Amazon ontwikkelt vliegende pakketjesrobot

Vliegende robots, drones, rukken steeds meer op.
De vervolgstap kon niet uitblijven. Internetgigant Amazon.com liet deze drones ontwikkelen om het bezorgen van pakketjes drastisch te vereenvoudigen. in 2015 zullen de eerste bestellingen per vliegende robot bezorgd worden.

de vertragende factor op dit moment is de overheid, om precies te zijn, de Amerikaanse luchtvaartinstantie FAA. Zodra de FAA gereed is met wet-en regelgeving om het gebruik van onbemande drones voor civiele doeleinden te regelen, staat de luchtvaartpoot van Amazon, Amazon Prima Air, gereed om de rol van postduiven over te nemen. Naar schatting van alle betrokkenen, is het begin 2015 zover. Zelfs de interne logistiek van Amazon magazijnen wordt nu al volledig gerobotiseerd.

5 gedachten over “Amazon ontwikkelt vliegende pakketjesrobot”

  1. Omdat ik er nu de afgelopen tijd zo hinderlijk mee geconfronteerd werd, is dat systeem wel hack bestendig? De boordcomputer van de drones, zou niet onderweg naar diverse adressen geherprogrammeerd moeten kunnen worden. Anders kun je als hacker wel eens een heel lucratief privé vliegveldje creëren. Tsjonge zeg, die kunnen dan nog eens echt uitgebreid pakjes avonden houden….. :) 

Laat een reactie achter