Hoe word ik slimmer? Achttien tips om je geest te ontwikkelen

Hoe word ik slimmer? Want echt slimme mensen vinden zichzelf nooit slim genoeg. Dus, hieronder 18 tips, afkomstig van het Usaanse tijdschrift Inc.

1. Stel overal vraagtekens bij, vooral bij dingen waarover de meeste mensen het eens zijn.
Houd je ogen en instelling open. De grootste vijand van kennis is de illusie, dat je kennis hebt die er niet is. Dus blijf vragen stellen, blijf nieuwsgierig.

2. Lees zoveel je kunt.
Lees geen roddels over beroemdheden, maar duik in serieuze onderwerpen. Plan ook elke dag een vaste tijd in om teksten met diepgang te lezen. Bijvoorbeeld over de evolutietheorie, antropologie of natuurkunde. Of Visionair.nl, natuurlijk. Ben je erg dyslectisch? Dan zijn podcasts over filosofische of wetenschappelijke onderwerpen een alternatief.

3. Ontdek wat jou motiveert.
Zoek een onderwerp dat je interesseert en duik erin. Want hoe meer een onderwerp je interesseert, hoe gemakkelijker on je er in te blijven verdiepen. Kies hiervoor het type medium dat jou het meeste prikkelt. Dit kan een podcast, nieuwssite, krant of video zijn. Voed je geest verder met leuke, prikkelende informatie. En probeer geregeld iets totaal anders uit. Want wie weet blijk je het enorm interessant te vinden.

4. Bedenk nieuwe manieren om oude dingen te doen.
Het wiel opnieuw uitvinden? Het kan. Want in negen van de tien gevallen kunnen dingen anders, slimmer, beter. Alles om je heen is ooit door iemand bedacht. Innovatief zijn is vooral het afleggen van angst. Creativiteit is belangrijker dan altijd gelijk te moeten hebben. Zelfs in alledaagse dingen kunt u inventief en experimenteel zijn. Ons probleem is niet peak oil, ruimtegebrek maar peak fantasy. Dus neem risico’s, maak af en toe fouten en geniet van het gevoel de wereld te veranderen.

5. Ga om met mensen die slimmer zijn dan jij.
Slimme mensen komen vaak met interessante dingen om over te praten. Ze zijn er voortdurend op gericht hun geest te verruimen en hun hersens te voeden. En zichzelf de vraag te stellen: hoe word ik slimmer? Tijd met ze doorbrengen maakt je slimmer en creatiever. Goede plekken om slimme mensen te ontmoeten zijn je werk, bij vrijwilligerswerk en op sociale media.

6. Every master was once a disaster.
Hoe word ik slimmer? Grijp elke kans om iets nieuws te leren, bijvoorbeeld. Werk ook voortdurend aan het opdoen van nieuwe vaardigheden. De school des levens zal nooit stoppen met lesgeven en jou slimmer te maken, als jij maar bereid bent te leren.

7. Maak de tijd om goed over dingen na te denken.
We zijn allemaal zo afgeleid dat het gemakkelijk is om van het ene naar het andere ding te rennen zonder na te denken over wat het betekent. Dus maak tijd om te pauzeren en na te denken. Want, reflectie is een belangrijk onderdeel van het leerproces.

8. Train je lichaam.
Terwijl u voor uw geest zorgt, mag je je lichaam niet verwaarlozen. Train jezelf dus door je strak te houden aan je dieet, je lichaamsbeweging en slaap.

9. Duw jezelf om productiever te worden.
Druk zijn is wat anders dan nuttig bezig zijn. Je toekomst maak je immers in het hier en nu. Dus slimme mensen maken het beste van de dag.

10. Verzin dagelijks nieuwe ideeën.
Neem een notitieblokje mee om elk goed nieuw idee dat bij je binnenkomt, op te schrijven. Prikkel jezelf om creatief te zijn en op nieuwe manieren te denken. Bekijk je ideeën ook dagelijks, werk ze uit, verbeter ze.

11. Doe iets dat je bang maakt.
Ontsnap uit je veilige comfort zone. Zo rek je deze op. Als je je angsten onder ogen ziet en overwint, word je moediger, slimmer en beter bestand tegen wat je in het leven tegenkomt. Dus, overwin je angsten en verrijk je leven.

12. Vervang tv door online leren.
Besteed uw pauze aan iets productiever dan sociale media of tv kijken. Het internet is gevuld met geweldige leermiddelen. Want met deze kleine gewoonte, kan je je hersenen kunt voeden en tegelijkertijd je carrière en leven bevorderen.

13. Let op wat je absorbeert.
Alles waar je bij betrokken bent, tilt je geest omhoog of trekt je omlaag. Daarom is het belangrijk om innerlijke en uiterlijke negativiteit het zwijgen op te leggen. Als je dat eenmaal doet, begin je een rol te spelen bij het vormgeven van je denkwijzen en overtuigingen, die op hun beurt je acties sturen. Zoals Boeddha al zei: juiste intenties leiden tot juist denken, juist denken leidt tot juiste handelingen.

Hoe word ik slimmer? Lezen van diepgaande teksten behoort tot de beste manieren om slimmer te worden. Daarbij hoort vanzelfsprekend niet pseudo-intellectueel geleuter zoals critical race theory.
Hoe word ik slimmer? Lezen en praten over diepgaande teksten behoort tot de beste manieren om slimmer te worden. Daarbij hoort vanzelfsprekend niet pseudo-intellectueel geleuter zoals critical race theory. Hopelijk leest dit leuke meisje wat interessants. (c) ongewilde genereuze donatie van een Usaanse woke website.

14. Lees iets wat je normaal niet zou doen.
Zoek elke dag online en in andere media naar onderwerpen, interesses of andere bronnen die buiten uw gebruikelijke interesse vallen. Als je dat doet, leer je nieuwe dingen die je anders nooit had geweten.

15. Deel wat je weet.
Iets nieuws leren is belangrijk, maar het delen van die kennis maakt wat je hebt geleerd bruikbaar en zinvol. Zo vind je ook nieuwe vrienden.

16. Pas je nieuwe kennis toe.
Je internaliseert pas echt wat je leert, als je het in praktijk brengt. Leren is doen, doen is leren. Streef er naar niet een succesvol persoon, maar een waardevol persoon te worden.

17. Houd een dagboek bij.
Een journaal bijhouden triggert je om na te denken over hoe je dag verlopen is. Daarom is het een belangrijke manier om slimmer te worden. Uit onderzoek blijkt dat elke dag een paar minuten waarin je schriftelijk reflecteert, je hersencapaciteit vergroot. Je wordt alleen slimmer als je leert van je ervaringen.

18. Wees selectief.
Intelligente mensen hebben doorgaans minder vrienden dan de gemiddelde persoon. Gedeeltelijk komt dat, omdat slimmere mensen selectiever zijn. Je wordt met wie je omgaat.

Wat vinden jullie van deze tips? En wat zijn jullie tips?

Meer informatie
Karen A. Balkie en Kay Wilhelm, Emotional and physical health benefits of expressive writing, Advances in Psychiatric Treatment , Volume 11 , Issue 5 , September 2005 , pp. 338 – 346 DOI: https://doi.org/10.1192/apt.11.5.338

Laat een reactie achter