De pauwenengel Melek Taus speelt een belangrijke rol in het Jesidi-geloof. Jezidi's zijn net als christenen en andere niet-islamitische minderheden hun leven steeds minder zeker in Irak.

Immigranten moeten meer uitgebuit worden

Immigranten moeten meer uitgebuit worden. Het Nederlandse immigratiebeleid – gebaseerd op angst (rechts) en medelijden (links) is stevig aan herziening toe.

Op dit moment worden alleen mensen toegelaten op zogeheten humanitaire gronden, zoals gezinshereniging. Dat na een jarenlange, vernederende procedure. Mensen die het beste in staat zijn om procedures te traineren, het meeste zaniken over hun rechten, strategisch trouwen (doorgaans een gearrangeerd huwelijk)  en de dikste olifantenhuid hebben – niet de mensen die je nodig hebt voor een kenniseconomie – hebben de meeste kans hier terecht te komen.

Het gevolg: creatieve, kansrijke high potentials waar Groen Links het meest dol op is knappen af;  juist de mensen waar de PVV het bangst voor is – laagopgeleide, oerconservatieve, overwegend islamitische immigranten uit primitieve plattelandsgebieden – worden aangetrokken. Kortom: ons immigratiebeleid is stevig aan herziening toe. Immigranten moeten meer uitgebuit worden.

Immigratie als kostenpost
Uit onderzoeken van onder meer Nyfer (in opdracht van de PVV), het CBS en Elsevier is gebleken dat de instroom van immigranten per saldo de Nederlandse samenleving meer dan tweehonderd miljard euro heeft gekost, een bedrag zo hoog als de totale Nederlandse staatsschuld (althans, voordat falende bankiers met miljardensteun op de been geholpen moesten worden). Al eerder publiceerde de controversiële onderzoekseconoom Pieter Lakeman het boek Binnen zonder kloppen met soortgelijke strekking.

Het blijkt uit deze onderzoeken dat vooral laagopgeleide immigranten uit islamitische landen Nederland geld kosten. De reden is dat zij vaker dan gemiddeld werkloos zijn, laaggeschoold werk met weinig toegevoegde waarde verrichten en vaak andere laaggeschoolde immigranten (familieleden, dorpsgenoten en dergelijke)  hier naartoe halen, de zogenoemde kettingmigratie.

De reden: het negatieve immigratiebeleid
Immigranten worden gezien als probleemgevallen, die om humanitaire redenen binnengelaten moeten worden. De IND doet haar uiterste best om te voorkomen dat mensen die niet zielig genoeg zijn binnengelaten worden en dat mensen die heel zielig zijn, niet onterecht uitgezet worden.

Het gevolg: er wordt erg veel tijd verspild aan het controleren van asielverhalen. Er is een complete mensenhandelindustrie ontstaan waarin specialisten immigranten aanleren met welke verhalen ze het meeste kans maken door de IND-procedures te komen. Het kost een immigrant al gauw een halve ton om aan een Nederlandse verblijfsvergunning te komen.

Ook huwelijkspartners uit het rijke westen zijn gewild. Een dochter met een Nederlands paspoort doet in het arme Oost-Anatolië al gauw een halve ton.

Zielige immigranten bestaan nauwelijks
Nederland grenst niet aan landen waar de mensenrechten op grote schaal worden geschonden. Immigranten hebben er vaak al een lange reis op zitten vanuit landen als Irak, Afghanistan of Somalië.
Een dergelijke reis is niet goedkoop. Mensenhandelaren vragen tienduizenden euro’s voor de reisbegeleiding en valse papieren. De armsten vluchten naar een naburig land of worden binnenlandse vluchteling. Een rijke vluchteling uit een dergelijk land kan voor het bedrag dat hij uitgeeft voor een verblijf in het rijke westen, uiteraard ook een goed bestaan opbouwen in eigen of een naburig land.

immigranten moeten meer uitgebuit worden

Er zijn enkele uitzonderingen.

Ex-moslims, mensen die zich bekeerd hebben tot een ander geloof dan het islamitische of atheïst zijn geworden, zijn hun leven niet zeker.

In veel islamitische landen staat de doodstraf (Afghanistan, Iran, Saoedi-Arabië) of zware gevangenisstraf (Maleisië, Egypte) op afvalligheid.

Hoewel homoseksueel gedrag in islamitische landen veel voorkomt, rust er een groot taboe op openlijk uitkomen voor een homoseksuele geaardheid. Ook zien we steeds meer vervolging van niet-islamitische minderheden, zoals hindoes, christenen, Baha’i en Jesidi.

Deze mensen zijn niet veilig in hun land van herkomst of een ander islamitisch land. Er is dus een goede reden om deze groepen mensen als politiek vluchteling toe te laten.

Ook moet er veel meer ontwikkelingshulp worden gegeven om landen die vluchtelingen in eigen regio opvangen te steunen. Vooral in Afrika staat die landen zelf al het water tot aan de lippen.

De oplossing: een zelfzuchtig immigratiebeleid. Immigranten moeten meer uitgebuit worden

Immigratielanden als Canada en Australië kennen een puntensysteem. Alleen mensen met voldoende punten komen het land binnen. Je kan punten ‘verdienen’ met vloeiend Engels of Frans spreken, een hoge opleiding of vakkennis waar in het land behoefte aan is. Ook een jonge leeftijd en het hebben van kinderen is een voordeel (dus ik heb pech gehad). In het Verenigd Koninkrijk en de VS wordt een kapitaaleis gesteld: een goede manier om succesvolle ondernemers (en in ieder geval een sloot geld) binnen te halen.

Voordelen van het eisen van hoge opleidingen
Een opleidingseis heeft drie voordelen.
Je zift de slimme mensen er uit (er zijn genoeg slimme mensen zonder opleiding, maar om een universitaire opleiding met goed gevolg af te kunnen leggen moet je over twee kwaliteiten beschikken die je graag in een immigrant ziet: intelligentie en/of veel doorzettingsvermogen). Ook hoeft Nederland niet meer te investeren in het bijscholen (en leert een intelligente immigrant veel sneller Nederlands). Tot slot is er ook een voordeel voor het land van herkomst: er ontstaat een enorme impuls om te investeren in scholing in plaats van in criminele mensenhandelaars. Ook als de student van mening verandert, heeft het land er een hoogopgeleide met nuttige kennis bij.

In deze landen zijn legale immigranten daarom geen kostenpost, maar vaak een enorme verrijking voor de economie en de samenleving.

Immigranten moeten meer uitgebuit worden. Het Nederlandse immigratiebeleid – gebaseerd op angst (rechts) en medelijden (links) is stevig aan herziening toe. We moeten daarom alleen mensen binnenlaten die ons land wat te bieden hebben. We moeten ze dan niet binnenlaten als criminelen, bedelaars of zielepoten, zoals nu gebeurt, maar van harte welkom heten als sterke, trotse en gewaardeerde mensen die hun paspoort van Nederland verdiend hebben door prestaties en kunde.

10 gedachten over “Immigranten moeten meer uitgebuit worden”

 1. Ik hoop dat de auteur op een reis in Azie of Zuid-Amerika nog eens een leuke, ongeschoolde vrouw ontmoet, verliefd op haar wordt en dan besluit dat hij zich met haar in Nederland wil vestigen. Vermoedelijk zal hij zijn mening dan snel wijzigen. Ik ben het eens met hem dat het immigratiebeleid aan herziening toe is: angst en medelijden zijn slechte raadgevers dus zal ergens halverwege naar het antwoord gezocht moeten worden. Wanneer keert de nuance terug in het debat over het ons immigratiebeleid?

  1. Sipco Poortinga,

   Wanneer keert de nuance terug in het debat over het ons immigratiebeleid?
   Goede vraag.

   Aansluitend: Mischien komt in dat debat ook meteen ons emigratiebeleid aan bod.

   Als de nederlandse politiek er nou eens voor gaat zorgen dat er minder mensen willen emigreren dan kunnen ze het immigrantenbeleid zo houden zoals het is of zelfs strenger maken.

 2. Mensen maakt u niet te druk, deze uitspraken komen vaker voor en wel door racisten die zich verschuilen achter partijen dan/wel organisaties die met dezelfde ideologiën leven.
  Dergelijke monsters zouden bestrijd moeten worden, maar helaas zijn zei ongrijpbaar.
  Dus ligt het aan de overheden,in hoe verre men dat wilt toestaan.
  Verder heb ik voor deze ontsmakelijke uitspraken geen woorden voor.
  Máár één ding weet ik bijna zeker, dat wij de Duitsers meer moeten gaan koesteren, want deze hebben tenminste nog princiepes. En eerlijker in hum oordeel.

  1. Sinbad,

   Welke uitspraak vindt jij precies een uitspraak die gedaan is door een racist?

   En waarom vindt jij precies dat de Duitsers meer gekoesterd moeten worden met hun openlijke neo nazistische organisaties die nog steeds niet uitgebannen zijn door Duitsland? Deze neo nazis kunnen makkelijk door Duitsland aangepakt worden wegens opruiing, waarom doet duitsland dat niet? Mischien zit er bij hun nog wat oud hartzeer?

 3. Dit immigratiebeleid is volgens mij juist veel minder racistisch dan nu. Iedereen maakt een eerlijke kans, als je maar genoeg je best doet en in huis hebt waar in Nederland behoefte aan is.
  Nu ben je afhankelijk van de willekeur van het IND of moet je een schijnhuwelijk sluiten.

 4. Je hebt verschillende soorten immigranten, maar zelfs de vluchtelingen willen niet zielig gevonden worden. Ze hebben juist behoefte aan respect; ze hebben veel gevaar gekend, honger en armoede. Ze hebben keihard moeten werken voor hun -vluchtelingen-geld en alles en iedereen moeten achterlaten in onzekerheid en spanning die ze zelf ook ingaan, dan komen ze hier en de onzekerheid en de procedures zijn slopend. Ze vechten om een vierkante meter privacy, allerlei culturen en personen worden bij elkaar gestopt, ze hebben trauma`s meegemaakt en komen in een kamp ook niet tot rust; je moet steeds je kinderen in de gaten houden, weinig mensen spreken je taal en er is niks constructiefs te doen en de zin daarvan ontbreekt ook. Een jurist helpt je met je rechten en formulieren en met een stukje procedure. Rechten heb je verder maar weinig; in de asielopvang màg je niet studeren of werken. Daarvoor heb je een verblijfsvergunning nodig. Vast werk krijg je eigenlijk alleen met een paspoort en dan ben je jaren verder. Ze willen dolgraag werken maar de werkgever wil maximale zekerheid. Ze hebben ook geen geld om uit te geven, en wonen ook meestal achteraf in zo`n kamp, ver van de bewoonde wereld.
  Een kamp zelf is zeer sober, er staan alleen tafels en stoelen. Soms is de vloerbedekking kapot of iets dergelijks.
  Ze kunnen best laag opgeleid zijn als ze de leeftijd hadden om nodig te zijn in de oorlog. Dat betekent niet dat ze dom zijn, ze hebben alleen geen kansen gehad zoals wij om zich te ontwikkelen en te ontplooien, ze hebben àndere dingen geleerd dan wij.
  Meestal politiek, militairistisch, hoe je moet overleven, strategie enz.
  Ze zijn niet crimineel als ze geen papieren hebben, die kregen ze gewoon niet omdat ze daar moesten blijven. Maar die heb je voor de procedure wel nodig en het kost veel tijd en moeite om iets voor elkaar te krijgen, bijv. een geboortebewijs, schooldiploma`s, vrijstellingen. (alles moet bovendien vertaald worden.)En als je toch een misdrijf pleegt waar een straf van drie jaar of meer voor geldt, dan moet je het immigratieland verlaten, dus daar is al een regeling voor.
  Heb je wel het geluk dat je studeren kon, dan is het diploma vaak niet geldig in Nederland.
  Landen in oorlog willen hun mensen niet kwijt en investeren niet daarom in oorlog.
  Studenten, en mensen die hier willen werken kunnen voor die duur en dat doel een visum aanvragen, met een hele eigen werkwijze.
  Het geld dat iemand verdient kan ook terug gaan naar het land van herkomst. Vluchtelingen willen op de eerste plaats een plek hebben om veilig te leven (met in gedachten de achterblijvers), en knokken voor een identiteit en een plaats op de arbeidsmarkt. Dan kan hij een nieuw leven opbouwen en een gezin onderhouden. Eerst moet hij een zgn “status” krijgen, een tijdelijke verblijfsvergunning. Bij de rechtbank waar het wordt afgehandeld is ook een contra-advocaat. Als je als bijkomende reden aanvoert dat je als Christen geen leven had tussen Moslims in het land van herkomst, krijg je een verdraaid verslag, en er een probleem bij, als blijkt dat die advocaat een Moslim was. Het is zomaar een voorbeeld waar je tegen aan kunt lopen. En sinds mevr. van Donk zijn er extra eisen bij zoals het inburgeringsexamen, alleen voor de brochures al hierover moet je over een waar administratief talent beschikken, en veel geld om alle kosten te betalen van leges en reizen naar examens, en voor een paspoort. Studies voor die examens kunnen wel vergoed worden door Groningen, net als een studiefinanciering voor studenten.
  Er zijn dus verschillende redenen voor immigratie, die betekenis hebben voor de tolerantie.
  Gelukkig is er voor de (politieke) vluchteling, in de tekst, wel erkenning.

Laat een reactie achter