Video: The Universe in a Nutshell

In onderstaande video legt de bekende theoretisch natuurkundige Michio Kaku op persoonlijke wijze het fundamentele belang van de natuurkunde uit. Dit doet hij door te laten zien wat de ontdekkingen binnen natuurkunde voor ons dagelijks leven hebben betekend en een korte geschiedenis te geven van belangrijkste ontwikkelingen binnen dit wetenschappelijk vakgebied. Hierbij geeft Kaku inzicht in de ontdekkingen van de 4 fundamentele natuurkrachten en het belang ervan. Ook behandelt hij zijn specialisatie de snaartheorie en geeft Kaku aan waarom volgens hem het verstandig is om natuurkunde te gaan studeren. In de video doet Kaku ook een interessante (vrij vertaalde) uitspraak: “Om de toekomst te kunnen begrijpen, moet je de natuurkunde kunnen begrijpen. Natuurkunde is de basis van technologie.”

Bron: Artikel ‘The Universe in a Nutshell’, website BigThink.com

Eh... Delen?

Berny

Bijzondere tijden vragen om bijzondere mensen die anders durven te zijn en anders durven te denken. Visionair.nl is een digitale ontmoetingsplaats waar wordt geprobeerd om voor geïnteresseerden het ’anders’ denken of het ‘visionair’ denken te stimuleren. Ik probeer hier via mijn artikelen op mijn eigen manier een steentje aan bij te dragen. Dit doe ik vanuit een positief-realistische benadering. Het is goed om te fantaseren over de toekomst. Het dient echter niet te zweverig worden of te utopisch te zijn. De huidige realiteit dient niet te worden vergeten. Verder wil ik opmerken dat de artikelen op deze website vanuit verschillende invalshoeken worden geschreven. Ik ben het niet automatisch eens met de overige artikelen op deze website en ik neem afstand van de artikelen van de overige auteurs die niet in overeenstemming zijn met mijn persoonlijke mening.

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. antares schreef:

    ” Om de toekomst te kunnen begrijpen, moet je de natuurkunde kunnen begrijpen.” Inderdaad, helemaal mee eens. Om o.a. deze redenen ben ik in mijn jeugd al zo’n enthousiast amateur onderzoeker geworden. Ik ben in alles geïnteresseerd, nadeel daarvan is het feit dat ik hier ook door beperkt wordt, het aantal onderwerpen is of lijkt wel oneindig. Specialiseren vindt ik te saai, en dat is nou juist overwegend een voorwaarde voor elke leerling. Eén mens kan maar voor één mens informatie opnemen en verwerken, maar in de toekomst wordt dat anders. Dankzij samenwerkende enthousiaste geleerden, zullen wij met ongekende hulpmiddelen leren omgaan. Wij worden dan voorzien van nu nog meest onbekende, en mogelijk super disciplinaire kennis gereedschappen.

     

    De video is al een beetje ouder, maar heeft nog steeds een buitengewoon interessante inhoud. 

Geef een reactie