Interactief: van quarks naar de grenzen van het heelal

Al een tijdje was ik op zoek naar een mooie animatie waarop de verschillende schaal van diverse objecten duidelijk wordt. Dankzij een tip van Douwe hier nu een heel mooie interactieve Flash animatie.

Door met het scrollwiel van de muis te draaien kan je naar grotere of kleinere schaal reizen. Vooral de onvoorstelbare grootte van bepaalde sterren en de ontzagwekkende lege ruimte in een atoom laten een diepe indruk achter. De volledige versie kan je zien door op deze link te klikken.

6 gedachten over “Interactief: van quarks naar de grenzen van het heelal”

  1. Geeft de stand van de wetenschap met betrekking tot afstanden mooi weer. Als de animatie op volledige schermgrootte kan, dan kunnen we de letters beter lezen en hebben we een beter overzicht.

    1. Nog tip;
      Als je in Firefox kiest voor volledig scherm kom je er alleen nog uit dmv de windows toets of bepaalde toetsencombinaties. Daarna rest je niets anders dan de hele browser via de taakbalk af te sluiten en daarmee alle verborgen tabbladen. Voor de rest echt amazing. Ik kende hem al maar op 1920 x 1200 echt indrukwekkend!!!

Laat een reactie achter