Video: Bemande landing op Venus

Share Button

Een afdaling in de hel. Wat zou er gebeuren als een bemande expeditie zou afdalen naar een van de dodelijkste plekken van het zonnestelsel? In deze zes minuten durende video wordt op overtuigende wijze gedemonstreerd wat er gebeurt met ruimtevaartuig, meetinstrumenten en astronauten.

De video is overigens wel erg optimistisch wat betreft de ruimtepakken. Op Venus is een zeer goed geïsoleerd  drukpak nodig.

Lees ook:
Zou leven op Venus kunnen bestaan?
Venus: zwevend zonnebaden

Share Button

Germen Roding

Hoofdredacteur en analist (Visionair.nl) Expertise: biologische productiesystemen (master), natuurkunde (gedeeltelijek bachelor), informatica

Dit vind je misschien ook interessant:

2 reacties

 1. Bemoeier schreef:

  Op Venus draait de atmosfeer sneller dan de planeet, dus volgens mij waai je dan ook uit je onderbroek.

 2. Frank Brabant schreef:

  In een boek waar ik mee bezig ben maak ik ook gebruik van een fictieve tijdlijn van de 21e eeuw.
  Een eerste bemande expeditie naar Venus speelt zich in mijn tijdlijn af in 2057, 25 jaar na de eerste bemande Mars-missie.
  Deze missie naar Venus vind plaats door astronauten die geen wandeling op het Venus-oppervlak maken maar door het rondrijden in een Venus-rover, opgebouwd uit koolstof-nanovezel, titanium en composiet met vensters van saffier-glas vanwege de extreme druk van wel 100 atmosfeer en de temperaturen die op het heetst van de dag kunnen oplopen tot 500 graden Celcius.
  Ik voorzie op korte termijn geen ruimtepak dat die extremen aankan.

Geef een reactie

Advertisment ad adsense adlogger