Het nieuwste boekwerkje van het zieltogende terroristennetwerk kent een hoog amusementsgehalte.

Vechten tegen boze geesten

De nieuwste Engelstalige gevechtshandleiding van Al Qaeda, getiteld “Expectations Full”, laat op vaak humoristische wijze zien hoe fundamentalistische islamieten denken.

Het nieuwste boekwerkje van het zieltogende terroristennetwerk kent een hoog amusementsgehalte.
Het nieuwste boekwerkje van het zieltogende terroristennetwerk kent een hoog amusementsgehalte.

Postuum
Samir Khan, op pagina 2 stoer in beeld met een Kalashnikov in de hand, stelde deze folder samen in 2011. Ondertussen maakte een Amerikaanse drone-aanval in Jemen een einde aan zijn leven.

Jihadisten als padvinders
Het boekwerkje schetst een idyllisch, padvinderskampachtig beeld van het bestaan van de jihadstrijders, waarbij de heren zich met allerlei kleinigheden voor elkaar opofferen.
Verder moeten jihadstrijders in spe urenlang op blote voeten lopen, tot bloedens toe, om zo hun conditie en doorzettingsvermogen te trainen. Klaarblijkelijk krijgen de terroristen nogal wat verwende jongetjes op bezoek die in een vroeg stadium afhaken en Khan probeert waarschijnlijk met dit soort beeldende omschrijvingen deze te verleiden tot een “carrière” als levende bom of solo-aanval in het westen. Maa dan mis je natuurlijk wel de cameraderie van de jihadisten, waar hij elders hoog van opgeeft. Wellicht kunnen ze beter bij de Scouting gaan.
Denken aan seksbom met drone in aantocht
Als het nijdig zoemende geluid van een Amerikaanse drone hoorbaar is, moeten de moejahedien denken aan de stromen met wijn (vermoedelijk bedoeld voor bekeerlingen, want hoe wijn proeft weet een fundamentalistische moslim-bij-geboorte als het goed is niet) en de bereidwillige geile dames, de zogeheten hoeri’s, die volgens de islam de strijder die sneuvelt tijdens de jihad in het hiernamaals te wachten staan.
Meer thuisterroristen
De vele, vaak klunzig uitgevoerde aanslagen in islamitische landen waarbij meer islamitische omstanders omkomen dan de gehate ongelovigen, hebben de populariteit van de beweging daar geen goed gedaan. Vandaar de oproep van Khan aan westerse islamieten om de strijd in eigen land aan te gaan. Dat heeft volgens Khan ook het meeste psychologische effect.
Saoedi’s sturen met toverkunst boze geesten
Het boekwerkje wordt absurdistisch als de zogeheten jinn, geesten afkomstig uit het toenmalige Arabische paganisme waar veel islamieten rotsvast in geloven, hun opwachting maken. Volgens Khan maken de Saoedische autoriteiten gebruik van sihr (toverkunst) om de positie van de jihadisten te verraden (vermoedelijk is de gedachte aan een uitgebreid netwerk verklikkers te demotiverend) en hebben ze tovenaars en een heel leger van geesten voor ze werken. Het zou trouwens heel goed kunnen dat Khan gelijk heeft, het Saoedische koningshuis staat bekend om bijgelovige praktijken. Zo zijn er sinds 1990 al meer dan duizend mensen geëxecuteerd wegens hekserij.
Gelukkig, stelt Khan zijn lezers gerust, zijn er ook de nodige geesten die voor de “goede” zaak werken. Met voldoende bezweringsgebeden zijn deze spionage-geesten te verjagen.
Bron (kan ondertussen zijn verwijderd)
Samir Khan, Expectations Full (postuum, 2012)

55 gedachten over “Vechten tegen boze geesten”

 1. Dat de Ismaelieten vechten voor een vrije staat, waar ze zich kunnen huisvesten etc, dat begrijp ik nog wel. Ze zijn in de begin jaren 1900 mede door de engelsen verdreven van hun grond gebied (palestina) om ruimte te creeren voor de huidige Israelische staat. Ze hebben zich nadien in diverse landen van het midden oosten gevestigd, waar ze eigenlijk ook met de nek aangekeken werden. Daar het maar mensen waren van het laagste allooi. Dat de religie hieromtrent misbruik maakt van de gevoelens van deze mensen, heb ik geen goed woord voor over. Maar wat hebben deze mensen eigenlijk te verliezen?? NIETS, maar dan ook daadwerkelijk niets. Beter gezegd ze zijn vogelvrij verklaard. Als ze grote financiele aspekten zouden hebben, zoals de Israeliers, dan hadden ze allang een vrije eigen staat gehad. Wat hebben wij in de wereld gedaan om ook deze mensen te helpen? ook de VN heeft het aflaten weten. Daar de belangen van de Israeliers te groot zijn op mondiaal niveau. Het kleine groepje mensen in de wereld die deze mensen helpen, is een druppel op de gloeiende plaat. Dus eigenlijk gezegd, is het onze eigen schuld dat het moslim extremisme zijn ontstaan heeft gevonden. En ergens zo in mijn achterhoofd, maakt de wapenindustrie hier wederom dankbaar gebruik van, ze kunnen alle oude troep slijten aan deze mensen.  :(

 2. Wat hebben wij in de wereld gedaan om ook deze mensen te helpen? ook de VN heeft het aflaten weten.

  We kunnen het nog cynischer bekijken als we realiseren dat wij deze mensen hebben verdreven van hun land om de Israelische staat mogelijk te maken. De VN is net zo een mooi product van dezelfde oorlog alleen gebruiken we dit inmiddels als soort Westers leger (VS, Europa en bondgenoten om zo landjes waar nodig onder regiem te brengen. Libie, Irak, Syrie. etc.)

  Ik heb ooit een interview gezien met de president van Iran en die zegt ook, ongeacht of de holocaust zo gegaan is als het in onze geschiedenis boekjes staat. Hij ontkent dat namelijk eerder in het interview. Wat hebben de palestijnen daarmee te maken gehad? En wat geeft het Westen en de Joden het recht om dan na een oorlog nota bene een nieuwe kolonie te stichten en het volk wat daar woont te verdrijven. Daarna bleef het bij de Engelse interviewer ook erg stil…

  Hier het interview: http://youtu.be/ykd-syzZ4ZY

 3. Israël is op de slechtst denkbare locatie gesticht.
  Als een gebied van bijv. 10 keer de omvang van Israël in Californië hiervoor zou zijn gereserveerd was dat geen enkel probleem geweest.
  De bevolkingsdichtheid daar is klein en het klimaat toch ook best aardig.
  Voordelen voor de Israëliërs: geen oorlogen, geen enorme uitgaven aan bewapening en meer ruimte.
  Voordelen voor de wereld: lijkt me zo evident dat ik die niet hoef te noemen.
  Waarom nemen mensen beslissingen die tot enorme ellende leiden? Waarom kunnen mensen niet rationeel denken? Ik heb nog steeds moeite dat te begrijpen. 

 4. Roeland, ik denk dat het te maken heeft met een stukje historische nostalgie. Vanaf het moment dat ze slaven waren in die tijd van de egyptenaren, zijn ze eigenlijk op de vlucht geweest, zoals naar het beloofde land kanaan. Ze hebben gezien in het verleden altijd al strijd moeten leveren voor hun bestaansrecht. Maar dat houdt niet in dat ze de palestijnen maar dwars moeten zitten, met oa veel geweld. Want wat u zelf niet wilt dat geschied, doe dat ook een ander niet. Mvg, Paul.

    1. Zo maar even een greep uit wat ik hier over de geschiedenis van de Hyksos (Joden) al eerder heb geschreven. Daarnaast, ze hebben nooit ook maar één steen voor de pyramides uitgehakt of versleept. De dorpen van de steenhouwers, pyramidebouwers, en andere grafmonumenten zijn gevonden en uitgegraven. De kennis ging over van vaders op zonen, het waren gesloten gemeenschappen waar nooit een joods atribuut, of religieus voorwerp van is opgegraven. Zij aanbaden hun farao’s als een god, en werden beschouwd als de elite onder de arbeiders. Hun doden werden geheel volgens de heersende traditioneel, egyptisch religies begraven. Archeologische vondsten latan hierover geen enkele twijfel bestaan. Deze gemeenschappen waren opgesplitst naar het soort inzichten en talenten dat men van huis uit meegekregen had. Je had wiskundige bouwmeesters en architecten, verder de zeer kostbare steenbewerkers, waarvoor, voor die tijd een zeer ontwikkelde medische staf beschikbaar was. Toen der tijd kon men al vakkundig gebroken ledematen zetten, en voerde men succesvol operaties uit. In diezelfde tijd waren de Hyksos niets anders dan één van de vele rovende nomadenstammen die Egypte onveilig maakten. Parasiterend op de vruchten van de rijke culturen die ze overal bezochten. Later hebben ze zich gevestigd in Egypte, droegen hun joodse cultuur uit, waarvan de niets verbloemende cultuurreligieuze sporen zijn opgegraven. Daarover kun je mijn opmerkingen lezen in de link die hier onder staat. 
      
     https://www.visionair.nl/politiek-en-maatschappij/geopolitiek/amerikaanse-leger-in-uganda-op-jacht-naar-ark-des-verbonds/ 

 5. Het ging inderdaad emoties en niet om verstand.
  Het gevolg van de keuze voor nostalgische gevoelens en emotionele gehechtheid: Diverse oorlogen, vele gedoden in de strijd, grote uitgaven voor de krijgsmacht en een verziekte verhouding tussen de Arabische wereld en het Westen. 
  Als iemand zijn verstand had gebruikt en Israel op een andere plek had gesticht (Californie, Australie) had dit allemaal voorkomen kunnen worden.  
  Ik denk dat deze situatie een duidelijk voorbeeld is van waar beleid gegrondvest op emoties in plaats van rationaliteit toe kan leiden.En het geeft inzicht in de menselijke tragedie: De mens heeft het vermogen om van deze wereld een paradijs te maken maar doet dat niet vanwege primitieve emoties.
   

 6. Roeland, in mijn optiek heb je gelijk, maar of het effect anders geweest zou zijn als ze bijwijze van spreken een staat hadden kunnen vormen in amerika, heb ik mijn grote twijfels over. In amerike heb je een van de grootste groepen chassidische joden, vaak ook de meest kapitaal krachtigste. Daar zijn ze niet altijd even blij mee in amerika. Daarnaast hebben ze daar, door hun kapitaal te veel invloed op de maatschappij. Mvg, Paul.  ;)

 7. De VS is pro joods en ik denk dat het beter is om een vriendelijke buurman te hebben dan een buurman die je naar het leven staat (zoals in het geval van Israel de Arabische landen).
  De financiering zou nog eenvoudiger zijn omdat de joodse Amerikanen het gevoel zouden hebben een staat te steunen die bijna als binnenland zou kunnen worden beschouwd.
  Defensie zou geen issue zijn. Immers de VS zouden een dergelijke staat nooit binnenvallen. 
  De bevolking van Israël is hoog geschoold en dat zou bij een Israël in Californië nog beter uit de verf zijn gekomen. Immers het is bij uitstek het gebied van high tech. 
  Eigenlijk idioot dat hiervoor niet is gekozen. 
  Hoeveel doden is emotionele verbondenheid met een bepaald stuk grond op basis van de geschiedenis waard? Die vraag is nooit gesteld. 
   

  1. Het zou alsnog een oplossing voor het probleem kunnen zijn.  In de VS wonen al veel Joden en er is vast wel ergens een stukje land ter grootte van Israel waar ze zich kunnen vestigen.  Desnoods de ‘heiligdommen’  overplaatsen naar dat nieuwe Israel.  Dan kunnen ze gewoon een staat van de VS worden.

   Uiteraard zullen de orthodoxe Joden hier niet mee instemmen.  Zij kunnen dan leven onder Palestijns bestuur, dat is in zo’n scenario hun eigen vrijheid van keuze.

   In de VS hebben zijn wel meer gemeenschappen van religieuze minderheden zoals de mormonen en de Amish. 

 8. Het zou verstandig zijn als dit idee zou worden opgepakt, maar ik zie geen tekenen dat dit zal gebeuren.
  Mensen die nostalgie verkiezen boven verstand hebben alle vrijheid om zich dood te vechten, iets wat religieuze fanatici graag doen. Echter de mensen met verstand dienen dergelijke figuren dan niet langer te steunen en van wapens te voorzien.
  Als een klein groepje fanatici Jeruzalem willen verdedigen met hakbijlen en zwaarden dan gaan ze hun gang maar.
  Wie weet lanceren we hier op visionair.nl zomaar de oplossing voor een probleem wat al tijden de mensen geselt……..
  Geen Al Queda meer en een betere en vredige wereld voor iedereen.
    

 9. Wie weet, op dit moment zijn de demografische ontwikkelingen in Israël dusdanig dat de orthodoxe Joden een steeds hoger percentage van de bevolking gaan uitmaken, simpelweg omdat ze meer kinderen krijgen.
  Dat belooft niet veel goeds voor de toekomst.

 10. “Dat belooft niet veel goeds voor de toekomst”.
   
  laat ik aldus onderaan maar beginnen om tegen te spreken: Hij belooft juist verschrikkelijk veel goeds voor de toekomst! En Hij is geen domme koffiedikkijker of  mainstreammediagelovige, maar de Baas van het heelalletje Zelf. Dat zou een interessante bron moeten zijn, dunkt mij.

   
  Het gaat Hem om het onnozele, eigenlijk heel waardeloze voor de wereldeconomie, stadje Jeruzalem. Dat koos Hij 3000 jaar terug reeds als Zijn stadje. Dat is niet gering voor ons, als we ons realiseren dat Hij een oneindig aantal planeten tot Zijn beschikking heeft in de grote kromme ruimte, maar juist ons bolletje verkoos. En op ons bolletje dat rare oninteressante woestijnstadje Jeruzalem. (jullie weten ook wel dat tijdens de eeuwen dat de moslims daar de baas waren de hele boel daar als een woestenij bij heeft gelegen, en ze oefenen nog steeds hard met hun dagelijks vele kassam raketten uit Gaza; wel 125 binnen een week, lees ik op google)
   
  Nou vecht Hij niet zo hard tegen boze geesten hoor. Als Hij Zijn adem niet in houdt, dan blaast Hij die boze geesten finaal van de kaart, van de wereld zelfs. Dat weten de meeste visionairen hier niet, omdat ze geen interesse hebben in wat Hij zegt.
  Doch daarom is het natuurlijk nog niet onwaar. Zo zit het leven niet in elkaar. Omdat ik zwaar de pest aan derivaten heb (walgelijke gokdingen!, die altijd aan íemand klauwen met geld kosten) en het niet eens kan opbrengen om het hele verhaal te lezen wat Paul aansleepte, kan ik het bestaan daarvan ook nog niet tegenspreken, toch?
   
  Wat wel actueel is, om de titel van deze draad maar in de gaten te houden, dat is dat die boze geesten vechten!! Vechten als gekken, om te voorkomen dat het uitverkoren provinciestadje Jeruzalem, dat van ons aldus nog niet eens hoofdstad van het land mag zijn, de door Hem beloofde Hoofdstad van de hele wereld wordt. Want anders dan jullie (ik had liever wij geschreven hoor, dat klinkt gezelliger, maar dan lieg ik) weten zij donders goed dat het wel gaat gebeuren en dat de tijd er voor hen nu griezelig spannend voor begint te staan, hier op deze site reeds waar te nemen.
  De dreigende wolken trekken vervaarlijk samen voor hen!
   
  Nou weet ik niet precies wat er met die boze geesten gaat gebeuren, maar van hun bazen weet ik dat er twee in het helse vuur gesmeten gaan worden, en de duivel zelf, de hoofd boze geest, (is ooit een verrekte mooie engel geweest hoor) gaat gebonden en verzegeld een millennium de afgrond in, weet ik met absolute zekerheid. (en daarna ook het vuur in)
   
  Ja, dan maken die boze geesten, als ze dan al nog rondwaren, m.i. ook zoveel niet meer klaar op deze aardkloot, als de Koning van hemel en aarde vanuit Jeruzalem de Hoofdstad van de wereld, met een ijzeren roede over heel het aardrijk zal regeren, met een voor mij ontelbare schare hulpen; goede geesten! En jammer voor meneer Swaab; die hebben allemaal dan een brein en wel in die volgorde; geest krijgt lijf met hoofd. (van een hartstikke interessant soort met teletransporting en breinlezing en zo, heb ik eerder wel eens uitgelegd na Pasen)
   
  Het is natuurlijk (vergun mij even een terminologie op mijn niveau) straal bezopen dat jullie hier boven zoveel heibel maken om niks, waar de Joden alleen maar terug zijn gekomen, waar ze 4000 jaar eerder ook al woonden. En natuurlijk hebben mensen in dienst van boze geesten alle mogelijke andere plaatsen voorgesteld om daar een Joods tehuis op te richten. Maar daar glimlacht de Eeuwige om hoor. En natuurlijk hebben mensen in dienst van boze geesten in de voorbije 64 jaar al zeven keer met belachelijke overmachten geprobeerd om de Joden de zee in te drijven. En dat gaan ze nog wel vaker oefenen hoor, waarbij ze net zo kansloos als eerder zullen zijn, zo weten ze nu zo onderhand wel.
   
  Gaan al die vijanden van God en daarom ook van Zijn volk, dus niks geen rampen meer veroorzaken in Israël? Vreselijk gaat het nog worden! Nu reeds bemoeit de hele wereld er zich al tegenaan, zien we. En straks gaat de hele bliksemse bende er nog haar legers op afsturen ook, om vooral Jeruzalem aan de Joden te ontfutselen, omdat daar de Zoon (nazaad) van de Joodse koning David naar zijn belofte, zoals we 3 dagen geleden nog met een vrije dag gevierd hebben, terug zal komen, en nog precies op de olijfberg, waar Hij opsteeg ook, beloofden zijn boodschappers.
   
  Ik durf te wedden dat de boze geesten (waarbij ik steeds aan de 12e imam, de Mahdi moet denken) Hem zeven jaar vóór zullen zijn op die plaats, om hun boze onheil te brengen. Kratje pils? (lust ik toch niet)

 11. Ben bd. Bedankt voor je bijdrage. Deze is een perfecte illustratie van mijn punt.
  Er zijn drie groepen gelovigen die Jeruzalem claimen. Als iedere groep voor 100% zeker weet dat hij gelijk heeft en dat zijn geloof de enige echte waarheid is dan zijn conflicten onvermijdelijk. Dat wordt dus een continu bloedbad en dat is precies de werkelijkheid die we op dit moment rond Palestina aantreffen.
  En niet alleen op dit moment, maar eigenlijk al sinds mensenheugenis.
   

 12. Ben bd en roeland, in mijn optiek zal er altijd oorlog gevoerd worden omtrent het “heilige land” en zeker ook over jeruzalem. De israeliers hebben het voordeel van het kapitaal, dus macht, de palestijnen zijn beduidend armer, dus maken ze hierdoor gebruik van een vorm van terrorisme, gevoed door alqeida. Er zal ook altijd een keerzijde zijn, in welk verhaal dan ook. Soms denk ik dan, uit onmacht, zoek het maar uit. De VN doet hieromtrent ook niets. Het is en blijft een bedroevend gegeven. Mvg, Paul.  :(

 13. Paul R: Je hebt helemaal gelijk. Echter de oorzaak van dit conflict zit hem in geloven die een bepaalde stad of land heilig maken. En als verschillende geloven dezelfde stad heilig maken dan heb je een probleem.
  Ik vind het erg triest als die geloven de voorkeur geven aan desnoods een kernoorlog boven het opgeven van emotionele claims. Dit geeft precies aan wat er mis is aan deze wereld en waarom het zo’n puinhoop is.
  Jeruzalem zou tot een open stad gemaakt kunnen worden waar alle geloven welkom zijn. De rechten van de verdreven Palestijnen dienen gerespecteerd te worden en als er behoefte is aan een exclusief Joodse staat dan kan die op een plek met veel ruimte gerealiseerd worden bijv. Californië. Je zou daar zelfs de oude tempel kunnen herbouwen wat in Jeruzalem niet mogelijk is gezien de locatie van de moskee op de tempelberg.
  Het enige wat nodig is om rampen te voorkomen is een klein beetje rationaliteit, maar dat is kennelijk in deze wereld te veel gevraagd.  
  Als er al iets heiligs zou zijn dan is dat de hele Aarde, geen plek is heiliger dan een andere plek. En die heilige plek wordt bezoedeld door alle oorlogen die gevoerd worden.  
   

  1. Daarbij zijn het ook nog alle drie religies die in precies de zelfde god geloven alleen zijn het allemaal opvolgers van elkaar. Abrahamische religies deel 1, deel 2 en deel 3… Het is bijna ironisch te noemen. 

   Al is wat het Westen en de Joden hebben gedaan gewoon een puur staaltje ordinaire diefstal en de bewoners met geweld van hun eigen land hebben gejaagd. Maar goed zo werkt de wereld blijkbaar.  

 14. Tsja, zo werkt de wereld en niet anders………..
  We zullen het er mee moeten doen. Hier op Visionair zijn de ‘rationelen’ in de meerderheid, maar in de rest van de wereld is dat totaal anders. 
   

 15. Douwe en roeland, als ik me niet vergis was het mede door engeland, die zorg heeft gedragen voor het beloofde land en de palestijnen toen destijds waren maar in zeer klein aantal aanwezig en dan ook nog als nomaden groepjes met wat schapen.Dus daar hebben de engelsen toen zo overheen gelopen. Roeland, je optie om de boel voor de israeliers te verhuizen heeft geen zin denk ik. Jeruzalem, Mekka, Rome, zijn heilige steden. Zie je het al voor je dat bv de moslims Mekka en al zijn gebeuren zouden verhuizen? ik denk dat je dat wel schudden kan. Zo heeft elke religie ergens in de wereld wel een stuk heilige grond. Wat de joden en moslims aangaat, hebben de palestijnen de oudste rechten van dat land, dus ook van de heilige grond. Maar door de eeuwen heen is er altijd al gevochten om jeruzalem, zelfs toen het onder beheer was van Rome. Ze moeten om de tafel samen en een eerlijke oplossing zoeken, maar dat zal nooit geschieden, daar de onderlinge haat onmenselijk groot is. Mvg, Paul.   ;) 
     

  1. Gewoon gezellig voor iedereen open stellen. Eerlijk delen, openbaar toegankelijk, ieder mag zijn of haar eigen versie van religie daar bedrijven met respect voor die van de anderen. :-) 

 16. visionairvrienden, groot respect voor jullie ingetogen reacties!
   
  toen ik zojuist zag dat er 4 reacties op mijn schrijven waren geplaatst, bereidde ik mij al voor op van die schuimbekkende scheldkanonnades, zoals eigenlijk hoort bij de geestelijke strijd in de hemelse gewesten. Zou er zo één reactie gewist zijn?
   
  Dit topic zou m.i. eigenlijk niet moeten gaan over het eigen tehuis van de Joden, maar over boze geesten zoals bij de fundamentalistische islamieten vigeren, zoals ik meen te begrijpen van het artikel.
  En die boze geesten zijn natuurlijk verschrikkelijk duidelijk waarneembaar.
   
  Vergun mij voor de grap eens een keer aan te mogen geven waar mijn 2000 jaar oude boek over spreekt aangaande mensen waar foute geesten in huizen: ze doen maar waar ze zin in hebben, lees ik: “overspel, ontucht, vuiligheid en losbandigheid, afgoderij en spiritisme, haat, ruzie, nijd, drift, rivaliteit, onenigheid, sektarisme, jaloezie, dronkenschap, onmatigheid en meer van dergelijke dingen.” (Het Boek, Living Bibles; Galaten 5: 19-21) “Mensen die dat soort dingen doen, komen niet in het Koninkrijk van God,” staat er achter.
   
  Nu betreffende die andere geestesgesteldheid, welke daar altijd mee in conflict is: “maar de Heilige Geest brengt ons tot betere dingen: liefde, blijdschap (dat vind ik altijd zo’n leuke! b.), vrede (heerlijk!), geduld, vriendelijkheid, mildheid, trouw, tederheid en zelfbeheersing”. (vandaar mijn respect voor jullie) “Er is geen wet die zulke dingen veroordeelt”, staat er achter. (Gal.5:22-23)
   
  mannen, ik geloof niet dat er een wetenschap is welke dat altijd durende conflict tussen die twee geestenwerelden kan ontkennen zonder een plaat voor het hoofd te trekken, toch?
  Dat heeft allemaal ook nog niks met het geloof te maken, vind ik. M.i. voelt iedereen die z’n geweten niet kapot gemaakt heeft, op z’n klompen aan wat het verschil tussen kwaad en goed is.
   
  Dan inzake Israël: eerst nog maar weer eens even: ik geloof niet zo erg in God, zoals ik ook niet zo erg in warm en koud geloof. Ik beleef namelijk warm en koud gewoon. Zo beleef ik ook iedere dag God, wat jullie net zo goed kunnen als ik, als je er niet raar voor wegrent.
   
  Nou heeft God, de Almachtige Eeuwige, welke zo vreselijk hoog boven ons staat, gewoon ooit Israël uitgekozen als Zijn volk en Jeruzalem als Zijn stad.
  Dat mag Hij toch helemaal Zelf uitmaken?
  En daar hoef je helemaal niet zo jaloers op te zijn, vind ik, want Hij ging vanwege Zijn grote heiligheid (verhevenheid) echt niet zo zuinig om met Zijn volk hoor; zie de grote rij overheersingen maar, als ze niet naar Hem luisterden.
  En zie maar naar de verstrooiing over de gehele aarde van Zijn volk, nadat ze Zijn Redder, de Christus hadden afgewezen.

  Maar ze blijven wel Zijn volk, ook in de verstrooiing. En de zegen van Abraham dragen ze nog steeds met zich mee. Daarom werden ze bijvoorbeeld ook zo rijk, toen ze van ellende maar bankje gingen spelen, omdat ze in de gilden niet werden geaccepteerd, als verguisden. Dat is de zegen van wat wij noemen de God Israëls.
   
  Het is wel de bedoeling dat wij ooit leren begrijpen dat er een Macht is welke dat volk beschermt. Hij beloofde vierduizend jaar terug al dat Hij Israël zou verstrooien onder de volken als ze zich van Hem af zouden keren na het verbond dat Hij met hen sloot.
  Maar zoals Hij is; Hij beloofde ook dat Hij hen weer zou verzamelen en terug brengen in hun land. En omdat Hij dat nu heeft gedaan, weten we ook dat Hij hen straks weer tot herkenning en erkenning van wie Hij is, zal brengen.

  En dan wordt Israël wat altijd al de bedoeling is geweest, het voorop lopende land in de hele mooie wereld van het Vrederijk dat komt.
  Zij herbergen dan dus ook de Alleenheerser, de Koning, welke Zijn troon in Jeruzalem zal hebben staan; je weet wel dat flutstadje waar wij nu zo gek tegen moeten doen van al die boze geesten waar dit topic over gaat.
  Raar hè? Maar niet onlogisch dus in het licht van de geschiedenis der toekomst.

  ps@ Roeland: voor mij zijn er dus maar twee machten welke tegenover elkaar staan in Jeruzalem; die van de Schepper en die van Zijn tegenstander, de duivel met al zijn trawanten. Aan die twee machten zijn wel drie groepen gelovigen verbonden.

  de groep die bij de tegenstander hoort, zal als eerste een wereldheerser leveren, welke zich ook in Jeruzalem zal vestigen (en zich in de tempel zal laten aanbidden).
  Die wereldheerser zal de wereldeconomie herstellen, een eenheidsgeloof voorschrijven (daar heeft ie een maatje voor) en alle volken zullen hun macht aan hem overdragen, weten we. (en hij is weinig zachtmoedig en zo)
  Eigenlijk ligt zijn bedje nu reeds gespreid te wachten (de technische mogelijkheden voor zijn wereldregering liggen voorhanden) en laten we nou eerlijk zijn; die vent is toch zo onderhand broodnodig, naar ons bevinden?  
   
   

 17. mwa ik zie nog niet per se reden voor een wereldheerscher. Zeker niet vanuit jeruzalem. Als ik Groen Goud goed begrijp is het daar zo een dorre boel omdat ze de geiten en schapen daar al 2000 jaar en langer alles kaal laten vreten. https://www.visionair.nl/ideeen/wereld/groen-goud/

  Als je niet eens in stand bent als volk en god om je eigen land op een volhoudbare manier te managen… misschien moet je de wereldheerschschappij over de rest van de wereld dan ook nog maar even laten wachten. Misschien ook eerst eens peilen of al die anderen er überhaupt op zitten te wachten. Eerst maar eens wat lessen permacultuur en dan kunnen ze dat gebied weer tot het paradijs maken wat het wellicht ooit geweest is. 

  Voor de rest geloof ik sterk in het respecteren van elkaars religie zoals in de weg naar geluk:  http://www.dewegnaareengelukkigleven.nl/thewaytohappiness/precepts/respect-the-religious-beliefs-of-others.html 

  18. RESPECTEER DE GELOOFSOVERTUIGING VAN ANDEREN.

   

   

  Verdraagzaamheid is een goede hoeksteen voor het opbouwen van relaties tussen mensen. In de loop van de geschiedenis van de Mensheid tot in onze tijd toe, heeft onverdraagzaamheid op het gebied van religie heel wat ellende en slachtpartijen teweeggebracht. Daaraan kun je zien dat onverdraagzaamheid een ernstige bedreiging is voor het voortbestaan.

  Verdraagzaam zijn met betrekking tot de religie van anderen betekent niet dat je niet uit mag komen voor je eigen overtuiging. Het leidt al gauw tot moeilijkheden als je de geloofsovertuiging van een ander aanvalt of ondermijnt.

  Al sinds de tijd van de oude Grieken redetwisten filosofen met elkaar over de aard van God, de Mens en het universum. De meningen van autoriteiten komen en gaan. De filosofieën die op dit moment in zwang zijn, “het mechanisme” 1 en “materialisme”2gaan helemaal terug tot het oude Egypte en het oude Griekenland. Er wordt in beweerd dat alles materie is. De manier waarop zij de evolutie uitleggen, hoe mooi die ook mag klinken, ziet iets over het hoofd, namelijk dat die niet uitsluit dat er meer factoren in het spel kunnen zijn, factoren die misschien wel alleen maar gebruikmaken van zoiets als de evolutie. Het mechanisme en het materialisme zijn tegenwoordig de “officiële” filosofieën; ze worden zelfs op school onderwezen. Ze hebben hun eigen fanatieke aanhangers, die de overtuigingen en religies van anderen aanvallen; het gevolg daarvan kan onverdraagzaamheid en strijd zijn.

  Als het zelfs de knapste koppen al sinds de vijfde eeuw voor Christus of nog eerder, niet gelukt is om het eens te worden over het onderwerp religie of anti-religie, moet het voor gewone mensen wel een strijdperk zijn waar je maar beter buiten kunt blijven.

  In deze zee van strijd is er één helder principe naar voren gekomen: het recht te geloven wat je zelf verkiest.

  “Geloof” en “levensbeschouwing” schikken zich niet noodzakelijkerwijs naar de logica; je kunt niet eens zeggen dat ze onlogisch zijn. Het zijn dingen die op een totaal ander vlak kunnen liggen.

  Welk advies je een ander ook geeft op dit gebied, het is het veiligst als dat eenvoudig iemands recht benadrukt om te geloven wat hij zelf verkiest. Het staat iemand vrij om zijn eigen overtuiging zodanig naar voren te brengen, dat anderen die accepteren. Maar hij neemt een risico als hij de overtuiging van anderen bekritiseert, en hij neemt een nog veel groter risico als hij hen aanvalt en probeert te benadelen op grond van hun geloofsovertuiging.

  De Mens heeft sinds zijn ontstaan veel troost en vreugde gevonden in zijn religies. De wijze waarop de “mechanist” en de “materialist” van tegenwoordig hun leer verbreiden, lijkt zelfs veel op de manier van doen van de priesters van weleer.

  Mensen die nergens in geloven, leiden een tamelijk triest leven. Je kunt ze misschien zelfs iets geven om in te geloven. Maar als iemand wél een geloofsovertuiging heeft, respecteer die dan.

  De weg naar een gelukkig leven kan 
  veranderen in een strijdperk 
  als we de geloofsovertuiging 
  van anderen niet respecteren.

   

  1. Dat vind ik erg mooi gezegd Douwe. We gaan met z’n allen tenslotte onvermijdbaar uiteindelijk door één deur, en daar zitten zes plankjes voor. Laten we de boel ondertussen leuk houden voor iedereen, hebben we zelf ook meer lol.
   :)

 18. Beste Ben bd, het geloof is mij vroeger met de paplepel ingegoten en ken de bijbel nog redelijk, al heb ik het jaren niet meer ingezien. De almachtige, zou je ook in een ander perspectief kunnen zien nl dat de mens gelijk is aan de almachtige enof omgekeerd. Alleen de mens is nog in wording om almachtig te kunnen zijn en heeft hier een eeuwigheid voor nodig om zijn gelijke te zijn. Goed en kwaad heeft hij ons meegegeven (dualiteit) om de transparantie visueel waarneembaar te maken. Hierin kun je op vrijwillige basis keuzens in maken. Maar dit is mijn lering van het hele verhaal.

  Douwe wederom een zeer goed en duidelijke tekst, maar ook hier een ieder zijn vrijheid om daarop in te spelen. Het mooie van alles is: niets moet, alles mag. Maar dat is en blijft een ieder wederom zijn eigen keus. Verdraagzaamheid is een groot goed, dat zou direkt in het manifest van de mensenrechten moeten worden aangegeven.

  Andre, een heerlijk gevoel is het om te weten dat ongeacht wat voor leven je geleid hebt, toch eens tussen die 6 plankjes terecht komen. Alleen laat ik me cremeren, daar ik een hekel heb aan natte voeten daaronder in de grond. Tevens de wetenschap te bezitten, dat mijn levensatoom met alle informatie mijn lichaam zal ontstijgen, zodat ik ergens elders weer kan voortgaan. Mvg, Paul.  \o/

  1. Het is zo Paul, dat ik ook wordt gecremeerd, maar voor die tijd kom ik toch lekker tussen die zes plankjes te liggen. Heb trouwens een goeie zonnebrandcreme, ook wat proberen? Je weet maar nooit toch? :)

   1. Andre, het is jammer maar ik kan wegens overgevoeligheid van mijn huid slecht over de smeersel troep, maar bedankt voor het aanbod. En die 6 plankjes is voor de laatste show, want voor dat je de oven ingaat, knikkeren ze je er weer uit en word het voor de volgende gebruikt ?! Maar dat kan mij dan niet meer deren, ik ben dan al begonnen aan mijn verre reis zullen we maar zeggen naar de transparantie. Lijkt me machtig om even in een paar seconden zoveel lichtjaren verderop te zijn. Het kan natuurlijk ook tegen vallen, dat ik gewoon in de transparantie van de aarde blijft. Ben benieuwd, maar nu ga ik eerst nog even genieten van het menselijke leven, zolang dat voor me weggelegd is. Mvg, Paul.  :? 

    1. DELA biedt anders wel comfortabele warme vakantiereizen hoor, maar je hebt gelijk, geniet van dit leven, het duurt maar even. :)

 19. @ Douwe, het zou u opgevallen kunnen zijn, dat ik uw bijdragen niet heb (kunnen) zien aankomen, nadat ik weer aangehaakt heb en mijn laatste stuk zat te schrijven.
   
  Het lijkt mij goed om er op te wijzen dat het Christendom beslist niet erkent dat de moslims onderworpen zijn aan dezelfde God als waar wij in geloven.
  Ook al wordt Allah steeds meer bij ons als God vertaald, (in het Arabisch is dat natuurlijk ook zo) en in de media is dat gebruik inmiddels ook algemeen, het zijn twee totaal verschillende machten, met totaal verschillende eigenschappen.
  (verdiep je maar eens in hun karakters)
   
  Die verklaring dat JaHWeH en Allah één en dezelfde persoon zijn, zal er m.i. wel zijn onder de heerschappij van de komende wereldheerser, welke in de Bijbel als de antichrist wordt geduid. Zijn maatje voor religieuze zaken, bij ons als de valse profeet geduid, zal zeker geen ‘eigenmachtige’ vrije godsdienst accepteren en keurig voorschrijven waarin geloofd moet worden hoor.
  Houdt er rekening mee dat tegen die tijd elk individu zich als lijfeigene dient te gedragen op straffe van onthoofding en zo. Daarom gaan we nu reeds zo’n rot tijd tegemoet, om ons alvast algeheel murw te kneden.
   
  Dat het geloof in één en dezelfde God al zo ver doorgedrongen is in onze maatschappij, is ook al een teken dat de ingrediënten voor de komende tijd reeds gereed liggen. Dat is net als met het teken op rechterhand of voorhoofd, waar de generaties vóór ons zich weinig bij voor konden stellen, maar wat nu inmiddels een logisch gevolg is van onvervalsbaar gewenste identificatie en dan tevens als persoonlijke bevoegdheid  tot betalen; zeg maar moderne onvervreembare creditcard.
   
  En wat denkt u van het beeld van het ‘beest’, de antichrist, waarvan 2000 jaar geleden al is voorzegd dat het beeld een geest zal krijgen zodat het zal kunnen spreken en maken dat allen die het beeld niet aanbidden, zullen worden gedood?.
  Dat is nu toch al technisch totaal geen probleem meer?
  U zou Openbaring 13 eens moeten lezen, dat is echt niet zo gevaarlijk als het lijkt.
  En Google eens op Jaap Spaans, welke daar veel studie van heeft gemaakt en er over publiceert. Ook die eist niet dat je gelijk bekrompen Christen wordt hoor.
  U bent toch net als ik ook leergierig?

  Tot slot nog even: vind u niet dat Jeruzalem nu reeds gewoon gezellig voor iedereen open gesteld is?? Openbaar toegankelijk voor iedere eigen versie van religie?

  Moet u zich eens voorstellen: na 19 jaar Overjordaanse (Palestijnse dus) overheersing van Jeruzalem, bevochten de Joden van ellende (na wéér aangevallen te zijn)  hun stad terug van de moslims.
  En wat doen ze? Ze laten de vijanden het beheer over het voor de Joden zo heilige Tempelplein op de zo heilige berg Moria houden, alwaar de moslims om de joden te vernederen hun El Aksa moskee en hun Rotskoepel gebouwd hadden.
  Ooit eerder zoiets gezien??

  1. Ben bd, zou het misschien ook mogelijk kunnen zijn, dat alle religies hun eigen verhaal en de uitvoering van de desbetreffende religie, allemaal een almachtige erkennen? In mijn optiek wel. M.a.w. zou je kunnen zeggen dat de almachtige verschillende gezichten heeft, maar de rode draad hetzelfde is. Want het zal nooit oa onderscheid maken tussen een jood enof moslim, wij blijven voor hem mensen. Daarnaast moet ik zeggen dat ik de koran ooit ook eens gelezen heb. De kennis van dat boek kwam mij zelf beter over dan de gemanipuleerde bijbel. Maar ja dat ben ik. Ben ik wil absoluut niet belerend overkomen, maar mischien is er de mogelijkheid voor je, indien je dat zou willen, om je oude dogma’s waarin je groot gebracht bent eens opzij te zetten en daardoor meer een vrijheids gevoel zou kunnen hebben. Let wel het heeft mij 8 a 10 jaar gekost omdat te bewerkstelligen en nog zijn er momenten dat ik onbewust terug grijp naar de oude dogma. Maar het eind resultaat zal volgens mij een mix van kennis en gedrag geven. Mvg, Paul.  :D

  2. Beste Ben,

   Er is maar 1 God en dat is dezelfde God voor alle 6 miljard mensen op Aarde.  Deze God wordt ook wel Liefde genoemd.  En deze God interesseert zich niets voor oude steden en andere puinzooi.  Deze God oefent ook geen geweld uit en zou vwb Jeruzalem als Salomo oordelen.  Als ik Jeruzalem niet mag hebben, lieve God….geef Jeruzalem dan aan de moslims.  Want ik (de Jood) zou niet willen dat mijn geliefde Jeruzalem onderwerp van oorlog zou zijn.  Wat mij heilig en dierbaar is neem ik wel mee en ik vertrek naar elders.

   MvG  God-zelf. 

  3. Om heel eerlijk te zijn kan ik niet zoveel met dat dualistische gegoed en gekwaad wat juist in alle abrahamische religies zo veel voorkomt. Of goed of slecht. Stukje Karma wat er gebeurt als je daar zo op hamert wat zich nu uitspeelt in die regio? Op https://www.visionair.nl/ideeen/mensheid/het-begin-en-einde-van-goed-en-kwaad/ heb ik er een heel artikel over geschreven. 

   Daarbij komt sterk goed en kwaad denken vaak voort uit de behoefte aan sociale identiteit van een persoon. https://www.visionair.nl/ideeen/wereld/eigen-en-sociale-identiteit/    Ook daar is niets mis mee maar het kan soms verstandig zijn de woorden van de Dalai Lama daarbij in acht te houden om zo bloedige oorlogen te voorkomen… En het kan ook nuttig zijn om je sociale identiteit op meerdere vlakken te zoeken zodat het niet langer nodig is in heel sterk goed en kwaad te vervallen.

   “Whether people are beautiful and friendly or unattractive and disruptive, ultimately they are human beings, just like oneself. Like oneself, they want happiness and do not want suffering. Furthermore, their right to overcome suffering and be happy is equal to one`s own. Now, when you recognize that all beings are equal in both their desire for happiness and their right to obtain it, you automatically feel empathy and closeness for them. Through accustoming your mind to this sense of universal altruism, you develop a feeling of responsibility for others: the wish to help them actively overcome their problems. Nor is this wish selective; it applies equally to all. As long as they are human beings experiencing pleasure and pain just as you do, there is no logical basis to discriminate between them or to alter your concern for them if they behave negatively.”

   1. Ik raad je wat dat betreft aan om Nietzsche’s Zur Genealogie der Moral te lezen.

    Nietzsche’s insteek is dat goed en kwaad op z’n kop zijn gezet door religie: het christendom hanteert een slavenmoraal waar de mens zichzelf pijn doet. De gelovige is zwak, en is daardoor ertoe aangezet een God te verzinnen die symbool staat voor de menselijke zwakte. Onder deze God van wreedheid vinden ze rechtvaardiging om zichzelf te straffen voor het hebben van dierlijke instincten. Ze haten deze instincten omdat ze door de samenleving niet de kans krijgen de instincten te uiten. Hierdoor keert het belangrijkste dierlijke instinct, de wil tot macht, zich naar binnen en probeert het zichzelf te domineren. Dit leidt ertoe dat de mens een slecht geweten krijgt – het gevoel zichzelf te moeten straffen. Het christendom gaat een stap verder en zorgt ervoor dat het slechte geweten gelijk gesteld wordt met het schuldgevoel: Men voelt zich schuldig voor hun imperfectie, die ze gekoppeld hebben aan een perfecte god. In plaats van de schuld van hun imperfectie bij god te leggen, keren ze de zaak om en geven ze de mensheid (adam en eva) de schuld.
    Alles in het christendom draait dus om de zwakke mens die zichzelf pijnigt omdat het geen andere mogelijkheid ziet. De begrippen goed en kwaad die het christendom (en iedere religie wat dat betreft) zijn dus niet alleen ontstaan uit dezelfde ketel van woede, maar ze zijn daarna door de christenen neergezet als een geloof van de liefde.

    Mocht je geen interesse hebben in het lezen van het hele werk, lees dan op z’n minst het tweede stuk van het boek (het is verdeeld in drie losse essays). Je hoeft het er niet mee eens te zijn, maar het is een fantastisch verhaal dat Nietzsche vertelt!

 20. Paul.R; vergeef me als ik niet altijd veel zin heb om over geloof te delibereren. Dat vind ik slechts zelden nuttig. Maar vergeef mij ook als mijn levensvisie gestoeld is op mijn ervaring met vele aantoonbare feiten, met goede en foute mensen, met veel goede en foute geesten daarin en daarachter en met de levende en voor een ieder onder voorwaarden bereikbare God.
  Los van hoe de beeldvorming van anderen over Hem wel of niet is, waar ik liever niet mee bezig ben, vanwege door Douwe genoemde redenen..
   
  Dan doe ik hier boven een aantal wellicht futurologische uitspraken, welke deels hun oorsprong hebben in het doortrekken van waargenomen feiten, deels in beschreven eeuwenoude Goddelijke voorzeggingen, waarvan er reeds zoveel aantoonbaar juist zijn bevonden, dat voor de onvervulde daaruit een zo grote waarschijnlijkheid van vervulling geldt in de toekomst, dat ze leerzaam zijn om aan te halen.
  Dat acht ik een wetenschappelijke conclusie te zijn, geen religieuze.
  Dat heeft helemaal niks met dogma’s te maken Paul; dogma’s zijn leerstellige aannames welke mij nog nooit geboeid hebben.
  En op mijn uitspraken wil ik gaarne aangesproken worden, ondervraagd en ter verantwoording geroepen. Liever niet op m’n persoon Paul.
  Dat heet dat het oog op de bal gericht moet zijn, niet op de man. Moeilijk??
   
  Douwe deed eens de voor mij volkomen onhoudbare uitspraak dat er geen goed of fout bestaat, omdat het maar net is van welke kant je het staat te bekijken.
  Hierboven verwijst hij mij ergens door naar de VPRO documentaire Groen goud.
  Als je voor mij nou een sprekend voorbeeld wil hebben van goede en foute geesten, staande dus onder commando van de grote Schepper en Bewaarder van dit bolletje of onder commando van de vernietiger, de diabolos, dan is het die film wel.
  (over boze geesten gesproken!)
   
  Er is een stokoud simpel verhaaltje over hoe woestijnvorming werkt: er was eens een moslim (dat moet even voor de beeldvorming), die had een vrouw en 20 geiten.
  Die geiten aten van de natuur en leverden hem melk en vlees en huiden.
  Omdat hij meer indruk wilde maken op zijn omgeving, ving hij nog een vrouw en 20 geiten om die ook te kunnen onderhouden. Het beviel hem zo goed dat hij nog twee vrouwen ving en nog 40 geiten aanschafte, zodat hij 4 vrouwen en 80 geiten had welke van de natuur aten om hen van melk en vlees en huiden te voorzien.
  Wat hij al eerder aan had kunnen zien komen, is dat die geiten toen het laatste sprietje gras opvraten en het laatste struikje verorberden en dat ze toen verderop moesten, omdat ze anders zouden omkomen in hun zelf gemaakte woestijn.
   
  Ik vind het onnozel als de fout welke daar werd gemaakt, niet bespreekbaar mag zijn Paul. Het gaat niet aan wat voor jurk die man droeg, maar om de overconsumptie. De mondiale voetafdruk noemden ze dat bij wijlen de Kleine Aarde in Boxtel, waar ik decennia donateur van ben geweest.
  Ze hadden daar een rekenprogramma voor, dat zal nog wel ergens bestaan voor ons, denk ik
   
  Zelf haalde ik ooit eens paginagroot de krant met mijn verhaal over natuurontwikkeling in de woonomgeving, waar ik ook wel artikeltjes over schreef in de vakbladen. Dat deed ik wel vanuit mijn motivatie t.b.v. ons voortbestaan, maar dat die motivatie vanuit mijn geloof werd gevoed, moet niet discutabel zijn. Daar gaat het hier op visionair ook niet om.
   
  Edoch, om den donder reken ik de natuurontwikkeling in Jordanië en China zoals ook op de film tot uitdrukking gebracht wel een goede zaak te zijn en de verwoestijning een slechte zaak, samen met miljoenen welke ook lid zijn van WWF en zo, tegen de ontbossing op Borneo en in Brazilië en zo.
  (twee voetbalvelden groot per minuut, is het niet?) Duivels!! roep ik dan met mijn achtergrond en met toestemming van de Nederlandse taal. Die van jou ook?
   
  ps: Die Jordaniërs hadden het ook aan hun buren kunnen vragen, welke inmiddels wereldberoemd zijn met hun druppelirrigatie en zo ter ontginning van de woestijnen. (als ik het zou mogen zeggen, zou ik vermelden dat in mijn Boek al 3000 jaar geleden is voorzegd dat de woestijn eens zal bloeien, maar dat durf ik nu niet meer, net als die Jordaniërs wellicht niks aan hun buren durven te vragen, vanwege Hamas en zo.
  Die boze rotgeesten blijven actief hoor!)
   

  1. Ben, als ik u zo hoor gelooft u heilig in het einde der tijden en gelooft u dat het einde zeer nabij is. Ook gelooft u in allerlei boze en goede geesten. Ik kan inderdaad niet aantonen dat u geen gelijk heeft. Net als dat u niet kunt aantonen dat het “grote spaghettimonster” niet bestaat. U zegt daarintegen dat u wel kan aantonen dat u gelijk heeft over uw wereldbeeld.    Doe dat eens aub?……..

   ps. Hoe gestoord en geindoctrineerd kan je wereldbeeld zijn?

 21. Beste Ben bd, gelukkig hoef  ik jou niet te vergeven, jij bent de enige die jezelf kan vergeven. Als jij denkt dat je door een ervaring bewust wordt van een fout of so ever, ben jij de enige die zich zelf kan vergeven. Je hebt gelijk als je zegt dat je op je schrijven (reakties) aangesproken wilt worden en niet op de man. Mijn exuses daarvoor.
  Daarnaast heeft een ieder het recht op zijn eigen mening en denken, ongeacht de oorzaak en gevolg van dat denken. Goed en kwaad is een emotioneel, in mijn optiek een zeer beladen woord. Dan zou je dus ook kunnen spreken van hemel en hel en zou de almacht onderscheid maken, dat geloof ik absoluut niet in, dus ook niet in kwade geesten ed. De bijbel zegt dan: wie zonder zonde is, gooie de eerste steen. Het goede en kwade is een indoctrine, gezien vanuit de oude dogmatiek van de religie. Dat is mijn denken hieromtrent, dus Douwe heeft wel een punt in mijn optiek.

  Woestijn vorming is een heel ander verhaal. De sinaii, is al 2000 jaar een woestijn en zelfs al langer. Toen destijds waren er al niet veel gebieden die vruchtbaar waren, alleen in het tweestromenland (tussen de eufraat en de tigris, waarvan men denkt dat daar eens het paradijs geweest moet zijn??) en langs de nijl. Woestijnvorming heeft mede te maken met erosie en niet te vergeten, water (regen) wat daar te weinig neerdaalt. In die tijd dus nog niet door het kaalvreten van die paar schapen en geiten. Gelukkig is er heden ten dage een klein-humusrijk plantje ontwikkeld, die de woestijn in 2 dagen voorziet van een groene deken. Wel moet men het land  indelen net zoals de rijstvelden, alleen met veel minder water. Door irregatie wordt dit regelmatig bevloeid. Daarna wordt het land omgeploegd en kun je er groente ed op verbouwen. Zelf heb ik hier aan mee gewerkt in Kenia.
  Nogmaals mijn exuus als het bij jou overkwam als op de man te spelen, dat is en was in dit verhaal niet mijn bedoeling. Mvg, Paul.
   

 22. nou lees ik bijna altijd later nog eens over wat we zo allemaal met elkaar klaargemaakt hebben op dit forum.
  Wat mij dan altijd zo opvalt is dat ik het meestal best wel met mijzelf eens ben.
  En ik hoop dat jullie dat ook allemaal hebben, want als je het al niet met je zelf eens kunt worden, hoe zou je dan een ander willen overtuigen?
   
  citaat van Tim: ‘u zegt daarentegen dat u wel kan aantonen dat u gelijk heeft over uw wereldbeeld. Doe dat eens aub?……’
   
  antw.: nou meen ik doorgaans redelijk actief te zijn met bronvermelding, inzake mijn ideeën.
  Alleen het Godsbestaan daar moet je zelf voor open staan, Die kan ik jou niet laten zien, zoals ik eerder wel eens heb gezegd. Kijk maar naar de natuur, de schepping die natuurlijk niet uit z’n eige zo mooi kan worden en in evenwicht kan blijven.
  Zelfs simpele dingen als auto’s hebben nog wel een constructeur en zelfs een designer. Die laatste daar had ik vroeger wel meer  respect voor als tegenwoordig. Maar ja, alle mooie auto’s waren al eens ontworpen, dus moet je van ellende een lelijke maken als de mode verandering voorschrijft.
   
  Dat meen ik op mijn leeftijd met meer zaken waar te nemen; de architectuur, de muziek, de beeldende kunst.
  Ja, in dat verval van cultuur zie ik dan wel dat we aan het einde van een tijdperk toekomen. Daar is de geschiedenis immers vol van.
  ‘het einde der tijden’, zoals jij zegt, betekent voor mij dan ook het einde van een tijdperk.
  Financieel economisch staat de hele boel toch ook op instorten? Daar staat Visionair toch bol van?    Ik brief al de columns van hier over naar mijn politieke partij hoor; verspreiden die boodschap!!
   
  Moreel zie ik ook groot verval over 60 jaar gemeten hoor. (de vergeiling van de seksualiteit bijvoorbeeld en sociaal groeien we ook bepaald niet naar elkaar toe, in vergelijking met vroeger)
  En ecologisch!! Per dag sterven er wel een paar soorten uit!, geloof ik.
  (moet zeker op te googelen zijn)
   
  Met geesten is het net als met de wind; de wind zelf zie je niet, maar de gevolgen, de invloed, de uitwerking des te meer. Erken je het bestaan van wind niet, ja dan ben ik uitge….praat, toch?
   
  En het grote spaghettimonster zit in dezelfde rubriek als de bosquirybranten, waar ik wel eens over vertel: ‘in een diep en donker bos, achter een eeuwenoude eikenboom, onder een dik bladerdek, in een klein holletje, daar …….’
  Meestal gebruik ik dat om uit te drukken dat een atheïst voor mij even dom is als een abosquirybrant; als iets niet bestaat, behoef jij je er ook niet tegen af te zetten.
  Als je dat toch doet, geeft dat dus te denken. 

  Edoch Tim, als ik iets nader moet expliceren, mag je dat altijd aan me vragen hoor, maar dan wel graag duidelijk waar je op doelt s.v.p., want mijn ‘wereldbeeld’ bestaat uit oneindig veel hele kleine afzonderlijke stukjes, pixels bijna.
   
  En gestoord Tim, ben jij dat niet vrolijk dan? En geïndoctrineerd Tim, ja dat heb ik ooit eens tegen de rechter bevestigd aangaande mijn kinderen, met de uitspraak: “uiteraard edelachtbare, dat heet bij ons gewoon opvoeding!”
  Daar had de Nederlandse wetgeving niks op terug, begreep ik.
   

  1. Je doet hier alsof religie alleen blijheid en vreugde is. Religie is echter voornamelijk pijn, lijden, moord en haat. Moreel zijn we er enkel op vooruit gegaan: mensen zijn vrij om zelf te kiezen of ze wel/niet aan de regels van een bepaald geloof willen voldoen, zonder daarvoor gestraft te worden. Het feit dat jij het jammer vindt dat anderen niet doen wat jij wilt, dát geeft te denken. Dat atheïsten proberen het fabeltje van religie te beëindigen is een dapere poging om de haat te stoppen die religieuzen verspreiden, en de onderdrukking die jij zo graag terug wilt. Wat die atheïsten willen is niet dat jij niet mag geloven in je god, maar dat je het niet kan gebruiken om anderen tot last te zijn.

   De vergeiling van de seksualiteit (was het dat niet altijd al? Er zijn nu minder verkrachtingen, vrouwen hoeven zich niet meer te verschuilen omdat de mannen het niet aan kunnen, de getrouwde vrouw is niet langer de seksslaaf van haar man, etc.) en het uit elkaar groeien van bevolkingsgroepen (deed het christendom dat niet juist? protestanten vs. katholieken, christenen vs. joden, christendom vs. het oosten, etc.) zijn hersenspinsels die gelovigen projecteren op een vrijere, openere en vooral respectvollere samenleving. “e pluribus unum” – in verscheidenheid verenigd – is een spreuk die gelovigen nooit hebben begrepen.

  1. Ik heb de kop in het blad Spits gelezen, en ook het commentaar van Antonin en de anderen. Antonin viel mij op, omdat hij (of zij) beweerde, (schreef) dat somalische islamieten o.a. hier in Nederland speciaal uit zouden zijn op aanslagen, op iraakse christenen. Ik zou mij niet onnodig ongerust maken over die kop in Spits, lijkt mij een commercieel aandacht trekkertje van dat blad. De bewering van Antonin slaat de plank ook compleet mis, de meeste somaliërs die hier zitten, zitten op de schopstoel voor uitgeprocedeerde asielzoekers. Geen opleiding, geen beschaving die daar georganiseerd werkt, de samenwerking is ver te zoeken, het zijn economische vluchtelingen, en vaak is de reis hierheen betaald met winst uit piraterij, een inkomen hebben ze niet. Ongeorganiseerden kunnen individueel wel iets uithalen, maar het effect wordt nooit behaalt, omdat de grondige indoctrinatie ontbreekt. Fundamentalisme is gestoelt op indoctrinatie. Daar heb je veel geld voor nodig, want alleen betaalde krachten kunnen zoiets psychologisch efficiënt opzetten, vanwege de opleiding die daarvoor nodig is. De geldkraan waar dergelijke organisaties het van moeten hebben, wordt steeds verder dichtgedraait, piraterij wordt steeds moeilijker, en meer bestreden. Een grote bek hebben ze altijd, de ongelovigen zullen bloeden, dat kan iedereen beweren en zeker idioten die in toverij en boze geesten geloven. Het enige risico waar ik op dit moment aan denk, is dat de verspreiding van de islam een risico wordt, als de import van hen het geboortecijfer van de andersbelevende autochtone bevolking overstijgt. Het zwakke punt van democratisch georganiseerde beschavingen is, de grootste georganiseerde groep krijgt het voor het zeggen. Een islamitische meerderheid kunstmatig opzetten, kun je doen door hele bevolkingsgroepen die kant op te sturen als asielzoeker. Dus om die reden bedreigen ze de eigen islam georiënteerde bevolking. De fundamentalisten weten wat ze doen, de bevolking begrijpt er niets van, en vlucht precies daarheen waar ze volgens lange termijn planning moeten zijn, in een democratisch succesvol opererende maatschappij. Daar aangekomen worden ze niet bepaald vriendelijk ontvangen, en ook niet voor vol aangezien door de bevolking. Mogen ze blijven, dan integreren ze steeds gezamelijk als groep, ze zoeken elkaar op vanwege allerlei communicatieproblemen, maar ook zeker religieuze. Daardoor blijft zo’n groep bijeen in de tijd, waardoor lange termijnplanning in de toekomst mogelijk blijft, voor de verovering van het in hun ogen barbaarse goddeloze volk. Dat is wat op dit ogenblik in Syrië als een mooi voorbeeld gebeurt, maar dan zonder asielzoekers. Het merendeel van de bevolking is daar al islamitisch, de regering een vorm van dictatuur. Stook de meerderheid in wederzijds uitgelokte conflicten tegen de regering op, en verwacht steun van symphatiserende, democratische overheden, op grond van geschonden mensenrechten. Gelukkig trapt niemand daar op dit ogenblik in, maar de bevolking bloed ondertussen wel. Assad staat onder grote druk van de omringende landen om af te treden, en zo de weg vrij te maken voor democratie? Dacht ik niet, de meerderheid van de bevolking is immers moslim. En zo bereiken de uiterst geraffineerde denkers van het fundamentalisme hun doel, over de ruggen van de anders gewoon vreedzaam samenlevende bevolking.  

    

   1. Antares, wat Antonin bedoelt is of was de situatie in de AZC`s: AsielZoekersCentra, waar allerlei nationaliteiten bij elkaar zitten. Somaliërs hebben dan conflicten met (Iraakse) vluchtelingen en ik weet wel waarom; ze maken ruzie over christelijke en islamitische normen en waarden, bijvoorbeeld Somaliërs mogen geen varkensvlees eten, en er wordt geen rekening met elkaar gehouden en er is geen onderling respect. Door hun vluchtelingenverleden en situatie escaleren zulke problemen erg snel.

    1. In de AZC’s zitten de zogenaamde ongeorganiseerden, en die kom ik dagelijks tegen. Meer kan ik om veiligheidsredenen niet zeggen.

 23. En wat doe je hier tegen, de bevolking komt in opstand tegen het regime van Syrië, daartussen zitten rebellen die gaan schieten op militairen van de regering,de regering zet tanks in, waarop rebellen in een zwaar gevecht komen met de regering. Ondertussen worden kinderen, vrouwen en mannen vermoord die niet meedoen met de gewapende strijd, maar die daar wel wonen, in Houla, Homs. De regering ontkent verantwoordelijk te zijn voor de moorden en schuift de daad in de schoenen van  terroristen, terwijl deze meestal hun verantwoordelijkheid claimen bij hun aanslagen maar dit nu lijkt uit te blijven. Het is vaker zo dat terroristen in een ontwricht land aanslagen plegen, om het land onrustig te houden. Ze zijn tegen een regering maar nemen dan niet zelf contact of plaats in de regering. Maar in Syrië is geen Al Qaeda, wel rebellen die terroristen genoemd worden omdat ze uit het leger kwamen maar zich er nu tegen keren. De gevechten hebben plaats in dichte woonwijken, als Homs, ‘het bolwerk van verzet’. De rebellen willen af van Assad, maar hopelijk begrijpen jullie waar ik naar toe wil; moet het leger zich inhouden tegen schietende rebellen? Moeten rebellen legeracties uitlokken in een dichtbevolkte woonwijk? Mogen kinderen ingezet worden om een regering af te zetten? Of, zijn dit zinloze moorden, begaan door beestachtige vernietigingsmachines (van het leger)?
  http://www.microsofttranslator.com/BV.aspx?ref=IE8Activity&a=http%3A%2F%2Fenglish.alarabiya.net%2Farticles%2F2012%2F05%2F26%2F216538.html

  1. Die rebellen geloven in de islam, vormen de grootste bevolkingsgroep, maar kunnen niet op democratische wijze aan de macht komen. Komen ze wel aan de macht, dan zal dat altijd door geweld plaats vinden. En zoals ze nu ook al weer laten zien, geweld wordt altijd met geweld beantwoord. Onder leiding van Assad kunnen alle anders gezinde groepen, in vrede in gemeenschapshuizen, kerk, en moskee met elkaar omgaan. Komt de islam daar aan de macht, dan is het afgelopen met die vrijheid voor iedereen. Assad kan dus niet anders ook al zou hij willen aftreden als dictator, er komt onmiddelijk een islamitische dictatuur voor in de plaats. Er wordt niet voor niets, niet ingegrepen, dat is veel zeggend voor het spelletje dat hier wordt gespeelt. Onder een nieuwe islamitische dictatuur zijn wij ook de klos, weer een land dat extra goed in de gaten moet worden gehouden, vanwege terroristische motieven de islam te verspreiden tegen elke prijs. Dat geloof brengt ons ongeluk, met alle respect voor de gelovigen, maar zo is het nu eenmaal. Alle anders denkenden zijn naar hun maatstaven ongelovigen, die moeten vernietigd worden, horen in de hel thuis, en hebben geen gelijke rechten.

   1.  
    90% van de bevolking is moslim, President Assad en familie zijn Sjiitische Alawieten en worden daarom gesteund door Iran. In een recent nieuwsartikel http://www.gelderlander.nl/nieuws/algemeen/buitenland/11114210/Houla-verandert-niets-in-Syri%C3%AB.ece wordt aangegeven dat Shabiha Militia (Shabina is een taalfout in het artikel) verantwoordelijk is, maar dit in opdracht van de Syrische regering. Zij worden dus onderhouden door de regering, maar leden van Shabiha zijn inmiddels ook gevangen genomen door de rebellen.
    De rebellen vormen de oppositiegroep, met de naam Free Syrian Army (FSA).
    Het is een gevecht tussen regering/militie en oppositie, met gewone mensen, ouders en kinderen, daartussenin.

 24. Ik denk dat ze daar gewoon wat meer Red Alert, Age of Empires moeten spelen etc. Dat idee van landjepik en je eigen rijk bouwen zit denk ik in alle mannen. Is ook logisch want bevordert grondstoffenresources en paringskansen. Hier kunnen veel mensen dat echter gewoon kwijt door computerspelletjes te spelen. Als ze dat daar ook eens gaan doen. Dan wordt het hopelijk snel duidelijk dat je rijkjes bouwen van moslims, christenen, verzin het maar volledig zinloos is. Laat mensen lekker zijn wie ze zijn en laat ze geloven wat ze willen. 

 25. Douwe: Dat zeg ik ook de hele tijd schaf het leger af en geef de boys als compensatie wat computerspelletjes.
  Overigens wordt er vaak heel makkelijk gezegd dat iedereen eigenlijk wel vrede zou willen, maar de verkoopcijfers van games tonen het tegengestelde aan.
  In bijna ieder game vervullen de meest grove vormen van geweld de hoofdrol.
  Dus laten we de feiten onder ogen zien. Die feite zijn dat in ieder geval de mannen geweld gewoon leuk vinden. De mens is geen vreedzaam, maar een gewelddadig wezen. 
  Als dit niet waar zou zijn dan zouden niet de geweldgames, maar vreedzame games goed verkopen.
   

 26. Er zijn inderdaad goede alternatieven denkbaar. Deze zijn veel goedkoper en kosten geen slachtoffers.
  http://www.youtube.com/watch?v=SXWVpcypf0w
  Echter de mannen in kwestie willen kennelijk echt bloed zien in plaats van digitaal bloed. Een echt dorp in Afghanistan in puin schieten is natuurlijk spannender dan op een computerscherm :)
  Je gaat tenslotte ook liever in het echt op vakantie dan naar een strand op Second Life.

Laat een reactie achter