Gelukkig 2022!

Na een jaar dat de meesten van ons het liefst snel achter zich willen laten, komt er nu een nieuw jaar. De geopolitieke spanningen lopen op. Maar toch zijn er ook veel goede dingen gebeurd.

3 gedachten over “Gelukkig 2022!”

  1. 2021 leek vergeleken met het rampjaar 2020 weer een jaar van hoop. In een parallelle wereld zou het Capitol alsnog vernietigd zijn en had Trump nu een burgeroorlog of erger ontketend in Amerika. Vorig jaar smeekte ik God nog op mijn blote knieën waarom ons dit lot bespaard s gebleven. Wat hebben we immers verder nog te bieden? In mijn innerlijke dialoog met hem kon ik niet anders dan God gelijk geven als hij de wereld aan maniakken had over gelaten. De wereld zo laten zou immers een nog veel gevaarlijkere maniak kunnen loslaten, de bedrijven die ons dagelijks leven gaan controleren op elk terrein. Toch is er blijkbaar een wonder geschied en had God meer vertrouwen in mensen dan ik. Dus werd 2021 weer een jaar van hoop,, van wederopbouw en er waren mooie tekenen te zien van die wederopbouw. Helaas zijn ook weer veel mooie initiatieven de grond in geboord. Maar er is nog genoeg van waarde om ons heen. Mensen voelen aan dat er iets heel groots moet gebeuren. We moeten op bepaald niveau drastisch veranderen. Onze fantasie raakt op en ons geluk en daarmee ons bestaan.

    Voor we als mens helemaal naar de nieuwe toekomst kunnen kijken zullen we eerst corona moeten overleven. Corona volgens mij ooit in de wereld gekomen door de bruutste martelingen van de Oeigoeren in China(Wuhan). Waardoor 1 van hen blijkbaar kon veranderen in een soort natuurlijke DNA parasiet wat rondzwerft in de Aardse natuur. Er op gebrand is wraak te nemen op iedereen die deze vreselijke marteling van de eeuw steunde. De emotionele/empathische ziekte Corona is een vloek over de mensheid uitgesproken door de zwakste onder ons. Zo werkt God nu eenmaal in de natuur. Er moet een ondergrens zijn van wat toelaatbaar is in ons destructieve denken.

    Blijkbaar vind corona toch steeds meer nieuwe mogelijkheden om te muteren. Dat is een slecht teken. Wat het exact betekend weet ik niet. Maar waarschijnlijk vind corona iets in mensen waardoor die zichzelf( zijn eigen bestaan) kan verantwoorden. Normaal is een vloek een mengsel van schuld en pijn, een aanval op het geweten met een evt fatale afloop. Maar als schuld zichzelf onschuldig kan pleiten dan kan er iets veranderen in het virus zelf. Het geweten van het virus is ook nog steeds aan het werk en kan weleens sterker zijn dan het geweten achter andere virussen. De meeste virussen zijn ook al erg oud en corona is waarschijnlijk een ziel die de moderniteit kent.

    Corona blijft waarschijnlijk doorgaan totdat de mensen overblijven die geen schuld meer hadden aan de martelingen die in onze tijd plaatsvonden. Dat kunnen er nog heel veel slachtoffers zijn, misschien wel iedereen uiteindelijk. Als het over is dan is 1 ding zeker. Dan is de wereld weer een stuk veiliger en beter. Dus uiteindelijk vraag ik me af, was het wel nieuwe hoop dat God ons gaf in 2021? Of zijn we gewoon meegegaan in een langzame dood waarbij we nog tijd krijgen om het goede te doen? Laten we niet al onze hoop op het vaccin gooien dit is maar een positieve placebo. De echte genezing ligt in al onze harten. Het virus wil alleen iets weghalen uit onze harten, iets wat ons toch al schade brengt, als we het snel toelaten is het ook snel weer over.

    1. Het kan dus uiteindelijk zelf zo zijn dat de duivel zich in of rondom trump schuilhield. Maar dat deze bang was voor het virus en zijn plan (tijdelijke) staakte. Het is sowieso bizar vind ik dat de bestorming van het capitol met zo’n sisser is afgelopen. Überhaupt ook wel dat men daar binnen kon komen maar dat het niet in as is gelegd is een wonder. Het lijkt mij sterk dat Trump een keer over zijn hart streek en zei laat maar zitten die coup.

Laat een reactie achter