Video: Op reis naar het zonnestelsel van Gliese 581

Nu er steeds meer exoplaneten opduiken, worden er ook steeds meer kandidaatwerelden bekend die zich in de bewoonbare zone bevinden, met andere woorden: leven kunnen bevatten. Een van de interessantste kandidaten is Gliese 581. Hoe zouden we naar Gliese 581 kunnen reizen? Check de video.

5 gedachten over “Video: Op reis naar het zonnestelsel van Gliese 581”

 1. Ik heb ooit eens een science fiction boek gelezen over mensen die in een kunstmatige winterslaap met 25% van de lichtsnelheid naar een ander zonnestelsel reizen. Eenmaal aangekomen moesten de mensen zichzelf zien te redden op de bewoonbare planeet Avelon op 23 lichtjaar van ons zonnestelsel. De mensen hebben honderden jaren geslapen in een toestand waarbij de stofwisseling praktisch werd stil gelegd. Om die reden had het geen zin meer om terug te reizen naar de Aarde. Ik vond dat het avonturenboek echt een realistisch beeld van de eerste bemande interstellaire ruimtereis gaf. Er werd met alle kansen en risico’s ervan rekening gehouden. Maar ik denk dat het wel iets is wat binnen ons technologische bereik komt deze eeuw.

 2. Hallo Roelof, ik ben bezig met het uitwerken en schrijven van een boek met ongeveer dezelfde strekking. Hybernatie, schip met kernfusie -aandrijving en Bussard collector en het speelt zich af in de laatste jaren van deze eeuw. Met een bemanning van 1000 mannen en vrouwen die genetisch zo divers mogelijk zijn.

 3. Ik ben benieuwd wanneer ik dat boek in de schappen van de bibliotheek zie liggen. Hoe gaat het boek heten dan?

  Ik wil mezelf in de toekomst gaan inzetten om bemande ruimtereizen naar andere werelden en kolonisatie van andere planeten en manen zo snel als kan mogelijk te maken.
  Maar eerst heb ik voorlopig nog een hoop dingen voor me eigen leven recht te zetten. Dus het blijft de eerste jaren alleen bij boeken, films, games en schilderen. En natuurlijk hier op visionair mijn reacties posten.

 4. moet denken aan het eerste science fiction ruimtereis verhaal wat ik las; het was de strip Dane Dare( in het Nederlands Daan Durf) waarbij de hoofdpersoon en zijn maten een vredelievende maar technies geavanceerder alien cultuur gaat helpen om de dreigende verwoesting door een ander alien volk af te wentelen.
  Die kultuur zou schijnbaar sneller dan licht kunnen reizen, maar aan het eind van het verhaal blijkt dat ze vele jaren in hybernatie hebben doorgebracht en bij terugkeer is de aarde een paar generaties verder.
  Helaas stopte de publikatie van het weekblad waar het in stond er op dat moment mee, nooit achterfekomen hoe het verder ging.

Laat een reactie achter