Een suikeroom in actie. Dit fenomeen rukt steeds verder op.

Suikeroom lost studiegeld-problemen op

De markt heeft voorzien in een oplossing voor de steeds grotere vrekkigheid, die de regering aan de dag legt wat betreft het verstrekken van studiefinanciering. Althans, een oplossing voor aantrekkelijke vrouwen dan. Terug van weggeweest: de suikeroom. Moeten we daar blij mee zijn?

Jonge, strakke vrouwen
Mannen vallen over het algemeen op jonge, strakke vrouwen, die goed voorzien zijn van primaire en secundaire seksuele kenmerken. Denk aan welgevormde borsten, billen en dijen. Dit heeft biologische redenen: deze vrouwen brengen de sterkste en gezondste kinderen ter wereld. Ook vrouwen stellen eisen aan uiterlijk, al zijn die minder streng, waarbij over het algemeen de man ongeveer dezelfde leeftijd moet hebben als zij. Dit is de reden, dat mensen over het algemeen met iemand van dezelfde leeftijd een relatie beginnen.

De suikeroom rukt steeds verder op. Of we daar blij mee moeten zijn is de vraag.
De suikeroom rukt steeds verder op. Of we daar blij mee moeten zijn is de vraag.

Rijke oude heren
De regering wil steeds minder geld uitgeven aan studenten. Dat komt, omdat de luidruchtige babyboomers nu massaal in de AOW belanden en een steeds groter beroep doen op de zorg. Ook is de zorg oerconservatief en inefficiënt, dit met dank aan zowel babyboomers als generatie X, waardoor de kosten exploderen in plaats van dalen. Ook de uitgaven aan uitkeringen blijven gelijk, of groeien iets. Het gevolg is dat er steeds minder geld overblijft voor investeringen in de toekomst, zoals onderwijs. Een makkelijke bezuiniging vormt het afschaffen van studiefinanciering. Immers, studenten zijn wel luidruchtig, maar hebben weinig in te brengen. Dat is met de rijke, gesettelde babyboomers en generatie X wel anders.

Effectieve “oplossing” studieschuldprobleem
Kortom: er ontstaat een koopkrachtige vraag van rijke oude mannen en een aanbod van behoeftige jonge vrouwen. Deze ontwikkeling was dus vrij eenvoudig te voorzien. In de VS speelt dit verschijnsel vooral een rol in de zuidoostelijke deelstaten en in Californië[1]. In deze ‘suikerarrangementen’ bieden de jonge dames seksuele diensten aan vermogende oude heren, in ruil voor een wekelijkse of maandelijkse toelage en dure cadeautjes. Het systeem lijkt effectief te zijn in het terugdringen van de studieschuld. In de VS hebben studerende dames, die gebruik maken van een suikeroom doorgaans geen studieschuld, terwijl studenten die liever op een appetijtelijker wijze rondkomen, of die geen suikeroom kunnen vinden, 35.000 dollar in de schuld staan[1].

Maar wat nu voor mannen, of minder aantrekkelijke vrouwen?
Jonge mannen kunnen alleen gebruik maken van het zeer beperkte aanbod aan suikertantes- de meeste vrouwen willen een man die rijker en succesvoller is dan zij – of moeten een homoseksuele suikeroom vinden. Veel vrouwen vinden het idee van seks voor geld weerzinwekkend. Ook zijn er vrouwen die zo onaantrekkelijk zijn, dat de gemiddelde suikeroom zijn neus er voor op zal halen. Kortom: dit systeem discrimineert op geslacht, genetische eigenschappen en heeft erg bedenkelijke ethische kanten. De reden dat Paypal betalingen aan de Amerikaanse suikeroomsite SeekingArrangements blokkeerde, maar door de rechter gedwongen werd deze alsnog te accepteren.

Wat is dan wel een oplossing?
De beste oplossing is uiteraard een basisinkomen voor iedereen. Onderwijs moet gratis zijn, met alleen examengeld. Dat kan ook, met disruptieve technologie zoals gratis e-learning. Denk Khan Academy. Er is dan een eerlijk inkomen voor iedereen. Als een jongedame er dan nog behoefte aan heeft om op onsmakelijke wijze bij te verdienen, is dat haar eigen zaak. Per slot van rekening zijn er ook deurwaarders, uitsmijters en persoonlijk assistenten van corrupte politici.

Bronnen
1. A teaspoon of sugar – a very old solution to a new problem, The Economist, 2015

10 gedachten over “Suikeroom lost studiegeld-problemen op”

  1. Idd… maar ze blijft haar hele leven met die herinnering zitten. Ik ben dan wel een succesvolle advocate, maar ik heb het wel betaald door met en of andere oude man te liggen. Maar misschien denken vrouwne anders. Ik weet het niet.

 1. Het is een zakelijke overeenkomst tussen twee mensen en ze doen er niemand verder kwaad mee. Het lijkt me niet dat we daar een mening over moeten hebben.
  Als we al het woord ‘onsmakelijk’ willen gebruiken dan kan dat net zo goed van toepassing zijn als ze wordt ‘gebruikt’ door een mannelijke leeftijdsgenoot en daar houdt ze dan geen financieel extraatje aan over.

 2. We horen steeds van onze bestuurders dat we een van de rijkste landen ter wereld zijn. Maar arme mensen moeten steeds vaker naar de voedselbank, hun dochters moeten zich hoereren om te kunnen studeren…..
  Wie wordt er nou helemaal beter van dat we ‘een van de rijkste landen ter wereld zijn’?
  Steeds minder mensen………………

 3. Sorry hoor, maar zodra we hoereren moeten accepteren als betaalmiddel voor onze studie… nou dan zijn we ver heen.

  Uiteraard besef ik mij dat dit artikel hier over gaat maar het relativeringsvermogen van sommigen valt mij tegen.

  Kunnen we anders niet gewoon een greepje uit de staatskas doen en alle graaiers kapot schieten ?

Laat een reactie achter