Artist impression van een neutronenster up close.

Video: aarde vernietigd door neutronenster

Een neutronenster is een extreem dichte bol neutronenvloeistof van ongeveer vijftien kilometer doorsnede met hierin de massa van een complete ster, typisch rond anderhalve tot iets meer dan drie zonsmassa. De gevolgen als een dergelijke compacte ster op de aade afkomt laten zich raden. De aarde wordt compleet kapotgetrokken door de verpletterende zwaartekracht. Bekijk hier de spectaculaire animatie, afkomstig uit een NGC docu.

Ter geruststelling: neutronensterren in de buurt zouden we reeds lang geleden al op hebben gemerkt vanwege hun enorm sterke zwaartekrachtseffecten. De dichtsbijzijnde neutronenster, PSR J0108-1431, bevindt zich op 770 lichtjaren afstand.

Artist impression van een neutronenster up close.
Artist impression van een neutronenster up close.

9 gedachten over “Video: aarde vernietigd door neutronenster”

 1. De vraag is natuurlijk waarom het zo belangrijk is dat de mensheid ook na een eventuele vernietiging van de Aarde als enige soort (ik lees tenminste niets erover dat ook andere dieren gered zouden worden) zou moeten blijven voortbestaan.
  Denkt men werkelijk dat met onze ’trackrecord’ men op een andere planeet op ons zit te wachten?

 2. Als een mens al op een andere tweede Aarde zou kunnen aankomen dan zal hij te maken krijgen met vele virussen waar hij geen weerstand tegen heeft. 
  Alleen al om die reden lijkt me het vestigen van de mensheid op een planeet waar zich al levensvormen ontwikkeld hebben een illusie. De grootste vijanden zijn die bacteriën en virussen. 
  Het leefbaar maken van een planeet die naar alle waarschijnlijk nog maagdelijk is zoals Mars heeft dan grotere kansen. Bovendien is Mars veel dichterbij.

  1. Misschien eerst een robot karretje vanuit het moederschip op de tweede aarde laten landen met allerlei test apperatuur om te kijken wat voor micro leven er allemaal is.
   En dan kunnen ze daar misschien allerlei vaccins tegen maken.
   En ook wapens meenemen tegen het macro leven, als ze lastig gaan doen.
   Noodzakelijk imperialisme helaas.

   1. Vaccins zijn een machtsmiddel ter onderdrukking van een zwakke bevolking. En wie heeft de sleutel? Ik denk dat je gewoon de natuurlijke selectie het werk kan laten doen en dan zullen vanzelf de meest geschikte kandidaten het langste overleven en uiteindelijk ook sterven. Het beeld dat men heeft van de aarde is immers ook maar een plaatje van een andere ziel….

    1. Genetische manipulatie is misschien wel beter om ons dan weerbaar te maken, Alleen de eerste generatie moet zich dan nog maar even met vaccinatie behelpen.

 3. Leuk Hollywood filmpje, maar niet erg realistisch.
  Wanneer een neutronenster de aarde zou naderen, zou dit kunnen gebeuren:
  Op een afstand van enkele honderden miljoen km zal er een duidelijk effect ontstaan op het getij der oceanen. Ook zal door de krachtige magnetische pulsen de elektriciteitsvoorziening en daarmee de krachtbron van onze beschaving plat gaan.
  Als de ster dichterbij komt, zal het getij enorm toenemen met als gevolg dat de continenten bij vloed overstromen en bij eb de oceaanbodem droogvalt.
  Nog dichterbij zal ook de aardkorst in beweging komen, gebergten zullen in minuten oprijzen en met donderend geraas weer instorten, de atmosfeer zal door de hoog energetische straling worden weg geblazen.
  door de inmiddels gigantisch geworden getijdenkrachten zal er een getij van duizenden kilometers hoog ontstaan waarbij de vloedzijde van de inmiddels vervormde aarde in de ruimte gaat verdwijnen en zo zal onze planeet geheel verpulverd worden waarbij ook een onvoorstelbare hitte vrijkomt.
  Tenslotte zullen we eindigen als blauwgloeiende plasma-ring rondom de ster en razendsnel daarop neerdalen waarbij alle lichte elementen zullen fuseren vanwege temperatuur en druk nabij het steroppervlak.
  Zo eindigt onze eens zo mooie blauwe planeet in een gammaflits op de verpletterende pulsar.

Laat een reactie achter