Dunste toetsenbord ooit

Share Button

Als we het toetsenbord bestaande uit een laserprojectie niet meerekenen, is dit toetsenbord het dunste ooit ontwikkeld: 0,5 mm. Niet alleen computers, ook andere electronica wordt steeds dunner en lichter. Wie wel eens op een klein toetsenbordje van een laptop heeft gewerkt, of het scherm van een tablet, laat staan een smartphone, weet dat kleine toetsenborden verre van prettig werken.

Het grappige is dat dat ook voor beeldschermen geldt en ook voor computers zelf. Een groot oppervlak heeft de nodige voordelen. Zo kan een processor steeds makkelijker zijn afvalwarmte krijt, waar een desktop pc bijvoorbeeld een ventilator voor nodig heeft. Hopelijk is dit geen vaporware, maar komt het werkelijk van de grond. Je zou dan je computer in een aanwijsstok cq wandelstok met je mee kunnen dragen.

Share Button

Germen Roding

Hoofdredacteur en analist (Visionair.nl) Expertise: biologische productiesystemen (master), natuurkunde (gedeeltelijek bachelor), informatica

Dit vind je misschien ook interessant:

3 reacties

  1. antares schreef:

    In dit steeds meer toenemende tempo van ontwikkelingen en ontdekkingen, kan niemand meer voorspellen hoe, of, en hoe snel een toekomst realiteit zal zijn.

  2. weareallstardust schreef:

    Het interessante aan deze toetsenbord is de mousepad, de rest daar typen we reed 20 jaar op. Open uw normale toetsenbord en zie warempel een folie waar de toetsen op drukken, plak/druk daar letters op en u heeft een zeer dunne toetsenbord.
    Maar de toetsenbord in het filmpje is niet 0,5 mm dik, maar ongeveer 7 mm, er zit nl een dikke LiPo accu op voor de bluetooth circuit, en dat is “de” grootste uitdaging van deze dunne toetsenbord.
    Ik verwacht binnen een aantal jaar een ander soort man machine interface, bv via spraak en/of hersengolven. Het tijdperk toetsenbord is aan zijn eind gekomen.

Geef een reactie

Advertisment ad adsense adlogger