Video: denkend zand maakt kopieën van voorwerpen

Share Button

Stel je voor, je neemt een bad in een vreemdsoortig goedje en even later komt er uit de vloeistof  een exacte replica van jou. Zichzelf in elkaar zettende robots kennen we al een tijdje. Meestal gaat het om bouwblokken die elkaar opzoeken en zich aan elkaar vastmaken. Dit systeem werkt totaal anders: het onthoudt de vorm van een voorwerp dat onder wordt gedompeld in een reservoir, gevuld met deze intelligente bouwstenen. Zie de video.

Op het moment dat de “foto” gemaakt wordt, registreert de computer die met de 1 cm grote blokjes is verbonden, welke blokjes niet aan alle klanten buren hebben. Dit zijn de grensblokjes. Deze vorm wordt doorgeseind, waarna de blokjes de structuur binnen de grensblokjes overnemen. Het systeem werkt ook in 3D, al zullen dan wel ook aan de twee laatste oppervlakken elektromagneetjes moeten worden bevestigd. Dit bleek tot nu toe een probleem.

Bron:
MIT

Share Button

Germen Roding

Hoofdredacteur en analist (Visionair.nl) Expertise: biologische productiesystemen (master), natuurkunde (gedeeltelijek bachelor), informatica

Dit vind je misschien ook interessant:

2 reacties

  1. Paul.R schreef:

    Zo zie je maar weer, dat de cp ook goede en positieve ontwikkelingen kent, dan alleen maar negatieve gebeurtenissen zoals laatst bij visionair. Alhoewel, de mens copieren, heeft ook zo zn voor en nadelen. Als je verpleegsters enof verplegers bv zou reconstrueren, dan kan dat denk ik uitemate nuttig zijn. Maar ja als dat eenmaal zover is zou je dus ook jan soldaat kunnen maken en bestaat de mogelijkheid dat we toch nog eens in de realiteit van star wars terecht komen.

    • antares schreef:

      Haha Paul, je weet nooit hoe een systeem zich uiteindelijk zal ontwikkelen. Er zullen onbekende problemen kunnen er ontstaan, als mensen gaan kopieëren met zichzelf. Wat is bijvoorbeeld de rechtspositie van een volmaakte kopie? Denk ook eens aan de rechten van het orgineel. Stel je voor dat één van beide flinke schulden maakt, dan stuur je toch mooi de deurwaarder naar je andere ik, en vice versa? Met kwantumteleportatie heb je dat weer niet, het orgineel wordt vernietigd, maar wie wil dat nou….. 

Geef een reactie

Advertisment ad adsense adlogger