De geruchten over samenwerking tussen overheden en buitenaardse wezens blijven hardnekkig. Wat als ze waar zijn? No copyright/plaatje afkomstig van https://pixabay.com/users/comfreak-51581/

Wat zou veranderen als ET hier landt?

Hoe zou het leven op aarde veranderen als wezens van een technisch geavanceerde buitenaardse soort op aarde zouden landen?

Wat kunnen we over buitenaardse wezens die ons bezoeken, zeggen?
Al sinds H.G. Wells’ geruchtmakende boek War of the Worlds, waarin technisch ver gevorderde Marsbewoners de aardse grootmachten wegvagen, is er gespeculeerd over buitenaardse wezens die de aarde bezoeken. Om de enorme afstanden tussen de sterren te overbruggen is er technologie nodig die vele eeuwen op de aardse voorligt. Welke methode ook wordt gevolgd om vele lichtjaren te reizen: snelheden dicht bij de lichtsnelheid, generatieschepen, die duizenden jaren onderweg kunnen zijn, de speculatieve wormgaten of zelfs warp drive: op dit moment beschikken we nog niet over de hulpbronnen en de technische knowhow ligt (met uitzondering van generatieschepen) nog ver buiten ons technische bereik.
We kunnen er dus zeker van zijn dat de buitenaardse soort in ieder geval op ruimtevaarttechnisch gesproken veel verder gevorderd is dan de aardlingen op dit moment.

Expansieve soort die goed kan samenwerken

De geruchten over samenwerking tussen overheden en buitenaardse wezens blijven hardnekkig. Wat als ze waar zijn? No copyright/plaatje afkomstig van https://pixabay.com/users/comfreak-51581/
De geruchten over samenwerking tussen overheden en buitenaardse wezens blijven hardnekkig. Wat als ze waar zijn? No copyright/plaatje afkomstig van https://pixabay.com/users/comfreak-51581/

Tussen de sterren reizen kost veel meer energie en hulpbronnen dan veel mensen zich voor kunnen stellen. Om alleen al een bemand ruimteschip naar onze buurster Alfa Centauri te sturen, hebben we meer vermogen nodig dan de hele mensheid produceert en gebruikt. Het beeld duikt dan op van een zeer grootschalige beschaving Kardashev type II beschaving die ook behoorlijk complex en centraal georganiseerd is. En, ook heel belangrijk, op lange termijn plant en denkt. Dat wijst op een zeer stabiele sociale organisatie.

Wat zouden de gevolgen voor de aarde en de mensen zijn?
Het antwoord op deze vraag hangt er uiteraard vanaf van wat de buitenaardse wezens precies van (of met) ons willen. Het ergste scenario is uiteraard dat waarin de buitenaardse wezens besluiten ons uit te roeien, hetzij om af te rekenen met een gevaarlijke mededinger, hetzij om onze planeet te koloniseren. Dat zou uiteraard akelige gevolgen hebben voor de mensheid en vermoedelijk ook voor de rest van de biosfeer. Als de mens verdwijnt, zijn er namelijk al meerdere soorten die al in de startblokken klaar zijn om de positie van slimme soort over te nemen. Denk aan mensapen, octopussen of walvisachtigen. Waarschijnlijk zullen deze moordzuchtige aliens dan het zekere voor het onzekere nemen.

Dit scenario is alleen niet erg waarschijnlijk. In dit stadium vormen we geen bedreiging en mogelijk een bruikbare cliëntsoort. Net zoals sommige mensen graag honden houden, zullen sommige buitenaardse wezens (we weten immers als dat het om sociale wezens in een complexe samenleving zal gaan) het prettig vinden een ras van dienaren er op na te houden.  Het is dus waarschijnlijker dat de aliens ons bewust ‘dom’ zullen willen houden en voorkomen dat we gevaarlijke technologie ontwikkelen.

Misschien zullen ze proberen onze wetenschap volkomen de verkeerde kant op te sturen door buitenaardse infiltranten, of menselijke zetbazen, zeer overtuigende, maar foute natuurkundige theorieën te laten bedenken. Het liefst een uiterst complexe theorie die niet door experimenten is te falsificeren. Iets als de snaartheorie bijvoorbeeld. Mogelijk lachen de aliens zich dan een bult als ze zien hoe menselijke wetenschappers er maar niet in slagen door hun listige spel heen te prikken.

Misschien geven ze ons speeltjes waarmee we niet veel kwaad kunnen aanrichten, maar die ons leven wel een stuk prettiger maken. Iets als internet bijvoorbeeld. Stel dat die mensen die nu de hele dag achter de computer zitten, over straat zouden rondzwerven. Of nog erger: dat ze in real life gaan schieten in plaats van in een spel.

10 gedachten over “Wat zou veranderen als ET hier landt?”

 1. En hoe zouden aardbewoners veranderen. Als er onomstotelijk duidelijk wordt dat er buitenaardse soorten zijn met eenzelfde of hoger inteligentieniveau als de mens? Ik zou hopen dat we als mensheid dan onze zaken snel op orde stellen. Slim en eerlijk gebruik van grondstoffen, iedereen het recht op eten, schoon water, duurzame energie, internet en onderdak. En dat we dan ook de sterren kunnen gaan verkennen. Het geeft wellicht een goed doel aan de mensheid als geheel en aliens zouden laten zien dat het een pad is dat succesvol bewandelt kan worden, daar zijn zij immers het voorbeeld van.

 2. Als dat gebeurd denk ik aan het volgende;

  Mensen worden verenigd door het hebben van een nieuwe gezamenlijke vijand (want onbekend = eng).
  Vele conflicten zullen worden beëindigd omdat het besef er dan (eindelijk) zal zijn dat we op aarde gelimiteerde resources hebben (als bacteriën in een petri schaaltje).

  Oorlog zorgt voor verkwisting van resources, (in vormen van mensen en middelen).
  Daarnaast zal het monetaire systeem ophouden te bestaan, onze huidige economie is een anti economie. We zullen dan een economie verkrijgen gebaseerd op de resources, niet op een verzonnen concept zoals “geld”.

  Als onze bezoekers ons technische kennis zouden zouden verschaffen zou dat efficiëntie van de inzet van onze resources verhogen. Denk aan supergeleiding op kamertemperatuur, anti zwaartekracht, ultra efficiënte zonnepanelen / aandrijvingen etc etc.

  Zie ook Zeitgeist moving forward..

 3. @ Van Soest,

  Mischien vormen wij dan een resource voor hun in de vorm van voedsel of mischien vormen zij wel een recourse voor ons in de vorm van brandstof…wie weet zit er in hun lichaam wel iets wat uiterst brandbaar is. Reken er maar niet op dat aliens ons ook maar ergens mee helpen, ze moeten eerst eens zien te overleven met de honderden triljarden bacterien op onze aardbol.

  1. Zou kunnen maar onwaarschijnlijk.
   Als zij technisch in staat zijn lichtjaren te reizen kunnen ze vele planeten bereiken.
   Wat maakt de aarde speciaal in de vorm van grondstoffen?

   Wat betreft de bacteriën, naar alle waarschijnlijkheid zullen ze in een lifesupport pak rondlopen (als je niet gewoon robot achtige sturen zoals wij nu ook doen naar andere planeten.
   Ons leven is gebaseerd op water, wetenschappers denken dat dit wellicht komt omdat water hier vloeibaar en overvloedig aanwezig is.. Misschien is ET wel gebaseerd op chloor of iets anders dat op hun thuisplaneet toevallig overvloedig en in vloeibare vorm voorkomt…

   Onze atmosfeer is dan giftig voor hun en vice versa

 4. Planeet Aarde met zijn bewoners, mogen in hun handjes knijpen als er een interventie van buitenaardsen gaat komen. Vele duizenden jaren worden wij geobserveerd en wat zij waarnemen is dat wij te vergelijken zijn met beesten. Wij zijn egocentrisch, moordlustig en wij hebben al enkele keren op het punt gestaan van totale vernietiging van onze planeet Aarde, door verkeerd gebruik van atoom.

  Op het moment is het heel druk boven de atmosfeer van de aarde, want de komende shift trekt veel belangstelling. Hoe zal het de aardbewoners vergaan, zullen zij weten dat tijden gaan veranderen?!? Ascentie is voor iedereen, maar wil de egoist wel veranderen of vindt de egoist dat het wel goed zit zo als het nu gaat op Planeet Aarde. Materialisme viert hoogtij en de maatschappelijke ladder die moet toch wel beklommen worden!!

  Een overtuiging kan ik u meegeven, het is niet allemaal buitenaards wat u door de lucht ziet vliegen. Ik kan U verzekeren dat pulsatie van het magnetisch veld al vele jaren een feit is op onze Planeet Aarde. Uiteraard niet voor de gewone mens, de magnetron was al op zich een te groot cadeau volgens de machthebbers.

  Weet U dat het gat in de ozonlaag, wat overigens niet door opwarming van de Aarde komt, ontstaan is door verkeerd gebruik zoals een instrument als HAARP. Weet U dat hieraan tesamen met aardbewoners, de buitenaardsen ons al jaren aan het helpen zijn om dat gat te dichten!!!

  Nee U hoeft niets te vrezen van buitenaardsen, eerder van u eigen buurman!!!

 5. Ik persoonlijk ben van mening dat ze hier al lang zijn geweest, kolonie op hebben gezet en ons monitoren of we de boel niet echt om zeep helpen. Bekijk de series van Ancient Aliens, doe je huiswerk over onze Homo Sapien komst ná de Neanderthaler in de evolutie. We worden overspoeld met boosaardige alien attack films en tv series dus de angst hiervoor wordt aardig opgevoerd in de MSM media maar ook de alternatieve media. Als je het niet gevolgd hebt, mensen fotograferen massaal iets wat ze al zien (planeet x-niburu)als staat deze al boven de achtertuin terwijl een minimum kennis van astronomie je zal laten zien dat er niets is van die omvang.

  Ik ben van mening dat onze voorvaderen daar vandaan kwamen en uiteindelijk de helpende hand komen bieden om het establishment te verwijderen en de aarde terug te geven aan ons in een staat en resources zoals het ooit bedoelt was.

  Ik zou een ieder die interesse heeft in dit onderwerp willen wijzen op de naderende komeet Elenin die op 11 september 2011 het dichts tot de aarde staat (Azie tijd) en deze te blijven volgen. Als komeet is hij absoluut ongevaarlijk voor de aarde en sommigen verwachten dat het een soort van boodschapper zal zijn dit in tegenstelling tot de Doom & Gloom die op het Internet wordt geschreven en Elenin als naderend onheil wordt afgeschilderd.

Laat een reactie achter