Bron/copyright: http://www.goodwp.com

Pentagon voorziet urban warfare als voornaamste militaire probleem in 2030

Meer dan de helft van de mensheid zal in 2030 in grote steden leven. Vooral in landen met een hoge bevolkingsgroei, zal deze bevolking jong zijn. Kortom: een explosieve combinatie. Hieronder een video over urban warfare, die het Pentagon liever geheim had willen houden maar die via een FOIA (Freedom of Information Act) verzoek openbaar is geworden.

https://youtu.be/rb9ZV_eFd3I

De komende inname van IS-bolwerk Mosoel is vermoedelijk gepland voor november 2016 zodat de Amerikaanse kiezers overtuigd zullen worden van Hillary Clinton’s militaire leiderschapskwaliteiten. Voor militaire strategen is de inname van Mosoel van groot belang: er zullen nu voor het eerst in een miljoenenstad moderne technieken als drones ingezet worden. IS heeft zich, naar verluidt, ook al grondig voorbereid op de invasie met behulp van boobytraps. Gezien de toekomst die het Pentagon voor zich ziet, zal controle over de megasteden van zeer groot belang zijn en biedt Mosoel een uitstekende kans om deze technieken te oefenen.

Bron/copyright: http://www.goodwp.com
Bron/copyright: wallpaperwebsite http://www.goodwp.com/

Opmerkelijk is dat niet eerst wordt ingezet op de inname van de Syrische stad Raqqa, de “hoofdstad” van het kalifaat. Vermoedelijk heeft dit enkele redenen. Door het bloedige gevecht om Mosoel zullen er, hopen de Amerikaanse strategen waarschijnlijk, veel ISIS-strijders sneuvelen. Hier bevindt zich namelijk de grote massa van de bevolking van het “kalifaat”. Ook zou het eerst uitschakelen van Raqqa de hulp van de YPG vereisen en dat mag niet van Turkije.

De vraag is, waarom het Amerikaanse leger graag miljoenensteden wil bezetten of pacificeren. Aan de andere kant: IS zal niet de laatste agressieve groep zijn die onheil sticht. De combinatie van steeds betere technieken met een jonge bevolking maakt ook de kans op grootschalige ontwrichting groter. Het snel uit kunnen schakelen van terroristen met biowapens of erger kan dan een kwestie van leven of dood zijn.

Laat een reactie achter