije worden aangewezen een land van bijzondere zorg,” de nieuwe rapport.

  In Turkije is door de EU gefinancierd onderzoek uitgevoerd naar de algemene visie van Turken op hun christelijke landgenoten. De uitkomsten waren onthutsend. Meer dan 84% van alle ondervraagde Turkse moslims willen absoluut geen christenen als buren, terwijl meer dan 70 procent er ernstige bezwaren tegen had dat christenen uiting gaven aan hun geloof in publicaties of tijdens openbare bijeenkomsten zoals kerkdiensten. Het speelt inmiddels zo hoog op dat Nederlandse politici van Turkse komaf vrezen voor hun leven. Bedreigingen zijn aan de orde van de dag, in Turkije is het erkennen van genocide taboe, terwijl vanuit Europa juist veel stemmen opgaan die vinden dat Turkije juist tot erkenning moet overgaan wil het ooit lid worden van de Europese Unie. Nederlandse parlementariërs en gemeenteraadsleden zitten totaal klem en durven zich niet meer openbaar over de kwestie uit te laten. Dit waanzinnige Turkije is volgens de brutale EU politicus het beste model voor alle Moslimlanden. Na hun “lente” moeten ze zelfde doen wat Turkije altijd doet? Dat doen ze graag en onder de ogen van de EU beleidsmakkers, verdwijnen de Christenen  van Irak, Egypte, Marokko, Nigerie, Soedan en Libië ook.

  De gevreesde “kafir” visie op christenen en christendom wordt in belangrijke mate bewerkstelligd door de Turkse staatspolitiek. Turkse opvoeding/onderwijs is onproportioneel antiwesters. Turken produceren veel films, als voorbeeld ”Vallei van de wolven”, “fetih1453”.. Deze anti westerse series worden door de politieke Islam als indoctrinatie materiaal gebruikt. Velen Turken maken de vergelijking tussen de islamitische militaristische veroveringen van toen met de huidige, al tientallen jaren aan de gang zijnde massale immigratie van hun landgenoten naar Europa. Wat in de 17e eeuw de Turken invasie uiteindelijk tegenhield -namelijk de wil om de moslims te stoppen- broeit niet meer onder de bevolking in Europa. Gekke politicus stoppen weer miljarden onder de naam ontwikkelingsgeld in de oorlogsmachine van moslimlanden: alweer 31 miljoen dollar belastinggeld aan Turkse verovering propaganda. Turken hebben de hoofdstad van Europeanen veroverd en maken ze ook films met de geld van Europeanen: Vóór 1955 was 18 procent van de inwoners van Istanbul Grieks. Wanneer de pogroms in 1955 niet hadden plaatsgevonden, waren er onder de 17 miljoen inwoners die Istanbul nu telt, misschien wel een miljoen Grieken geweest. Nu zijn het er hoogstens een paar duizend.
  Turken plannen een aanval op de christelijke minderheid en laten in een krant het nieuws plaatsen dat er een bomaanslag is geweest op het huis in Griekenland waar Mustafa Kemal Atatürk is geboren. De mannen, die met hun knuppels klaarstaan, gaan vervolgens over tot actie. Zij veranderen de wijk van de christenen in een ’hel’.

  Winkels worden twee dagen lang geplunderd. Er vallen tientallen doden. Kerken worden in brand gestoken en de politie kijkt goedkeurend toe. Na deze gebeurtenissen vertrokken bijna alle Grieken uit Istanbul, de stad waar ze eeuwenlang hadden geleefd. In Fetih 1453 veroveren de Turken onder leiding van hun sultan Mehmed de Byzantijnse hoofdstad Constantinopel;de hoofdstad van het voormalige Oost-Romeinse Rijk. Nu hetzelfde barbaren maken vreselijke films en bedreigen hele Europa. In deze series, die zowel in Turkije als in een aantal Arabische landen een groot succes was, wordt een buitengewoon negatief beeld geschetst van Europese christenen.  Naar schatting zijn tussen de 1,2 en 1,4 miljoen Armeniërs in de deportaties betrokken geraakt, van wie waarschijnlijk driekwart het niet heeft overleefd. De genocidale vervolging van de Armeniërs heeft zich dus vooral voltrokken door dodelijke massale deportaties onder extreem slechte omstandigheden en door gerichte massamoorden, ook op degenen die na de weken- en soms maandenlange tochten uiteindelijk nog aankwamen bij de plaatsen van bestemming.

  De christelijke gemeenschap in Turkije is geslonken van zo’n 38 procent van de bevolking tot nog slechts 40.000 christenen anno 2012.
  Nu Nederland is aan de beurt:Turkije stuurt door de overheid betaalde ambtenaren onder de naam, imams, onderwijzer, hulpverlener enz. enz naar ons land, die automatisch van Nederlandse overheid een 2e uitkering krijgen, plus ontvangen ze veel geld van de internationale Moslim organisaties, zoals rabita van Saudi arabie. Terwijl ze gebruikmaken van de godsdienstvrijheid hier, wordt in hun eigen land het christelijke erfgoed systematisch verdreven. Moet je je voorstellen wat Turkije zou zeggen als het andersom zou zijn!
   
  Stop ontwikkelingshulp aan de Moslimlanden, dit heeft tot nu toe niks opgeleverd, ze zijn alleen nog erger geworden. Moslimlanden terroriseren Nigeria, Mali, Soedan tot aan de kleine dorpen aan toe.
  Er is een merkbare toename van aanslagen tegen christenen in moslimlanden; het gaat om opvallende inbreuken op de geloofsvrijheid. De vervolging van andersgelovigen betekent niet meer of niet minder dan een pijnlijke inbreuk op de mensenrechten. het is tijd om te stoppen met ontwikkelingshulp aan staten waar aanslagen en vervolging van christenen geduld worden.
  Moslimlanden als Mali, Uganda, Jemen, Soedan, Somalie, Pakistan, Nigeria, Libië, Egypte, Marokko, Turkije  direct aanmoedigen met extra “ontwikkelingshulp” is een verraad. Alle geld verdwijnt in de zaken van moslim bendes die systematisch met het slachting van de andersdenkenden bezig zijn. Moslimlanden die Nederlandse ontwikkelhulp ontvangen, grenzen aan de rijkste olielanden ter wereld en ze hebben nog hetzelfde geloof ook: Saoudie-Arabië, Iran, Koeweit. Waarom moet de kaffers in Nederland in Godsnaam geld aan Jemen, Egypte, Turkije, Pakistan weggeven? Hebben we hier geen financiële problemen genoeg? Slechte ontwikkelingen met de miljarden belastinggeld; Islamitische milities van Nigeria  die nog steeds ontwikkelingsgeld ontvangen vallen nog meer christelijke dorpen aan en slachtten  daar met kapmessen mensen af, onder wie veel vrouwen en kinderen. De gewapende islamitische milities hebben zeker 600 christenen vermoord in de stad Homs, inclusief hele gezinnen met jonge kinderen. Deze moslim bendes hebben ook christenen ontvoerd en vragen hoge losprijzen.  Moslimstrijders en hun gezinnen nemen hun huizen over. In hele Afrika gebruiken ze steeds meer kindsoldaten en eisen de verantwoordelijkheid op voor alle gecoördineerde aanslagen. Terwijl in hele Afrika en middenoosten met de ontwikkelingshulp nog meer bloedige oorlogen, etnische zuiveringen uitgevoerd worden, gaan de burgemeesters van 40 gemeenten door met de afwerking van de islamitische uitstoot hier. Deze burgemeesters zijn niet gekozen, ze lijken op de stammenleiders van Libië…Ze maken van de grote steden een islamitische enclave.
   
  Volkskrant: “Het Rotterdamse stadsbestuur roept de hulp van het kabinet in om de verloedering van achterstandswijken tegen te gaan. Zo willen burgemeester en wethouders harder kunnen optreden tegen huisjesmelkers die hun panden niet onderhouden, te veel mensen in een huis proppen of de tuin laten veranderen in een vuilnisbelt.
  PvdA-wethouder Hamit Karakus (Wonen) spreekt van een Rotterdamwet 2.0: een vervolg op de wet die tijdelijke uitzonderingen op andere wetten mogelijk maakt, maar die vooral bekend werd doordat kansarme bewoners zonder werk uit achterstandswijken werden geweerd. Die wet kwam in 2005 tot stand op initiatief van Rotterdam.

  Nu draagt het stadsbestuur in een brief aan de gemeenteraad negen suggesties aan om de wet uit te breiden. De kans is groot dat minister Liesbeth Spies (Binnenlandse Zaken) die zal overnemen.
  Karakus pleit onder meer voor een voortvarende aanpak van malafide huiseigenaren. ‘Ik wil dat overlast door een huisjesmelker binnen een half jaar wordt opgelost’, licht de wethouder toe. ‘De eerste keer krijgt zo’n eigenaar nog een waarschuwing, maar daarna direct een boete, de derde keer een verbod op verhuur, en in het uiterste geval volgt onteigening.’

  Dat kan nu jaren duren, volgens Karakus(…)” 
  Karakus zorgde jarenlang voor de bouw van de grote moskeen in Nederland, wat aan de basis staat voor al die problemen wat hij nu noemt…Continuïteit van de Turken import, dubbelpaspoort voor hen, aparte islamscholen, militaire dienst in Turkije, Turkse TV schotels in hele stad; dat zijn de jobs wat ze systematisch uitvoeren. En nu gaan ze weer de naïevelingen manipuleren? Waarschijnlijk is deze stad nog niet in handen van Moslims. Wat een demagogie!
  Dankzij het verraad in Nederland, winnen Moslims nog meer terreinen, ze zuiveren veel gebieden in hun omringende landen en exporteren miljoenen moslims naar Europa.
  Weer honderden christenen vermoord in Afrika en middenoosten. De bittere werkelijkheid is, dat het hier gaat om de uitvoering van een jarenoud plan om alle Christenen uit te moorden. Dit is pas het begin. In Europa stijgt Moslim bevolking tot bijna 60  miljoen. Vrouwen en kinderen worden in netten gevangen, als ze voor de dood willen vluchten, en afgeslacht in naam van Allah en Mohammed. Wie protesteert riskeert zijn leven. De islam is per definitie wreed en onrechtvaardig.
  Zo ging en gaat het ook in Irak, Soedan, Iran, Indonesië (Ambon!), Somalië, Mauretanië, Pakistan, Turkije, Bangla Desh en nog meer. Moorden op christenen worden gesmeed door ‘godgeleerden’ die vrij spel hebben. Soms zijn de christenen beter af, en worden geknecht, getreiterd en bedreigd als rechteloze tweederangs burgers. Egypte bijvoorbeeld weigert daar iets tegen te doen, en bedreigt bekeerlingen uit de islam. Turkije (een NAVO-partner…) blijft de Armeense minderheid terroriseren. Menselijkheid is de islam vreemd. Het is geen toeval dat er geen enkel democratisch moslimland is.
   
   Turkije ziet haar overtollige, slecht opgeleide onderdanen blijkbaar niet alleen als haar voornaamste exportproduct, maar ook als melkkoetjes voor extra inkomsten uit het buitenland. Het enige waar het om gaat bij Turkije is dat hij geld heeft om een oorlog te voeren tegen Koerden en Christenen. De export van uitkeringen wordt daar voor gebruikt. Het is dan ook ridicuul om te zien dat elite tegen het stopzetten van de export van uitkeringen is. Want corruptie vindt dat de koerden en de Christenen niets te zeggen hebben. Elite speelt de hoer voor de Islam. Nu weten wij allen hoe dat de Islam over hoeren denkt. Daarnaast loopt een groot deel van de drugshandel via Turkije ook hier steekt de Turkse staat geld in de tas van de eliteleden. Turken betalen hoge functionarissen/ politicus in europa met de miljoenen uit drugshandel.

  Laat die Turken zelf maar een uitkeringensysteem in het leven roepen voor hun eigen Turken. Zodat ze bij ons geen geld meer komen stelen met hun leugens. Turkije kan niet alle financiële zorg (van 13 miljoen eigen landgenoten) op Europese landen blijven afschuiven. Turkse regering vindt het een plicht voor “Europese Turken” om hun dienstplicht te vervullen in Turkije. Maar de financiële zorg komt al veertig jaar op het bord van de Europese landen?  Een overheid die uitkeringen naar het buitenland overmaakt, is een overheid die zijn administratie in het geheel niet op orde heeft. En al helemaal niet als het ontvangende land corrupt is en er met cijfers en denkbeeldige kinderen wordt gesjoemeld om dat uitkeringensysteem zoveel mogelijk leeg te trekken. En Turkije moet eens stoppen met het blijven inpalmen van Nederlanders van Turkse afkomst. Blijft dit gedoe dan voor eeuwig bestaan? En worden alle uit hen geboren mensen automatisch Turks staatsburger? Dan wordt Nederland op den duur een geïslamiseerde provincie van Turkije. Belachelijk en onaanvaardbaar. Weg met het dubbele paspoort!  Onze sociale zekerheid is naar de kloten, onze pensioenen idem dito. Miljarden, tientallen miljarden zijn opgesoupeerd door lieden die daar nooit voor hebben betaald, laat staan daar iets voor hebben gepresteerd, en er dus ook helemaal geen recht op hadden. Zolang er voedselbanken nodig zijn in Nederland en mensen aan de schuldpaal genageld worden heeft de overheid hier eerst nog wel wat te regelen i.p.v. te zorgen voor moslim landen: indirecte steun aan terrorisme.
  Wordt het niet de hoogste tijd dat de personen die daar verantwoordelijk voor zijn geweest, ter verantwoording worden geroepen.

  Moslimlanden zijn verantwoordelijk voor de bescherming van minderheden; we moeten blijven druk uitoefenen opdat die landen hun verantwoordelijkheid nemen. Dus niet Miljoenen Turken, Marokkanen en Somaliërs hierheen verplaatsen, maar daar in die landen vrije gebieden creëren voor de minderheden. Bijgevolg:geen geld meer voor landen die christenen niet beschermen. Integendeel:juist daar zouden christelijke gemeenschappen of projecten moeten ondersteund worden om een tegengewicht te vormen tegen de onderdrukking en om de mensenrechten te vrijwaren, zoals de bescherming der vrouwen en kinderen.
  De afgelopen jaren zijn er miljarden overgemaakt naar Turkije. Nederland moet snel stoppen met het buitenland onderhouden.
  Export van uitkeringen, kinderbijslag, AWBZ moet onmiddellijk stoppen. Wij moeten allemaal de broekriem aantrekken vanwege de miljarden die de massa-immigratie ons kost.
  Nederlandse gevangenissen lopen vol met de jeugd die door de imams en andere sekte leiders opgevoed/opgeleid zijn. Sektes hun internaten/moskeeën moeten verboden worden.
  Stop onmiddellijk alle uitkeringen aan de moskee bouwers.

 31. Zeer interessant artikel. Zeker met de perikelen rond Wilders en de Turkse premier op dit moment. Niet dat ik dat heel interessant vind, maar door dit artikel beter te begrijpen.
  @ Isaac: dat is wel een hele lap tekst. Had je niet beter een link kunnen plaatsen o.i.d.?

   

 32. Ecdad-i Osmaniyan

  Beste schrijver van deze artikel:
  Ik weet niet hoe ver je uitgezocht hebt maar Constantinopel bestaat al een tijdje  niet meer, stad heet vanaf 1453 ISTANBUL!
  Het staat vast dat Turken weer de grootmacht zullen zijn. Dat zit eenmaal in onze bloed. Nog 11 jaar dan zitten we weer aan de top. In 2023 vervalt verdrag van Lausanne. Dan is het begin van een nieuwe tijdperk.

  1. Ecdad,
   jullie luchtmacht is met één druk op de knop vanuit de VS aan de grond te houden… Dat is dan nog maar één knopje.
   Als ik het goed begrijp is het enige dat jij over 11 jaar mee zult maken dat ‘nieuw’ is, is een enorme teleurstelling.

 33. Turkije is nog steeds zeer boos en verdrietig over het teloorgaan van het Ottomaanse rijk. Men droomt nog steeds van een ‘glorieuze‘ wederopstanding. Dit is onmogelijk. De huidige opkomst van het moderne Turkije is geen verdienste van de politiek, het is het gevolg van het feit dat alles in Turkije zo slecht geregeld is dat zeer grote aantallen Turken van honger en ellende naar het buitenland moesten om daar als gastarbeider te werken. Dit had tot gevolg dat zeer veel Turken maandelijks geld naar Turkije stuurden. Alleen die toevloed van geld uit het buitenland heeft Turkije zeer krachtig gemaakt. Zodra die geldstroom gaat stoppen zal ook de Turkse economie inzakken. 
   
  Dan is men weer terug bij af. Het Ottomaanse rijk is niet door toedoen van buitenaf ingezakt, geheel op eigen kracht heeft men steeds meer poten onder hun eigen stoel vandaan gehaald. De Ottomaanse toplaag had last van inteelt, deze werd zo erg dat uiteindelijk voorplanting zelfs niet meer mogelijk was. De beslissingen die in het Ottomaanse rijk werden gemaakt zijn vergelijkbaar met de tactiek van Erdogan. Niet al te bijster, geld en goederen uit het buitenland halen en problemen in het buitenland neerleggen. Als binnenkort de machten verschuiven Rusland niet langer een vijand is maar bondgenoot, en als Turkije de verkeerde kant kiest in het islam probleem dan zal Turkije uit de Nato moeten. Dan zal Amerika niet langer aandringen op het opnemen van Turkije in de E.U. En als Turkije dan weer zelf zorg moet dragen voor de zeer grote groep met arbeidsongeschikten en mensen met een mentale, morele of fysieke stoornis dan is Turkije weer de zelfde uitzichtloze troep als waar men sinds de vijftiende eeuw in zit.   

  1. Volgens mij kon je de Ottomaanse sultans met hun enorme, overal vandaan geplukte harems niet beschuldigen van inteelt. Maar als de Ottomaanse toplaag er dezelfde trouwgewoontes op nahield als veel Turken nu (neef-nicht huwelijken) heb je mogelijk gelijk.

 34.  

   
  Turken en Marokkanen die in Nederland wonen slepen miljarden Euro naar hun corrupt en doortrapt landen waar ze niet willen wonen!
   
   
  De oppervlakte van Turkije is twintig keer die van Nederland, groter dan Frankrijk. De economie groeit snel met groeicijfers tot acht procent per jaar. Ook het Turkse leger is goed bewapend en getraind, gezien de voortdurende bedreigingen in het adres van de landen die Turkse expansiepolitiek willen belemmeren. Europa is zwak en verdeeld. Turkije wordt agressiever, bemoeit zich regelmatig met de internengelegenheden van Nederland. Turkije ziet haar overtollige, slecht opgeleide onderdanen blijkbaar niet alleen als haar voornaamste exportproduct, maar ook als melkkoetjes voor extra inkomsten uit het buitenland. Turken zijn nu blij met de Kunduz coalitie die Turkse massa-immigratie garandeert en weer per jaar 150 000 opneemt.
  Politieke partijen van Kunduz coalitie zijn niet bereid fundamentele hervormingen bij de overheid door te voeren en daarmee bedoelen we een coalitie die niet voor ieder overheidstekort de belastingkaart trekt maar bereid is de overheidsorganisatie te herstructureren en de uitgaven van de overheid in de klauw te houden. Deze politieke partijen zijn niet bereid om Provinciale Staten en Waterschappen opheffen en de taken onderbrengen bij ministeries en gemeenten.
  Onder druk van Brussel heeft de Kunduz groep verdere lastenverzwaring in overbelast Nederland voorgesteld en weigert om echte bezuinigingen door te voeren waar draagvlak voor is.
  Van de Kunduz-coalitie hebben GroenLinks en D66 het meeste profijt, er wordt niet zo veel op hun elite constructie bezuinigd. Door de oude garde “eigen cultuur” genoemde, bloedige rituele slacht, burka/hoofddoek, dubbele passpoort, moskeebouw, uithuwelijk met de neef en nicht en eerwraak is weer gered.
  De Kunduz alliantie wil de verdragen met Turkije en Marokko over de export van uitkeringen niet stopzetten. Voor de PVDA, CDA, GL en D66 zijn deze Turken en Marokkanen belangrijker dan de Nederlanders. Turken en Marokkanen die in Nederland wonen slepen miljarden Euro naar hun corrupt en doortrapt landen waar ze niet willen wonen!?. Sociale Verzekeringsbank wist jaren dat de Marokkaanse en Turkse gezinnen gebruikmaken van dubbele kinderbijslag voor kinderen die in het land van herkomst wonen. Uit een steekproef van bleek dat er 73 procent van de Marokkaanse, Somalische en Turkse gezinnen frauderen. Het is toch niet te geloven dat van onze zuur en duur verdiende belastinggeld moslimlanden worden onderhouden! Ze krijgen gewoon geld cadeau! Ook al wordt de boel aantoonbaar opgelicht. Nederland is financieel verzwakt door de explosief groeiende Moslims te onderhouden. Dit omvat niet alleen uitkeringen (WW, WAO, Bijstand, AOW, kinderbijslag, plus de sociale lasten, plus vrijstelling van plaatselijke belastingen, maar ook huisvesting, scholing, gezondheidszorg, subsidies en niet te vergeten de kosten van het hele begeleidende apparaat van sociale diensten, justitie en advocaten, Hadj, de bedevaart naar Mekka (€25.000.- per persoon), militaire diensten in Turkije (€10.000.- per persoon) voor de honderden duizenden uitkeringstrekkers.

  Goed georganiseerde Turkse en Marokkaanse bendes hebben in Nederland de handel en smokkel in heroïne stevig in handen. Door de grootschalige instroom van uitkering gerechtigden geeft aan dat ook in veel gemeenten onevenredig groot aantal Turken en Marokkanen kunstmatig “ambtenaar” worden. Het zijn het vooral goed georganiseerde, geïndoctrineerde jonge generaties die via “positieve discriminatie” voorrang krijgen. Turkse en Marokkaanse organisaties zijn vaak opgebouwd uit bloedverwanten. Via neef nicht fokkerij uitgebreide familieverwantschap is een ultieme basis voor de zware criminaliteit. Overal zien we gesloten cellen die ook in de politieke partijen infiltreren. Velen ven hen zitten in de uitkeringen en regelen rustig de handel vanuit landen als Afghanistan, Pakistan, Noord Afrika via Turkije en Marokko naar Nederland en verder.
  Turken slikken miljarden in via non-stop uitkeringen (bijstand en kinderbijslag) aan niet in Nederland wonende Turken, daar boven op komt nog 2,5 miljard om Turkije rijp te maken voor de EU lidmaatschappij. Er wordt ook via Malafide bedrijven miljarden belastinggeld naar Turkije doorgesluisd. Malafide uitzendbureaus, reisbureaus, schoonmaakbedrijven, religieuze handelaars, supermarktketens    vernietigen Nederlandse economie en pompen miljarden Euro’s naar Turkije. De Turkse Kamer van Koophandel heeft uitgerekend welke plaats de heroïnehandel in de Turkse economie inneemt:de omzet van criminele activiteiten van de maffia bedraagt 85 miljard dollar. Dat komt neer circa op een derde van het Turkse nationaal inkomen.
   
  En wij maar bezuinigen. Nederland maar steeds armer, Turkije steeds rijker En zo zie je maar weer waarom wij als Nederlanders moeten bezuinigen. Onze staats kas wordt leeg geroofd door parasitaire zakkenvullers die hier na toe komen en als ze alles hebben binnen gehaald hebben gaan ze terug om een goed leven te leiden van onze centen.
  De Kunduz groep zorgt voor deze frauderende massa, zorgt ook dat elk jaar 150.000 nieuwe uitkeringtrekkers bijkomen, waarvan het gros moslim is. Ook al is de meerderheid hier op tegen. Maar het wordt ons gewoon de strot doorgedrukt om dictatoriale moslimlanden vriend te houden.
  Met de Kunduz coalitie worden Probleemsteden groter. Nederland bevindt zich in de grootste demografische omwenteling van zijn historie, waarbij vooral niet_Europese bevolkingsgroepen de oorspronkelijke bewoners heel snel aan het vervangen zijn. Straat voor straat, wijk voor wijk is er een etnische verandering aan de gang.
  De meerderheid van de inwoners van Amsterdam is allochtoon. Sinds 1974 is de autochtone bevolking in de hoofdstad meer dan gehalveerd. Men vertrok omdat niet-westerse allochtonen via “positief discriminatie” voorrang kregen bij de toewijzing van woningen, onderwijs en werk! Amsterdam Zuidoost bestaat 82% van de bevolking uit niet-westerse immigranten. De 18% inheemse Nederlanders bestaat voornamelijk uit 50-plussers. De kolonisatie van Amsterdam-Zuidoost door niet-westerse immigranten is niet alleen het gevolg van een hoog geboortecijfer onder niet-westerse allochtonen. Een andere voorbeeld daarvan is de situatie in Amsterdam-West. In dit stadsdeel wonen ca. 220.000 mensen. Daarvan is 13 % Nederlanders. Deze staatsdeel is nu totaal onleefbaar geworden. Een directe gevolg was dat een oorlogsmonument heeft plaats moeten maken voor de bouw van een moskee. Het is veel meer een gevolg van de aanhoudende immigratiestromen en het gerichte voorkeursbeleid van de almachtige PvdA, CDA, D66 en Groenlinks die het aantal inheemse inwoners willen minimaliseren. Groei van anti-Nederlandse “immigranten” colonne is van groot belang voor de PVDA, CDA, GL en D66. Veel politici, top ambtenaren, bonussen vreters en gemeente bestuurders investeren juist in deze massa om aan de macht te blijven. Deze politici gedragen zich als de verlenging van Moslimlanden. J. Cohen en PVDA top ambtenaren zijn nog niet klaar met de bouw van de grootste Europese moskee in Amsterdam. Hij was weer bij een bijenkomst van Moslims en gaf ze zelfde adviezen om verder te gaan. Wat een schaamteloze hypocrisie.
  Cijfers van het Centrum voor Onderzoek en Statistiek van de gemeente Rotterdam wijzen uit dat momenteel meerderheid van de stad allochtoon is. 30 jaar geleden de scholen uit overwegend Nederlandse leerlingen, inmiddels bestaat de leerlingenpopulatie voor 90% uit allochtonen met als overgrote meerderheid Turkse en Marokkaanse leerlingen. R. Plasterk (PVDA) wilt betere onderwijs en nog meer innovatie. Plasterk ziet zich echter geconfronteerd met de eisen van de arbeidsmarkt die zich richt op technologische kennis en innovatie. Daarvoor zijn goed opgeleide mensen nodig op middelbaar en hoger beroepsniveau. Maar de niveau van onderwijs is juist door de etnische verandering enorm gedaald. In sommige wijken lesgeven is bijna onmogelijk geworden. Moslim kinderen met een slechte familie opvoeding verlagen onderwijs niveau, grote seteden scholen hebben nu een lagere onderwijs niveau dan die van Turkije en Marokko.
  Den Haag telt voor het eerst in de geschiedenis meer allochtonen dan autochtonen. Het aantal inwoners van Nederlandse afkomst is dit jaar tot onder de 50% gezakt. En ziet Den Haag er net zo uit als veel andere steden waar de islam de dienst uit maakt: gebouwen met TV schotels, met daartussen mannen met baarden en vrouwen/meisjes die schichtig in een uniform over straat lopen.

  Ook Utrecht lijkt ten prooi te vallen aan Moslims; in de studie van de gemeente Utrecht wordt een allochtoon gedefinieerd als een persoon die in het buitenland is geboren, of van wie de ouders in het buitenland zijn geboren. Met deze manipulatie willen de niet gekozen burgemeesters van tijd winnen. Zo worden er in de moskeen in Utrecht twee gemeentelijke loketten geplaatst, één voor de vrouwen en één voor de mannen. In deze crisistijd met de belastinggeld nog meer moskeebezoekers stimuleren is een complot tegen de Utrechtse bevolking. Moslimlanden verbonden infrastructuur gesteund door de Nederlandse bureaucratische kaste is een sterke voedingsbodem voor de verraderlijke politieke partijen. Door de verraderlijke politieke partijen geïnstalleerde duizenden kunstmatige “positief discriminatie ambtenaren” plunderen op hun beurt gemeentekas en trekken ook nog meer Moslims binnen.
  Gestuurde bewegingen uit Moslimlanden hebben op dit moment slechts een bindende ideologie en gesubsidieerde organisaties nodig, vaak met aanzienlijke macht achter de schermen. Door de transparantie van de geld- stromen ligt oncontroleerbare belangenverstrengeling op de loer. Wel koestert men de wens de invloed van de Turkse staat in Nederland en andere landen te vergroten en de expansie van ‘Turksheid’ tot stand te brengen. Assimilatie en ‘vernederlandsing’ moeten dus tot elke prijs voorkomen worden. Moslims uiten vrees voor het opgroeien van generaties mensen van Turkse of Arabische afkomst, die noch Turk/Marokkaan, noch Nederlander zijn, maar een ondefinieerbare mengeling van culturen. Moslims die geen waarde hechten aan hun Turkse of Arabische achtergrond, valt minachting ten deel. Zoals aangegeven wordt de band met het vaderland op allerlei manieren nauw gehouden en wordt dit in aanzienlijke mate vanuit Moslimlanden georkestreerd en hun macht binnen de PVDA, CDA, GL en D66 wordt groter.
  Verwar deze dubieuze constructie echter niet met de voor een democratie cruciaal fenomeen als de buiten-parlementaire beweging.
  Het beleid is dus geen directe afspiegeling van de realiteit, terwijl moslims geen enkele binding hebben met de gemeente en hun hier geboren kinderen door de zware sekte opvoeding en indoctrinatie zich nog meer Turk of Marokkaan voelen, wordt het kritiek tegen het slopproces van de stad niet serieus genomen.
  In Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht wordt de meerderheid van de kinderen tot achttien jaar gevormd door niet-westerse allochtonen. In 2015 zal de grote meerderheid van de hele bevolking van de Randstad bestaan uit niet-westerse allochtonen.
   
  Deze gigantische omwenteling werd en wordt door de PVDA, CDA, GL, D66  politici gesteund en richt zich fundamenteel tegen de belangen en behoeftes van de burgers.

  Turken en Marokkanen vormen de grootste groep. Somaliërs en Marokkanen groeien momenteel het snelst: plat gefokte Somalische vrouwen kunnen niet meer op straat lopen. Immers hier geboren kinderen uit Turkse of Marokkaanse ouders, die zelf al hier geboren waren tellen niet meer mee. Dat zijn er steeds meer. Iedereen had dit kunnen zien aankomen: tussen 1980 en 2012  het aantal Marokkanen van 20.000 naar 560.000 gestegen! Turken nog meer… Als in 2032 weer 25 jaar verstreken zijn, zullen het er bij beide groepen ca  2.3 – 2.8  miljoen zijn. Het aantal Somaliërs  enz. zal dan net zo groot zijn als nu het aantal Marokkanen en Turken. “Op 1 januari 2011 telde Nederland 1,2 miljoen personen met de Nederlandse en minimaal één andere nationaliteit. Dat is per saldo 40 duizend meer dan een jaar eerder. Bijna de helft van de Nederlanders met een meervoudige nationaliteit heeft ook de Turkse of de Marokkaanse nationaliteit.” CBS.
  De situatie is dramatisch. Dat is door de opeenvolgende regeringen vakkundig verziekt. Er zijn zomaar de meest ongepaste vreemdelingen van de aarde naar Nederland getrokken. Die zijn door huwelijken met de bevolking daar geheel op ingegaan. Moslims mogen alleen met moslims trouwen. Kolonisatie via de baarmoeder heet dat. U kunt gerust zeggen dat de toestand in alle grote steden is ronduit vreselijk en vaak ook gevaarlijk. Vrouwen worden door de onontwikkelde massa, “hoer”, mannen “zieke homo” genoemd en bespuugd. Grote steden hebben geen tranen meer om te huilen.Ze zijn al lang verloren, verkocht en verraden.
   
   
   
  Doorgaan is ramp
   
  Ouders in de bijstand. Met 7 kinderen in de wajong die weer met hun neef en nichtjes aan het rommelen zijn. Deze moeten elke 3 maanden melden bij de instanties, dat ze woonachtig zijn in Nederland. Huwelijksmigratie zgn. gezinshereniging van de Moslims is het grootste kwaad omdat via nicht en neef huwelijken sprake is van een constante instroom. Kunstmatige vergroting van dit soort ongewenste volkeren wordt onvermijdelijk genoemd, ze werd als moreel juist omdat het geboortecijfer te laag was. Lage geboortecijfers zijn juist te danken aan de niet naturelle Moslim voortplanting. Marokkaanse tienervrouwen met 3 kinderwagen, analfabete mannen met 7 vrouwen en 25 kinderen die hele straat onleefbaar maken, verstoren juist de normale, naturelle mensvoortplanting. Heel veel vrouwen willen niet in zo’n omgeving kinderen krijgen. Met de huidige grootte van de moslimbevolking is het zo goed als zeker dat er de komende 25 jaar onvoldoende voedsel en energie zal zijn. De ‘elite ‘heeft dus een misdadige, bijna onomkeerbare situatie geschapen, welbewust. De duisterheid van hun motieven is voor een gewoon mens nauwelijks te lezen of te vermoeden,maar willens en wetens hebben de bureaucraten het land kapot gemaakt,want dat is gebeurd:de grote steden zijn de machtscentra,die stuk voor stuk (snelvolgen A’dam, Rotterdam, Den Haag, Haarlem, Utrecht, Eindhoven,Tilburg enz)in handen komen van fanatieke of onverschillige islam georiënteerde uitstoot. Over maximaal 10 jaar dicteert m.i. de islam de landelijke verkiezingen. Dan is het over en uit. Als men realistisch bekijkt wonen onze kinderen en kleinkinderen straks tussen 7 miljoen niet westerse allochtonen en Nederland is dan (over 20 jaar) volledig overgenomen. Wanneer de immigratie niet drastisch afneemt, zullen steeds meer van onze kinderen op het oorlogspad gestuurd worden om aan meer voedsel en energie te komen. Maar dat kan ook niet meer met de meerderheid die een IQ van ca. 82 heeft, die alleen aan de moskee minaretten kijkt, aan de halal-hypotheek denkt, maagden dromt, met de neef en nichtjes trouwt, bloed spuit op de kinderen om slacht feest te vieren. Onze geschiedenis kan in de vuilnisbak of heeft een geweldige wending genomen, Nederland de vergaarbak van de wereld zal dit in de toekomst niet meer kunnen opbrengen, geen geld en geen kennis meer, verval verzakking verrotting afbraak en sloop zijn het gevolg. Bureaucratische kaste heeft het volk in deze zaak niet om toestemming gevraagd. Op geen enkele moment, is deze moslimmigratie ooit aan de bevolking voorgelegd. Massa ambtenaren die betrokken zijn bij deze proces zijn zelf ziek, slap en bedrieglijk. Tot zo lang is dit een bedrog!
   

  Stop met de weergaloze massa-immigratie. Nederland is geen immigratieland. Om de illegale immigratie en de infiltratie van indringers te stoppen, heeft men een nieuwe bevolkingsbeleid nodig. Stop met de verblijfsvergunningen t.b.v. islamitische massaverbreiding. Waarom hebben de meeste mensen van de grotsteden zich laten verdrijven door de politiek van binnenuit?! Hoe lang gaat dit nog door b.v. in de rest van Nederland? Wanneer zeggen we niet, genoeg is genoeg, als het te laat is?
  Stem niet op de partijen die Islamitische expansie niet willen stoppen.
   
  Van alle immigranten die de nationaliteit van het gastland aanvragen, van alle imams die hier komen preken en van al diegenen die een islamitische school willen oprichten, moskee willen bouwen, eisen we dat zij een verklaring ondertekenen waarin ze onder ede beloven zich te houden aan de fundamentele normen en waarden van Nederland. Als blijkt dat men zich niet houdt aan die verklaring, verliest men de verblijfsrecht en wordt uitgewezen.
  Stem niet op de politici die zo’n verklaring van immigranten niet eisen.
   
  De islam hier in het Westen gepropageerd vanuit immens rijke islamitische landen, vanuit dictatoriaal geregeerde landen waar slechts een zeer kleine minderheid alle rijkdom en macht in handen heeft. Hun dictatuur reikt tot in de moslimgemeenschappen in onze landen. Zolang het verlenging hier voor het zeggen hebben in moslimkringen is het moskee/burka/hoofddoekverbod noodzakelijk.
   
  Stem niet op de politici die tegen de moskee/burka/hoofddoek verbod zijn.
   
   
  De dubbele nationaliteit af te schaffen.
   
  Uithuwelijk is een wapen voor de islamitische macht verbreiding. Hoge straffen geven voor uithuwelijken. Als een vrouw dit niet wil, en ze wordt toch “gedwongen”, dan verliest men de verblijfsvergunningen in Nederland. 
  Het is nu bewezen dat de hele groep niet westerse allochtonen die nu in Nederland woont op geen enkele wijze een bijdrage levert aan de maatschappij, of economie. Er zullen altijd individuele uitzonderingen zijn, maar de groep is een verliespost op alle punten.
   
  Men had gedacht dat ze, net als Grieken, Spanjaarden, of Italianen, weer naar huis zouden gaan na gedane arbeid. Of zouden assimileren, zoals Zuid Molukkers, of Surinamers en alle andere westerse allochtonen. Maar niet westerse allochtonen zijn anders. Het is een slecht huwelijk, dat nog een crisis nodig heeft om te ontploffen.
  Het complete gebrek aan mensenrechten en het expansie programma van het  regime beperken zich niet tot de middenoosten en Noord_Afrika. Turkije bepleit een actieve export van haar “jonge” islamitische bevolking. Gelijkgezinde groepen in Afghanistan, Irak, Libanon (Hezbollah), Palestina (Hamas en Islamitische Jihad) worden door de machthebbers gefinancierd. Turkije is de grootste staatssponsor van islamitische organisaties in Nederland.
   
   
  Ten einde alle zelf veroorzaakte problemen tegen te gaan zullen de partijen voorstellen nieuwe wetten aan te nemen voor de noodzakelijke assimilatie, meer propaganda te voeren tegen de invloed van grote mogendheden die via achtergestelde groepen eigen koloniën willen vestigen, hun middelen tegen te gaan, Moslimlanden verbonden TV schotels, moskeen en islamscholen verbieden, geen positieve discriminatie meer te belijden.
   
   
  Met Vriendelijke Groeten,
   
   
  Anti crisis comité 
   
  Tessa S., Adriana T.,  W. Brassy
   

 35. Beste Nederlanders/Medelanders, deze bericht is direct aan jullie gerelateerd!
  Ik zal het kort houden maar lees alstublieft aandachtig en denk eerst 2x na voordat je reageert.
  Alvast bedankt.
   
  Behoorlijk veel berichten gaan over de Turkse geschiedenis en wat ze allemaal niet gedaan hebben of wel gedaan hebben, feit is wel dat Nederland samen met Europa ook behoorlijk veel heeft gedaan, goed en slecht.
  IK zal het goede even toelichten; Nederland heeft onder andere landen zoals.. Indonesie geleerd hoe ze vissen moeten vangen, en de infrastructuur aangelegd (dit wel naar eigen belang omdat plunderen dan makkelijker ging natuurlijk) heel aardig van Nederland, petje af. 
  Nu even naar de dark side: plunderen van onder meer een aantal arme landen, laten meevechten in de frontlinie tijdens oorlogen omdat dat gewoon handig was, oja natuurlijk niet te vergeten slavernij introduceren.. ook erg handig ;) zo kan ik nog wel even doorgaan… maar feit is wel dat Nederland en Europa hierdoor rijk is geworden door het kleineren en misbruiken van arme landen! En nog steeds gebeurt het.. nu niet meer zo openlijk natuurlijk nu is het onder de tafel achter gesloten deuren, soort van politiek correct handelen, doen alsof je een vredestichter bent maar ondertussen aast op de olie, diamanten en dat soort gein…
  Wat ik hiermee wil zeggen is, Turkije is trots op zijn geschiedenis alles wat ze gedaan hebben hebben ze met trots gedaan, niet om andere mensen te kleineren en misbruik van te maken nee ze hebben het gedaan omdat dat het beste was voor zijn volk. En nog steeds willen ze niet over lijken lopen zoals EUROPA dat wel heeft gedaan en nog steeds doet!
  Wees oprecht en kijk naar je geschiedenis en toekomst! 
  Dus als de Nederlanders nog een x nadenken voordat ze over de verleden van bijvoorbeeld Turkije gaan praten, laat je dan even informeren over je eigen geschiedenis. Lees eens iets over de ” zwarte bladzijdes” van Nederland en europa, niet lezen als je hartproblemen hebt want dan raad ik je aan om iets over Nijntje te lezen ofzo!
   
  Alsjeblieft

 36. Na de eerste zinnen gelezen te hebben, had ik al geen zin meer om verder te lezen. Zo valt er te lezen dat odessa de haven van rusland is? De afwezigheid van machtige buurlanden? Iran lijkt mij een machtig land? Daarnaast heeft Iran heeft een enorme invloed in landen als irak, syrie,libanon en azerbeidzjan. Je hebt het over een burgeroorlog??? Het plaatje van de ottomaanse rijk klopt overigens ook niet…
   
   

 37. The Ottoman Empire wanted to construct a Turkic Muslim empire that would stretch from Istanbul to Manchuria. Pontos and Armenia, an ancient Christian civilisation spreading out from the eastern end of the Black Sea, did not not fit into the plan. In a terrible coincidence, both Jews and Armenians lost a third of their population through genocide. Both are still recovering.
  Already, at the end of the 19th century, Ottoman Turks had murdered between 100,000 and 250,000 Armenians. We can now see that these pogroms were a warning of what was to happen in 1915. Tens of thousands fled. In 1901, Protestant missionary Theresa Huntington Ziegler chronicled a massive haemorrhaging of Armenians towards France, Egypt, Lebanon, South America, Palestine and the Sudan. Today, the majority of diaspora Armenians live in California.
  Who exactly are the Armenians? Their language is Indo-European and their culture dates back to more than 2,000 years BC. In AD303, as an act of collective identity against assimilation by the Persians, they were the first nation to declare Christianity a state religion. St Mesrob Mashtots is their literary hero. He created the 36-letter Armenian alphabet in AD405. Armenian culture is a multilayered heritage of music, dance, theatre, literature and extraordinary poetry. Armenia was an independent state in medieval times but was absorbed into the Ottoman Empire, from the 15th century right up until 1920 when it was briefly declared a republic.
  A certain amount of romance has surrounded Armenian culture since the 19th century. Lord Byron went to Venice to study Armenian in the belief that “Armenian is the language to speak with God”. William Gladstone said, “to serve Armenia is to serve civilisation”. But, of course, geography is all. Armenia, in 1914, was uncomfortably sandwiched between the warring sides of Tsarist Russia and the sultanate of Mohammed V. In the first world war, conscripted Russian and Turkish Armenians, just like German and British Jews, were fighting their own cousins in the trenches.
  At the beginning of the last century, civil rights for European minorities became a serious issue. A modernisation of the Ottoman Empire was promised by the 1908 revolutionary movement of Young Turks, and Turkish Armenians hoped for equality. In fact, the Young Turks continued to target Armenians and other non-Muslims. As Sultan Abdul Hamid II put it, at the beginning of the century, “The way to get rid of the Armenian Question is to get rid of the Armenians.”
  In 1915, the Young Turks, who had deposed the old sultan, carried out a systematic final solution, through mass shootings, concentration camps, starvation, abandonment in the desert, even gassing and mass deportation. This happened despite conscription, the year before, of 250,000 Armenians into the Turkish army. Christopher Walker and David Marshall Lang, writing for a journal in the Minority Rights Group series, detail Armenian loyalty to the Empire during the first world war: “When the Turkish war minister, Enver Pasha, was defeated by the Russians, it was the Armenian soldiers who saved him from being killed or captured by Tsarist forces.” But, remembering the 1896 assassinations and recent pogroms, some Armenians joined the enemy Tsarist armies as volunteers. This helped the Ottomans portray the Armenians as a dangerous fifth column.
  By 1915, all Armenians had been forced to give up personal firearms. Armenians in the Ottoman army were assembled into labour battalions where they were starved, beaten or machine-gunned. On April 24, 1915, more than 300 Istanbul Armenian intellectuals were arrested and then murdered in a mini Katyn. This included MPs in the Turkish parliament. The Armenian community was now without able-bodied men and intellectuals. This lack of leadership was to have a profound political and emotional effect on the survivors. The loss is felt even today.
  Memories from this genocide make gruelling reading. There are stories of women’s breasts being cut off. Others were systematically raped and then murdered. Some were taken to harems and disappeared. In every province, town and village of Turkish Armenia and Asia Minor, the entire Armenian population was rounded up. The men were usually shot, and the women and children forced to walk in huge convoys to the Syrian desert. Even today, skeletons are still found from this journey to hell. Few survived the death marches. Those who did get through made sure their experiences were passed down to children and grandchildren.
  Dr Susan Pattie, senior research fellow at University College London, is a 50-year-old US-born anthropologist. Her family was deported from the town of Kessab on the Turkish/Syrian border in 1915. Two of her grandmother’s children died on the death marches and two more were taken away by Turks. (Many Armenian children were used as slave workers, others were adopted and converted; the rest disappeared.)
  Pattie, who grew up in Washington DC, has been profoundly affected by her grandmother’s early tragedy. “Although my father was American-English and my schoolfriends were mainly Jewish, I totally identified as Armenian, particularly as my grandmother lived with us. We were told about the deportation when we were growing up. It was part of being Armenian.”
  Genocide was decided at government level. Locally, gendarmes carried out the mass murders together with a special organisation (Teshkilat-i Mahsusa) of convicted criminals who had been offered a pardon in return for slaughtering Armenians. Survivors from the death marches were held in the infamous Syrian open-air concentration camp of Deir el-Zor, where many were murdered by camp guards.
  Death came in various ways. In Trebizond, local Armenians were pushed on to boats then thrown overboard. Others were hurled off the edge of a gorge. Before 1914, more than two million Armenians lived in Turkey. After the genocide, only 500,000 remained, destined to become refugees in what was to become known as the Armenian diaspora.
  Talaat Pasha, Ottoman minister of the interior, was the genocide’s main architect. He wrote, “By continuing the deportation of the orphans to their destinations during the intense cold, we are ensuring their eternal rest.” This uncannily prefigures the Nazis’ welcoming of the Jews to Auschwitz with the sardonic words, “Now you are on the road to Paradise.”
  Jews bore witness to the Armenian holocaust from the start. Henry Morgenthau, a German-born Jew and America’s ambassador to Turkey, protested fiercely to the US government in an attempt to force its intervention. Writing in the Red Cross Magazine in March 1918, he said, “None of the fearful horrors perpetrated in the various zones of war can compare with the tragic lot of the Armenians.” Morgenthau has become a hero to the Armenians. But Jewish sympathy did not provoke any international aid for the Armenians, whose extermination was being veiled under cover of war.
  After the war, France and Britain were anxious to seize whatever territory they could from the 1918 dismemberment of the Ottoman Empire. Palestine was to become a British mandate, the French took Syria and Lebanon. The fate of the Armenians was of little interest to the imperialist powers. In a 1915 dispatch, the Times war correspondent, J Norman, writes of “husbands mourning their dishonoured wives, parents their murdered children, churches despoiled, graves dug up, young of both sexes carried off”. He describes men being forced to dig trenches for their own graves. These are disturbingly prophetic images of events 26 years later, when the Einsatzgruppen in the Soviet Union forced Jews to do the same.
  Turkey has never admitted to the genocide, but there are too many independent witnesses for its denial to be credible. The Reverend Henry H Riggs was an American missionary in the Ottoman Empire. His book, Days Of Tragedy In Armenia, is one of the most detailed genocide histories in English. The US National Archives have information on the slaughter and deportations on file and open to the public. There is even protest from Mehmet Sherif Pasha, former Turkish envoy to Sweden. Writing to the New York Times in 1921, he says, “The Armenian atrocities perpetrated under the present regime surpass the savagery of Genghis Khan and Tamburlaine.” Dr E Lovejoy of the executive board of the American Women’s Hospital wrote to the Times, “I was the first American Red Cross woman in France, but what I saw there during the Great War seems a love feast beside the horrors of Smyrna. When I arrived at Smyrna there were massed on the quays 250,000 wretched, suffering and screaming women beaten and with their clothes torn off, families separated and everybody robbed.”
  The problem is that guilt admission sometimes takes centuries. The Vatican has taken nearly 1,000 years to apologise for the Crusades. Even in Britain, particular archives from both world wars remain closed, so it should be no surprise that the Turks are equally secretive. Historian Ara Sarafian notes how Ottoman archives fail to detail “abandoned” private properties or any compensation paid to individuals for “resettlement”. He also details how “no such records have emerged on the actual ‘resettlement’ [a euphemism for death] of the hundreds of thousands of Armenians deported during this period”.

 38. julli liegen echt heel hard, kijk uit dat je niet hard gaat vallen, en niet hulp gaat vragen, aan de moslim’s om heeeellp!! maar wij gaan toch mensen helepen en heb met karekter mee te makken dat kan julli helaast niet begrijpen.

 39. Ik zie en lees dat de verdeel en heers doctrines ook vat hebben gekregen op de redelijk inteligenten onder ons, welke zichzelf door grammaticaal beter onderlegd te zijn op de borst lijken te kloppen.Vraag me af welk gedeelte zo moeilijk te begrijpen is van het samen komen van alle volkeren en samen te strijden tegen 1 gemeenschappelijke vijand.Diezelfde vijand welke ervoor zorgt dat er spanningen ontstaan in het gebied rondom Aziatisch Turkije en voor de chaos in de rest van de wereld.”How can you change a violent system by being violent?You will only enhance the violence , only honesty and righteousness will show us the true way to unity and love.”Of zoals dr.Martin Luther King jr. het samenvat in een one-liner “We must learn to live together as brothers, or we are going to perish together as fools.” Waarover ik graag zou willen opmerken dat ik in die zin liever de woorden brothers and sisters samen genoemd had gezien.Misschien maak ik soms ook kleine grammaticale fouten maar ik hoop dat de boodschap goed over zal komen.Mvg Jasper.

 40. Jo IS HEEL SIMPEL WIJ HEBBEN HEBBEN ALS VOLK HET ISLAM GEKOZEN EN  HUN KUNNEN TURKEN GEWOOON NIET HEBBEN die stomme racisten, Zij kunnen gewoon niet hebben dat islamitische land alles kan WIJ HOUDEN VAN ALLAH en ONZE NIEWE SULTAN ERDOGAN GEMEENE WESTERSE RACISTEN FUCK JULLIE…KLAAR. UIT

 41. Wat voor valse informatieis dit nou weer. hahah De otmaanse rijk is nooit Marokko binnen geweest waar halen jullie deze bullshit vandaan? Marokko was de enige land die niet bezet was omdat Marokko zelf veel Dynasties ( almovariden, almohaden enz) hadden en die ook andalucia hadden geopend. Dus leer geschiedenis voordat je onzin uitkraamt.

  1. Als je ff googelt – Ottomanen Marokko – dan lees je dat Marokko wel degelijk enige tijd al dan niet gedeeltelijk bezet is geweest door, en een protectoraat is geweest van het Ottomaanse Rijk.

 42. Florac Bosch (@FloracBosch)

  Super bond van de EU en Turkse Islamitische Maffia!

  Turkije financiert IS door hun olie te kopen, ontvangt 3 miljard euro van de EU, krijgt visa vrijheid en geniet bescherming van NATO. Erdogan chanteert de EU, wil nog veel meer geld, en lidmaatschap, zo niet, dan gaan alle illegalen naar de EU.
  De EU snoerde Erdogan niet de mond, i.p.v. dat buigen ze nog dieper dan dat Obama buigt voor de koning van Saoudi Arabië.
  Dictator Erdogan wil de grensstrook controleren middels met zijn bondgenoten Al Nusra, Al Qaeda en ISIS. Chaos is onderhandelingsmacht voor Turkije om zijn doelen te bereiken in zwakke Europa! IS en al die Al Qaeda fracties wapens leveren, de Koerden uit moorden en dat is onze “bondgenoot”!?

  Europa kan nu niet anders dan buigen voor Turkse neo- Ottomaanse bendes die al-Qaida, al-Nusra, al-Islamiyah, Hamas, en ISIS steunen…Wij als Europeanen moeten weigeren om Turkije te beschermen. Een islamitisch land dat IS steunt en Koerden geen bestaansrecht geeft.

  Langzamerhand neemt de islam van de Turken de overhand hier in Europa. Zodra zij een meerderheid vormen hebben wij niets meer te vertellen. Dit is te danken aan Merkel, Juncker en consorten. Jullie hebben Europa verkocht achter de rug van de burgers om.
  Tot slot worden de toetredingsonderhandelingen voor Turkije tot de EU nieuw leven ingeblazen en dan heeft de ISIS ook gelijk vrij toegang tot de EU. In ruil worden de Afpers gesprekken versneld over visa vrij reizen van Turken in de EU. Europa heeft z,n welvaart en zelfstandigheid verkocht! Wat een armoede letterlijk en figuurlijk gaan we tegemoet. EU=stelletje klunzen bij elkaar!

  Merkel en haar Brusselse vrienden zien elke vorm van kritiek op de islam in Europa als een vorm van mentale ziekte.
  De Europese oude gardes verwerpen iedere vorm van kritiek op de islam… Ze importeren nog meer moslims die in groeiende aantallen in Europa komen wonen.
  De EU- leiders sluiten een Afpers-overeenkomst met de Turkse Neo Ottomannen maar wel veel meer Turken en betalen daar ook nog miljarden voor aan de Turken. De Overeenkomst is dus letterlijk Vrij reizen naar de EU met geld op zak van de EU. Nu vliegen dagelijks de miljarden de burgers om de oren.

  Europeanen mogen nog steeds stemmen, maar ze zijn beroofd van de meeste van hun invloed: alle grote politieke besluiten worden achter gesloten deuren genomen door technocraten en beroepspolitici, die als anti- Europees bende aan het werk zijn!!

  Op een verraderlijke wijze waarop Miljoenen moslims Europa binnenstromen, zal de nachtmerrie alleen maar versterken. Europeanen moeten machteloos toezien hoe hun leiders spreken en handelen alsof ze zich niet bewust zijn van wat er aan de hand is.
  Oude garde heeft ook nooit de illegalen uitgezet!? Illegale moslimmigranten zullen net zo lang leven van uitkeringen tot de verzorgingsstaat bankroet gaat.
  De toestroom van Islamitische migranten houdt niet op. Ze komen via Turkije. Meesten van hen komen nog steeds aan vanuit Noord-Afrika. Georganiseerd krijgen ze in Turkije een valse Syrische of Irakese passport!!
  De nieuwkomers – Valse migranten uit Islamitische wereld – die Europa binnenvallen, zijn anti-Europees, ze zijn de Salafisten!!. Deze moslims willen juist de Europa bezetten!!, Ze gedragen zich zoals de moslims meestal doen in de islamitische wereld: ze vallen christenen lastig en vallen vrouwen aan. Ze voelen zich als nieuwe bezetters…

  Gecamoufleerde moslim invasie en Bezetting!!

  Het blijft toch een super wrede criminele organisatie waarbij iedereen spontaan op jihad kan gaan omdat het boek dat voorschrijft.
  De gezaghebbende imam Sheikh Muhammad Ayed heeft onlangs in een toespraak in de Al-Aqsa moskee in Jeruzalem gezegd dat de enorme aantallen moslim migranten ‘de landen in Europa zullen veroveren… Spoedig zullen wij hen met Allahs hulp onder de voet lopen. Want of ze het nu willen of niet, de Amerikanen, Italianen, Duitsers en Fransen zullen gedwongen worden ‘vluchtelingen’ op te nemen. Wij zullen hen snel inzetten voor het komende Kalifaat.’….‘We zullen hen vruchtbaarheid geven! Wij zullen kinderen bij hun voortbrengen, omdat wij hun landen zullen veroveren!… En dan zullen wij tegen hen zeggen: stuur onze zonen, anders sturen wij onze legers naar jullie toe.’
  Europa heeft zeer zwakke leiders, ze werken voor dictator Erdogan! Dit is natuurlijk een schande. Erdogan wilt juist via de massa migratie EU domineren.
  Wat een verrijking toch: nog meer islam in Europa, nog meer vrede. En dadelijk nog eens 180 miljoen Turkssprekende islam-aanhangers extra. Kijk, dat zet pas zoden aan de dijk: al die migrantenstromen, het gaat onze regeringsleiders allemaal niet snel genoeg. Er was groter geschut nodig.
  Het is nu duidelijk dat de Islam het voor het zeggen heeft, en dat de EU volkomen machteloos is tegen het grote Islam gevaar wat ons boven het hoofd hangt.

  EUROPA IN GROTE GEVAAR.. TURKEN KRIJGEN OPEENS VRIJE TOEGANG NAAR EUROPA!!

  Turken willen de vluchtelingenstroom (crisis) gebruiken om hele Europa binnen te vallen…Georganiseerde Moslims die al binnen zijn proberen grip te krijgen op de moslims die als vluchteling binnenstromen..

  Het verspreiden van extremistisch gedachtegoed onder het mom van godsdienstvrijheid is natuurlijk schering en inslag in de islam. De noodzaak om extremistische moskeeën te verbieden (ofwel sluiten) dient zich aan, zeker nu het percentage moslims in Europa zich ontwikkelt in de richting van de kritische grens, over de hoogte waarvan we nog lang kunnen kibbelen. Uiteindelijk gaat het om het verbieden van het verspreiden van dit intolerante gedachtegoed. Dat is lastig doordat het wijdverspreid is in de islamitische wereld en diep geworteld in het geloofsgoed. Soms lijkt het onschuldig, maar het laat zich – ook zonder haatpredikers – makkelijk verbinden met gewelddadig extremisme. Daar is geen directe oplossing voor.
  Saoedi Arabië en Turkije steken miljarden in de islamisering van het westen door de bouw moskeeën en het sturen van radicale imam’s.

  Turkije lid bij EU! Schandelijk…!

  Dit is erger, veel erger. Dit is een paard van Troje, maar dan met en doorzichtige wand.
  Merkel samen met de Erdogan, hebben ze EU al begraven! Verraderlijke bestuurders hebben de poorten van de westerse cultuur wijd opengezet voor een andere legermacht, de soldaten van allah. Het is afwachten totdat de islamitische bom barst. 
  Nog voor 2071 heet de Bondsrepubliek Duitsland waarschijnlijk de islamitische Republiek Duitsland.

 43. De jong Turken

  Vuile laffe mensen zijn jullie op papier noemen jullie pkk terreur geroep maar op site vrijheids strijders die mogen onze mensen vermoorden maar als wij dat doen zijn wij een land met regiem lafaards maar ik hoop dat vluchtelings gesprek niet meer door gaat dat 6miljard mogen jullie houden ,jullie zijn schijn heilig maar ik ben blij voor voor pkk ze hebben een land waar ze welkom zijn, en dat land heet belgie er leven 20.miljoen in mijn land

 44. DE IMPORT VAN NOG MEER MOSLIMS !!

  Aantal moslims in Nederland groeit gestaag. Rutte kabinet heeft de import van dit verderfelijke massa alleen maar versneld…De toename van het aantal moslims vormt nu een gevaar voor de westerse beschaving!
  Als het zo doorgaat, Het aantal moslims in Nederland zal door geboorteoverschotten, legale en illegale immigratie alleen nog maar toenemen.
  De explosieve groei van het aantal geïmporteerde werkloze moslims in Nederland wordt niet gestopt, maar versneld door de verraderlijke politici van PVDA en VVD.
  Geïmporteerde Moslims voelen zich zelfs aangevallen door de autochtone bevolking die niet islamitisch is en willen ze ook top functies bij de politie! Zo verkeert de islam in de Dar al-Harb van Rutte Kabinet!!.
  Hypocriete PVDA en VVD bestuurders wijzen niet islam, maar autochtonen als schuldigen aan!

  En zij haten Nederland toch? Wat moeten zij dan in hun gehate land? Hun blinde haat tegen Nederlanders en onze manier van leven spat er van af en is met zekerheid een bron van inspiratie voor hun heilige Jihadisten.

  Grote probleem is dat de autochtone bevolking te passief en gewoon apathisch is, veel bewoners en leiders, politici, vaak zijn ze ook nog enigen land haters!

  Moslimbevolking raakt gefascineerd en fokt nog harder…Beschaving wordt omgezet in middeleeuwse barbarij en het totale leefgebied van andere volkeren wordt steeds kleiner. De autochtone bevolking verkeert in een grote spanning en strijd met de hatend binnenkomende brutale islamisten die ook door de politiek gesteund worden!
  We zijn het afvoerputje voor criminaliteit en ellende aan het worden!

  HADJ en JIHAD!

  Hadj is een verplichte voorbereiding voor de Jihad oorlog wat ook nu door de IS strijders uitgevoerd wordt! Dit is een vermaning aan alle moslims. Maak je klaar voor de oorlog met ongelovigen.
  Corrupte landverraders, hangen niet alleen grote Halal borden, bouwen ze niet alleen grote moskeen maar heten ze ook alle Hadj welkom!

  “Schiphol heet alle Hadj welkom”

  Niet alleen de politici en corrupte bestuurders maar ook KLM lokt de jihadisten uit… Militante islamieten worden dus door de vijandelijke Europees beleid uitgelokt. Deze bestuurders heten een oorlogsmachine welkom!
  Huidige bestuurders, In naam mohammedanen, doch staan als zedeloos, verraderlijk en oneerlijk, ze heten islamitische Heilige oorlog welkom!!

  Koran roept letterlijk alle Moslims op tot de Jihad in Soera 9:11. Er zijn meerdere oorlogen, maar er is maar een voortdurende Jihad!
  Letterlijk staat er zelfs in de Koran dat Moslims “een bloedbad moeten aanrichten” onder alle ongelovige mensen. Het doden is volgens de Koran ( Soera 2:217 ) zelfs niet zo erg als een gelovige tot afval van de Koran te brengen.
  Hebben KLM bestuurders en de politici er enig idee wat deze strijders in hun hoofd hebben? Hoe moordzuchtig ze zijn? Haat, Terreur, Hadj, Jihad en het Salafisme wordt dus door de vijandelijke bestuurders, vanuit binnen gestimuleerd! Er worden nog steeds Imams geïmporteerd door de overheid! Deze Imams met Nederlandse uitkering, die jeugd in handen hebben, maken daar op agressieve wijze propaganda voor de jihad tegen het Westen.
  Weet KLM hoe deze hadj strijders getraind in het moorden en aanslag plegen? Het salafisme is het enige geloof op aarde dat geweld stimuleert door het te verpakken in de vorm van jihadisme.

  Als een overheid zijn burgers manipuleert, heeft die overheid gefaald.

  Huidige bestuurders blijven beweren dat dit allemaal niks mee te maken heeft met de Islam! Net als er geen gematigde Nazi’s zijn, is er geen gematigde islam. Er zijn slechts leiders en meelopers. De islam is een ideologie en geen godsdienst en uitsluitend via terreur-oorlog verspreidt.
  Assymmetrische oorlogsvoering avant la lèttre.
  Dat terrorisme wordt veroorzaakt door de islam, een term die landbestuurders weigeren te gebruiken. Samson en Rutte spreken nog steeds van een simpele “extremisme” en noemen ze IS juist “niet islamitisch”! Dus hier is er een enorme consensus onder Nederlandse politici dat terrorisme niets met de Islam te maken heeft. Nederlandse politici moeten dus gaan uitdragen dat de politieke islam goed is voor Nederland!! Helaas is de islam politiek, want een alles omvattende wereldbeschouwing. We ontkomen er dus niet aan onder ogen te zien dat de islam gevaarlijk is. Zij is de basis onder de bloedige terreur tegen de Westerse beschaving. Zonder de islam geen radicalisering. Wie geen ongelovigen wil doden, is zelf ongelovige. 
  PVDA+VVD Politici zijn dom!
  Ze zitten volkomen klem. Ze zitten in een hoek waar ze niet meer uit komen.
  De leiders kunnen niet leiden, want ze lopen achter de feiten aan die ze zelf ontkennen. De burger volgt hen niet. Dan rest niet anders dan redderen, vasthouden aan je positie door van je af te bijten , alle tegengeluiden uitmaken voor populisme en hopen op een miraculeuze ontsnapping.

Laat een reactie achter