Dat de online onderwijsrevolutie volop bezig is bewijzen websites zoals The Khan Academy en The Code Academy maar al te goed. (Zo leer ikzelf inmiddels programmeren via de laatste site en dit bevalt buitengewoon goed.)
In deze lezing laat Daphne Koller zien dat online onderwijs veel meer mensen kan bereiken, en dat als online onderwijs op de goede manier wordt aangeboden, het kwalitatief ook beter onderwijs wordt dan wat men in de gewone klas of de collegezaal kan geven.
Zo moet iedereen de vragen van de docent beantwoorden, kan er geautomatiseerde feedback per persoon worden gegeven afhankelijk van welke fouten een leerling maakt en kunnen studenten het werk van elkaar beoordelen en elkaar gemakkelijker helpen als die mogelijkheden worden ingebouwd.
Als laatste zegt ze dat deze revolutie ook zeer interessant is voor onderzoek over hoe mensen leren. Met de enorme hoeveelheden data die vrij komen bij deze online lesmethoden gelooft ze dat hier vele nuttige patronen uit kunnen worden gedestilleerd, waardoor het onderwijs zelf vervolgens ook flink kan worden verbeterd.
Het wordt de hoogste tijd dat het ministerie van onderwijs in Nederland ook eens gaat kijken hoe ze deze onderwijsrevolutie zo goed mogelijk kunnen gebruiken en stimuleren. Welke universiteiten en hogescholen in Nederland gaan hier het voortouw in nemen? Waar blijven de kamervragen van onderwijspartij D66? En wanneer zien de PvdA en SP in dat dit een ideaal instrument is om ook kansarme mensen toegang te geven tot het beste onderwijs wat Nederland te bieden heeft? De potentie is enorm, dus hoe sneller we hier werk van gaan maken in Nederland hoe beter! :-)
Aanverwante informatie:
-) TED Talk: “The 100.000 – student classroom”
-) The Khan Academy
-) The Code Academy
-) Lernu – Leer online Esperanto, vanuit 37 verschillende talen
-) Gratis te downloaden cursussen over permacultuur, ontwerpen met de natuur
Er is ook zoiets als fact free politics dus volgens mij doen ze in Den Haag alleen maar waar ze zin in hebben, of alleen de dingen waar ze zelf wat aan hebben.
Waarschijnlijk zal GEEN van de nederlandse onderwijsinstellingen hier het voortouw in nemen, aangezien deze allen slechts 1 doel voor ogen hebben: zoveel mogelijk ‘studenten’ laten ‘afstuderen’ tegen zo laag mogelijke kosten (=zoveel mogelijk winst). En met die (plus de subsidie-) gelden kunnen de onderwijs-bobo’s dan lekker naar het casino
http://www.dagelijksestandaard.nl/2012/03/hoger-onderwijs-speculeert-zichzelf-kapot
Dus ik ben bang dat deze revolutie overgelaten is aan de echte visionairs zoals de oprichters van genoemde sites in dit artikel….
Nu ik dit artikel zo teruglees gaat het over een andere vorm van speculatie als ik bedoelde, ongeacht het wel van toepassing is in deze context. Ik doelde echter op financiele speculatie door onderwijsinstellingen:
Â
http://forum.fok.nl/topic/1849435?token=fd7a4f7e8465326c37209b1d055e9148
D’66 is geen onderwijspartij, maar onderwijsbobopartij. De onderwijswereld is uiteraard niet blij met online onderwijs.
De de gehele overheid loopt aan het lijntje van de elite. De elite is niet geinteresseerd in revoluties. De huidige status quo stelt de elite in staat alle jongeren (en ouderen) via hun onderwijsstructuur te brainwashen. Zolang er vrije keus is in het aanbod van onlineonderwijs, je dus niet verplicht bent een bepaalde website te bestuderen en eigen te maken, zal dit niet gestimuleerd worden. Bovendien zoals eerder gezegd zijn er te veel gevestigde belangen die roet in het eten gooien op dit moment.
Maar om toch wat positief te blijven, gelukkig hebben we die hele overheid niet nodig! Ga gewoon aan de slag, leer wat je wilt. En vertel al je vrienden en bekenden wat je doet en het zal zich verspreiden als een vuurtje! Tot de overheid het gaat blokkeren en “reguleren” want alle kinderen zouden allerlei foute theorien leren etc. bla bla bla. Uiteindelijk zal er wel een door de elite opgerichte, politiek correcte onderwijssite komen. Die dan gepushed gaat worden als de beste. En waar iedereen dan op een gegeven moment dagelijks heen moet om informatie op te doen en getest te worden.
Online onderwijs is nu zo geweldig omdat het vrij is.
Hmm dat is idd wel een interessante zienswijze, zo had ik er nog niet over nagedacht. Toch geloof ik wel dat als de TU van Delft best wat college`s online zou mogen geven voor de mensen die ruimtevaart een warm hart toedragen bijvoorbeeld en ook op oudere leeftijd nog flink willen bijleren.Â
Maar laten we het idd vooral en en houden. Â
Hoera, de piratenpartij lijkt het te begrijpen en roepen vandaag op tot online onderwijs!Â
http://www.powned.tv/nieuws/politiek/2012/08/piratenpartij_wil_online_colle.html
Misschien dan toch maar voor de Piraten gaan stemmen? :-)Â